menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ 8ημ ΠΑΣΧΑ (P19)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ 8ημ ΠΑΣΧΑ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 15/04

ΑΠΟ 1.245 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 15/04

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
Λισαβώνα, Πόρτο, Μπράγκα, Γκιμαράες, Κοΐμπρα, Φάτιμα, Ναζαρέ, Όμπιτους, Αβέιρο, Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ, Μπουσάκου, Μπατάλια

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΑΣΧΑ 2023
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15/4

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η Πορτογαλία είναι η χώρα των μεγάλων θαλασσοπόρων. Η χώρα που συνέδεσε το όνειρο μιας καλύτερης ζωής με την θάλασσα, με τις εξερευνήσεις, με το άγνωστο. Το ανεξάρτητο και ονειροπόλο πνεύμα των Πορτογάλων καθρεφτίζεται στα μνημεία της, στο κέφι των ανθρώπων, στα τραγούδια τους. Σας προσκαλούμε να βιώσετε αυτό το μοναδικό κλίμα της Πορτογαλίας σε ένα ταξίδι πλούσιο και μεστό που οργώνει τη χώρα από άκρη σ’ άκρη.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Εξαιρετικά ωράρια πτήσεων με Lufthansa
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

Πόρτo: Bessa Boavista
Κόιμπρα
: Tivoli Coimbra
Λισσαβώνα
: Pestana Vintage

 • Επίσκεψη στην Φάτιμα, τον τόπο με την μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος στον κόσμο
 • Διανυκτέρευση στην Κοΐμπρα, την πιο παλιά Πανεπιστημιούπολη στης Πορτογαλίας
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Δάσος Μπουσάκο και στο Αβέιρο την «Βενετία της Πορτογαλίας»
 • Ξενάγηση στο εντυπωσιακό Πόρτο, με τα παραδοσιακά καταστήματα, τον χρυσοποίκιλτο ναό του Αγ. Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα
 • Επίσκεψη σε παλιό οινοποιείο του Πόρτο
 • Ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία Μίνιου, με στάσεις στην όμορφη Μπράγκα και το Γκιμαράες (πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας)
 • Επίσκεψη στην Μπατάλια, (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco), το ονομαστό ψαροχώρι Ναζαρέ και το μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους
 • Ξενάγηση στην Λισσαβώνα, με το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών και τον Πύργο του Μπελέμ, ορμητήριο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων
 • Εκδρομή στη Σίντρα, το Κασκάις και το τουριστικό Εστορίλ

…εσείς το ξέρατε;

Κρασιά του κόσμου

… Πόρτο!

Το Port ή Porto είναι ένα από τα γνωστότερα επιδόρπια κρασιά που ανέδειξε την Πορτογαλία και την ενέταξε στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Ανήκει στις παλαιότερες ονομασίες προέλευσης του κόσμου (1756) και οφείλει το όνομά του όχι στην περιοχή όπου παράγεται, αλλά στο λιμάνι απ’ όπου το εμπορεύονται. Η καλλιέργεια των σταφυλιών γίνεται στα σχιστολιθικά εδάφη της Βόρειας Πορτογαλίας, στην περιοχή του ποταμού Ντούρο -από το 2001 η περιοχή Άλτο Ντούρο ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ η παραγωγή των κρασιών, η ωρίμανση και τελικά η εμπορία γίνονται από τις πόλεις Βίλα Νόβα ντε Γκάια και Πόρτο.

Η ιστορία θέλει το κρασί Port να γίνεται γνωστό από τους Άγγλους εμπόρους, στη διακίνηση του οποίου στράφηκαν εξαιτίας των κακών σχέσεων με τους Γάλλους που καθιστούσαν σχεδόν αδύνατη την εμπορία των γαλλικών κρασιών λόγω της επιβολής υψηλών δασμών. Το Port βέβαια ήταν ήδη γνωστό και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο εσωτερικό της Πορτογαλίας, αφού οι βουργουνδικής καταγωγής βασιλείς της χώρας βοήθησαν τόσο στην ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας όσο και στην παραγωγή του.

Οι περιοχές στις οποίες καλλιεργούνται τα σταφύλια που δικαιούνται την ονομασία προέλευσης Port ή Porto βρίσκονται στην ενδοχώρα, κοντά στα 70 χλμ. από το λιμάνι και προς τα ισπανικά σύνορα. Όλη η περιοχή της καλλιέργειας που εκτείνεται πάνω από το ποτάμι είναι διαμορφωμένη σε ισοϋψείς πεζούλες. Η προστασία της Ονομασίας Προέλευσης διασφαλίζεται από ένα μοναδικό σύστημα που καθορίζει επακριβώς την ποσότητα κρασιού η οποία παράγεται σε κάθε αμπελώνα, με βάση τις πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς. Το Ινστιτούτο Οίνου του Πόρτο και του Ντούρο κλείνει κάθε χρόνο τις συμφωνίες ανάμεσα στον συνεταιρισμό των οινοποιών και στον συνεταιρισμό των εξαγωγέων. Η περιοχή είναι η ακριβέστερα καταγεγραμμένη και οριοθετημένη ζώνη στον κόσμο.

Το πάτημα των σταφυλιών παραδοσιακά γινόταν με τα πόδια σε γρανιτένια πατητήρια (lagares), τεχνική που σήμερα εφαρμόζεται για την παραγωγή των πλέον επίλεκτων Vintage Port, μόνο που τα πατητήρια είναι ανοξείδωτα και τα πόδια έχουν αντικατασταθεί από μηχανικά πιστόνια, που αναπαράγουν την πίεση των 70 κιλών του μέσου ανθρώπινου βάρους.

Η ωρίμανση συνεχίζεται στα οινοποιεία καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και την άνοιξη το κρασί σαλπάρει προς το λιμάνι του Πόρτο, όπου το Ινστιτούτο Οίνου πιστοποιεί την ποιότητα και του δίνει την «Ονομασία Προέλευσης Πόρτο»!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πόρτο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για το Πόρτο μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού Έθνους. Η πόλη έδωσε επίσης το όνομα της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί "ΠΟΡΤΟ" που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μια βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Πόρτο

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην εντυπωσιακή πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμη και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Στην περιοχή Ριμπέϊρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί.  Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Πόρτο (Μπράγκα – Γκιμαράες)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και το ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ Μπαρόκ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες το λίκνο του Παρτογαλικού έθνους που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας ο  « Αλφόνσο Α » . Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο , τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Πόρτο – Αβέιρο – Μπουσάκο – Κοΐμπρα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κοίμπρα. Πρώτη μας στάση στο δάσος Μπουσάκο το εθνικό δάσος των Πορτογάλων κι ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στη πόλη των καναλιών, τη “Βενετία της Πορτογαλίας” το Αβέιρο, όπου θα θαυμάσουμε τις βάρκες που μοιάζουν με παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Κοίμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο.

Ημέρα 5η: Κοϊμπρα – Μπατάλια – Ναζαρέ – Όμπιτους - Λισαβώνα

Αναχώρηση το πρωί με προορισμό την Λισσαβώνα. Πρώτος μας σταθμός ο ναός της Μπατάλια, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO. Στη συνέχεια θα πάμε στο τουριστικό ψαροχώρι του ατλαντικού τη Ναζαρέ. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της εγκαρδιότητας και της ζωντάνιας που θα εισπράξετε από τους κατοίκους της καθώς και από την μοναδική αίσθηση που σας δημιουργεί ένα μικρό χωριό που εμποτίζεται με την παράδοση και όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Τέλος θα επισκεφθούμε επίσης το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13 μέτρων που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Λισαβώνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Λισαβώνα

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο όμορφο και περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Τέλος θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού TEJO για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Λισαβώνα (Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ – Κάμπο ντα Ρόκα – Πάρκο των Εθνών)

Αργότερα αναχωρούμε για μία  ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας, στη Σίντρα θερινή κατοικία των βασιλέων, το Κασκάις που είναι ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Εστορίλ το τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας και το Cabo da Roca, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό ωκεανό. Επιστροφή στη Λισσαβώνα όπου θα τελειώσουμε την σημερινή μας εκδρομή στο Πάρκο των Εθνών που κατασκευάστηκε για την Διεθνή Έκθεση EXPO 1998 απ’ όπου θα μπορούμε να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων και την γέφυρα VASCO DA GAMA. Στο ίδιο πάρκο υπάρχει και το ενυδρείο της Λισσαβώνας OCEANARIO.

Ημέρα 8η: Λισαβώνα - Αθήνα

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα μας στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Γεμάτοι αναμνήσεις πετάμε πίσω στην Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

2κλ

1κλ

Φόροι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

8 ημέρες

15/4

4*

1.245

+410

+185
* Παιδί έως 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες = - 50€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τη Lufthansa
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Είσοδοι σε μουσεία
×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.

ΠΤΗΣΕΙΣ LUFTHANSA

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

15/4

Αθήνα – Μόναχο

Μόναχο – Πόρτο

06.00

08.30

07.35

10:25

 

22/4

Λισαβώνα  – Φρανκφούρτη

Φρανκφούρτη – Αθήνα

12.05

17.20

16.05

21.05

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ