menu
+30 210 9889421
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ 4ημ (P19)

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ 4ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27/10

ΑΠΟ 445 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27/10

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ
Σρέμσκι Κάρλοβτσι

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 27 Οκτωβρίου 2023

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει “λευκή πόλη”. Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα με γραφικές μποέμ συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Είναι μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία από την εποχή των Κελτών, χτισμένη στη συμβολή δύο ποταμών, του Σάββα και του Δούναβη, πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ένα μικρό διαμαντάκι στη γειτονιά των Βαλκανίων, ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙ

AEGEAN AIRLINES (Αθήνα - Βελιγράδι - Αθήνα)

Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ξενοδοχείο

ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο

 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στην πόλη του Βελιγραδίου με το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν.
 • Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Βοϊβοντίνας στη βόρεια Σερβία
 • Επίσκεψη στο μαυσωλείο του Τίτο γνωστό ως “σπίτι των λουλουδιών”
 • Επίσκεψη στο μοναστήρι Χόποβο στην περιοχή Φρούσκα Γκόρα
 • Περιήγηση στο Νόβι Σαντ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της Σερβίας
 • Επίσκεψη σε οινοποιείο στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι, για να δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών συνοδευόμενες από γευστικά τοπικά τυριά
 • Προαιρετικά δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην περιοχή ΣΚΑΝΤΑΡΛΙΑ με φολκλορικό πρόγραμμα και ζωντανή  μουσική
 • Προπληρωμένες είσοδοι για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός του γραφείου

…εσείς το ξέρατε;

«Σρέμσκι Καρλόβτσι»

Στην περιοχή αυτή υπήρχε ένα μικρό ρωμαϊκό φρούριο, το οποίο, όπως αναφέρεται, το 1308 κατοικούνταν από Ούγγρους ευγενείς. Αυτά μέχρι το 1521, οπότε οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το μικρό αυτό φρούριο και το κρατούν στη κατοχή τους για τα επόμενα 170 χρόνια, ως μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σε αυτή την περίοδο, ο πληθυσμός συνίσταται κυρίως από Σέρβους και έναν μικρό αριθμό μουσουλμάνων. Οι Σέρβοι χρησιμοποίησαν πρώτοι το όνομα Karlovci, το οποίο οι ντόπιοι χρησιμοποιούν και σήμερα, αντί της πλήρους ονομασίας.

Η Συνθήκη του Κάρλοβιτς (γερμανικά: Karlowitz) έκανε την μικρή αυτή πόλη να μείνει στην ιστορία. Ήταν μια συνθήκη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την Ιερή Συμμαχία του 1684, που αναφέρεται επίσης και ως Ιερός Συνασπισμός του Linz. Ένας συνασπισμός των χριστιανικών δυνάμεων της Δύσης για τον περιορισμό του Τουρκικού επεκτατισμού, στον οποίο συμμετείχαν οι Αυστριακοί, οι Πολωνοί, οι Ρώσοι και οι Βενετοί. Μετά από πολέμους δεκαπέντε ετών (1683-1697), η συνθήκη αυτή επισφράγισε την ήττα των Οθωμανών και χάραξε νέα σύνορα. Στην ουσία η συνθήκη αυτή αποτέλεσε τον προάγγελο της σταδιακής κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την ανάδειξη της Αυστρίας σε κυρίαρχη δύναμη στην κεντρική Ευρώπη και τα Βόρεια Βαλκάνια. Η ιστορική σημασία της Συνθήκης είναι μεγάλη, ενώ η πόλη βρέθηκε να ανήκει στο Βασίλειο των Αψβούργων, εμπλουτίζοντας την πληθυσμιακή σύνθεσή της και με καθολικούς, αλλά με κυρίαρχο πάντα το σερβικό στοιχείο. Σ’ αυτή την περίοδο η πόλη αποτελούσε το πνευματικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο ολόκληρης της Σερβίας. Εκεί βρισκόταν ο μητροπολιτικός ναός των ορθόδοξων Σέρβων καθώς και το πρώτο γυμνάσιο της Σερβίας.

Τον Μάιο του 1848 η Σερβική Εθνοσυνέλευση, με έδρα το Sremski Karlovci, ανακήρυξε την αυτονομία της ευρύτερης περιοχής της Βοϊβοντίνας, με πρωτεύουσα το Sremski Karlovci.

Κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πόλεμου καταλήφθηκε από τις δυνάμεις του Άξονα και πέρασε στη δικαιοδοσία των Κροατών Ουστάσι (συνεργατών των ναζί). Από το τέλος του πόλεμου ανήκει στην ημιαυτόνομη περιοχή της Βοϊβοντίνας, μέρος της σερβικής δημοκρατίας. Η πόλη είναι πραγματικά πολύ όμορφη, με ωραία σοκάκια, αρκετά παραδοσιακά σπίτια και πολύ όμορφα μαγαζάκια. Το ιστορικό της κέντρο απαρτίζεται από εντυπωσιακά κτίρια.

Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει το επιβλητικό κτίριο του ιστορικού γυμνάσιου. Υπήρξε το πρώτο γυμνάσιο της Σερβίας, το οποίο ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1791. Το σημερινό κτίριο αποτελεί κατασκεύασμα του Ούγγρου αρχιτέκτονα Gyula Pártos.

Στην κάτω πλευρά της κεντρικής πλατείας βρίσκεται ένα επίσης εντυπωσιακό κτίριο όπου είναι η ιερατική σχολή του Αγίου Αρσενίου, χτισμένη το 1794. Η σχολή έκλεισε το 1914 και μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, επαναλειτούργησε στο Βελιγράδι. Σήμερα στο κτίριο φιλοξενείται το τμήμα των αρχείων της σερβικής ακαδημίας των επιστήμων και των τεχνών.

Στην πλατεία βρίσκονται, η μια δίπλα στην άλλη, και δύο ιστορικές εκκλησίες της πόλης. Ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου και ο ρωμαιοκαθολικός ναός της Αγίας Τριάδας. Ο ναός του Αγ. Νικολάου χτίστηκε το 1762 και αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα για όλη τη Σερβία. Εντυπωσιακές είναι και οι τοιχογραφίες του ναού. Από την άλλη, σε μπαρόκ ρυθμό, είναι χτισμένη η ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Αγ. Τριάδας, η οποία ολοκληρώθηκε το 1768.

Ίσως το πιο επιβλητικό κτίριο να είναι το “σπίτι του Πατριάρχη”. Το κτίριο αποπερατώθηκε το 1895 από τον Σέρβο αρχιτέκτονα Vladimir Nikolić. Στο ίδιο σημείο προϋπήρχε το "Pasha Konak" το οποίο και απετέλεσε την αρχική κατοικία του αρχηγού της σερβικής εκκλησίας. Σήμερα αποτελεί την θερινή κατοικία του πατριάρχη Σερβίας και την μόνιμη κατοικία του επισκόπου της επαρχίας Σρεμ (Σίρμια). Επίσης στους χώρους του φιλοξενείται και το μουσείο της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας.

Το δημαρχείο της πόλης, που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία, δεν είναι εντυπωσιακό κτίριο. Είναι παλαιό, κτισμένο την περίοδο από το 1808 έως το 1811 και έχει κάποια ιστορική σημασία, καθώς από το μπαλκόνι του, τον Μάιο του 1848, έγινε η δήλωση της ανεξαρτησίας της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης από τον Josif Rajačić.

Το “παρεκκλήσι της ειρήνης”, που χτίστηκε στο μέρος όπου υπεγράφη η Συνθήκη του Κάρλοβιτς αρχιτεκτονικά θυμίζει σκηνή και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Βελιγράδι

Αναχώρηση για το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Η περιπατητική μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από την γνωστή οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Αφού δούμε την Μητρόπολη θα προχωρήσουμε μέχρι το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστό και ως «η ακρόπολη του Βελιγραδίου». Το φρούριο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη και προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά τον Πύργο Νεπόισα, τον τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για εγκατάσταση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας.

Ημέρα 2η: Βελιγράδι

Η σημερινή μας πανοραμική ξενάγηση, αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει την παλιά με την νέα πόλη, θα μας γνωρίσει αρχικά το μοντέρνο Βελιγράδι. Επιστρέφοντας στην παλιά πόλη από την νέα γέφυρα Άντα και μέσω του Τόπσιντερ, ενός από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, θα φθάσουμε στην αριστοκρατική περιοχή του Βελιγραδίου, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Τίτο αλλιώς “σπίτι των λουλουδιών” το οποίο και επισκεπτόμαστε.

Στην συνέχεια θα δούμε το Ναό του Αγίου Σάββα, από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, τη πλατεία Σλάβια, βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην διάθεσή σας.

Ημέρα 3η: Βελιγράδι (Μοναστήρι Χόποβο, Σρέμσκι Κάρλοβτσι, Νόβι Σαντ)

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία. Διασχίζοντας την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι, πλούσια σε αρχιτεκτονικά κτίρια όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό πατριαρχείο, η Θεολογική Σχολή, το 1ο σέρβικο γυμνάσιο, και άλλα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα τοπικό οινοποιείο όπου θα δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών και μέλι, για να φθάσουμε στη συνέχεια στην 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σαντ. Το Νόβι Σάντ είναι χτισμένο στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του  εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την “Αθήνα της Σερβίας”. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Επιστροφή το απόγευμα στο Βελιγράδι. Το βράδυ προαιρετικά απολαύστε το δείπνο σας  με μουσική στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της.

Ημέρα 4η: Βελιγράδι – Αθήνα

Εκμεταλλευθείτε τις τελευταίες ελεύθερες ώρες παραμονής στο Βελιγράδι, καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στην ολοκλήρωση του. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχ/ση
Διατροφή

Ξενοδοχεία

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

Σρέμσκι Κάρλοβτσι
4 ημέρες

27/10

 

Πρωινό

ROYAL INN

4*sup

ή παρόμοιο

445

+100

+190

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι, είσοδος στο μουσείο Τίτο, τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν

 

*Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -80€

**Προαιρετικά δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στη γραφική περιοχή της Σκαντάρλια με  φολκλορικό πρόγραμμα: 35€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Turkish Airlines: Αθήνα – Οράν & Αλγέρι – Αθήνα (μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο ROYAL INN 4*s  ή παρόμοιο
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Είσοδο στο μουσείο του Τίτο & τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν
 • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων
 • Εμπειρότατος συνοδός ξεναγός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται ανωτέρω
×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
×      Φόροι Αεροδρομίου

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIR

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

27/10

Αθήνα – Βελιγράδι

08:00

08:40

30/10

Βελιγράδι – Αθήνα

14:35

17:10


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ