menu
+30 210 9889421
ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ 5ημ (P9)

ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ 5ημ (P9)

ΑΝΑΧΩΡΗΣH: 23/05

ΑΠΟ 780 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣH: 23/05

ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ: 5 ΗΜΕΡΕΣ

Τόσο Ανατολή και τόσο Δύση, τόσο Ευρώπη και τόσο Αφρική, τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Το Μαρακές είναι όλα αυτά που σας φέρνουν στον νου τα ανατολίτικα παραμύθια, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας άκρως κοσμοπολιτικός προορισμός, με τα café του, τις γκαλερί μοντέρνας τέχνης, τα υπέροχα πάρκα του και τα αρτιστίκ μπαράκια.  Όλος αυτός ο κοσμοπολίτικος αέρας δεν αφήνει κανέναν ταξιδιώτη ασυγκίνητο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23 – 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 23 – 27 ΜΑΪΟΥ

Μαζί θα ανακαλύψουμε:

  • Την βραχώδη έρημο του Agafay με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα
  • Τον επιβλητικό μιναρέ του Κουτούμπια
  • Την πολύβουη πλατεία της Τζεμά Ελ Φναα
  • Τις αγορές – souk με τα υπέροχα σκεύη & τα μοναδικά προϊόντα argan
  • Το παλάτι Μπαχία που χτίστηκε για τα μάτια της όμορφης πριγκίπισσας
  • Τους κήπους του Yves Saint Laurent, τους Majorelle
  • Την κορανική σχολή Ben Youssef με την καταπληκτική αρχιτεκτονική
  • Το πασίγνωστο φολκλορικό show Chez Ali – Fantasia ΔΩΡΟ του γραφείου μας
  • Την μυσταγωγική  Εσσαουίρα και τα τείχη της
  • Τα κρυμμένα Βερβερικά Χωριά (προαιρετικά)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ
Πτήση για Μαρακές – Έρημος
Agafay

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το μαγευτικό Μαρακές .Άφιξη και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης για μια πρώτη πανοραμική γνωριμία με τη πόλη, ώστε να έχετε μια πρώτη γεύση των αντιθέσεων και της ομορφιάς αυτού του εξωτικού τοπίου. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τις παροχές του. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την έρημο Agafay, που βρίσκεται μόλις 45 λεπτά από το Μαρακές. Μια βραχώδης έρημος στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες. Ας ζήσουμε την εμπειρία του αραβικού καραβανιού με τις πανύψηλες καμήλες της ερήμου. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και θα δούμε χρώματα στον ουρανό που όμοια δεν έχουμε ξαναδεί. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, σας προτείνουμε βόλτα με quad – τετράτροχες μηχανές «γουρούνες». Οι Βερβεροί εκπαιδευτές θα σας δείξουν τα μυστικά της ερήμου ενώ θα κάνουμε στάσεις για να φωτογραφήσουμε κρυφά χωριά και εντυπωσιακούς βράχους! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ

Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Τοποθετημένο σ’ ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Ατλάντα,  τη   Σαχάρα  και   την  απεραντοσύνη  των νοτίων  περιοχών, το  Μαρακές είναι  η  πρωτεύουσα του Νότου και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Αν το πράσινο είναι το χρώμα της Φεζ και το άσπρο του Ραμπάτ, το κόκκινο είναι το χρώμα του Μαρακές. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπαχία, τους κήπους Μαζορέλ, τον  μιναρέ του  Κουτούμπια.   Θα   επισκεφθούμε  τα   σουκς  με  τον μεντρεσέ Μπεν Γιουσούφ – τη μεγαλύτερη κορανική σχολή στo Μαγκρέμπ (Βόρεια Αφρική) - και φυσικά τη θρυλική κεντρική πλατεία  Τζαμάα  Ελ  Φνα,  με  τους  πολυάριθμους μικροπωλητές, τους γητευτές των φιδιών, τους ζογκλέρ, τους παραμυθάδες, τους φαρμακοτρίφτες κ.ά. Κατά την ξενάγησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του ελαίου Argan, για το οποίο το Μαρόκο έχει να καυχιέται την πρωτιά της παγκόσμιας παραγωγής. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια ακολουθεί μετάβαση για ένα ποτό στο διάσημο ChezAli, για να παρακολουθήσουμε το Φολκλορικό Fantasia Show – ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ

Μαρακές – Εσσαουίρα

Πρωινό και αναχώρηση για τη  παραθαλάσσια πόλη Essaouira. Εκεί που φυτρώνουν τα argan από τα οποία προέρχεται το πανάκριβο Arganoil. Η Εσαουίρα είναι μια εντοιχισμένη καστροπολιτεία με έντονο νησιώτικο χρώμα. Η κωμόπολη αυτή αναπτύχθηκε το 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους (με την τότε ονομασία «Mogador»), λόγω της ασφάλειας που παρείχε το φυσικό της λιμάνι από τους αέρηδες του Ατλαντικού. Η τωρινή πόλη χτίστηκε το 18ο αιώνα από το Μοχάμεντ Γ’, ο οποίος ήθελε να στρέψει το βασίλειό του προς τον Ατλαντικό με στόχο να έχει περισσότερη επαφή με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Η Παλιά Πόλη ή Μεντίνα υπάγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα σπίτια είναι ψηλά, λευκά αρχοντικά, διώροφα και τριώροφα, με μπλε παράθυρα, θυμίζοντας την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Αν και οι πύλες εισόδου στην πόλη είναι στενές, τα εσωτερικά σοκάκια είναι αρκετά φαρδιά, προσφέροντας την αίσθηση της απλοχωριάς. Περπατώντας στην πόλη, ο επισκέπτης καταλήγει στο αμυντικό τείχος που την περικυκλώνει. Για πολλούς ίσως φανεί γνώριμο το τοπίο, καθώς στην Εσσαουίρα έχουν γυριστεί σειρές και ταινίες όπως το Game of Thrones, το Kingdom of Heaven & το The Wheel of Time. Στη μία άκρη βρίσκεται το κάστρο με τα κανόνια έτοιμα να την προστατέψουν από τους πειρατές. Στην άλλη, το χτιστό λιμάνι με τις εκατοντάδες ψαρόβαρκες και ψαροκάικα. Στο δρόμο δεκάδες πωλητές έχουν στήσει πάγκο και πωλούν την πλούσια λεία του ωκεανού - σαρδέλες, γαρίδες, αστακούς, καραβίδες, καβούρια, κάθε λογής ψάρια και θαλασσινά. Η διαδικασία απλή: ο πελάτης επιλέγει το ψάρι που θα φάει, κάθεται σε κάτι πρόχειρα τραπεζάκια και περιμένει να του τα ψήσουν επιτόπου. Το απόγευμα επιστροφή στο Μαρακές, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η μέρα :ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – (προαιρετικά) ΒΕΡΒΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ
Μαρακές - Κοιλάδα Ουρίκα και Βερβερικά χωριά – Φοινικόδασος Palmerie

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στο Μαρακές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή μας στην όμορφη  κοιλάδα Ourika, μακριά από τη φασαρία της πόλης. Σε αυτή τη διαδρομή μέσα από εκπληκτικά τοπία με καταπράσινα λιβάδια, θα επισκεφτούμε, αυθεντικά βερβερικά χωριά του 16ου και 17ου αιώνα . Οι Βέρβεροι, ή Βερβερίνοι, οι παλαιότεροι αυτόχθονες κάτοικοι του Μαρόκου και ολόκληρου του Μαγκρέμπ, αποτελούν  το 40% του πληθυσμού της χώρας. Πρόκειται για ένα νομαδικό λαό με κοινή γλώσσα, που κατοικούσε στην περιοχή δυτικά της κοιλάδας του Νείλου στην Βόρεια Αφρική. Τα ίχνη των Imazighen (που στη γλώσσα των Βερβέρων σημαίνει «ελεύθεροι άνθρωποι») χρονολογούνται πριν από 10.000 χρόνια. Κατά την επιστροφή μας προς το Μαρακές, θα κάνουμε στάση στο Φοινικόδασος Palmerie που  βρίσκεται ακριβώς στα βορειοδυτικά της πόλης του Μαρακές. Περιέχοντας περίπου 50.000 φοίνικες χουρμαδιού, προσφέρει ασύγκιτη φυσική ομορφιά και ένα καταπληκτικό ηλιιοβασίλεμα, το οποίο θα έχουμε την χαρά να αποθανατίσουμε. Επιστρφοή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ

Χρόνος ελεύθερος – πτήση επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να αποχαιρετήσουμε την πόλη που τόσο θα αγαπήσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Στις αποσκευές μας… υπέροχες αναμνήσεις!

Ταξιδεύουμε με ασφάλεια!
Το πακέτο μας περιλαμβάνει ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις για: νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποζημίωση από ακύρωση ταξιδιού κ.ά.

ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ:

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ – EARLY BOOKING

780€

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ – STANDARD

830€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

300€

ΠΑΙΔΙΚΟ (2-11 ΕΤΩΝ) ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

730€

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

215€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα–Μαρακές–Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Αποσκευή 23 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά ανα άτομο
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων
  • Διαμονή 4 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο 5*(Palm Plaza or Similar ) με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο)
  • ΔΩΡΟ η είσοδος και η μεταφορά για το show Chez Ali – Fantasia με ποτό ή τσάι
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις για: νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποζημίωση από ακύρωση ταξιδιού κ.ά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 215€
  • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 40€ κατ’ άτομο
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Πτήσεις:

  • Α3 738 ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ 08:55 – 12:25
  • Α3 739 ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ 13:25 – 18:30

Σημειώσεις:

Η τιμή early booking αφορά περιορισμένο αριθμό θέσεων

  • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: διαβατήριο σε ισχύ
  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς παραλείψεις
  • Είσοδοι σε μουσεία:
    • Κήποι Mejorelle: 15€ - δήλωση και πληρωμή κατά την κράτησή σας
    • Παλάτι Μπαχία: 7€
    • Μεντρέσα Μπεν Γιουσέφ: 5€
  • Όσοι ταξιδιώτες επιλέξουν να κάνουν quad στην έρημο Agafay θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα με καμήλα στο φοινικόδασος Palmerie

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ