menu
+30 210 9889421
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 8ημ ΟΔΙΚΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P11)

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 8ημ ΟΔΙΚΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P11)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/05 & 27/06 & 11, 25/07 & 09, 22/08 & 05, 19/09 & 10/10

ΑΠΟ 605 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/05 & 27/06 & 11, 25/07 & 09, 22/08 & 05, 19/09 & 10/10

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Κομοτηνή-Δαρδανέλια-Εσκίσεχίρ-Γόρδιο-Άγκυρα-Καππαδοκία-Κόραμα-Πασαμπαχ-Μαλακοπή-Καρβάλη-Σινασός-Καισάρεια- Προκόπι-Προύσα

8 ΗΜΕΡΕΣ  ΟΔΙΚΗ
ΜΑΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024
Αναχωρήσεις
: 23/5 , 27/6 , 11/7 , 25/7 , 9/8 , 22/8 , 5/9 , 19/9 , 10/10

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η μέρα

Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με το πούλμαν με προορισμό την Κομοτηνή . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

2η μέρα

Κομοτηνή Δαρδανέλια – Εσκισεχίρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από την Κομοτηνή για τα σύνορα. Αφού περάσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις θα συνεχίσουμε προς την Καισάνη και καθοδόν λίγο μετά την Καλλίπολη θα περάσουμε την νέα γέφυρα των Δαρδανελίων και θα κατευθυνθούμε για το Εσκισεχίρ όπου ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο θα δούμε τα κυριότερα μνημεία της πόλης . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση .

3η μέρα

Εσκισεχίρ – Γόρδιο – Άγκυρα – Καππαδοκία

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Γόρδιο (σήμερα Polatli). Είναι το σημείο που ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα κάνουμε μία περιήγηση με τον ξεναγό μας και θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα η οποία  έγινε πρωτεύουσα της Τουρκίας το 1923 από τον Κεμάλ.  Το 1930 μετονομάστηκε σε Ankara, ενώ μέχρι τότε συνηθιζόταν το Engürije. Θα κάνουμε με το πούλμαν μία γνωριμία με τα κυριότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης. Μετά την Άγκυρα θα σταματήσουμε στην Αλμυρά Λίμνη όπου θα απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα. Ελεύθερος χρόνος για να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Καππαδοκία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.

4η μέρα

Καππαδοκία – Κόραμα – Πασαμπάχ - Μαλακοπή – Καρβάλη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα θα αρχίσει με ξενάγηση από το ανοιχτό μουσείο του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 8ο-13ο αιώνα. Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «Νεραϊδοκαμινάδες». Ελεύθερος χρόνος για να γευματίσουμε και θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ,  μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πρίν μερικά χρόνια τέλεσε  Εσπερινό ο Πατριάρχης μας. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την Καρβάλη (Guzelgurt σήμερα) να την γνωρίσουμε αλλά και να επισκεφτούμε ένα πολύ μεγάλο προσκύνημα. Την εκκλησία που λειτουργούσε κάποτε ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός. Σήμερα είναι τζαμί και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η μέρα

Καππαδοκία – Σινασός – Καισάρεια – Προκόπι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σινασό, παλιά ελληνική συνοικία, οι κάτοικοι της οποίας ήταν έμποροι χαβιαριού στην Κωνσταντινούπολη. Στη Σινασό θα δούμε την πλατεία με το Ελληνικό Σχολείο , το Παρθεναγωγείο ,  την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης και θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά σπίτια . Θα συνεχίσουμε για την πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου την Καισάρεια. Θα περιηγηθούμε στην πόλη και στην κλειστή της αγορά . Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Προκόπι όπου θα ξεναγηθούμε στον παλιό οικισμό “Kayakapı” στον οποίο ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έζησε και αναπαύθηκε. Θα δούμε το σπίτι του Άγιου και την εκκλησία που του αφιερώθηκε. Μετά την ξενάγησή μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ( ΕΞΟΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ) ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ .

Σημείωση : Κατά την διάρκεια της διαμονής μας στην Καππαδοκία όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν σε προαιρετική βόλτα με αερόστατο,  κατόπιν συνεννόησης με τον ξεναγό μας.

6η μέρα

Καππαδοκία – Προύσα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Προύσα της Βιθυνίας , την «Πράσινη» Προύσα λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει. Η παλιά Προύσα ξεπροβάλλει μπροστά μας γοητευτική με τα γραφικά σπίτια, όπου θα επισκεφτούμε το Μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του γιου του Orhan μνημείο της UNESCO , τον επιβλητικό πύργο του ρολογιού και το «μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου απ’ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ουλού Τζαμί (Ulu Cami) το μεγαλύτερο τζαμί στην Προύσα το οποίο αποτελεί ορόσημο της πρώιμης οθωμανικής αρχιτεκτονικής, με αρκετά στοιχεία από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων , το Πράσινο Τζαμί ( Yesil Cami ), τους τάφους μνημεία των Χατζηδιαβάτη και Καραγκιόζη , το σπίτι του Καραγκιόζη , τη Σκεπαστή Αγορά (Kapalı Çarşı) και την Αγορά Μεταξωτών (Koza Han). Στον ελεύθερο χρόνο μας θα έχουμε την δυνατότητα για αγορές καθώς επίσης και να γευτούμε το φημισμένο «Ισκεντέρ Κεμπάπ» για το οποίο είναι διάσημη η Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

7η μέρα

Προύσα – Κομοτηνή

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό τα σύνορα περνώντας από την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων.  Συνεχίζουμε προς τα σύνορα και μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες, άφιξη στην Κομοτηνή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα

Κομοτηνή -Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.
  • Ελάχιστη συμμετοχή 30 άτομα.

Αστυνομική ταυτότητα τελευταίας 15ετίας ή Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδο στην Τουρκία απαραίτητα.

Τιμοκατάλογος

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΔΩΜΑΤΙΟ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ ΣΕ

EXTRA BED

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

CHRIS & EVE

Α’ κατηγορίας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ

4* ή 5* στο ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ

4* ή 5* στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

4* ή 5* στην ΠΡΟΥΣΑ

8 ΗΜΕΡΕΣ

ΜΑΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

23/5 , 27/6 , 11/7 ,

25/7 , 9/8 , 22/8 ,

5/9 , 19/9 , 10/10

605

690 €

530 €

Πρόγευμα καθημερινά

&

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Εσκισεχίρ , στην Καππαδοκία & στην Προύσα

Περιλαμβάνονται :

  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή παρόμοια
    v  Δύο (2) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή A’ κατηγορίας
    Web Site : https://www.chris-eve.com/
    v  Μία (1) Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* ή 5* στο Εσκίσεχιρ
    v  Τρείς (3) Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ή 5* στην Καππαδοκία
    v  Μία ( 1 ) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* ή 5*στην Προύσα
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο στο Εσκίσεχιρ ( 1 δείπνο )
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο στην Καππαδοκία ( 3 δείπνα )
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο στην Προύσα ( 1 δείπνο )
  • Δημοτικούς φόρους σε όλα τα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν και ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης , ταξιδιωτική ασφάλιση & ασφάλιση covid-19 για ταξιδιώτες έως 75 ετών
  • Έμπειρος Συνοδός/Αρχηγός του γραφείου μας για όλη την διάρκεια της εκδρομής .

Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους .
  • Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.



Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ