menu
+30 210 9889421
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΞΑΝΘΗ - ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ XMAS 5ημ (P2)

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΞΑΝΘΗ - ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ XMAS 5ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22 & 29/12 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 399 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22 & 29/12 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Εορταστική Ξάνθη .. Η αρχόντισσα του Βορρά

 

Φράγµα Θησαυρού - Ποµακοχώρια - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Δράµα - Καβάλα

 

1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30 για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Z PALACE 5* Lux, τακτοποίηση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Ξάνθη - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στην παλαιά πόλη της Ξάνθης. Γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, νεοκλασικά κτίρια και παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και το περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) που πήρε το όνομα του από το σχήμα που έχουν τα κτίρια του 1890, και μετά, την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που χτίστηκε το 1830 από τον Εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη / έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό (τρίκλιτη βασιλική) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839) και το τριώροφο καμπαναριό του (χτίστηκε το 1924), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897, το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσυνθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο γραφικό Πόρτο Λάγος με το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και μετά σύντομη επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Θρακικά Τέμπη Νέστου - Φράγμα Θησαυρού – Δράμα (Ονειρούπολη)

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού, το μεγαλύτερο λιθόρριπτο (χωμάτινο) φράγμα των Βαλκανίων και ένα από τα μεγαλύτερα γεωφράγματα της Ευρώπης. Το τοπίο  και τα φιόρδ που σχηματίζονται θα μας μείνουν πραγματικά αλησμόνητα. (καιρού επιτρέποντος). Συνεχίζουμε για  την προς το σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη. Το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο θεωρείται το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα με μήκος 15 km εκ των οποίων τα 12,5 έχουν χαρτογραφηθεί. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός, ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης και είναι εντυπωσιακή η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Αργότερα κατευθυνόμαστε για την πόλη της Δράμας που φοράει τα γιορτινά της και φιλοξενεί το χριστουγεννιάτικο πάρκο, την Ονειρούπολη. Ξεχωρίζει το όμορφο πάρκο της πόλης  με τη λίμνη των Πηγών της Αγίας Βαρβάρας και τα πανέμορφα, επιβλητικά, αρχοντικά κτίρια από τις αρχές του 19ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα (έξοδα ατομικά) με εξαιρετικά ντόπια κρεατικά - και όχι μόνο - και αργότερα επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ εορταστικό δείπνο μπουφέ με ζωντανή μουσική.

 

4η μέρα: Μονή Αρχαγγελιώτισσας - Πομακοχώρια

Χρόνια Πολλά!! Πλούσιο πρόγευμα από μπουφέ και αναχώρηση για επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Αρχαγγελιώτισσας, επιβλητικά χτισμένη σε ονειρικό τοπίο με μοναδική θέα την πεδιάδα από κάτω της. Σαν κτίσμα το Μοναστήρι όπως το βλέπουμε σήμερα, χτίστηκε το 1841. Αυτό, προϋπήρχε στην ίδια θέση πολλές εκατοντάδες χρόνια νωρίτερα και καταστράφηκε από δυο φοβερούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή το 1829. Το μόνο ενδεικτικό στοιχείο από πλευράς κτισμάτων είναι μια κρύπτη του Μοναστηριού που βρίσκεται κάτω από το Ιερό Βήμα και η οποία ανάγεται στα 1000 έως 1100 μ.Χ. Συνεχίζουμε στις μοναδικές εικόνες των παραδοσιακών χωριών των Πομάκων, Εχίνο και Σμίνθη, μια μοναδική πολιτισμική εμπειρία.  Επιστροφή στην πόλη με τα χίλια χρώματα, όπως είναι επίσης γνωστή η Ξάνθη να απολαύσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα και να γευτούμε τα παραδοσιακά γλυκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

5η μέρα: Τέμπη Νέστου (θέση Γαλάνη) - Καβάλα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την κάθοδο μας με πρώτη στάση, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ξάνθη, στα Τέμπη του Νέστου (θέση Γαλάνη). Θα θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο και συνεχίζουμε  για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας, τη Χριστούπολη των βυζαντινών χρόνων, με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και το εντυπωσιακό λιμάνι της. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα και τα κάστρα. Χρόνος για βόλτα και καφέ στα σοκάκια και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

  • Ξάνθη
  • Κομοτηνή
  • Πόρτο Λάγος - Βιστωνίδα
  • Θρακικά Τέμπη Νέστου – Φράγμα Θησαυρού
  • Δράμα – Ονειρούπολη
  • Πομακοχώρια (Σμίνθη – Εχίνος)
  • Καβάλα

 

Τιµή κατ’ άτοµο, με πούλμαν, 5 μέρες

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

22-26/12 & 29/12-2/1

Δίκλινο

399

3ο άτομο

365

3ο άτομο έως 12 ετών

180

4o άτομο έως 12 ετών

320

Μονόκλινο

499

Επιβάρυνση για Deluxe Coco Mat ανακαινισμένο δωμάτιο: € 15 ανά διανυκτέρευση.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελέστατο Ζ PALACE 5* Lux στην Ξάνθη • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με ζωντανή μουσική • Welcome drink κατά την άφιξη • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ