menu
+30 210 9889421
ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΠΑΣΧΑ 6ημ (P1)

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΠΑΣΧΑ 6ημ (P1)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/04

ΑΠΟ 575 € early booking

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/04

ΚΛΑΣΙΚΗ  ΣΙΚΕΛΙΑ

13/04/2023 - 6ημέρες ΠΑΣΧΑ 2023
Ακράγαντας(1), Σεληνούντα - Έριτσε, Παλέρμο(2) - Μονρέαλε , Κεφαλού, Μεσσίνα, Κατάνια(2), - Συρακούσες , Ορτυγία , Αίτνα,  Ταορμίνα.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ (ξενάγηση)
«ο Ολύμπιος Ζευς μας περιμένει»

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Κατάνια . Άφιξη και αναχώρηση για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, όπως τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της "Μεγάλης Ελλάδας".  Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας  και βέβαια τον μοναδικό καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου των Διόσκουρων, αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος.  Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη , τακτοποίηση,  διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ -  ΕΡΙΤΣΕ -  ΠΑΛΕΡΜΟ
«2500 μέτρα πάνω από τη θάλασσα»

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για  τον Σελινούντα που αποτελεί  το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. και αποτέλεσε ακμαίο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του Ελληνισμού της Δύσης μέχρι το 409 π.Χ όταν και ισοπεδώθηκε από τους Καρχηδόνιους ως εκδίκηση για την ήττα που υπέστησαν στην Ιμέρα. Ο  Σελινούντας θάφτηκε σταδιακά, από τόνους γης και άμμου. Σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σε έναν υπερυψωμένο λόφο και περιλαμβάνει την ακρόπολη και οχτώ δωρικούς ναούς. Ο  Ναός Ε’ (πιθανότατα αφιερωμένος στην Ήρα) και ο Ναός C’ (μάλλον αφιερωμένος στον Ηρακλή) βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αποτελούν λαμπρά δείγματα αρχαιοελληνικών μνημείων. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως ευρήματα που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και πιάτα με μισοφαγωμένα γεύματα, που αφέθηκαν εκεί που ήταν όταν ο όλεθρος χτύπησε την πόλη. Επίσης, έχουν βρεθεί δεκάδες κεραμικά σκεύη τα οποία δεν πέρασαν ποτέ από τη φωτιά- καθώς οι τεχνίτες που τα δούλευαν τα άφησαν εκεί που ήταν ξαφνικά. Μέσα στα τελευταία 15 χρόνια, μέσω της χρήσης γεωφυσικών τεχνικών και ανασκαφών έχουν βρεθεί 2.500 σπίτια, οι οδοί, το λιμάνι και η βιομηχανική ζώνη. Είναι η πρώτη φορά όπου οι αρχαιολόγοι είναι σε θέση να καταγράψουν πώς ακριβώς μοιάζει μια αρχαία ελληνική πόλη της Κλασικής Εποχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική καστρούπολη Έριτσε (Ερικία), κτισμένη στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στο δυτικότερο σημείο του νησιού με εκπληκτική θέα από την μία πλευρά προς το Τυρρηνικό Πέλαγος και περιτειχίζεται από τα Κυκλώπεια Τείχη και αποτελούσε την έδρα της δυναστείας των Ανδεγαυών στο Μεσαίωνα. Από την πύλη Σπάντα (ξίφος) εισήλθαν οι Σικελοί το 1282 κατά το Σικελικό Εσπερινό και με την αρωγή του βυζαντινού αυτοκράτορα Μιχαήλ Παλαιολόγου κατέσφαξαν τους δυνάστες τους. Στα θεμέλια του νορμανδικού κάστρου βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Αφροδίτης Ερικύνης αλλά και απομεινάρια του φοινικικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού που επίσης άνθησαν στο νησί. Στους υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους του Ερίτσε δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και ως εκ τούτου θα απολαύσετε τις βόλτες σας εκεί, ενώ μπορείτε να δείτε και  ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως η απλή Ματρίτσε που είναι αφιερωμένη στην Ανάληψη της Παναγίας και η πολύ παλιά Σαν Τζοβάνι Μπατίστα (Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής) με το ομώνυμο άγαλμα και το λευκό τρούλο. Αργά το απόγευμα άφιξη  στην πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας: το Παλέρμο, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
«στη πρωτεύουσα της Σικελίας»

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για περιήγηση στη πρωτεύουσα και τη πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο . Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Garibaldi με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η Πιάτσα Πρετόρια με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτσο dei Normanni διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μασσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Martorana, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Τέλος, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα θα συναντήσουμε το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το εντυπωσιακό και επιβλητικό Καθεδρικό Ναό (6.000 τ.μ.) με τους τάφους των Βασιλέων, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα μωσαϊκά, με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης  ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4ημέρα:ΠΑΛΕΡΜΟ-ΚΕΦΑΛΟΥ  -ΜΕΣΣΙΝΑ -  ΚΑΤΑΝΙΑ
«απέναντι από το Ιόνιο Πέλαγος»

Πρωινό στο  ξενοδοχείο . Αναχώρηση για την Κατάνια διασχίζοντας τη Βόρεια Σικελία. Καθ’ οδών θα επισκεφθούμε τη γραφικότατη  Κεφαλού, με την Πιάτσα Ντουόμο , τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), και τα βυζαντινά ψηφιδωτά. H Kεφαλού ή αλλιώς Τσεφαλού είναι μία πανέμορφη, παραθαλάσσια πόλη που έχει διατηρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα. Το σχέδιο της πόλης είναι τετραγωνισμένο, τα στενά σοκάκια ρομαντικά και στους δρόμους περιδιαβαίνουν μόνο πεζοί καθώς κατά κύριο λόγο τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται. Η όμορφη Κεφαλού διαθέτει μία τεράστια παραλία με ολοκάθαρα νερά, Η πόλη διαθέτει πολλές εκκλησίες αλλά αυτός που τραβάει την προσοχή είναι ο πελώριος Καθεδρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε από τους Νορμανδούς με εμφανείς τις βυζαντινές επιρροές και αποτελεί ένα άκρο της ευρείας Piazza del Duomo, το Ναό Κοίμησης  της Θεοτόκου, το Αστρονομικό Ρολόι, και την  Κρήνη του Ωρίωνα.  Στη συνέχεια επίσκεψη  στη  Μεσσίνα (Μεσσήνη ή Ζάγκλη), η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ιδρύθηκε από τους Ελληνες αποίκους ως Ζάγκλη και είναι επίσης ένα δημοφιλές λιμάνι κρουαζιέρας. Τέλος  άφιξη στην  Κατάνια  και πανοραμική περιήγηση στη  δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Σικελία μετά το Παλέρμο, που βρίσκεται  στις ανατολικές ακτές του νησιού προς το Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στον συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο ή αλλιώς το Σιντριβάνι  του Ελέφαντα, ένα γλυπτό από μαύρη λάβα της Αίτνας, που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές όπως στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ (ξενάγηση)
«
blast from the past»

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες.  Περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της καθώς και η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε  στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίων αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία–, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΚΑΤΑΝΙΑ  – ΑΙΤΝΑ -  ΤΑΟΡΜΙΝΑ -  ΑΘΗΝΑ
«θα γνωρίσουμε το Ταυρομένιον(αρχ.ελλ)»

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (3.350 μ.). αποτελεί σταθερά σύμβολο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του νησιού.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο και γεμάτη με δρομάκια στο χρώμα του μελιού, με παραδοσιακά παγωτατζίδικα και ζαχαροπλαστεία.Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσίνα , θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Χρόνος ελεύθερος. Χρόνος ελεύθερος ως  την ώρα που  θα  μεταφερθούμε στο  αεροδρόμιο για την πτήση  επιστροφής μας στην  Αθήνα.

Σημειώσεις :

Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να γίνει χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ - 6 μέρες

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Παιδί
2-12 σε τρίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου


Πτήσεις

13-18/04/23

Ακράγαντας:

Hotel Colleverde park

Παλέρμο: Hotel Ibis Style Crystal 

Κατάνια: Hotel  Villa del Bosco

ΠΡΩΙΝΟ


Early booking

575 €

Κανονική τιμή

645 €


Early booking

525 €

Κανονική τιμή

595 €


250


SKY EXPRESS

13.04  Aθήνα–Κατάνια
06.00 – 06.45

18.04   Κατάνια–Αθήνα  21.45 – 00.00

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 235 €.
Περιλαμβάνει 8
kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 20kg ανά άτομο.


Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις  Αθήνα – Κατάνια – Αθήνα με την  Sky Express.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Hotel Colleverde Park 4* Ακράγαντα ή παρόμοια
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Hotel Ibis Style Crystal  Παλέρμο  ή παρόμοια
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Hotel  Villa del Bosco  Κατάνια  ή παρόμοια
 • Πρωινό μπουφέ   καθημερινά.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Tοπικοί ξεναγοί στον  αρχαιολογικό  χώρο των Συρακουσών  & του  Ακράγαντα.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Μια αποσκευή  20  κιλά.
 • Μια  χειραποσκεύη 8  κιλά.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων & δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων ,ΦΠΑ 235€ το άτομο (πληρωτέα στο γραφείο )
 • Check Points , φόροι εισόδων πόλεων 25€
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Προαιρετική ασφάλεια Covid .

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 -> 40€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ