menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10ημ (P2)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/05, 28/06

ΑΠΟ 1.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/05, 28/06

Σαμαρκάνδη, Σαχριζάμπς, Μπουχάρα, Χίβα, Τασκένδη

Το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής Ασίας, ανάμεσα στους ποταμούς Αμού Ντάρια (ο Ώξος των αρχαίων) και Σιρ Ντάρια (ο Ιαξάρτης των αρχαίων).

Είναι μια διπλά περίκλειστη χώρα (doubly landlocked/διπλά μεσόγεια) στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας - για να βρεθεί κανείς στη θάλασσα πρέπει να περάσει από δύο άλλες χώρες.

Το Ουζμπεκιστάν θα μπορούσε επάξια να χαρακτηρισθεί ως το "Κέντρο του πολιτισμού της Κεντρικής Ασίας", με περισσότερες από δύο χιλιετίες να περηφανεύεται ως "ο τόπος των αρχαίων πόλεων και της περίτεχνης αρχιτεκτονικής τους".

Η ένδοξη Σαμαρκάνδη, η γοητευτική Μπουχάρα και η θρυλική Χίβα, πόλεις-σταθμοί στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού, εντυπωσιάζουν πάντα τους επισκέπτες τους με τα θαυμαστά τζαμιά τους, τους μεντρεσέδες, τα μαυσωλεία, τα παλάτια, τα χάνια και τις πολύβουες αγορές τους.

Οι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι κάτοικοι μας υποδέχονται εγκάρδια σε αυτή τη μαγευτική χώρα, που θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις!

Αν κανείς ονειρευόταν να βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του το ανατολικό παραμύθι, εδώ τα όνειρά του θα γίνουν πραγματικότητα!

1η μέρα: Αθήνα - Σαμαρκάνδη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την θρυλική Σαμαρκάνδη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου.

2η μέρα: Σαμαρκάνδη, Ξενάγηση

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Σαμαρκάνδη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (Early Check in) για λίγη ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Ρεγκιστάν, στην οποία βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί μεντρεσέδες: ο Ουλουγκμπέκ (15ος αιώνας), ο Σιρ Ντορ (17ος αιώνας) και ο Τίλα Κόρι (17ος αιώνας). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της και το γειτονικό μουσείο της Αφρασιάμπ με ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών: οστεοθήκες, θραύσματα αρχαίων σπαθιών, μαχαίρια, βέλη, νομίσματα, κεραμικά και τοιχογραφίες του ανακτόρου, που ανήκουν στη δυναστεία των Ιχσίντ (7ος-8ος αιώνας). Τέλος, θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου (14ος-15ος αιώνας), το αστεροσκοπείο του Ουλουγκμπέκ, εγγονού του Ταμερλάνου (15ου αιώνα) καθώς και το τέμενος της Μπιμπί Χανούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σαμαρκάνδη - Σαχριζάμπς - Σαμαρκάνδη

Πρωινή αναχώρηση για την Σαχριζάμπς, την γενέτειρα του Ταμερλάνου (1336-1405) , του Τιμούρ Λενγκ, δηλαδή Τιμούρ ο Κουτσός, καθώς κούτσαινε από το δεξί πόδι. Εκεί θα επισκεφθούμε τα περίτεχνα  οικοδομήματα της πόλης, όπως τα ερείπια του Ακ Σαράι (Ak Saray Λευκό Παλάτι, 14ος-15ος αιώνας), το συγκρότημα Dor-ut Saodat, τα τζαμιά Kok Gumbaz και Dor-ut Tillavat. Επιστροφή στη Σαμαρκάνδη νωρίς το απόγευμα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σαμαρκάνδη (Υπερταχεία) - Mπουχάρα, 1η Ξενάγηση

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και θα επιβιβαστούμε στο σύγχρονο γρήγορο τραίνο (Afrosiyob) με προορισμό την θαυμαστή Μπουχάρα, το "ανατολίτικο θαύμα", μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Ουζμπεκιστάν και άλλος ένας σταθμός για τα καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού. Ο πολυμαθής ιατροφιλόσοφος Αβικέννας (Ibn Sino) γεννήθηκε κοντά στη Μπουχάρα, όταν ακόμη ήταν πρωτεύουσα της περσικής δυναστείας των Σαμανιδών. Άλλος ένας διάσημος κάτοικος της πόλης ήταν ο Νασρεντίν Χότζας, οι ιστορίες του οποίου είναι δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το "Μεγαλείο της Ανατολής", η Μπουχάρα, είναι μία γοητευτική πόλη με στενά δρομάκια, πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τυρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τον μεγάλο αριθμό τζαμιών και μεντρεσέδων, έχει καταχωρηθεί στην UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα μεσαιωνικής πόλης στην Κεντρική Ασία. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε του μαυσωλείο των Σαμανιδών, το τζαμί Μπολό Χαούζ, την "Ακρόπολη της Κιβωτού" (Ark Citadel), μια πόλη μέσα στην πόλη, τόπος διαμονής των εμίρηδων της Μπουχάρας, το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι (Magoki-Attori Mosque), τους μεντρεσέδες Τσορ Μινόρ με τους τέσσερις μιναρέδες (Chor-Minor), Ουλουγκμπέκ (1417, Ulugbek’s Madrassah) και Νοντίρ Ντιβανμπέγκι (Madrassah Nodir Divanbeghi), το συγκρότημα Πόι Καλόν (Poi Kalon Ensemble) και πολλά άλλα αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ δείπνο με φολκλορικό σόου στο Nodir Begi (κτίριο του 17ου αιώνα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Mπουχάρα, 2η Ξενάγηση

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε εκτός πόλης για να επισκεφθούμε το μαυσωλείο του μεγάλου θεολόγου του 14ου αιώνα Μπαχαουντίν Νακσμπάντι (Bahouddin Nakshbandi), που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μουσουλμανικά ιερά, το μαυσωλείο Τσορ Μπακρ (Chor-Bakr, 10ου αιώνα) και το θερινό παλάτι του τελευταίου εμίρης της Μπουχάρας (Sitorai-Mokhi-Hossa). Επιστροφή στην Μπουχάρα και χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε τις περίφημες σκεπαστές αγορές της πόλης με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Mπουχάρα - Χίβα

Πρωινή αναχώρηση για το μαργαριτάρι της όασης της Χορασμίας, την Χίβα, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, που για αιώνες ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού. Τα παλιά χρόνια η διαδρομή από την Μπουχάρα στην Χίβα διαρκούσε περισσότερο από έναν μήνα, σήμερα απαιτούνται μόλις 8-9 ώρες, διασχίζοντας την μυστηριώδη κόκκινη έρημο Κιζίλ Κουμ και θαυμάζοντας το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες και τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Aμού Ντάρια (Ώξος). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Χίβα, Ξενάγηση

Η Χίβα είναι μια περιτειχισμένη πόλη-υπαίθριο μουσείο, γεμάτη τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια, μιναρέδες, παλάτια και μαυσωλεία. Το ιστορικό της κέντρο με τα ψηλά πριονωτά τείχη και τα πλακόστρωτα σοκάκια έχει διατηρηθεί άθικτο και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα θαυμάσουμε το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της οχυρωμένης παλιάς πόλης Ιτσάν Καλά (Ichan-Kala, 12ος-19ος αιώνας), θα δούμε τον μεντρεσέ του Μεγάλου Βεζίρη Μοχάμεντ Αμίντ Χαντ (Muhammed Amin Khan Madrassah), τον εκπληκτικής αρχιτεκτονικής μιναρέ Κάλτα με επισμαλτωμένα μπλε και τιρκουάζ πλακάκια, το παλάτι Tosh Hovli, ένα από τα πιο όμορφα της πόλης, το μαυσωλείο του Παχλεβί Μαχμούντ (Pahlavan Mahmud Mausoleum), το φρούριο Κούνια Αρκ (Kunya-Ark Castle), το τζαμί Τζουμά (Juma Mosque του 10ου αιώνα) και πολλά άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της πόλης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και παράσταση Ακροβατών. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Χίβα - Ουργκέντς (Πτήση) - Τασκένδη, Πρώτη γνωριμία με την πόλη

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ουργκέντς και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη, μια σύγχρονη πόλη, με αρκετό πράσινο, μεγάλες πλατείες και πάρκα. Σήμερα θα κινηθούμε γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας και την πλατεία Αμίρ Τεμούρ, θα περάσουμε από το θέατρο Ναβόι - την όπερα της πόλης - και θα καταλήξουμε στην περιοχή του "Broadway", όπως ονομάζουν οι ντόπιοι τον πεζόδρομο που είναι γεμάτος μικροπωλητές, street food, σουβενίρ, σιντριβάνια, εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και μοντέρνα κτίρια. Εκεί θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον παλμό της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση το ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Τασκένδη, Περιήγηση στην Παλιά πόλη

Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στο παλιό τμήμα της πόλης θα δούμε το συγκρότημα Khasti Imam, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο, η έδρα της Ισλαμικής Θρησκευτικής Διοίκησης της Κεντρικής Ασίας, που αποτελείται από πολλά αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία, όπως το μαυσωλείο του Kaffal Shashi του 15ου αιώνα, τον μεντρεσέ (ιερατική σχολή) Μπάρακ Χαν (Barak Khan) του 16ου αιώνα, καθώς και το τέμενος Μούι Μουμπάρακ (Muy Mubarak), που στεγάζει τα "Χρυσά μαλλιά του προφήτη Μωάμεθ" και το κοράνι του προφήτη Οσμάν του 7ου αιώνα, γραμμένο σε δέρμα ελαφιού, το οποίο έφερε ο Ταμερλάνος από την Βαγδάτη. Συνολικά είχαν γραφεί έξι αντίγραφα του κορανίου, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα και το καλύτερα διατηρημένο όλων φυλάσσεται στην Τασκένδη - στο Λονδίνο, την Τουρκία και το Κάιρο υπάρχουν διάσπαρτες σελίδες των άλλων τριών. Στη συνέχεια θα δούμε το τέμενος Dzhuma και τους μεντρεσέδες Κουκελμπάς (Kukeldash, 16ου αιώνα) και Αμπντουλκασίμ (Abdulkasim, 19ου αιώνα). Ακολουθεί επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το οποίο ξεκίνησε το 1937 ως μια απλή έκθεση χειροτεχνίας και σήμερα φιλοξενεί περίπου 4000 εκθέματα, όπως ξυλόγλυπτα, κεραμικά, ανάγλυφα, κοσμήματα, κεντήματα κλπ. Εν συνεχεία θα κάνουμε μία βόλτα στην περίφημη αγορά Τσορσού (Chorsu Bazaar), ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της Κεντρικής Ασίας, που κάτω από τους καλυμμένους με εφυαλωμένα πλακάκια τεράστιους θόλους του, μικροπωλητές και αγρότες πωλούν πολυποίκιλα εμπορεύματα και προϊόντα της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε επίσης μια τυπική οικογένεια Ουζμπέκων, που θα μας καλωσορίσουν στο σπίτι τους και θα μας προσφέρουν μερικά από τα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τασκένδη - Αθήνα

Πολύ νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τιμή κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

14/04, 28/06

Αναχώρηση

23/05

Δίκλινο

1.190 €

1.250 €

3ο άτομο έως 12 ετών

1.070 €

1.130 €

Μονόκλινο

1.490 €

1.550 €

 

Περιλαμβάνονται

v Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού

v Εσωτερική πτήση Ουργκέντς-Τασκένδη

v Διαδρομή Σαμαρκάνδη-Μπουχάρα με την υπερταχεία Afrosiyob

v Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Τασκένδη, ξενοδοχεία 4* σε Μπουχάρα και Σαμαρκάνδη, ξενοδοχείο 3*+ στην Χίβα (εκτός της πρωτεύουσας Τασκένδης που διαθέτει ξενοδοχεία δυτικού τύπου, τα ξενοδοχεία στις υπόλοιπες πόλεις δεν είναι αντίστοιχα με τα δικά μας ξενοδοχεία 4*. Πρόκειται για μικρές μονάδες με τοπικό παραδοσιακό χρώμα).

v Ημιδιατροφή (Δείπνα σε τοπικά εστιατόρια)

v Παράσταση ακροβατών στην Χίβα

v Φολκλορικό σόου στην Μπουχάρα

v Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

v Τοπικός έμπειρος ξεναγός

v Έμπειρος Έλληνας αρχηγός

v Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

v Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα, Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 680

v Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

v Πτήσεις Αθήνα-Σαμαρκάνδη και Τασκένδη-Αθήνα, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις

v Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Σαμαρκάνδη κατά την άφιξη (Early Check in)

v Ξενάγηση στην θρυλική Σαμαρκάνδη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου

v Ξενάγηση στην Σαχριζάμπς, την γενέτειρα του Ταμερλάνου

v Διαδρομή Σαμαρκάνδη-Mπουχάρα με το σύγχρονο γρήγορο τραίνο Afrosiyob

v Ξενάγηση και φολκλορικό σόου με δείπνο στην Μπουχάρα

v Ξενάγηση στην ιστορική πόλη της Χίβα

v Παράσταση Ακροβατών στην Χίβα

v Πρωινή εσωτερική πτήση Ουργκέντς-Τασκένδη

v Ξενάγηση στην Τασκένδη και επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών

v Επίσκεψη σε σπίτι μιας τυπικής οικογένειας Ουζμπέκων, που θα μας καλωσορίσουν και θα μας προσφέρουν μερικά από τα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας

v Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Τασκένδη (δύο διανυκτερεύσεις), σε ξενοδοχείο 3*+ στην Χίβα (δύο διανυκτερεύσεις) και σε ξενοδοχεία 4* σε Μπουχάρα (δύο διανυκτερεύσεις) και Σαμαρκάνδη (δύο διανυκτερεύσεις)

v Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

ΠΤΗΣΕΙΣ

Οι Πτήσεις μας με Turkish Airlines

14/04

TK 1850

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40 - 17:10

TK  372

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

20:20 - 06:10 +1

23/04

TK  369

ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:30 - 12:45

TK 1849

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

18:50 - 20:15

 

23/05

28/06

TK 1850

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40 - 17:10

TK  372

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55 - 04:10 +1

01/06

07/07

TK  369

ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:45 - 19:00

02/06

08/07

TK 1849

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

01:15 - 02:40Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ