menu
+30 210 9889421
ΝΟΤΙΑ ΙΝΔΙΑ - ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΛΑ 10ημ (P19)

ΝΟΤΙΑ ΙΝΔΙΑ - ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΛΑ 10ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13, 20/03 & 10/04

ΑΠΟ 1.490 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13, 20/03 & 10/04

Η Νότια Ινδία είναι ίσως η πιο γοητευτική περιοχή της Ινδίας, ένας επίγειος παράδεισος. Το τοπίο καταπράσινο -σχεδόν τροπικό-, με φοινικόδεντρα, αμμουδιές και λαγούνες, λίμνες και τροπικά “φιόρδ”, προσδίδει μια γραφικότητα στις πόλεις, που είναι πιο ήσυχες και λιγότερο πολυπληθείς από αυτές του βορρά. Τα γκοπουράμ, ξεπροβάλλουν εδώ κι εκεί υμνώντας το Ινδουιστικό Πάνθεο με κομψοτεχνήματα αντάξια της θρησκευτικής ευλάβειας των πιστών του. Η νότια Ινδία είναι η “άλλη Ινδία”, που σίγουρα θα σας συναρπάσει και θα αγαπήσετε.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μαντράς

Πτήση για τo Μαντάς στην ανατολική ακτή της Νότιας Ινδίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η: Μαντράς

Άφιξη το πρωί στο Μαντράς που σήμερα ονομάζεται Τσενάι. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και φυσικά η Μητρόπολη της Νότιας Ινδίας. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το Κυβερνητικό Μουσείο με την σπάνια συλλογή μπρούτζινων αγαλματιδίων της δυναστείας Τσόλα (9ο με 13ο αιώνα), το οχυρό του Αγίου Γεωργίου, την εκκλησία της Παρθένου που είναι η πρώτη εκκλησία που κτίστηκε στο Μαντράς το 1680 και την εκκλησία του Αγίου Θωμά όπου σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση βρίσκεται θαμμένος ο Απόστολος Θωμάς. Κορυφαίο ωστόσο αξιοθέατο της ημέρας είναι ο ναός Καπαλισβαράρ (ένας από[ό τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Νότιας Ινδίας), αφιερωμένος στον θεό Σίβα με εξαίρετα Μαντάπας και ένα πανέμορφο και πολύχρωμο Γκοπουράμ! Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Μαντράς- Μαχαμπαλιπουράμ (55 χλμ.) – Ποντιτσέρυ (100 χλμ.)

Το πρωί αναχωρούμε για το παράκτιο Μαμαλαπουράμ όπου μας περιμένουν μερικά αριστουργήματα της περιόδου των Τσόλα (630 μ.Χ.). Πρώτα οι ανάγλυφες παραστάσεις «Η κάθοδος του Γάγγη» στην επιφάνεια του βράχου και στη συνέχεια ο ειδυλλιακός «Ναός της Ακτής» που στέκει μόνος στην χερσόνησο στην ακτή της Θάλασσας της Βεγγάλης. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται στο ναϊκό σύμπλεγμα των «Πέντε Ράτα (θεοτήτων)» λαξευμένων από μονοκόμματο βράχο σαν ένα τεράστιο γλυπτό. Από ‘δω κατευθυνόμαστε στην παλιά γαλλική πόλη Ποντισερύ που μέχρι το 1954 αποτελούσε υπερπόντια επαρχία της Γαλλίας στην Ινδική Χερσόνησο. Θα αφήσουμε το αυτοκίνητο και θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Θα δούμε το μέγαρο το Γαλλικού Προξενείου, το Ασραμ (χώρο διαλογισμού) που ίδρυσε ο Ινδός φιλόσοφος Σρι Ωρομπίνο το 1925, τα παλιά αποικιακά μέγαρα πίσω από την Πλατεία της Κυβέρνησης και θα περπατήσουμε κατά μήκος του Ωκεάνιου δρόμου μέχρι το άγαλμα του Μαχάτμα Γκάντι και τον παλιό φάρο.

Ημέρα 4η: Ποντιτσέρυ – Τσινταμπαράμ – Ταντζόρ (170 χλμ.)

Μετά το πρωινό διατρέχουμε την ενδοχώρα των Ταμίλ με τους απέραντους ορυζώνες και τα πολυάριθμα ποτάμια. Τα μεγάλα μνημεία το Ινδικού Νότου αρχίζουν από σήμερα. Πρώτη επίσκεψη ο περίφημος ναός Τσινταμπαράμ αφιερωμένος στον Σίβα Ναταράτζα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ταντζόρ όπου μας περιμένει ο περιτειχισμένος με διπλές οχυρώσεις ναός Μπριχαντεσβάρα του 10ου αιώνα που θεωρείται το ωραιότερο έργο τέχνης της Δραβικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Εδώ φιλοξενείται ο δεύτερος μεγαλύτερος μονολιθικός βούβαλος Νάντι στην Ινδία. Το Βιμάνα (ο πύργος πάνω από το ιερό) που στεγάζει το λίνγκαμ έχει ύψος 63 μέτρα με κατάληξη το μονολιθικό γρανιτένιο τρούλο βάρους 81 τόνων.

Ημέρα 5η:Ταντζόρ-Τιρουτσιράπαλι – Τσετινάντ - Μαντουράι (250 χλμ.)

Το πρωί μάς περιμένει 60 χιλιόμετρα δυτικά το Ιερό Τέρας που λέγεται Ραγκανάθα-σουάμι στο ποτάμιο νησί Σριράνγκαμ στην πόλη Τιρουτσιράπαλι. Ο μεγαλύτερος Ινδουιστικός ναός στον κόσμο. Περικλείει στον περίβολο του μια ολόκληρη… πόλη με καταστήματα, σπίτια, ναΐσκους ακόμα και ιερό ελέφαντα! Πέντε οχυρώσεις και 21 πύλες οριοθετούν αυτόν τον γίγαντα όπου ένα ατέλειωτο πλήθος πιστών συρρέει συνεχώς να προσκυνήσει τον Βισνού. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μικρή επαρχιακή πόλη Τσετινάντ που εδώ και μια 10ετία παρουσίασε στο ταξιδιωτικό κοινό. Πρόκειται για μια ήρεμη επαρχιακή πόλη που φιλοξενεί …πολυτελείς βίλες του 19ου αιώνα των πλουσίων εμπόρων της περιοχής. Μετά απ’ αυτά τα συγκλονιστικά αναχωρούμε για το Μαντουράι το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της Νότιας Ινδίας.

Ημέρα 6η: Μαντουράι

Ξεχάστε ό,τι ναό έχετε δει μέχρι σήμερα στην Ινδία. Ο ναός της θεάς Μενακσί είναι σαν να βγήκε κατευθείαν από την εποχή του Ραμσή του Β’. Θα ξεναγηθούμε στον φαραωνικών διαστάσεων ναό που θεωρείται ο πιο εντυπωσιακός όλης την Ινδίας. Όχι μόνο για την γιγάντια αρχιτεκτονική του με τα φανταστικά γλυπτά που καλύπτουν τα γκοπουράμ αλλά και για το πολύβουο πλήθος των προσκυνητών που κατακλύζει τον ναό από την ανατολή ως την δύση του ήλιου. Ατέλειωτοι διάδρομοι με εκατοντάδες λαξευμένες κολόνες με μορφή μυθικών ζώων και θεοτήτων σε κάνουν να πιστέψεις προς στιγμή ότι βρίσκεσαι στο Λούξορ της Αυγύπτου ή στην αρχαία Περσέπολη. Είναι τέτοιος ο αριθμός των γλυπτών που πολλά καταστήματα στην Ανατολική Πύλη έχουν στήσει την πραμάτεια τους ανάμεσα σε αρχαία αγάλματα! Εκτός από το Βαρανάσι πουθενά αλλού στην Ινδία ο Ινδουισμός δεν ανθεί τόσο πολύ όσο στο Μαντουράι. Στην ξενάγηση θα βρούμε χρόνο για μια σύντομη επίσκεψη στο παλιό ανάκτορο  της πόλης. Το βράδυ θα ξαναπάμε στο ναό της Μενακσί και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή τελετή του τέλους της ημέρας.

(Παρατήρηση: Το αυστηρό ιερατείο του Μαντουράι επιβάλει όλοι οι επισκέπτες, προσκυνητές και τουρίστες, ντόπιοι και ξένοι να εισέλθουν στον περίβολο του ναού μόνο με γυμνά πόδια. Ούτε καλτσάκια ούτε άλλα καλύμματα. Απαγορεύονται οι φωτογραφικές μηχανές αλλά προς το παρόν επιτρέπονται οι φωτογραφίες με κινητά τηλέφωνα).

Ημέρα 7η: Μαντουράι - Περιγιάρ (140 χλμ.)

Το πρωί αναχωρούμε για την επαρχία Κεράλα ανηφορίζοντας στην παράκτια οροσειρά των βουνών του Κάρδαμου που την χωρίζουν από το Ταμίλ Ναντού. Εδώ στα 860 μέτρα υψόμετρο μας περιμένει μια όαση από τροπικά δάση που περιβάλουν τη λίμνη Περιγυάρ. Όλη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και θα την δούμε καλύτερα το απόγευμα πλέοντας με σκάφος τη λίμνη όπου ζουν αμέριμνα κοπάδια από ζαρκάδια, Ινδικοί Βίσονες Γκάουρ, πίθηκοι μάκακ, κορμοράνοι, ερωδιοί, αλκυόνες και λευκοκέφαλα γεράκια. Όλο το τοπίο είναι ελκυστικό και απρόσμενο. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να ψωνίσετε σε χαμηλές τιμές από τα καταστήματα της τουριστικής κωμόπολης Κουμιλύ, κανέλλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο και άλλα μπαχαρικά που κάνουν την Κεράλα διάσημη.

Ημέρα 8η: Περιγιάρ - Αλέπεϊ (180 χλμ.)

Εκτροφείο Ελεφάντων! Ετοιμαστείτε για την πιο εκπληκτική  εμπειρία του ταξιδιού . Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την φάρμα των Ελεφάντων και θα βρεθούμε μπροστά στο πιο απρόσμενο θέαμα της πρωινής φροντίδας των ήρεμων μεγαθήριων. Ένα είδος …πλυντηρίου ελεφάντων! Πλύσιμο με λάστιχο, βούρτσισμα, πεντικιούρ για να βγουν τα πετραδάκια και τα κλαδιά που ίσως έχουν εισχωρήσει στα νύχια τους και κάθε είδους καλλωπισμό. Μόλις ετοιμαστούν οι πρώτοι ελέφαντες και βάλουν «στολή εργασίας» θα ανέβουμε στη ράχη τους και θα διασχίσουμε τη τροπική βλάστηση βλέποντας τον κόσμο από διαφορετική γωνία. Μετά απ’ όλα αυτά τα συναρπαστικά αναχωρούμε για τις ακτές της Κεράλα όπου μας περιμένουν νέες εμπειρίες. Το μεσημέρι φτάνουμε στην εσωτερική θάλασσα του Αλέπεϊ και θα επιβιβαστούμε σε πλωτά ξενοδοχεία αργοπλέοντας στα κανάλια και τους δίαυλους της περιοχής. Ονειρικά τοπία απλώνονται μπροστά μας ξετυλίγοντας εικόνες μιας άγνωστης εξωτικής Ινδίας. Διανυκτέρευση στα πλωτά ξενοδοχεία.

Ημέρα 9η: Αλέπεϊ – Κοτσίν (70 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε για το διάσημο Κοτσίν. Θα επισκεφθούμε την παλιά Εβραϊκή συναγωγή του 16ου αιώνα και την εβραϊκή συνοικία που σήμερα έχει μετατραπεί στην τουριστική καρδιά της πόλης με καταστήματα μπαχαρικών, αντικερί, μπουτίκ και ό,τι αναζητά ένας ταξιδιώτης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλιό ανάκτορο των Μαχαραγιάδων του Κοτσίν γνωστό επίσης σαν Ολλανδικό ανάκτορο ή Ντερμπάρ που έχει μετατραπεί σε μουσείο και φιλοξενεί μαζί με τα άλλα εκθέματα, κειμήλια της βασιλικής οικογένειας και εξαιρετικές τοιχογραφίες με θέματα παρμένα από τη θρησκευτική ινδουιστική παράδοση. Ακολούθως θα πάμε στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και θα καταλήξουμε στην ακτή του «Φρουρίου» του Κοτσίν που βρίσκονται τα περίφημα κινεζικά δίχτυα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τελετουργικό χορό Κατακάλι στο πολιτιστικό κέντρο του Κοτσίν.

Ημέρα 10η: Κοτσίν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Σήμερα νωρίς τα ξημερώματα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για την Αθήνα μέσω σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 • Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Αναχώρηση

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι αεροδρομίου

14/02/24, 13/03,24, 20/03/24, 10/04/24

1.490€

2.240 €

890 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Gulf Air.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* ως ακολούθως ή παρόμοια και Houseboats στο Αλεπέι. Courtyard by Marriott/Ramada (Τσενάι), Athithi/Shenbaga (Ποντιτσέρυ), Sangam (Ταντζόρ), Heritage Madurai (Μαντουράι), Cardamon County (Περιγιάρ), Crown Plaza (Κοτσίν).
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά & Πλήρη διατροφή στο Αλεπέι.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός με πολλαπλά ταξίδια στην Ινδία και εξειδίκευση στον ινδικό πολιτισμό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Βίζα εισόδου: Κόστος βίζας Ινδίας 35€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Φόροι αεροδρομίου 890 €

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού: Και δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες.
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, διαστάσεων 350 pxls Χ 350 pxls, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

 • ΠΤΗΣΕΙΣ

  Πτήσεις: Gulf Air

  Διαδρομή

  Ώρα Αναχώρησης

  Ώρα Άφιξης

  Αθήνα – Μπαχρέιν

  15.00

  19.00

  Μπαχρέιν – Μαντράς

  22.00

  05.10

  Κοτσίν – Μπαχρέιν

  04.35

  06.35

  Μπαχρέιν – Αθήνα

  09.50

  14.15


  Contact Info

  Palmos Travel in Style

  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

  Τηλ.: +30 210 9889421

  info@palmostravel.gr

  www.palmostravel.gr

  INSTAGRAM: palmostravel_official

  ΓΕΜΗ:131075201000

  ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
  ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

  ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ