menu
+30 210 9889421
ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΣΤΡΟ ΣΒΕΡΙΝ 5ημ (P19)

ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΣΤΡΟ ΣΒΕΡΙΝ 5ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/7 | 8, 12, 16, 23/8 | 18, 22/9

ΑΠΟ 795 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/7 | 8, 12, 16, 23/8 | 18, 22/9

ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Χανσεατικές πόλεις Κάστρο Σβερίν
Λούμπεκ, Βρέμη, Κίελο
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ
5 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22/
7 | 8, 12, 16, 23/8 | 18, 22/9

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

Heavy metal και κλασική μουσική στον πανέμορφο γερμανικό βορρά!

Κι εκεί που ίσως να νομίζει κανείς πως η Γηραιά Ήπειρος έχει θυσιάσει τα πάντα στον βωμό των πιο άγριων ταξιδιωτικών ενστίκτων, αυτό το -εξαιρετικά οργανωμένο- ταξίδι θα τον κάνει να αναθεωρήσει. Στιβαρή και αριστοκρατική, αλλά και συνάμα φιλόξενη, η βόρεια πλευρά της Γερμανίας αποδεικνύει πως μπορεί να παραμένει έξω από τις mainstream τάσεις, ωστόσο, αποτελεί έναν εξαιρετικό ταξιδιωτικό προορισμό.

Κι αν οι χανσεατικές χώρες διακρίνονται παραδοσιακά για το εμπόριο και τη ναυτιλία, μια επίσκεψη στο «χέβι μέταλ» Αμβούργο, το φιλοτεχνημένο σαν κόσμημα Λούμπεκ, το παραμυθένιο κάστρο του Σβερίν, την πλήρως αποκαταστημένη πόλη της Βρέμης, αλλά και το «θαλασσινό» Κίελο με τα φεστιβάλ κλασικής μουσικής μας πείθουν πως έχουν να βγάλουν πολλούς άσσους ακόμα από το μανίκι τους.

Ακολουθήστε μας λοιπόν σε ένα ταξίδι με το πληρέστερο πρόγραμμα που υπάρχει στην ελληνική αγορά και ελάτε να γνωρίσουμε τους συναρπαστικούς θησαυρούς των πόλεων που μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ χέβι μέταλ και κλασικής μουσικής.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα με πλήρη ξενάγηση στο Αμβούργο και τις Χανσεατικές πόλεις …
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
Αθήνα Αμβούργο Αθήνα
Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά 4*
s ξενοδοχεία
Mercure / Marriott Courtyard
ή παρόμοια

 • Πλούσια μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχείο
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Επίσκεψη στη πόλη-κόσμημα Λούμπεκ
 • Επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο-παλάτι του Σβέριν
 • Ξενάγηση στην αρχοντική Βρέμη και στο γοητευτικό Κίελο
 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

…εσείς το ξέρατε;

Κάστρο Σβερίν: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το «Χόγκουαρντς» της Βόρειας Γερμανίας!

 1. Αρχιδούκες και μεγάλες δυναστείες που κρατούν από τον Μεσαίωνα, κόμητες με σύνδρομο γιγαντισμού, αερικά και αρχαίες δοξασίες μας καλούν να πλησιάσουμε το αρχιτεκτονικό αριστούργημα που δεσπόζει πάνω στη μεγαλύτερη λίμνη της πρωτεύουσας του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Σβέρινεν Σλος, η πρώτη μεγάλη οχυρωμένη δομή κατασκευάστηκε το 1160 από τα γερμανικά φύλα που απομάκρυναν μια επίδοξη δυτικοσλαβική φυλή. Τον 14ο αιώνα οι κόμητες του Σβερίν συνάσπισαν συμμαχία και ενώθηκαν με τους Δούκες του Μεκλεμβούργου δημιουργώντας μια μεσαιωνική δυναστεία που διαιώνισε το στάτους και τη δύναμή τους.
 1. Το αναγεννησιακό κάστρο – σύμβολο της πόλης αποτελείται από 653 δωμάτια και δεκάδες μυτερούς πύργους. Σήμερα στεγάζει το τοπικό κοινοβούλιο.
 1. Παρόλο που έχουν απομείνει ελάχιστες από τις δομές του 13ου και του 14ου αιώνα, το μεσαιωνικό παρελθόν του κάστρου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή του. Το 1847, ο Μεγάλος Δούκας Φρειδερίκος-Φραγκίσκος Β' διέταξε την πλήρη ανακατασκευή του κάστρου. Για να πραγματοποιήσει το όραμά του προσέγγισε μερικούς από τους καλύτερους αρχιτέκτονες της Πρωσίας –ανάμεσά τους τον Georg Adolph Demmler-. Το όραμά του ήταν ένα εμβληματικό κάστρο αντάξιο του μεσαιωνικού παρελθόντος του.
 1. Προκειμένου να αναζητήσει έμπνευση, ο αρχιτέκτονας ταξίδεψε στη Γαλλία όπου επισκέφτηκε κάστρα σε όλη τη χώρα. Το Σατό ντε Σαμπόρντ στις όχθες του ποταμού Λίγηρα ήταν η έμπνευση που έψαχνε. Το τελικό του σχέδιο επηρεάστηκε έντονα από αυτό που είδε στη Γαλλία, ωστόσο φρόντισε να ενσωματώσει πολλά χαρακτηριστικά αναγεννησιακού στυλ. Αυτή η μοντέρνα κατασκευή είναι γνωστή ως νεοαναγεννησιακή αρχιτεκτονική και το Κάστρο Σβερίν είναι ένα από τα ωραιότερα καιο πι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα.
 1. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το 1857, η φήμη του κάστρου ξεπέρασε τα στενά γεωγραφικά όρια του Σβερίν. Καθώς φαίνεται, ο Μεγάλος Δούκας κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική παρακαταθήκη που θα δήλωνε εσαεί το ένδοξο παρελθόν της οικογένειάς του. Σε μια εποχή που οι μύθοι έχουν ξεθωριάσει πάνω στις κίτρινες σελίδες της ιστορίας, το Κάστρο Σβερίν μεταφέρει στο παρόν ατόφια την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η : Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Αμβούργο

Γνωριμία με την πόλη: Τα highlights της βαριάς αστικής πρωτοπορίας

Και μόνο η ιδέα της άφιξης στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης ανεβάζει ψηλά τον πήχη με τις προσδοκίες μας. Κι όχι άδικα. Ο φωτεινός σηματωρός της Χανσεατικής Συμμαχίας των εύρωστων εμπορικών χωρών από τα χρόνια του μεσαίωνα, παραμένει όχι μόνο ναυαρχίδα της ναυτιλίας, αλλά και μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της χώρας με πλούσια εμπορική όσο και πολιτιστική ζωή. Με μια αρχιτεκτονική πολυγλωσσία, κοσμοπολίτικη παρακαταθήκη του εμπορικού χαρακτήρα της πόλης, αλλά και δυναμικές γειτονιές με υπέροχα καταστήματα, μοδάτα καφέ, πολυσυζητημένα εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή, το Αμβούργο κερδίζει αβίαστα τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά.

Το Rathaus είναι ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο συνδεδεμένο με το στάτους της πόλης. Εκεί στεγάζεται το Δημαρχείο, άρα αποτελεί αυταπόδεικτα μια ιδανική αφετηρία για την ξενάγησή μας σ’ αυτή. Γύρω του, η υπαίθρια αγορά και οι κομψές στοές δίνουν ένα πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα γραφής, λίγο πριν βρεθούμε στη λίμνη Bienalster. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον μας κερδίζουν οι πλήρως αναπλασμένες περιοχές του κέντρου. Στην Speicherstadt  με τον βαρύ industrial χαρακτήρα είναι μαζεμένες οι αποθήκες του λιμανιού, ενώ στην Kontorhausviertel θα αντικρίσουμε όλον τον αρχιτεκτονικό εξπρεσιονισμό, όπως αυτός αποτυπώθηκε στα πρωτοποριακά κτίρια της δεκαετίας του 20’ και του 30’. Καταλήγουμε στο εμβληματικό νέο κτίριο της Φιλαρμονικής το οποίο δεσπόζει επί του Έλβα (Elbphilarmonie) ποταμού και μαγνητίζει το βλέμμα μας με την αρχιτεκτονική υπεροχή του.

Ωστόσο, το Αμβούργο δεν είναι μόνο κομψά κτίρια και αρχιτεκτονική πολιτική ορθότητα. Η αληθινή γνωριμία με την πόλη, λίγο πριν καταλήξουμε στις διάσημες προβλήτες της περιοχής, προϋποθέτει μια επίσκεψη σε μια πρώην «αμαρτωλή» περιοχή. Γεμάτο με μπαρ, χιπ μπουτίκ, τρέντι καφέ και θέατρα, το St. Pauli απενοχοποιημένο από τον περιθωριακό του παρελθόν, δίνει τον παλμό στη διασκέδαση αποτελώντας σημείο αναφοράς του Αμβούργου.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια.

Ημέρα 2η : Αμβούργο ( Λούμπεκ – Σβερίν )

Η «Φλωρεντία του Βορρά» (και άλλοι κρυφοί άσσοι μέσα στο μανίκι της Γηραιάς Ηπείρου)

Η σημερινή μας επίσκεψη σε μια από τις πιο άγνωστες για το ευρύ κοινό πόλεις του Βορρά, αναδεικνύει έναν κορυφαίο προορισμό, δείχνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος έχει πολλούς ακόμα κρυφούς άσσους μέσα στο μανίκι της. Το Λούμπεκ μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός πολύχρωμου εικονογραφημένου παραμυθιού. Χτισμένη πάνω στον ποταμό Τράβε, η αρχαία χανσεατική πόλη επιδεικνύει στοιχεία κορυφαίας αρχιτεκτονικής αρμονίας που δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή της Ουνέσκο να την συμπεριλάβει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο επόμενος σταθμός μας είναι στις όχθες της λίμνης Σβερίν. Εκεί άλλωστε στέκει αριστοτεχνικά χτισμένη η μικρή αναγεννησιακή πόλη που είναι πλαισιωμένη με ένα σωρό ιστορικά κτίρια και εντυπωσιακά μνημεία. Κι αν η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας δικαιώνει το όνομά της, ως «Φλωρεντία του Βορρά», δύσκολα το βλέμμα μπορεί να χωρέσει μονομιάς το αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα που μοιάζει λες και αναδύεται από τα νερά της λίμνης. Το περίφημο Παλάτι του Σβερίν συμπυκνώνει το απόσταγμα της ρομαντικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και μαγεύει τους επισκέπτες του με την εξωπραγματική υπεροχή και την παραμυθένια γοητεία του.

Επιστροφή στο Αμβούργο το απόγευμα.

Ημέρα 3η : Αμβούργο (Bρέμη)

Κάτι ψήνεται: Πυρότουβλα, μεσαιωνικές συντεχνίες, γοτθικοί ναοί και…καπνιστό σκουμπρί!

Πανύψηλα κτίρια από χαρακτηριστικά πυρότουβλα, γοτθικοί καθεδρικοί ναοί, ξυλόγλυπτα σπίτια, υπέροχες ευρωπαϊκές αγορές. Τα Χριστούγεννα η αγορά Schlachte-Zauber αναπαριστά την ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής Βρέμης με το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού να γεμίζει μεθυστικά τον αέρα ταξιδεύοντας ως τις κόγχες της μύτης μας. Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ιστορική πόλη της Βρέμης. Κτισμένη στις όχθες του Βέζερ ποταμού, 60χλμ πριν αυτός εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα, η πόλη που αποτέλεσε ένα εξίσου δυνατό μέλος της περίφημης Χανσεατικής Ένωσης και σημαντικότατο λιμάνι της Βόρειας Γερμανίας εκπλήσσει τον ταξιδιώτη με τον αρχιτεκτονικό της πλούτο. Πλήρως αποκαταστημένη από τις καταστροφές των βομβαρδισμών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό της κέντρο μπορεί να μονοπωλήσει πολλές ώρες της μέρας μας και δικαίως. Το διάσημο Δημαρχείο της Βρέμης είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια σε όλη τη Γερμανία, πράγμα που το έκανε να κερδίζει επάξια μια θέση το 2005 στη λίστα με την Παγκόσμια Κληρονομιά της Ουνέσκο. Ακόμα, το άγαλμα του Ρολάνδου, η Πλατεία της Αγοράς και φυσικά, ο «βαρύς» Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου δικαιώνουν όσα έχουμε ακούσει ή διαβάσει για την αδιαπραγμάτευτη αίγλη αυτής της ιστορικής πόλης. Φυσικά, το δυνατό χαρτί της ημέρας δεν είναι άλλο από τη γραφική γειτονιά του μεσαιωνικού λιμανιού, το πασίγνωστο Shlachte. Εκεί θα περιηγηθούμε στους δρόμους με τα δεκάδες μπαράκια, τα παραδοσιακά καφέ και τα εστιατόρια που διακρίνονται για το καπνιστό σκουμπρί και τις μεσαιωνικές γεύσεις που φτάνουν στο πιάτο μας με σύγχρονες γαστρονομικές πινελιές.

Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Αμβούργο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Εκτός από την πλούσια αγορά της πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία, όπως το πρωτοποριακό Μουσείο Καλών Τεχνών.

Ημέρα 4η : Αμβούργο ( Κίελο )

Λίγος θαλασσινός αέρας ακόμα

Παρά τη μακρά παράδοση που έχει στη ναυτιλία, το Κίελο αποπνέει μια όμορφη αστική αίσθηση, αντηχώντας τη χαρούμενη βαβούρα του φοιτητόκοσμου που την κατοικεί. Το πρωινό μας λοιπόν είναι αφιερωμένο στην αρχοντική πόλη, σημαντικό λιμάνι επί της Βαλτικής και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σλέσβιγκ-Χολστάιν. Τα ιστορικά της κτίρια που είχαν υποστεί σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του πολέμου, αποκαταστάθηκαν υποδειγματικά. Η εκκλησία του θαλασσινού Αγίου Νικολάου, το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και η Όπερα (δεν είναι τυχαίο πως στο Κίελο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής στον κόσμο) ανήκουν στους βασικούς σταθμούς της ξενάγησής μας. Για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο: ο στολισμένος εμπορικός πεζόδρομος της πόλης, Χολστενστάσε με τα εξαιρετικά καταστήματα γεμίζει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τη Βόρεια Γερμανία. Επιστροφή στο Αμβούργο και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 5η : Αμβούργο – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Ημέρα επιστροφής η σημερινή και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου για τον γυρισμό μας στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι

ΤΙΜΕΣ

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΑΜΒΟΥΡΓΟ   Χανσεατικές πόλεις   Κάστρο Σβέριν

5 μέρες

 

22/7

8, 12, 16, 23/8

4*s

πρωινό

795

+320

320

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

 

18, 22/9

4*s

πρωινό

865

+370

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -80€

+ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 320 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines Αθήνα Αμβούργο Αθήνα
 • Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια Hotel 4*sup             Mercure / Courtyard by Marriott
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
×      Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIR

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Αμβούργο

08.00

10.15

5η μέρα

Αμβούργο – Αθήνα

11.05

15.05

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη , Με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων +100€

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

06.00

06.55

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

16.20

17.15


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ