menu
+30 210 9889421
ΑΛΣΑΤΙΑ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΡΗΝΑΝΙΑ 7ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΛΣΑΤΙΑ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΡΗΝΑΝΙΑ 7ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13, 20, 27/07 & 03, 10, 17, 24/08

ΑΠΟ 895 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13, 20, 27/07 & 03, 10, 17, 24/08

ΑΛΣΑΤΙΑ ΜΕΛΑΝΑΣ
ΔΡΥΜΟΣ ΡΗΝΑΝΙΑ
Παραμυθένια Γερμανία
7 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 13, 20, 27/
7 | 3, 10, 17, 24/8

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Αμπελώνες, μεσαιωνικά κάστρα και…σκοτεινά δάση σε ένα ταξίδι που ζωντανεύει τον γερμανικό ρομαντισμό και τις αυθεντίες του!

«Υπάρχουν μόνο δύο διαχρονικές κληρονομιές που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Οι ρίζες και τα φτερά». Και με αυτή τη ρήση του Γκαίτε κατά νου δημιουργήσαμε ένα από τα ωραιότερα οδοιπορικά που έχει να προσφέρει η Ευρώπη.

Ο «Δρόμος του Κρασιού με τους καταπράσινους αμπελώνες, τα γραφικά χωριά και τα κουκλίστικα σπιτάκια της πανέμορφης Αλσατίας, η κρουαζιέρα στον Ρήνο, καθώς και τα παραμυθένια φυσικά τοπία του Μέλανα Δρυμού, συνθέτουν όχι απλά ένα ακόμα ταξίδι, αλλά ένα υπέροχα εικονογραφημένο παραμύθι. Στις σελίδες του πρωταγωνιστούν φιλόσοφοι και ρομαντικοί στοχαστές, μεσαιωνικές πόλεις γεμάτες κάστρα, παλιές βιβλιοθήκες, γοτθικές γέφυρες και ποτάμια.

Ένα εξαίσιο ταξίδι που μας αποκαλύπτει το άλλο προφίλ της Γερμανίας και ίσως, τον πιο δυνατό τουριστικό άσσο στο μανίκι της. Πάμε να τον ανακαλύψουμε!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

… από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της ελληνικής αγοράς …

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN AIRLINES
Διαμονή σε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*,4*sup με πλούσια μπουφέ πρωινά
NH
COLLECTION Φρανκφούρτη & HILTON Στρασβούργο

 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Οδοιπορικό στους περίφημους Δρόμους του κρασιού (Ρικβίρ, Κολμάρ, Εγκουισχάιμ)
 • Περιήγηση στο πανέμορφο Μπάντεν Μπάντεν & την ονειρεμένη Χαϊδελβέργη
 • Εκδρομή στην πανεπιστημιούπολη του Φράιμπουργκ και την λίμνη Τίτιζε
 • Περιηγήσεις σε Βισμπάντεν και Φρανκφούρτη
 • Εκδρομή στη περιοχή του εκπληκτικού Μέλανα Δρυμού και στην ορεινή πόλη Τρίμπεργκ
 • Κρουαζιέρα στο σημαντικό τμήμα του ποταμού Ρήνου
 • Εκδρομή στον Ρομαντικό Δρόμο (Βίρτσμπουργκ – Ρότενμπουργκ)
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

…εσείς το ξέρατε;

«Όλα για το πτυχίο»

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το σπουδαίο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει τα πιο φωτεινά μυαλά του ευρωπαϊκού πνεύματος

Από το 1386 που άνοιξε τις πύλες του το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ως σήμερα, παραμένει ένα φιλόξενο ίδρυμα πρωτοπόρων ιδεών και φωτεινός σηματωρός στοχασμού και έρευνας.

 • Τον Απρίλιο του 1518 στο κεντρικό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου ο Μαρτίνος Λούθηρος δίδαξε με σθένος ενώπιον ενός άκρως συντηρητικού ακροατηρίου τη Νέα Θεολογία του. Ανάμεσα στα λαμπρά πνεύματα και τους καθηγητές που έχουν διδάξει στα αμφιθέατρά του, φιγουράρουν σπουδαία ονόματα όπως του κοινωνιολόγου Μαξ Βέμπερ, του φιλοσόφου Καρλ Γιάσπερς, του φυσικού Ρόμπερτ Μπούνσεν κ.ά.
 • Από το 1386 που ιδρύθηκε, το Πανεπιστήμιο απέκτησε τη φήμη ενός κοσμοπολίτικου πανεπιστημιακού φάρου. Στις αίθουσές του άρχισαν να κυοφορούνται τα πρώτα δειλά δείγματα «καθαρού λόγου» εν μέσω του μεσαιωνικού πνευματικού σκότους.
 • Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα διδάσκονταν εδώ τέσσερα γνωστικά αντικείμενα: θεολογία, νομική, φιλοσοφία και ιατρική. Γιατροί, σπουδαίοι νομομαθείς και δικηγόροι, θεολόγοι, δάσκαλοι και καθηγητές, συνέστησαν την πνευματική ελίτ που πέρασαν από τα έδρανά του.
 • Παρά τη μακρά του παράδοση το Πανεπιστήμιο Ρούπρεχτ-Καρλς της Χαϊδελβέργης ή όπως ήταν γνωστό λατινιστί Ruperto Carola, συνεχίζει να πρωτοπορεί καλύπτοντας κάθε γνωστικό πεδίο. Σήμερα, απαριθμεί 12 σχολές, όπου διδάσκονται πάνω από 100 επιστημονικά αντικείμενα σε 30.000 περίπου φοιτητές. Όπως είναι φυσικό, βρίσκεται στη λίστα των καλύτερων Πανεπιστημίων όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη, θέση που έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα. Σε αυτό οδήγησε όχι μόνο η σταθερή και συνεπής επιστημονική του παρουσία εδώ και αιώνες, όσο και η σύγχρονη προσέγγισή του για το μέλλον της έρευνας σε ένα εύρος επιστημονικών κλάδων.
 • Ανάμεσα στις πολύ σημαντικές μελέτες και έρευνες που διεξάγονται σήμερα χαράσσοντας επιστημονικά το αύριο, ανήκουν οι διεπιστημονικές έρευνες νέων βιολόγων και γιατρών στον τομέα της κυτταρικής βιολογίας, έναν κρίσιμο τομέα για την έρευνα και την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι και οι έρευνες που διεξάγονται πάνω στην σχέση ανθρώπινης συνείδησης και ασυνείδητου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (Φρανκφούρτη) – Στρασβούργο

Στην έδρα των θεσμών με το πανέμορφο ιστορικό κέντρο και τη «μικρή Γαλλία»

Γραφικά, λιθόστρωτα στενά, υπέροχα κτίρια και αναρίθμητα κανάλια που απλώνονται σαν τις φλέβες μιας κεντρικής υδάτινης αρτηρίας, συνθέτουν την τοιχογραφία μιας πολυεθνικής πόλης που λειτουργεί ως έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών και διαθέτει ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της γηραιάς ηπείρου.

Η περιπατητική περιήγησή μας στη ρομαντική πόλη που είναι χτισμένη στη δυτική πλευρά του Ρήνου επικεντρώνεται στο ιστορικό κέντρο που προστατεύεται από την Ουνέσκο σαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μικροπωλητές, γιάπηδες και ένα πολυεθνικό μπουλούκι ξεχύνεται καθημερινά ποδηλατώντας πάνω κάτω στην πλατεία της Δημοκρατίας. Ανάμεσα στα δυνατά highlights είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη, το κτίριο της Διοικητικής Περιφέρειας του Ρήνου και το Εθνικό Θέατρο, ενώ ακολουθούν η Όπερα του Στρασβούργου και το Δημαρχείο.

Η βόρεια άκρη της πλατείας Κλεμπέρ είναι το «σήμα κατατεθέν» της πόλης. Εδώ βρίσκεται η Homme de Fer, μια ροτόντα από μέταλλο και γυαλί που έχει λάβει το όνομά της από τον στρατιώτη με την πανοπλία που στέκεται στο παράπλευρο οίκημα. Στο κέντρο της προστατευόμενης από την Ουνέσκο πλατείας Κλεμπέρ, δεσπόζει περήφανο κι ωραίο το άγαλμα του Γάλλου στρατηγού, Jean-Baptiste Kleber.

Σύμβολο της πόλης όμως δεν είναι άλλο από τον Καθεδρικό Ναό της Notre Dame. Το μεγαλούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής με τα εξαιρετικά βιτρό του 12ου και 14ου αιώνα, τα γλυπτά, τον περίτεχνο διάκοσμο, αλλά και το αστρονομικό ρολόι του 1842 με τις εκπληκτικές συμβολικές εικόνες και την κολόνα των αγγέλων, κατέχει μια θέση στις πιο ψηλές εκκλησίες στον κόσμο κι αναμφίβολα στάση κατά την οποία θα ακουστούν πολλά επιφωνήματα θαυμασμού.

Για τη συνέχεια, περίπατος στη «μικρή Γαλλία», τη γραφική και παλαιότερη γειτονιά της πόλης όπου είχαν άλλοτε τα σπίτια τους ψαράδες και βυρσοδέψες.

Το βράδυ είναι ελεύθερο. Μια ρομαντική βόλτα με τα καραβάκια στα κανάλια προσφέρεται σαν ιδανικό πλάνο με βραδινές λήψεις πλημμυρισμένες από φώτα και υπέροχη αρχιτεκτονική.

Ημέρα 2η: Στρασβούργο (Δρόμοι του Κρασιού: Ρικβίρ - Κολμάρ - Εγκουισχάιμ)

Καταπράσινοι αμπελώνες και μεσαιωνικά οινοποιεία. Cheers!

Ρομαντικές κωμοπόλεις μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, κατάφυτοι αμπελώνες και μακραίωνη αναπαραγωγική παράδοση. Πρώτη στάση στο εξαιρετικό μας οδοιπορικό στους περίφημους Δρόμους του Κρασιού είναι το Ρικβίρ.

Πλακόστρωτα δρομάκια, πύργοι, σιντριβάνια, σπίτια με όμορφες στέγες και ξυλοδεσιές και μια απίστευτη πανδαισία χρωμάτων και λουλουδιών σκιαγραφούν το φόντο της πανέμορφης μικρής πόλης που συνεχίζει να διατηρεί ανέπαφη την αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα. Χτισμένη στην ανατολική πλαγιά των Βοσγίων όρεων, ανάμεσα σε μεγάλους αμπελώνες, υπήρξε ιδιοκτησία των Δουκών της Βυρτεμβέργης. Ως σήμερα οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να ασχολούνται με την καλλιέργεια των σταφυλιών ποικιλίας Riesling για την παραγωγή κρασιού, τη βαθιά γνώση της οποίας κληροδοτούν από γενιά σε γενιά.

Με την πρώτη ματιά φαίνεται πως η Κολμάρ με το ιστορικό κέντρο που διαχέεται από τον παραπόταμο του Ιλ, έχει ξεπηδήσει από έναν εξπρεσιονιστικό καμβά.

Πολύχρωμα λουλούδια και ξύλινα σπίτια σε παστέλ χρώματα που μοιάζουν να επιπλέουν πάνω στα κανάλια συνθέτουν ένα εκπληκτικής καλλονής σκηνικό.

Όπως θα περίμενε κανείς κι εδώ το κρασί και δη, το λευκό, έχει την τιμητική του.

ΤIP: Η πόλη κουβαλάει τη φήμη ως η πρωτεύουσα του κρασιού της Αλσατίας. Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας μπορείτε να την επιβεβαιώσετε κάνοντας μια δοκιμή οινογνωσίας σε κάποιο από τα πολλά καταστήματα και οινοποιεία!

Στο Εγκουισχάιμ, επόμενο σταθμό της διαδρομής, θα χαθούμε στα κυκλικά σοκάκια του, έχοντας ωστόσο την επίγνωση πως θα ξαναβρούμε τον δρόμο από τον οποίο ξεκινήσαμε! Κι αυτό γιατί το γραφικό χωριό είναι χτισμένο σε ομόκεντρους κύκλους γύρω από ένα οκταγωνικό κάστρο του 13ου αιώνα, ενώ περιστοιχίζεται από αμπελώνες δύο τοπικών ποικιλιών. Μικρά σπιτάκια με ξυλοδεσιές και ολάνθιστα μπαλκόνια, μια τρισχαριτωμένη κεντρική πλατεία, ένα κάστρο του 8ου αι. με το εξωτερικό τείχος του 720 μ.Χ., ο ρομανικός και γοτθικός ναός των Πέτρου και Παύλου γεμάτος με φωλιές πελαργών, αναγενησιακά σιντριβάνια, αλλά και το άγαλμα της Ιωάννας της Λωρραίνης δίνουν μια ακαταμάχητη ατμόσφαιρα στην πόλη και αλλεπάλληλες αφορμές για φωτογραφικά κλικ.

Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Στρασβούργο. Αν δεν έχετε ήδη κάνει μια βόλτα με τα καραβάκια, το αποψινό βράδυ είναι ό, τι πρέπει για μια ρομαντική θεώρηση της πόλης. Ακόμα, ένας περίπατος στις προβλήτες με τα πλωτά μπαρ, στο κέντρο ή στα δρομάκια κοντά στην πλατεία θα σας πείσει με τον καλύτερο τρόπο πως το Στρασβούργο διαθέτει εκτός άλλων και νυχτερινή ζωή!

Ημέρα 3η: Στρασβούργο (Μέλανας Δρυμός, Τρίμπεργκ, λίμνη Τιτιζε, Φράιμπουργκ)

Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού….δρυμού!

Έλατα, πεύκα, ποτάμια, καταρράκτες και γραφικά χωριά εναλλάσσονται με δοξασίες για νεράιδες, νάνους και ξωτικά στη συναρπαστική ολοήμερη εκδρομή που θα λάβει χώρα στην καρδιά ενός από τα διασημότερα ορεινά συμπλέγματα της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο περίφημος Μέλανας Δρυμός με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές, αλλά και τις δοξασίες είναι ο τόπος που ενέπνευσε από τον Βάγκνερ ως τον Στίβεν Τόλκιν, αλλά και γαστρονομική πατρίδα της λαχταριστής Black Forest!

Η μόνη ερώτηση που δεν πρόκειται να ακούσει κανείς στο Τρίμπεργκ είναι «συγνώμη, μήπως ξέρετε τι ώρα είναι;»

Το μικρό ορεινό χωριό άλλωστε, το οποίο βρέχεται από τους καταρράκτες του ποταμού Γκούταχ ύψους 151 μ. είναι γνωστό ως χωριό των ωρολογοποιών. Στα χαριτωμένα καταστήματα μπορείτε να δείτε και τα παραδοσιακά  ξυλόγλυπτα ρολόγια – κούκους σε τεράστια ποικιλία.

Επόμενη στάση στη λίμνη Τίτιζε που θεωρείται ως η πιο γραφική περιοχή του Μέλανα Δρυμού.

Φυσικά, ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιώσουμε την παραπάνω παραδοχή είναι να αγναντέψουμε ολόγυρα το συναρπαστικό τοπίο με τα δέντρα στις όχθες της λίμνης και τις βουνοκορφές που καθρεφτίζονται στα νερά της. Η περιοχή είναι αξιοποιημένη τουριστικά, γεμάτη υπέροχα καφέ από τα οποία μπορείτε κυριολεκτικά να βουτήξετε τα πόδια σας μέσα στη λίμνη, αλλά και γραφικά καταστήματα γεμάτα υπέροχα ρολόγια με κούκους και χειροποίητες κούκλες-που αναπαριστούν μάγισσες και ξωτικά.

Το Φράιμπουργκ αποτελεί τη νότια πύλη προς τον Μέλανα Δρυμό. Η περιοχή που είναι γνωστή για τη πανεπιστημιούπολη και την παραγωγή κρασιού είναι και η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας με 2.000 ώρες ηλιοφάνειας πράγμα που την καθιστά ως μια από τις πλέον οικολογικές πόλεις της χώρας. Ο γιγάντιος καθεδρικός γοτθικός ναός του 11ου αιώνα με το πανύψηλο κωδωνοστάσιο αποτελεί δυνατό σημείο αναφοράς στην πόλη. Ανατολικά του ναού, το ιστορικό εμπορικό κτίριο (Kaufhaus) προσελκύει τα βλέμματα με το εκτυφλωτικό κόκκινο χρώμα του, την περίτεχνη πρόσοψή του και τους πολύχρωμους πύργους του.

Στην πλατεία δεσπόζει το Παλαιό και Νέο Δημαρχείο και ο Δομινικανός Ναός του Αγ. Μαρτίνου με την παρακείμενη σκήτη, καθώς και το σπίτι – φάλαινα, μια υπέροχη αρχιτεκτονική αντίθεση στον χώρο με τα χαρακτηριστικά παράθυρα να επισφραγίζουν τη διάχυτη υστερογοτθική ατμόσφαιρα της πόλης.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.

Ημέρα 4η: Στρασβούργο (Μπάντεν Μπάντεν, Χαϊδελβέργη) – Φρανκφούρτη

Από τα ιαματικά λουτρά στην πόλη των… «αιώνιων φοιτητών»

Baden στα γερμανικά σημαίνει «λούομαι». Στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, η κοσμοπολίτικη πόλη ζει βυθισμένη στην old school μεγαλοπρέπειά της. Ονομαστές από τη ρωμαϊκή εποχή, οι πηγές της παραπέμπουν σε ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ.. Σταθερά ψηλά στη λίστα των πολυτελών προορισμών για τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη, το Μπάντεν Μπάντεν αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια κλασική αξία ευζωίας, ενώ πλέον έχει ανοίξει τις πόρτες του και για ένα κοινό που πλέον, υπερβαίνει τη μικρή ελίτ των εκπροσώπων του old money.

Επόμενη στάση μας, η πόλη που υπήρξε το κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού, αρχιτεκτονικό ορόσημο της μπαρόκ και της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

Με περισσότερα από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, η Χαϊδελβέργη μας ανοίγει τις πύλες της παλιάς πόλης. Εδώ θα δούμε τη μεσαιωνική πέτρινη γέφυρα (Alte Brucke) του ποταμού Νέκαρ, δομημένη με υλικά συμβολισμών και ονείρων, με τη βόρεια άκρη της να κοσμείται από το εμβληματικό μπρούτζινο γλυπτό του Πιθήκου της Χαϊδελβέργης. Διασχίζοντας την πύλη της Παλιάς Γέφυρας με τους δύο ψηλούς πυργίσκους, θα φωτογραφηθούμε με θέα την μεσαιωνική πόλη που στεφανώνεται από το αμφιθεατρικό κάστρο στο όρος Königstuhl (γνωστό και με την ονομασία «Ανάκτορο»). Σο κεντρικότερο σημείο της πόλης θα δούμε την Πλατεία Αγοράς (Marktplatz) με το σιντριβάνι του Ηρακλή, καθώς και το σημείο που αλυσοδένονταν οι εγκληματίες για να αντιμετωπίσουν το λαό. Πιο πίσω δεσπόζει το παλαιό κτίριο του Δημαρχείου και απέναντί του ο περίφημος Γοτθικός Ναός του Αγίου Πνεύματος. Η περιήγηση συνεχίζεται στον μεγάλο πεζόδρομο Haupstrasse που μας οδηγεί στις εγκαταστάσεις του διακεκριμένου Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, του παλαιότερου της Γερμανίας (έτος ίδρυσης 1836).

Το παλαιό κτίριο του 1735 που σήμερα είναι Πρυτανείο, η Πλατεία Πανεπιστημίου, το Νέο Πανεπιστήμιο, η Βιβλιοθήκη, η φοιτητική φυλακή των άτακτων φοιτητών (όσων δηλαδή μεθούσαν, θορυβούσαν, αυθαδίαζαν δημόσια ή, φευ! μονομαχούσαν) είναι τα δυνατότερα σημεία της ξενάγησής μας στη μεσαιωνική πόλη. Μεταξύ πολλών και αξιομνημόνευτων είναι και η Πλατεία Αγοράς Σιτηρών Kornmarkt με το σιντριβάνι της και το γλυπτό της υποβασταζόμενης από αγγέλους Παναγίας (1718).

Στην ανατολική πλευρά, βρίσκεται η πλατεία Karlsplatz με το σιντριβάνι της κοσμογραφίας του ανθρωπιστή Sebastian Münster. Μπυραρίες, καφέ και μικρά μπιστρό δίνουν τον φοιτητικό παλμό στην πόλη των αιώνιων φοιτητών. Εδώ  μπορείτε να απολαύσετε σνίτσελ ή χοιρινό κότσι, λαχταριστές βελουτέ σούπες, χοιρινό μαγειρεμένο με μαύρη μπύρα, καθώς και ποικιλίες στιβαρής βαρελίσιας μπύρας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα στη βόρεια πλευρά της πόλης. Διασχίζοντας τον ποταμό Νέκαρ, θα ανεβείτε στο περίφημο «Μονοπάτι των Φιλοσόφων» για μια αναβίωση της διαδρομής που έκαναν οι στοχαστές την περίοδο του γερμανικού ρομαντισμού. Ο περίπατος στην περιοχή θα σας ανταμείψει  με εξαιρετική θέα προς την πόλη, το ποτάμι και την κοιλάδα, αλλά και μοναδικές φωτογραφίες.

Νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στη Φρανκφούρτη.

Εκκεντρική και πρωτοπόρα, η πόλη λατρεύει τις παραδοξότητες, επιτρέποντας την ύπαρξη των ουρανοξυστών μέσα στο ιστορικό της κέντρο. Κάπως έτσι, η εικόνα της συνοικίας δίπλα στη δυτική όχθη του Μάιν έδωσε στην πόλη το όνομα Μαϊνχάταν (Mainhattan), ως αναφορά στην ομοιότητα με το γνωστό Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο κι είμαστε έτοιμοι για τις πρώτες συστάσεις. Ο έμπειρος αρχηγός μας θα μας συνοδεύσει στον παρθενικό μας περίπατο στο κέντρο. Ακολουθούμε με μάτια ερμητικά ανοιχτά!

Ημέρα 5η: Φρανκφούρτη (Κρουαζιέρα στον Ρήνο – Βισμπάντεν)

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται: Η λουτρόπολη του Βάγκνερ και η γενέτειρα του Γκαίτε

Παραμυθένια κάστρα, αμπελώνες κι υπέροχες πόλεις, διεγείρουν την ταξιδιωτική μας φαντασίωση στο έπακρο. Κι όμως, η εκπληκτική κρουαζιέρα που θα απολαύσουμε σήμερα πάνω στον Ρήνο δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι λιγότερο εντυπωσιακό. Καταρχάς γιατί διεξάγεται πάνω στον ποταμό που διασχίζει τρεις διαφορετικές βιογεωγραφικές ενότητες: την αλπική (Ελβετία και σύνορα με τη Γερμανία), την ηπειρωτική (κεντροευρωπαϊκά υψίπεδα) και την ατλαντική.

Στην περιοχή που θα διανύσουμε κατά μήκος της πλωτής αυτής διαδρομής (και που έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς) θα δούμε μεταξύ άλλων τον εντυπωσιακό βράχο Λορελέι, αλλά και τις προϊστορικές οχυρώσεις στις όχθες του ποταμού, μνημεία που μαρτυρούν τη δύναμη, αλλά και το πολυτάραχο παρελθόν των κατοίκων του.

40 χλμ δυτικά της Φρανκφούρτης,  η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Έσσης, είναι μια από τις παλαιότερες λουτροπόλεις της Ευρώπης. Στις θερμές πηγές και τα λουτρά του Βισμπάντεν έχουν αφήσει το στίγμα τους ο Γκαίτε, ο Ντοστογιέφσκι, ο Βάγκνερ και ο Μπραμς!

Η πόλη είναι γεμάτη με υπέροχα νεοκλασικά κτίρια στο πνεύμα και το στιλ του κλασικισμού και του ιστορικισμού που ξαναχτίστηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι ιαματικές πηγές ρέουν ακόμα και σήμερα.

Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τη νεογοτθική Μαρτκίρχε  (Εκκλησία της Αγοράς), χτισμένη στα 1853-1862 που υψώνεται πάνω απ' όλα τ' άλλα κτίρια της πόλης σε ύψος 97 μέτρων, το παλιό Δημαρχείο Άλτες Ρατχάους  από το 1610 και το Κούρχαους (Λουτρά), κτίσμα των αρχών του 20ού αιώνα.

Στην επιστροφή μας, συνεχίζουμε την περιήγηση στους δρόμους της Φρανκφούρτης, σταχυολογώντας μερικά από τα πιο θεαματικά σημεία της πόλης.

Με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, το ιστορικό κέντρο, την παλιά πόλη με το Δημαρχείο και τον εκπληκτικό Καθεδρικό ναό, αλλά και τον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Zeil, εδώ που βρίσκονται τα ωραία καφέ και τα μοντέρνα πολυκαταστήματα, η πόλη μας περιμένει φιλόξενη, τακτοποιημένη και πάντοτε ένα βήμα μπροστά από την εποχή της.

Ημέρα 6η: Φρανκφούρτη - Ρομαντικός Δρόμος (Βίρτσμπουργκ - Ρότενμπουργκ)

Τα βλέπουμε όλα! Από τον ρομαντικό δρόμο στα gadgets βασανιστηρίων του Μεσαίωνα

«Και γιατί ρομαντική;», ίσως να αναρωτιέστε την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Η απάντηση στην εύλογη περιέργεια είναι πως έτσι ονόμασαν την υπέροχη διαδρομή από το Βίρτσμπουργκ ως τις Άλπεις οι Αμερικανοί στη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς κοιτούσαν το παραμυθένιο τοπίο με τις χιονισμένες βουνοκορφές και τα πανέμορφα χωριά στα οποία το ρολόι είναι σταματημένο στο μεσαίωνα.

Στο σημερινό συναρπαστικό οδοιπορικό μας πρωταγωνιστούν τα πλέον γραφικά κομμάτια της Γερμανίας, η Νότια Βαυαρία με τη «ρομαντική οδό» (Romantischen strasse).

Τα πανέμορφα γραφικά χωριά και πόλεις, τα ρομαντικά κάστρα και η υπέροχη φύση έχουν την τιμητική τους, έτσι όπως απλώνονται κατά μήκος της διαδρομής μας μέχρι το μεσαιωνικό Βίρτσμπουργκ.

Χτισμένο δίπλα στον ποταμό Μέιν, στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας και πρωτεύουσα της κάτω Φρανκονίας, το Βίρτσμπουργκ είναι σαν ένα ζωντανό μουσείο γεμάτο μπαρόκ και ροκοκό κτίρια, παραδοσιακές μπυραρίες και το εντυπωσιακό παλάτι Residenz.

Πάνω από τον ποταμό Μέιν, οι κήποι του μεσαιωνικού φρουρίου Marienberg προσφέρουν αστείρευτη πανοραμική θέα στην παλιά πόλη. Αδιαμφισβήτητο ορόσημο της είναι η γέφυρα με τα μπαρόκ αγάλματα που ενώνει την παλιά πόλη με την αριστερή όχθη του ποταμού Μέιν.

Στη συνέχεια μας περιμένει το αιωνίως μεσαιωνικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ (Rothenburg ob der Tauber).

Η εξαίσια διατηρημένη μεσαιωνική πόλη αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τα καλοδιατηρημένα τείχη, η παλιά αγορά της πόλης, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες, το Δημαρχείο αποτελούν τα αναπόσπαστα μέρη μιας σύνθετης σκηνογραφίας που κάνει τον επισκέπτη να νιώθει πως πρωταγωνιστεί σε ταινία εποχής. Ανεβαίνοντας στον πύργο του παλαιότερου γοτθικού τμήματος του δημαρχείου, η θέα στα δάση και τις πεδιάδες της Φρανκονίας είναι μαγική, ενώ βόρεια της Μάρκτπλατς βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Ιακώβ, στον οποίο φυλάσσεται το «Ιερό του Αγίου Αίματος», η αριστουργηματική ξυλογραφία του Τίλμαν Ρίμενσναϊντερ. Το αναγεννησιακό κτίριο του Δημαρχείου ήταν η έδρα της κυβέρνησης για την πόλη-κράτος κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα και για την πόλη του Ρότενμπουργκ από το έτος σχηματισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στην πόλη βρίσκεται και το Μουσείων των Εγκλημάτων, με την πληθωρική συλλογή από συσκευές ποινών, βασανιστηρίων και άλλα iron maiden «ευφάνταστα gadgets» που χρησιμοποιούνταν κατά τον Μεσαίωνα!

Κατά την διάρκεια της βόλτας σας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν της πόλης που δεν είναι άλλο απ΄ τη «χιονόμπαλα» (γερμ. Schneeball)-, μια τηγανητή ζύμη σε σχήμα σφαίρας που καλύπτεται με άχνη ζάχαρη ή σοκολάτα!

Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Φρανκφούρτη.

Ημέρα 7η: Φρανκφούρτη – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

«Στα ίχνη του Φάουστ», ή αλλιώς, μια ελεύθερη μέρα στην Φρανκφούρτη

Χρόνος ελεύθερος στη γενέθλια πόλη του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, κατά κόσμον Φρανκφούρτη, που προσφέρεται για να ακολουθήσετε τα ίχνη που έχει αφήσει διάσπαρτα σε αυτήν ο μεγάλος δραματουργός.

Η πρότασή μας είναι να αρχίσετε με μια επίσκεψη στο σπίτι – μουσείο δίπλα στην Παλιά Πόλη (Altstadt) της Φρανκφούρτης.

Το οίκημα που καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς των Συμμαχικών Δυνάμεων στις 22 Μαΐου του 1944, ανακατασκευάστηκε μετά τον πόλεμο σε μια πετυχημένη προσπάθεια για την ανάκτηση της αρχικής του μορφής. Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται και το μουσείο με τα εκθέματα και τη συλλογή έργων τέχνης της εποχής.

Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε έναν χαλαρό περίπατο ως τις όχθες του ποταμού, ή ακόμα να διασχίσετε τη σιδερένια πεζογέφυρα με κατεύθυνση τα παραδοσιακά μπαρ που σερβίρουν μηλίτη Apfelwein.

Ιδανική για περιπάτους και γεμάτη με μουσεία, γκαλερί και μαγαζιά, το μόνο σίγουρο είναι πως η Φρανκφούρτη ανταμείβει τους περιπατητές και τους αθεράπευτα ρομαντικούς επισκέπτες.

Γεμάτοι με τις πανέμορφες εικόνες, παρακαταθήκη ανεκτίμητη που μας άφησε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι , μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία
Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

ΑΛΣΑΤΙΑ ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΡΗΝΑΝΙΑ

7 ημέρες

13/7, 03/8, 10/8

4*sup
Hilton Strasbourg

&
Nh Collection Frankfurt

Πρωινό

935

+390

+325

20/7, 27/7, 17/8

915

24/8

895

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Πτήσεις με Aegean Airlines
 • Διαμονή σε εξαιρετικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 4* sup ως ακολούθως ή παρόμοια: HILTON STRASBOURG (Στρασβούργο) & NH COLLECTION (Φρανκφούρτη)
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Κρουαζιέρα στο Ρήνο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενα αξιοθέατα ή μουσεία
 • Δημοτικοί φόροι πληρωτέοι επιτόπου στα ξενοδοχεία
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Φρανκφούρτη

08:10

10:15

7η μέρα

Φρανκφούρτη – Αθήνα

18:55

22:35

.Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ