menu
+30 210 9889421
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 4ημ (P18)

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 4ημ (P18)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/04 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 255 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/04 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Ανακαλύπτοντας την Βάλια Κάλντα

1η ημέρα: 14/04, Μεγάλη Παρασκευή (Αθήνα | Τύρναβος | Σέρβια | Λίμνη Πολυφύτου | Κοζάνη

Αναχώρηση από Αθήνα και με σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στον Τύρναβο μια περιοχή ορόσημο για την σύγχρονη αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία. Ο Δήμος Τυρνάβου αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης επίπεδης ενδοχώρας στη Θεσσαλία, που εκτείνεται από τον Πηνειό ποταμό ως τους πρόποδες της Μελούνας και από την ορεινή Ελασσόνα ως τις παρυφές της πόλης της Λάρισας, με πληθυσμό 27.000 περίπου κατοίκων. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και φυσικά να απολαύσουμε τα εκλεκτά και φημισμένα τσίπουρο, ούζο και κρασί Τυρνάβου. Στη συνέχεια, οδεύοντας Βόρεια περνάμε τα Σέρβια, το άλλοτε παρατηρητήριο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, κτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες των Πιερίων. Στην παραλίμνια, ως τον Βελβεντό, αμπελοφόρα περιοχή που έχουν βρεθεί δεκάδες αρχαιολογικές θέσεις κυρίως προϊστορικές, στην θέση Κουρήτες θα κάνουμε μια επίσκεψη σε τοπικό παραδοσιακό Οινοποιείο για να μάθουμε  πως «ο Οίνος ευφραίνει καρδίαν». Στη συνέχεια μέσω της εντυπωσιακής γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, μιας από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας θα διασχίσουμε την λίμνη µε το ενδιαφέρον οικοσύστημά της και τους προστατευόμενους βιότοπους. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Κοζάνη και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ στο κέντρο της Κοζάνης θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου και επιστροφή στο ξενοδοχείο για το νηστίσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 15/04, Μεγάλο Σάββατο (Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου | Βάλια Κάλντα)

Οι βλάχοι την κοιλάδα που είναι κυκλωμένη από βουνά την λένε Βάλια Κάλντα που σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα. Ένα μοναδικό μουσείο της φύσης, που λόγω των γεωμορφολογικών σχηματισμών, του  κλίματος και του μικροκλίματός της επιβιώνουν χιλιάδες είδη πανίδας και χλωρίδας, πολλά εξ αυτών είναι ενδημικά και κοσμοπολίτικα. Την περιφερειακή λοιπόν ζώνη της, θα προσεγγίσουμε την σημερινή ημέρα μας, αμέσως μετά το πρωινό μας και με την βοήθεια οικοξεναγών θα γνωρίσουμε τα μυστικά της. Προαιρετικά, με τζιπ 4Χ4 θα διατρέξουμε τους δασοσκέπαστους δασικούς δρόμους για να βρεθούμε κοντά σε θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία που κρύβει καλά μέσα του ο Εθνικός Δρυμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Ιησού στο κέντρο της πόλης και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα λιχουδιές στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 16/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό τραπέζι και απογευματινή βόλτα στα Μπουχάρια)

Χριστός Ανέστη! Πρωινό και χρόνος ξεκούρασης. Το μεσημέρι πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι στο ξενοδοχείο μας με παραδοσιακές γεύσεις και αρνί στον φούρνο, συνοδεία μουσικής. Ξεκούραση και το απόγευμα θα κινηθούμε 40 χιλιόμετρα νοτίως όπου θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό φαινόμενο των γεωμορφολογικών σχηματισμών «Μπουχάρια». Πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς, οι οποίοι προήλθαν από τη διάβρωση του εδάφους που ξεκίνησε πριν από 70.000 χρόνια. Έχουν σχήμα χωμάτινης κολώνας, η οποία αποτελείται από άμμο, κροκάλες, μάργες, άργιλο και πιθανή συγκολλητική ύλη από οξείδια του σιδήρου και διοξείδιο του πυριτίου. Την κορυφή από τις κολώνες αυτές καλύπτει ένας σχιστόλιθος βράχος, ο οποίος έπαιξε το ρόλο της ομπρέλας στην εξέλιξη του σχηματισμού. Ο αριθμός τους ξεπερνάει τους είκοσι, ενώ το ύψος τους ξεκινά από δύο και φτάνει τα έξι και τα επτά μέτρα. Επιστροφή και το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 17/04, Δευτέρα του Πάσχα (Κοζάνη | Μετέωρα | Καλαμπάκα | Τρίκαλα | Αθήνα)

Αφού έχουμε απολαύσει το πλούσιο πρόγευμα μας, επιβιβαζόμαστε μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν και το ταξίδι της επιστροφής ξεκινά. Ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και εν συνεχεία την  Επαρχιακή Εθνική Γρεβενών – Καλαμπάκας φτάνουμε στο πέτρινο δάσος της Θεσσαλίας, στα Μετέωρα. Επίσκεψη σε μια από τις  Ιερές Μονές των Μετεώρων. Επόμενη στάση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών που εδρεύει στην πόλη της Καλαμπάκας. Μέσα από τις προθήκες του, θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε και φυσικά να ξεναγηθούμε στα  πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών καθώς επίσης και στα 250 διαφορετικά είδη  μανιταριών. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Τσιτσάνη, τα Τρίκαλα, όπου εκεί στην Παλιά Πόλη και κοντά στα «δυο στενά» θα έχουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση 20/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.Μετά θα προσαυξηθούν 10%

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

Δίκλινο

255 €

3ο άτομο ενήλικας

195 €

3ο άτομο παιδί έως 9

125 €

3ο άτομο παιδί 10 - 12

175 €

4ο άτομο παιδί έως 12

175 €

Μονόκλινο

295 €

 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Tselikas Hotel 3* στην Κοζάνη με πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Νηστίσιμο δείπνο σε μενού 4 πιάτων και ενός αναψυκτικού ανά άτομο
  • Αναστάσιμο δείπνο σε μενού 4 πιάτων και ενός αναψυκτικού ανά άτομο
  • Πασχαλινό γεύμα με μουσική, ποικιλία ζεστών και κρύων ορεκτικών, πλούσιες σαλάτες, ποικιλία γλυκών και φυσικά παραδοσιακό αρνάκι στον φούρνο
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ ημερησίως
 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Σημαντικό:

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ