menu
+30 210 9889421
ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΠΑΣΧΑ 5ημ (P19)

ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΠΑΣΧΑ 5ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/04

ΑΠΟ 525 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/04

ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ
(ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ)

5 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΑΣΧΑ 2023 : 14 – 18
Aπριλίου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η Βιέννη είναι μία πόλη στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης, γνωστή για την κουλτούρα της, ως πόλη της Μουσικής και των Τεχνών που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο της πρόσωπο. Διατηρεί τον αυτοκρατορικό χαρακτήρα της και αυτό είναι εμφανές, τόσο στο ιστορικό κέντρο με τα νεοκλασικά κτίρια ,αλλά και τους ναούς γοτθικού ρυθμού, με κύριο εκφραστή τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία.

Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα δάση της Βιέννης με την εκπληκτική και κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν και σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το μαγευτικό Σάλτσμπουργκ.  Μην το σκέφτεστε λοιπόν, φέτος το Πάσχα, πάμε όλοι Βιέννη!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ναυλωμένη πτήση με SKY EXPRESS AIRLINES
Αθήνα – Μπρατισλάβα – Αθήνα
Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ξενοδοχείο
LINDNER AM BELVEDERE 4*s / περιφερειακό ARCOTEL KAISERWASSER 4*

 • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη της Βιέννης
 • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό ανάκτορο του Σένμπρουν, θερινή κατοικία των αυτοκρατόρων της Αυστροουγγαρίας
 • Εκδρομή στα βιεννέζικα δάση και στην λουτρόπολη του Μπάντεν
 • Επίσκεψη στο κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο του Πρίγκηπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα
 • Ξενάγηση στην γοητευτική Μπρατισλάβα
 • Εκδρομή στο παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ με το επιβλητικό κάστρο και τα χιονισμένα βουνά των Άλπεων (προαιρετικά)
 • ΕΜΠΕΙΡΟΣ Αρχηγός/Συνοδός σε όλη τη διάρκεια

…εσείς το ξέρατε;

Αυτοκρατορικό Παλάτι Χόφμπουργκ

Το Χόφμπουργκ είναι ένα σύμπλεγμα παλατιών, αυτοκρατορικών διαμερισμάτων και αρκετών μουσείων. Έχει συνδέσει την ιστορία του με τη δυναστεία των Αψβούργων. Βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας επί έξι αιώνες.

Στα κτίριά του παρουσιάζεται η αρχιτεκτονική εξέλιξη από τον γοτθικό ρυθμό μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα. Σε αυτό το ανάκτορο γεννήθηκε η Μαρία Αντουανέτα. Σήμερα, σε μια πτέρυγά του, φιλοξενεί την επίσημη κατοικία του Προέδρου της Αυστριακής Δημοκρατίας. Σε 21 αίθουσες εκτίθενται οι θησαυροί των Αψβούργων. Εδώ στεγάζονται πολλά και θαυμάσια αξιοθέατα της Βιέννης. Στεγάζει το μουσείο της Σίσσυ, το αυτοκρατορικό γοτθικό παρεκκλήσι του 15ου αιώνα, τη χειμερινή Σχολή Ιππασίας η οποία ιδρύθηκε το 1572, στην οποία εξέτρεφαν και προπονούσαν άλογα από την Ισπανία και ακόμα στο χώρο δίνονταν παραστάσεις των 80 λεπτών.

Το Χόφμπουργκ περιλαμβάνει το Μουσείο του Αυτοκρατορικού Θησαυρού, καθώς και το Μουσείο του Ασημιού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που άνοιξε τις πύλες του το 1889, την εκκλησία των Αυγουστίνων, όπου ακούστηκαν έργα των Μότσαρτ και του Χάυντεν και φιλοξένησε τους γάμους της Μαρίας Θηρεσίας και της Σίσσυ, τα προσωπικά διαμερίσματα του Φραγκίσκου Ιωσήφ και της Ελισάβετ κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και τα διαμερίσματα του τσάρου Αλέξανδρου του Α' κατά το συνέδριο της Βιέννης το 1815.

Επιπλέον εδώ βρίσκεται και το Μουσείο Αλμπερτίνα, που είναι από τα πιο σημαντικά μουσεία τέχνης στον κόσμο, έχοντας στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής .Ο φημισμένος Λαγός του Άλμπρεχτ Ντύρερ από το 1502 βρίσκεται εδώ, καθώς και άλλα πολλά έργα των Leonardo da Vinci, Buonarroti, Rembrandt, Rubens, Lorrain, Delacroix, Manet και Cezanne.

Ανάμεσα στους αυτοκρατορικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στο Hofburg συγκαταλέγεται και ένα διαμάντι κολομβιανής προέλευσης, βάρους 2.860 καρατίων και ανυπολόγιστης αξίας.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται σε ένα μεγάλο οικοδομικό τετράγωνο που περιλαμβάνει δύο μουσεία, το ΜΦΙ και το Μουσείο Ιστορίας της τέχνης. Τα κτίρια των δύο μουσείων είναι ακριβώς τα ίδια, "δίδυμα", και στη μέση υπάρχει ένα πάρκο με όμορφους θάμνους και το επιβλητικό άγαλμα της Μαρίας Θηρεσίας στο κέντρο.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μπρατισλάβα / Βιέννη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Απευθείας οδική μεταφορά στη πρωτεύουσα της Αυστρίας, την αριστοκρατική Βιέννη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μπορείτε να πιείτε έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία Ζάχερ, Λάντμαν, Σεντράλ, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Βιεννέζων ή να κάνετε βόλτα με τη παρέα του συνοδού στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Κέρτνερστρασε με τα καταστήματα που πουλάνε τα εκπληκτικά σοκολατάκια και λικέρ Μότσαρτ.

Ημέρα 2η: Βιέννη (ξενάγηση πόλης και ανάκτορο Σονμπρούν)

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πόλης που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη όταν οι Αψβούργοι εκλέγονταν, σχεδόν αδιάκοπα για τέσσερις συνεχείς αιώνες, ηγεμόνες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η περίφημη Ρίνγκστρασε που θα διασχίσουμε στο κέντρο της πόλης, κατασκευάστηκε ως περιφερειακός δρόμος που συνέδεε τα νέα καλλιτεχνικά κτίρια με τις δημόσιες υπηρεσίες όταν κατεδαφίστηκαν οι αμυντικές οχυρώσεις της. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο της Όπερας που άνοιξε το 1869 και παραμένει το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Βιέννης, το σύμπλεγμα του Χόφμπουργκ που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, κτίρια μουσείων, την Αυστριακή Εθνική βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας καθώς και τα γραφεία του προέδρου της χώρας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας για έξι αιώνες όπου όλοι οι ηγεμόνες φιλοδο­ξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και το νεογοτθικό δημαρχείο, έδρα του δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, που οικοδομήθηκε μεταξύ 1872 και 1883 με τον τεράστιο κεντρικό πύργο του να καταλήγει στο 3 μέτρων άγαλμα ενός ιππότη με δόρυ. Βλέπουμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο που αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή του γερμανόφωνου κόσμου, χτισμένο αρχικά επί Μαρίας Θηρεσίας και μεταγενέστερα σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης, την ατμοσφαιρική Κάρλσκιρχε και στη συνέχεια το ανάκτορο Μπελβεντέρε που χτίστηκε ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, του ιδιοφυή στρατιωτικού διοικητή που οι χειρισμοί του συνέβαλαν στη συντριβή των Τούρκων το 1683.

Η ξενάγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, τη πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας που πήρε το όνομά της από μια όμορφη κρήνη που υπήρχε σε εκείνο το σημείο και θα επισκεφθούμε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια.

Με την επιστροφή μας προτείνουμε μια βόλτα στο τετράγωνο των μουσείων και εφόσον είναι ανοικτά επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή στο μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, το ένα απέναντι από το άλλο και ενδιάμεσα η πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας με το άγαλμά της να δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας από το 1888. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα.

Ημέρα 3η: Βιέννη (προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ωραία ολοήμερη εκδρομή μέχρι το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ. Το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε υψόμετρο 425 μ. και είναι το “Παραμύθι της Αυστρίας” με τρούλους, καμπαναριά, επιβλητικό κάστρο, ποτάμι και για φόντο τα χιονισμένα βουνά. Ο θρύλος λέει πως η πόλη ιδρύθηκε από τον επίσκοπο Ρούπερτ που έφτασε εδώ με τους Βενεδικτίνους μοναχούς και από τον Ιρλανδό επίσκοπο Βιργίλιο που έχτισε τον πρώτο καθεδρικό ναό της πόλης. Η πόλη φημίζεται για το ετήσιο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ όπερας και θεάτρου στην Ευρώπη που ξεκίνησε το 1920 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Θα περιηγηθούμε στη πανέμορφη παλιά πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο όρος των Μοναχών και τον ποταμό Ζάλτσαχ.

Η Ουνέσκο έχει ανακηρύξει το Σάλτσμπουργκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ρυθμό μπαρόκ που παρουσιάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική ομοιογένεια. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Ρεζιντέντς και τους κήπους Μιραμπέλ, τον καθεδρικό της πόλης Ντομ, πρότυπο της μπαρόκ εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής βόρεια από τις Άλπεις, το παλιό Δημαρχείο στο τέλος ενός στενού μεσαιωνικού δρόμου, την πλατεία Ρέζιντεντς με την αρχιεπισκοπική έδρα και το αβαείο του Αγίου Πέτρου του 12ου αιώνα με το ομώνυμο άγαλμα να κοσμεί τη κρήνη (1673) μπροστά από το ναό. Χρόνος στη διάθεσή σας για βόλτα ή γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στη Βιέννη.

Ημέρα 4η: Βιέννη (Μάγιερλινγκ Δάση Μπάντεν)

Το πρωί αναχώρηση για την εκδρομή μας στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, δυτικά της πρωτεύουσας, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Βιεννέζους. Καλύπτουν έκταση 1.250 τ.χλμ. και είναι ιδανικό μέρος για αναψυχή καθώς το διασχίζουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία. Ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου που είχε τραγικό τέλος, με άγνωστα μέχρι σήμερα τα αίτια της τραγωδίας. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα μάθουμε για την ιστορία του στο προαύλιο ενώ δεν θα παραλείψουμε μια σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν, στην ανατολική πλευρά του δάσους της Βιέννης, με τις 15 θερμές πηγές της, γνωστή ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή.

Η πόλη ξανακτίστηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1812 και πολλές από τις νεοκλασικές και μπιντερμάιερ επαύλεις χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Επιστροφή στη Βιέννη. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κονσέρτο εορταστικής μουσικής στο παλάτι Auersperg του 1710. Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πιο λαμπεροί χοροί και δεξιώσεις της εποχής, με πρωταγωνιστές τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ και την σύζυγό του Σίσσυ ενώ εκεί ο Μότσαρτ έπαιξε πιάνο σε ηλικία 6 ετών για την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία.

Ημέρα 5η : Βιέννη ( εκδρομή στη Μπρατισλάβα) - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για ένα τελευταίο καφέ ή μια βόλτα στο κεντρικό πεζόδρομο. Το μεσημέρι αναχωρούμε για μια εκδρομή με περιήγηση στην κοντινή και γραφική πόλη της Μπρατισλάβα.

Το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, το παλιό ιστορικό δημαρχείο, την πύλη του Αγίου Μιχαήλ καθώς και το κάστρο Μπρατισλάβα που δεσπόζει της πόλης και θα δούμε εξωτερικά, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Γεμάτοι εντυπώσεις και πλούσιες εικόνες από την γνωριμία μας με την αναγεννησιακή και σύγχρονη Βιέννη αλλά και τη γοητευτική Μπρατισλάβα, μεταφερόμαστε το βράδυ στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση της επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία Διατροφή

2κλ.

1κλ.

Φόροι

14/4
ΒΙΕΝΝΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ

5 ΗΜΕΡΕΣ

Lindner am Belvedere 4*
Πρωινό

595

+160

+ 295

Arcotel Kaiserwasser 4*
Πρωινό

525

+190

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Sky Express Airlines
 • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο: LINDNER AM BELVEDERE 4* / ή σε περιφερειακό ARCOTEL KAISERWASSER 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου 15ετίας με λατινικούς χαρακτήρες.

ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

14/4

Αθήνα – Μπρατισλάβα

13:30

14:50

18/4

Μπρατισλάβα – Αθήνα

23:55

03:10*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ