menu
+30 210 9889421
ΑΝΓΚΟΛΑ 14ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΓΚΟΛΑ 14ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 16/10

ΑΠΟ 4.990 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 16/10

Εθνολογικό ταξίδι στις τελευταίες

φυλές του πλανήτη

Όταν οι άλλες χώρες της Νοτιοδυτικής Αφρικής- όπως η Μποτσουάνα και η Ναμίμπια -γεύονταν τους καρπούς ενός αναπτυσσόμενου τουριστικού ρεύματος,  η Αγκόλα σπαράσσονταν από εμφύλιους πολέμους. Όλα έληξαν εδώ και 20 χρόνια αλλά η Αγκόλα δεν ήταν εκπαιδευμένη να ανοίξει τις πόρτες της στον τουρισμό. ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ!!

Έτσι οι αρχέγονοι λαοί της Αγκόλας που ζουν στις νότιες έρημες εκτάσεις εξακολουθούν να ζουν όπως εδώ και αιώνες, ντυμένοι με δέρματα, με αυτοσχέδια στολίδια και περίτεχνες κομμώσεις. Το πιο τρελό όνειρο κάθε εθνολόγου. Εκεί θα σας πάμε ! Η πραγματικότητα μοιάζει με ψέμα!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Λουάντα

Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για τη Λουάντα της Αγκόλα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα και τα αποικιακά κτήρια της παραλιακής λεωφόρου.

Ημέρα 2η: Λουάντα - Λουμπάγκο

Το πρωί κατευθυνόμαστε στα νότια της πρωτεύουσας στην περιοχή του Μόρο ντα Κρουζ όπου βρίσκεται το Μουσείο της Δουλείας. Μετά θα θαυμάσουμε τα γιγάντια Μπαομπάμπ στην ανοιχτή σαβάνα και θα καταλήξουμε στην αγορά χειροτεχνίας. Το απόγευμα πετάμε για την Νότια Αγκόλα στην πόλη Λουμπάγκο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Λουμπάγκο - Χόκε (φυλή των Χάντα)

Αρχίζουμε τη γνωριμία μας με το Λουμπάνγκο και την τοπική αγορά, όπου θα δούμε τα παλιά πορτογαλικά κτήρια και το μικρό μουσείο. Σε αντίθεση με την διεθνή πρακτική που οι αγορές ξεκινάνε το πρωί, στην Αγκόλα ξεκινάνε απόγευμα. Έτσι, αργότερα, θα κατευθυνθούμε στο χωριό Χόκε όπου η μεγάλη αγορά συγκεντρώνει φυλές του οροπεδίου και κυρίως γυναίκες της φυλής Χάντα που στολίζουν το κεφάλι τους και το λαιμό τους με έναν «χείμαρρο» από περιδέραια.

Ημέρα 4η: Λουμπάγκο - Καμοβιού - Μουκαμού (φυλές των Μουμουίλα)

Αργά το πρωί -μια και οι αγορές ζωντανεύουν μετά το μεσημέρι- θα επισκεφθούμε το χωριό Καμουβιού που δεν θα το βρείτε σε κανέναν... χάρτη. Εδώ ζει ο φύλαρχος της φυλής των "πεδινών" Μουμουίλα -και πρώην λοχίας του Πορτογαλικού Στρατού- με τις 10 γυναίκες του όπου θα δώσουμε τα διαπιστευτήριά μας. Θα ενσωματωθούμε στην οικογένεια αβίαστα και φιλικά και αργότερα όλοι μαζί θα πάμε στην μικρή αγορά του Καμοβιού για να ανακατευθούμε με τους ντόπιους και να θαυμάσουμε τα στολίδια των γυναικών της φυλής. Νωρίς το απόγευμα μετακινούμαστε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στην μικρή πόλη Τσίμπια με την χαριτωμένη αποικιακή αρχιτεκτονική, πριν κατευθυνθούμε στο οροπέδιο Ουίλα όπου γίνεται η συνάθροιση των "ορεσίβιων" Μουμουίλα. Πιο παραδοσιακές (και πιο καχύποπτες με τους ξένους που κρατάνε φωτογραφικές μηχανές) οι ορεσίβιες Μουμουίλα συναρπάζουν με το ανέλπιστο χτένισμα και τα στολίδια τους. Λίγο πριν σκοτεινιάσει επιστρέφουμε στο Λουμπάνγκο.

Ημέρα 5η: Λουμπάγκο - Οντζίβα

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τις νοτιότερες περιοχές της Αγκόλας. Θα σταθούμε στο Ξανγκόγκο και θα εξερευνήσουμε την περιοχή κατά μήκος του ποταμού Κουνένε όπου ξεπετάγονται αιωνόβια Μπαομπάμπ (Εμποντέϊρος στα πορτογαλικά). Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε την μικρή τοπική αγορά που συχνά συναντάς φυλές της σαβάνας και θα καταλήξουμε στην ήσυχη πόλη Οντζίβα, 40 χιλιόμετρα πριν από τα σύνορα με τη Ναμίμπια, με το καταπληκτικό προνόμιο να έχει... ξενοδοχείο! Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Οντζίβα - Οκονκούα

Τα καλά αρχίζουν από σήμερα! Παλινδρομούμε στο Ξανγκόγκο και επισκεπτόμαστε τα χωριά των Χούμπι. Μοντέρνοι και εκχριστιανισμένοι οι Χούμπι έχουν κρατήσει πεισματικά μια παράδοση που αντέχει στο χρόνο. Μια φορά το χρόνο γιορτάζουν οι παρθένες των χωριών την είσοδο στην ενηλικίωση. Τότε είναι που στολίζουν τα μαλλιά τους με περίτεχνους δίσκους από μαλλί προβάτου, δίνοντας μια εξωγήινη όψη στα νεανικά πρόσωπα των κοριτσιών Χούμπι. Από ‘δω αφήνουμε την άσφαλτο και αρχίζουμε τη διαδρομή μας στην αχαρτογράφητη ενδοχώρα. Θα φτάσουμε αργά το απόγευμα στο κέντρο διοίκησης της δημοτικής περιφέρειας Κουρόκα, στον οικισμό Οκονκούα. Εδώ θα στήσουμε τις σκηνές μας και θα μείνουμε δύο βράδια εξερευνώντας τα χωριά των απομονωμένων φυλών. Διανυκτέρευση σε σκηνές των 2 ατόμων. Είπαμε: αφήστε τις ανέσεις!

Ημέρα 7η: Οκονκούα

Γεμάτη η μέρα σήμερα καθώς θα πάμε στα χωριά των Χίμπα που είναι γνωστοί από την Ναμίμπια. Μόνο που εδώ δεν έχει πούλμαν με τουρίστες. Στη συνέχεια θα αναζητήσουμε τα μέλη της νομαδικής φυλής των Τούα, μία από τις 2-3 φυλές της Αφρικής που δεν χτίζουν ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑ!!! Κοιμούνται κάτω από τα δένδρα πάνω σ ένα κομμάτι δέρμα κατσίκας.

Τέλος θα πάμε σε κάποιο "οικογενειακό" χωριό για να επισκεφθούμε τους Χακαόνα που οι γυναίκες στολίζουν τα μαλλιά τους με ανακυκλωμένα μεταλλικά στολίδια. Σε όσο χρόνο απομείνει θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά της Οκονκούα, εκεί που συρρέουν νομάδες από όλες τις γειτονικές φυλές και όχι μόνον. Διανυκτέρευση σε σκηνές των 2 ατόμων.

Ημέρα 8η: Οκονκούα - Λουμπάνγκο

Επιστρέφουμε σταδιακά στο Λουμπάνγκο σταματώντας στα διάφορα χωριά των φυλών. Πρώτα στο Οντιτσάου που θεωρείται το κέντρο της φυλής των Ντίμπα. Μετά στο Τσιανγκέ που το απόγευμα ζωηρεύει η αγορά που συρρέουν γυναίκες της φυλής Μουγκαμπόυε. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στο Λουμπάνγκο. Καλώς επιστρέψατε στον... πολιτισμό! (τρόπος του λέγειν).

Ημέρα 9η: Λουμπάνγκο - Ναμίμπε

Μέρος Δεύτερον: Η κάθοδος των οροπεδίων! Αφήνουμε τα δροσερά οροπέδια και περνώντας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γκαργκάντα κατευθυνόμαστε στα χωριά της ολιγάριθμης φυλής των Νγκεντελέγκο. Από εδώ κατηφορίζουμε στα ερημικά τοπία της πόλης Ναμίμπε για να επισκεφθούμε τον οικισμό Ζιραούλ όπου γεννήθηκε μια νέα χριστιανική θρησκεία που παντρεύει προτεσταντικές αφρο- μελωδίες με αρχέγονες δοξασίες. Καταλήγουμε στη παραθαλάσσια πόλη Ναμίμπε στις ακτές του Ατλαντικού. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, δείπνο στην πόλη

Ημέρα 10η: Ναμίμπε-Βιρέι - Τσιτούντο

Ολοήμερη εξόρμηση στην ενδοχώρα στην αναζήτηση μερικών χαρακτηριστικών φυλών. Στις παρυφές του χωριού Βιρέι θα επισκεφθούμε τους ανθρώπους των σπηλαίων. Μη φανταστείτε τίποτε άγριες φάτσες τύπου Νεαντερταλ. Οι Κούι είναι μια όμορφη φυλή που ζει στις κόγχες που σχηματίζουν οι γιγάντιοι βράχοι, που όπως και οι Τούα δεν κτίζουν κανένα κατάλυμα. Στο Βιρέι θα δούμε το παλιό νεκροταφείο με τα κέρατα των βουβαλιών ενώ στη μικρή αγορά θα έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με τις γυναίκες της φυλής Μουκουμπάλ. Από εδώ θα κατευθυνθούμε στους βραχώδεις λόφους Τσιτούντο όχι τόσο για να δούμε τις βραχογραφίες, όσο για να εισχωρήσουμε στην επικράτεια των Μουκουμπάλ που γυναίκες έχουν έναν ιδιαίτερο στηθόδεσμο που να μπορεί να κρατάει ακίνητο το στήθος στις πορείες της σαβάνας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Ναμίμπε. Δείπνο στην πόλη και μετά ξενοδοχείο.

Ημέρα 11η: Ναμίμπε - Τομπούα

Άλλη μια ολοήμερη εκδρομή με διαφορετικές παραστάσεις. Πρώτα θα σταθούμε στην πρωινή ψαραγορά της Ναμίμπε και θα παρατηρήσουμε τις συναλλαγές με τα καΐκια που καταφτάνουν από τον Ατλαντικό.

Στη συνέχεια μας περιμένει η κρυμμένη όαση Άρκο Ίρις όπου πίσω από τους φοίνικες αποκαλύπτεται μια λίμνη. Δεκάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο και τροφή στις όχθες της λίμνης. Από ’δω θα ανηφορίσουμε στους βράχους των Κορμοράνων που τα πουλιά έχουν στήσει τις φωλιές τους ατενίζοντας το χάος και τα κύματα το Ατλαντικού, 130 μέτρα χαμηλότερα. Προσοχή!! Μην πλησιάσετε στην άκρη των βράχων, γιατί τα εδάφη είναι σαθρά και καταρρέουν στην άβυσσο. Στην Τομπούα θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα και θα περπατήσουμε στην μικρή πόλη των ψαράδων με τα σπίτια φτιαγμένα από αποίκους των Αζορών. Στην Όαση της Κουρόκα θα επισκεφθούμε τον οικισμό των Κουέπε που ζουν σαν απόκληροι, μακριά από τους άλλους λαούς. Θα κλείσουμε την ημέρα με επίσκεψη στα φαράγγια και τους γεωλογικούς σχηματισμούς των κόκκινων λόφων. Επιστροφή στη Ναμίμπε. δείπνο στην πόλη και διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η: Ναμίμπε - Λουάντα

Επιστρέφουμε στο Λουμπάνγκο και πετάμε πίσω στην Λουάντα για την τελευταία διανυκτέρευση.

Ημέρα 13η: Λουάντα - Αθήνα

Την κατάλληλη ώρα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση στην Αθήνα.

Ημέρα 14η: Λουάντα - Αθήνα

Άφιξη το πρωί στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Ημιδ/φή

16/10

3*, 4*

4.990

+490

Φόροι - Βίζα +980

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4* (τοπικής διαβάθμισης), Μοτέλ στην Οτζίβα & δύο (2) διανυκτερεύσεις σε σκηνές των δύο ατόμων στην Οκονκούα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
  • Ηλεκτρονική βίζα για την είσοδο στη χώρα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Για την έκδοση ηλεκτρονικής βίζας απαιτούνται 35 μέρες πριν να υποβληθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αγκόλα τα παρακάτω:

*Μία (1) φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

*Μία (1) καθαρή ΕΓΧΡΩΜΗ φωτοτυπία του διαβατηρίου

*Φωτοτυπία του βιβλιαρίου εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού

*Πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού καταθέσεων από την τράπεζά σας, που να φαίνεται το όνομα με λατινικούς χαρακτήρεςContact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ