menu
+30 210 9889421
ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ 3,4ημ (P2)

ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ 3,4ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24, 25/02 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 222 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24, 25/02 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ!
ΔΕΛΦΟΙ - ΓΥΡΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΑΓΟΡΙΑΝΗ
VAGONETTO - ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΙΤΕΑ - ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΔΙΣΤΟΜΟ

1η μέρα: Αθήνα – Δίστομο – Όσιος Λουκάς - Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:15. Με ενδιάμεση στάση, φτάνουμε στο Δίστομο, γνωστό για το σφαγιασμό του πληθυσμού από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες και το αντίστοιχο Μουσείο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για την Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα. Με τις δύο μεγάλες εκκλησίες, την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα πανελλαδικώς. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Amalia Delphi 4* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη)

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Γύρο του Παρνασσού, προσπερνώντας την πόλη της Άμφισσας, όπου θα κατευθυνθούμε προς το μοναδικό Vagonetto (καιρού επιτρέποντος - έξοδα ατομικά) για να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Συνεχίζουμε για την Γραβιά, όπου πρόσφατα το ξακουστό Χάνι έχει μετατραπεί σε μουσείο, αφιερωμένο στην μεγάλη ανακοπή της προέλασης των Τούρκων στις 8 Μαΐου του 1821. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος) με τον ξακουστό καταρράκτη. Χρόνος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου το βράδυ θα απολαύσουμε δείπνο σε μπουφέ.

3η μέρα: Δελφοί (Αρχ. χώρος & Μουσείο) - Αράχωβα – Ιτέα

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο με τους αρχαίους θησαυρούς που έχουν βρεθεί στην περιοχή (έξοδα ατομικά) και έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Ομφαλός της Γης». Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, όπου χρόνος να απολαύσουμε τη βόλτα μας στο πανέμορφο αυτό χωριό και τον καφέ μας. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στην Ιτέα, στην όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Φωκίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα με σαρακοστιανό μπουφέ - και μη - και μετά το πέταγμα του χαρταετού, αναχωρούμε για το πανέμορφο Γαλαξίδι, όπου το μεσημέρι οι κάτοικοι ξεκινώντας από τα σοκάκια κατάλληλα ντυμένοι, κατεβαίνουν στο λιμάνι για την «μητέρα των μαχών», με χρωματιστό αλεύρι, λουλάκι και φούμο! Το παμπάλαιο αυτό έθιμο κατατάσσει το Γαλαξίδι στους απόλυτους προορισμούς της Καθαράς Δευτέρας. Προτείνουμε να απολαύσετε τη μάχη αυτή με ασφάλεια – από την ακριβώς απέναντι πλευρά – μιας και οι ντόπιοι δεν εξαιρούν κανέναν από αυτούς που θα βρεθούν στο πεδίο της μάχης... Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα – Όσιος Λουκάς – Δελφοί (Αρχ. Χώρος & Μουσείο) – Αράχωβα
2η μέρα: Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη)
3η μέρα: Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι - Αθήνα

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ
25-27/2

4 ΜΕΡΕΣ
24-27/2

Δίκλινο

222

294

3ο άτομο

159

199

3ο άτομο έως 10 ετών

120

145

4ο άτομο έως 10 ετών

160

205

Μονόκλινο

297

407

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο AMALIA DELPHI 4* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 3 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ