menu
+30 210 9889421
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ 6ημ (P19)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ 6ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13/06 & 18/07 & 05/09 & 17/10

ΑΠΟ 775 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13/06 & 18/07 & 05/09 & 17/10

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ
6 ΗΜΕΡΕΣ / 5 ΝΥΧΤΕΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 : 13/
6 | 18/7 | 5/9| 17/10

Μία χώρα στην ανατολική μεριά της Μεσογείου με ιστορία αιώνων. Λαοί, όπως οι Φοίνικες, ξεκίνησαν από τα παράλια του σημερινού Λιβάνου και όργωσαν κυριολεκτικά τη θάλασσα μεταφέροντας με τα καράβια τους όχι μόνο εμπορεύματα αλλά κι έναν σπουδαίο πολιτισμό. Η χώρα φιλοξενεί στα εδάφη της σπουδαίες ρωμαϊκές πόλεις, πραγματικά αριστουργήματα τέχνης, που σώζονται μέχρι τις μέρες μας και μαρτυρούν τη δόξα του παρελθόντος αλλά και μνημεία με έντονες καταβολές από την αρχαία Ελλάδα. Μνημεία που έμειναν ανέγγιχτα μέσα στους αιώνες για να μαρτυρούν τη δύναμη της ανθρώπινης φυλής.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Πτήσεις με Middle East Airways
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις: 3 στη Βηρυτό και 2 στη Βίβλο σε ξενοδοχεία 4*
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση της Βηρυτού με επίσκεψη στο Εθνικό – Αρχαιολογικό Μουσείο
 • Επίσκεψη στην αρχαία Τύρο και τη Σιδώνα
 • Εκδρομή στην παλιά πόλη της Τρίπολης και στην ναυτική Βίβλο με διανυκτέρευση
 • Εκδρομή στους φημισμένους κέδρους του Λιβάνου με επίσκεψη στο Μουσείο του ποιητή Chalil Gibran, στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου & στη κοιλάδα Καντίσα
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Μπααλμπέκ, στους αμπελώνες Ksara και στη μοναδική Ανζάρ
 • Επίσκεψη στα ιδιαίτερα σπήλαια Τζέιτα και στη Χαρίσα
 • Είσοδοι κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός

…εσείς το ξέρατε;

Ο κέδρος του Λιβάνου…ο κέδρος του Θεού!

Ο κέδρος του Λιβάνου είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή δέντρα του κόσμου, που αναπτύσσεται αποκλειστικά στο όρος Λίβανος, μια οροσειρά που εκτείνεται σε όλο το μήκος της χώρας, καλύπτοντας το σύνολο του βουνού. Αποτελεί το σύμβολο της χώρας και κατέχει εξέχουσα θέση στη σημαία του Λιβάνου. Οι κέδροι αυτοί έχουν επιβλητικούς κορμούς και αρκετά επίπεδα κλαδιά. Ο φλοιός τους είναι σκούρος γκρι αλλά το ξύλο που δίνουν είναι σε πιο ανοιχτή απόχρωση και πολύ ανθεκτικό στην φθορά. Παρά την εκτεθειμένη θέση τους, τα δέντρα παραμένουν πάντα πράσινα και είναι διαρκώς αρωματικά. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, μάλιστα, ο ίδιος ο Θεός φύτεψε τους κέδρους, ενώ γίνονται αναφορές γι’ αυτούς στην Αγία Γραφή αλλά και σε πολλά αρχαία κείμενα.

Η αξία τους οδήγησε σε έντονη υλοτόμηση με αποτέλεσμα ο κέδρος να κινδυνέψει με πλήρη εξαφάνιση!

Στη μυθολογία της αρχαίας Μεσοποταμίας, αναφέρονται τα δάση των κέδρων του Λιβάνου ως το βασίλειο των θεών, το οποίο φρουρούσε ο ημίθεος Humbaba. Στο Έπος του Γκιλγκαμές (που χρονολογείται 4.000 χρόνια πριν) γίνεται αναφορά στους κέδρους, καθώς ο ήρωας Γκιλγκαμές νίκησε τον Humbaba, μπήκε στα παρθένα δάση και έκοψε μεγάλο αριθμό δέντρων με τα οποία κατασκεύασε τείχη γύρω από την πόλη Ουρούκ.

Οι κέδροι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του ονόματος του Λιβάνου και στη δόξα του, καθώς το ξύλο τους ήταν ένα από τα πιο πολύτιμα υλικά κατασκευής στον παλαιό κόσμο.

Οι Φοίνικες χρησιμοποιούσαν κέδρους για την κατασκευή πλοίων τα οποία έπλεαν στη Μεσόγειο. Οι κέδροι χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τους Ασσύριους, Βαβυλώνιους, Έλληνες, Ρωμαίους και Πέρσες για να κατασκευάσουν σπίτια και ναούς, ανάμεσά τους ο ναός της Ιερουσαλήμ και του Δαβίδ και τα παλάτια του Σολομώντα. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν επίσης την αρωματική ρητίνη τους για τη διαδικασία μουμιοποίησης, και οι Εβραίοι τον φλοιό τους στην περιτομή και στη θεραπεία της λέπρας. Τέλος, οι Οθωμανοί χρησιμοποιούσαν το ξύλο τους ως καύσιμο στις σιδηροδρομικές μηχανές, επειδή καίγεται πολύ καλύτερα από ό,τι η παραδοσιακή δρυς, δεδομένου ότι ο κέδρος περιέχει έλαιο.

Κατά τη διάρκεια του Γκιλγκαμές, η Αίγυπτος είχε ήδη κόψει μεγάλο αριθμό κέδρων για την κατασκευή πλοίων προς εξαγωγή. Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός, κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., είχε προσπαθήσει να προστατεύσει το δάσος, διατάζοντας να σκαλιστούν σημάδια πάνω σε βράχους που δήλωναν τον αριθμό των κέδρων και οριοθετούσαν την περιοχή τους. Πάνω από 200 τέτοια σημάδια έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, στοιχείο που επιτρέπει στους μελετητές να κάνουν μια ασφαλή προσέγγιση της έκτασης του δάσους σε εκείνους τους χρόνους. Μόλις τα τέλη του 20ού αιώνα, οι κέδροι ανακηρύχθηκαν προστατευόμενος φυσικός πόρος, ενώ μέχρι τότε αυτό το τεράστιο δάσος είχε μειωθεί σε μερικές εκατοντάδες δείγματα συγκεντρωμένα σε 18 άλση σε όλη τη χώρα. Ένα τέτοιο άλσος, στην κοιλάδα Kadisha, είναι το παλαιότερο στον Λίβανο με περίπου 375 δέντρα. Τέσσερα μάλιστα από αυτά τα δέντρα, ηλικίας χιλιάδων ετών, έχουν φτάσει στο ύψος των 35 μέτρων. Περίπου 1.000 νέα δενδρύλλια φυτεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες αλλά επειδή ο κέδρος αναπτύσσεται πολύ αργά θα πάρει πολύ χρόνο να γίνουν ώριμα δέντρα. Η κοιλάδα με τους κέδρους προστέθηκε στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1998.

Προγράμματα φύτευσης εκατομμυρίων δενδρυλλίων βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στο Λίβανο όσο και στην Κύπρο και την Τουρκία. Αν όλα πάνε καλά σε μερικές… εκατοντάδες χρόνια ο κέδρος του Λιβάνου μπορεί να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βηρυτός ( ξενάγηση)

Αναχώρηση αεροπορικώς απευθείας για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λιβάνου, το άλλοτε «Παρίσι της Μέσης Ανατολής». Άφιξη στην Βηρυτό, την πόλη που ύστερα από τις ταραχώδεις περιπέτειες των τελευταίων χρόνων ξαναβρίσκει με υπομονή τον παλιό παλμό της. Μια πόλη σύγχρονη, με αναβαθμισμένο και ανανεωμένο εμπορικό κέντρο, με εμπορικά καταστήματα και υπαίθρια καφέ, αποτελεί σήμερα την πιο σικ εκδοχή της αστικής μεσανατολίτικης πόλης. Με την άφιξη μας θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με μια ξενάγηση στις διαφορετικές συνοικίες της πόλης, την αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο «Κορνίς» με τους «βράχους των Περιστεριών» και την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή με τα αναπαλαιωμένα κτίρια. Εικόνες που θα μας ενθουσιάσουν και θα ανασυνθέσουν το παρελθόν και το παρόν μιας από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Βηρυτός - Τρίπολη - Βίβλος

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Τραμπλούς ή Τρίπολη κατά το ελληνικότερο, 85 χλμ. περίπου βόρεια της Βηρυτού. Σήμερα είναι το δεύτερο σε πληθυσμό αστικό κέντρο του Λιβάνου. Εμείς θα περάσουμε μέσα από τα γραφικά σουκ της παλιάς πόλης και μεταξύ άλλων, θα δούμε το Μεγάλο Τέμενος, που στεγάζεται σε πρώην Καθεδρικό του 7ου αιώνα. Και βέβαια δεν θα παραλείψουμε μία στάση στο Abdul Rahman Hallab, το διασημότερο ζαχαροπλαστείο της Μέσης Ανατολής, για να γευθούμε τα παραδοσιακά λιβανέζικα γλυκά.

Μετά το τέλος της ξενάγησης αναχωρούμε για την Βίβλο, ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά ορμητήρια της Φοινίκης, στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μικρό γραφικό της λιμάνι και να εξερευνήσουμε πεζή, το παλιό τμήμα της πόλης και τα σοκάκια της. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Βίβλος (Κέδροι του Λιβάνου/ κοιλάδα Καντίσα / μουσείο Χαλίλ Γκιμπράν/ μοναστήρι Αγ. Αντωνίου)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το κάστρο της Βίβλου. Στη συνέχεια, μέσω μιας όμορφης διαδρομής θα κατευθυνθούμε προς την πεδιάδα της Qadisha. Η διαδρομή μάς δίνει την δυνατότητα να θαυμάσουμε τις υπέροχες κορυφές και φαράγγια, όπως την πεδιάδα Qadisha και την κύρια πόλη της Bcharri, με τις κόκκινες σκεπές της. Πριν την επισκεφθούμε όμως, διανύουμε ακόμη 4 χλμ. για να φτάσουμε στους περίφημους Κέδρους του Λιβάνου, όπου κάποια από τα δέντρα είναι πάνω από 1.000 ετών. Πίσω στο Bcharri, επισκεπτόμαστε το Μουσείο Khalil Gibran, αφιερωμένο στον διεθνούς φήμης συγγραφέα και ποιητή. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην πεδιάδα Qadisha, η οποία είναι γεμάτη από σπήλαια και βράχους-καταφύγια που κατοικούνταν από ανθρώπους από το 3.000 π.Χ. έως και τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εκεί επίσης θα βρούμε εκκλησίες και μοναστήρια μέσα σε σπηλιές ή χτισμένα σε βράχους. Δεν θα παραλείψουμε μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου της Κοζάγια, γνωστό και ως σύναξη των ιερωμένων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Ημέρα 4η: Βίβλος – Βηρυτός( Μπααλμπέκ, Ksara, Ανζάρ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βηρυτό. Ενδιάμεσα όμως θα κάνουμε τρεις σημαντικές στάσεις. Πρώτος μας προορισμός ο αρχαιολογικός χώρος του Μπααλμπέκ. Προσπερνώντας το όρος Λίβανος, θα αντικρίσουμε την κοιλάδα που φιλοξενεί τους πιο σημαντικούς θησαυρούς της αρχαίας Ηλιούπολης. Άξιος ιδιαίτερης μνείας ο ναός του Μπάαλ, του Θεού - Ήλιου. Αξιόλογος και πολύ καλά διατηρημένος και ο ναός που είναι αφιερωμένος στον Θεό Βάκχο. Καθοδόν θα σταθούμε στους αμπελώνες Ksara, που είναι από τους σημαντικότερους της χώρας φτιαγμένους από Ιησουΐτες μοναχούς στην αρχή του 20ού αιώνα. Λίγο πριν φτάσουμε στην πρωτεύουσα θα ξεναγηθούμε στην μοναδική πόλη των Ουμαγιάδων σουλτάνων στη χώρα, την Ανζάρ. Χτισμένη από τον Χαλίφη Ουαλίντ κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα πάνω σε Ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα, μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσας κραταιάς αυτοκρατορίας πάρα με εμπορικό σταθμό. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τη Βηρυτό. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η: Βηρυτός (Εθνικό μουσείο, Τύρος, Σιδώνα)

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη νότια πλευρά της χώρας. Πριν αναχωρήσουμε όμως θα επισκεφθούμε τις αίθουσες του Εθνικού - Αρχαιολογικού Μουσείου. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στις ακτές της Μεσογείου, όπου πρώτα συναντούμε τη Σιδώνα. Επισκεπτόμαστε το Κάστρο της Θάλασσας, στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ογκόλιθοι από το λιμάνι της αρχαίας πόλης. Θα περιπλανηθούμε στην ανατολίτικη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων των παλιών σουκ της πόλης και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας παραλιακώς ως τη γειτονική Τύρο για να ανακαλύψουμε τα «φωτογενή» μνημεία που μας κληροδότησε ο χρόνος: τον Ρωμαϊκό Ιππόδρομο και την Αψίδα που πλαισιώνεται από βυζαντινές σαρκοφάγους. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σημερινών μας επισκέψεων σε δύο από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου Τύρος και Σιδώνα που προστατεύονται από την Unesco, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στη Βηρυτό. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Βηρυτός ( σπήλαια Τζέιτα, Χαρίσα) - πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα πιο γνωστά σπήλαια στη Μέση Ανατολή, στα σπήλαια Τζέιτα!

Θα θαυμάσουμε τους εκπληκτικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λόφο Χαρίσα όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ για να θαυμάσουμε τη καταπληκτική θέα της Βηρυτού και το άγαλμα της Παναγίας.

Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Είμαστε σίγουροι πως μετά από ένα τόσο μεστό οδοιπορικό σε μία από τις αρχαιότερες και ομορφότερες περιοχές του πλανήτη, μια νοσταλγική διάθεση θα σας καταλάβει αμέσως μόλις το αεροπλάνο θα απογειωθεί και θα σας αποκαλύψει την δαντελωτή ακτογραμμή της χώρας. Ο Λίβανος όμως είναι τόσο κοντά μας που εύκολα μπορεί να επιστρέψει κανείς έστω και για ένα σιροπιαστό γλυκάκι Βηρυτού!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι
Είσοδοι

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ

13/6, 18/7, 05/9, 17/10

775

+190

+325

+ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΙ  325 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Middle East Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρους τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς
 • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Φιλοδωρήματα
 • Έμπειρο αρχηγό ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Αχθοφορικά, ποτά/αναψυκτικά στη διάρκεια των γευμάτων
×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ, χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

MIDDLE EAST AIRLINES

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ
ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Βηρυτός

11.15

13.00

Βηρυτός - Αθήνα

18.00

20.00


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

** ΔΕΥΤΕΡΑ 05/06 ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ