menu
+30 210 9889421
ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ 19ημ (P19)

ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ 19ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 01/04

ΑΠΟ 8.890 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 01/04

ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
Εξερευνώντας και τα 4 μεγάλα νησιά του Αρχιπελάγους
ΧΟΚΑΪΝΤΟ – ΧΟΝΣΟΥ - ΚΥΟΣΟΥ-ΣΙΚΟΚΟΥ
Ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου!
19 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
1-19 Απριλίου 2024

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Σπάνια διοργανώνουμε τόσο διεξοδικό ταξίδι στην Ιαπωνία, στις εσχατιές αυτού του Ασιατικού Γίγαντα. Με δεδομένο το απαγορευτικό κόστος ακόμη και των απλών πραγμάτων όπως μιας ξενάγησης ή μιας διαδρομής με το λεωφορείο, το να φτάσει κανείς από το Σαππόρο του Χοκάϊντο, μέχρι το Ναγκασάκι του Κυοσού, είναι κάτι παραπάνω από άθλος.

Σ’ αυτό το ταξίδι περιλάβαμε όλα αυτά που ονειρευόσαστε να δείτε και δεν εμφανίστηκαν ποτέ στα συνηθισμένα ταξιδιωτικά προγράμματα της παγκόσμιας αγοράς. Από τον Εθνικό Δρυμό του Τσουρούι όπου καταφεύγουν τον χειμώνα οι κοκκινοκέφαλοι γερανοί -το ιερό πτηνό της Ιαπωνίας- μέχρι τις χριστιανικές (ναι τις χριστιανικές) εκκλησίες των πρώτων ιεραποστόλων. Από τα φαράγγια και τους Εθνικούς Δρυμούς του νησιού Σικοκού μέχρι το Ματσούε, την πόλη που ανακήρυξε σαν ένδοξο τέκνο της ...έναν Έλληνα! Τον Λευκάδιο Χέρν!!! Οι μετακινήσεις γίνονται σε μεγάλο βαθμό με τα περίφημα τραίνα-σφαίρα.

Εκτός από τις πλούσιες και ασυνήθιστες ξεναγήσεις στα κλασικά μέρη θα επισκεφθούμε παραδοσιακά χωριά και διατηρητέους οικισμούς, φωλιασμένους στις Ιαπωνικές Άλπεις. Θα γευθούμε παραδοσιακές γιαπωνέζικες γεύσεις σε τυπικά εστιατόρια, εκεί που συχνάζουν μόνο ντόπιοι και θα περάσουμε από εθνικούς δρυμούς που τους απολαμβάνουν μόνο οι Ιάπωνες.

Ακόμη κι αν έχετε ξαναπάει στην Ιαπωνία, με αυτό το πρόγραμμα θα νιώσετε σαν να την γνωρίζετε για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα αποφεύγει τις συνηθισμένες τουριστικές διαδρομές που προωθούν τα τοπικά τουριστικά πρακτορεία και επικεντρώνεται στον σύγχρονο και παλαιό πολιτισμό της Ιαπωνίας. Αν ζητάτε κάτι οικονομικό και τουριστικό... μην διαβάσετε παρακάτω!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ταξίδι αυτό είναι προγραμματισμένο να συμπέσει την περίοδο της γιορτής Σακούρα (Ανθισμένες Κερασιές) που είναι το αδιαχώρητο. Αν είστε έτοιμοι να δώσετε προκαταβολή μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023 τότε ετοιμαστείτε. Αν όχι διαλέξτε κάτι άλλο.

εσείς το ξέρατε;

Στον κόσμο μιας γκέισας

Οι γκέισες αποτελούν ένα σημαντικότατο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της Ιαπωνίας και της παράδοσής της, που ακόμη κι αν έχει πια φθαρεί, κρύβει μια ιδιότυπη γοητεία.

Η παράδοση αυτή γεννήθηκε το 16ο με 17ο αιώνα. Οι okiya (οίκοι των γκεισών) αγόραζαν κορίτσια από φτωχές οικογένειες και άρχιζαν από την παιδική ακόμη ηλικία την εκπαίδευσή τους. Στο πρώτο στάδιο (shikomi) τα κορίτσια δούλευαν σκληρά ως υπηρέτριες στην okiya και παράλληλα παρακολουθούσαν μαθήματα χορού. Στο δεύτερο στάδιο (minarai) άρχιζε η βασική εκπαίδευσή τους και στο τρίτο (maiko) μάθαιναν καλλιγραφία, την τέχνη της ανθοδεσίας, την ιεροτελεστία σερβιρίσματος του τσαγιού και του σάκε, να παίζουν σαμισέν, ένα είδος τρίχορδης κιθάρας και να συμμετέχουν σε λογοτεχνικές και πολιτικές συζητήσεις. Οι κινήσεις μιας γκέισας έπρεπε να είναι αρμονικές και ανάλαφρες ώστε να θυμίζουν αδιόρατα κάποια μορφή χορογραφίας, ακόμη κι όταν βάδιζαν, γονάτιζαν για να καθίσουν στα μαξιλάρια ή αποχωρούσαν από την αίθουσα. Οι περισσότερες κοπέλες στο στάδιο αυτό άλλαζαν το όνομά τους και επέλεγαν κάποιο πιο ποιητικό, όπως «Νέο Φεγγάρι», «Λαμπερό Φύλλο», κ.α. Το τρίτο στάδιο εκπαίδευσης ήταν και το πλέον χρονοβόρο, καθώς διαρκούσε από έξι μήνες ως πέντε χρόνια.

Η ονομασία «γκέισα» προέρχεται από τις λέξεις gei και sha που σημαίνουν αντίστοιχα «τέχνη» και «άτομα». Και πραγματικά, η γκέισα όφειλε να ενσαρκώνει ένα ζωντανό έργο τέχνης – η εμφάνισή της ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή και δραματική, με βαμμένο λευκό πρόσωπο, ξυρισμένα και ζωγραφισμένα φρύδια, κόκκινα χείλη, πολύχρωμα βαριά κιμονό από μετάξι με τη χαρακτηριστική ζώνη όμπι (η οποία είχε μήκος τέσσερα με πέντε μέτρα και απαιτούσε περίτεχνο δέσιμο), κοσμήματα, βεντάλιες και ψηλά ξύλινα παπούτσια. Το χτένισμα μιας γκέισας ήταν τόσο περίπλοκο, με χτενάκια και κοσμήματα, που οι κοπέλες μάθαιναν να κοιμούνται ακουμπώντας το λαιμό τους σε μικρά ξύλινα στηρίγματα, για να μην το χαλάσουν. Μια αψεγάδιαστη κούκλα, λοιπόν, που ρόλος της ήταν να συνοδεύει και να ψυχαγωγεί τους άντρες της ιαπωνικής ελίτ σε δεξιώσεις, περιπάτους, θεατρικές παραστάσεις, τελετουργίες τσαγιού και επαγγελματικές συναντήσεις.

O ρόλος αυτός απέφερε μεγάλη φήμη και συχνά δύναμη στις ικανότερες γκέισες, ωστόσο είχε τίμημα βαρύ και απαιτούσε μεγάλες θυσίες. Κάθε κοπέλα είχε τον danna της, δηλαδή τον πάτρωνά της, ο οποίος συχνά ήταν παντρεμένος και αποτελούσε αξιοσέβαστο μέλος της κοινωνίας, όμως οι σχέσεις τους δεν ήταν ερωτικές. Εκείνος αναλάμβανε τα έξοδα της εκπαίδευσης και συντήρησής της και εκείνη τον συνόδευε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και στις συναναστροφές του. Μια γκέισα έπρεπε να ξεχάσει ότι είναι γυναίκα με αισθήματα, να στραγγαλίσει τις επιθυμίες της και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα καθήκοντά της  – εξάλλου, το καλό όνομα μιας γκέισας ήταν το παν για τη διατήρησή της στην κορυφή. Η σύναψη ενός ερωτικού δεσμού με τον πάτρωνά της ή κάποιον άλλον άντρα ήταν σπάνια και προϋπέθετε απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα. Ουσιαστικά, η γκέισα έπρεπε να προσφέρει ενδιαφέρον στις δραστηριότητες του πάτρωνά της και μια ψευδαίσθηση ερωτισμού, η οποία όμως απαγορευόταν να γίνει πράξη.

Τα πράγματα άλλαξαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – μετά την ήττα του Άξονα και την έλευση των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ιαπωνία, οι okiya οδηγήθηκαν στο μαρασμό. Πολλές ιερόδουλες παρουσιάζονταν ως γκέισες, πουλώντας στους στρατιώτες μια εξωτική γκεισααίσθηση ερωτισμού και  δημιουργώντας έτσι μια λανθασμένη εικόνα η οποία μεταφέρθηκε στη Δύση. Ένα έμπειρο μάτι θα μπορούσε βέβαια να ξεχωρίσει μια ιερόδουλη από μια γκέισα, καθώς η πρώτη έδενε τη ζώνη όμπι της μπροστά, για να τη λύνει και να τη δένει εύκολα και γρήγορα, ενώ η δεύτερη πίσω στη μέση της.

Στη σημερινή εποχή, οι γκέισες τείνουν να εξαφανιστούν τελείως. Ελάχιστες έχουν μείνει να ασκούν το επάγγελμα αυτό, κυρίως στο Κιότο και στο Τόκυο και απευθύνονται συνήθως σε λίγους και εκλεκτούς πελάτες από την ιαπωνική ελίτ. Ο αριθμός τους υπολογίζεται γύρω στις χίλιες, ενώ το 1928 ανερχόταν στις ογδόντα χιλιάδες. Οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες, αν αποφασίσουν να πληρώσουν για γυναικεία συντροφιά, θα προτιμήσουν πλέον escort girls, που παρέχουν και ερωτικές υπηρεσίες.

Το ενδιαφέρον πλέον για τις φιγούρες αυτές υπάρχει μόνο μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της παράδοσης. Μιας διαφορετικής φιλοσοφίας, που χάνεται αργά αλλά σταθερά στο χρόνο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Οσάκα

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ιαπωνία.

Ημέρα 2η: Άφιξη Οσάκα - Νάρα - Κυότο

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Οσάκας, στο νησί Χονσού, απ’ όπου αναχωρούμε αμέσως για την πρώτη μας γνωριμία με τα μεγαλοπρεπή μνημεία της Ιαπωνίας. Ο λόγος για την αρχαία πρωτεύουσα Νάρα με τον μεγαλύτερο ξύλινο ναό που στεγάζει το γιγάντιο άγαλμα του Βούδα Νταϊμπουτσού. Συνεχίζουμε για το αυτοκρατορικό και νεανικό Κυότο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 3η: Κυότο

Το Κυότο -η «Φλωρεντία της Άπω Ανατολής» όπως αλλιώς ονομάζεται, λόγω του πλήθους των μνημείων του- θα σας συναρπάσει. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Κάστρο Νίτζο που θα μας μεταφέρει στον σκοτεινό Μεσαίωνα των Σογκούν, το Χρυσό Περίπτερο με την ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στη λίμνη και το τεράστιο βουδιστικό συγκρότημα Ζεν του μοναστηριού Νταϊτόκου με τους πολυφωτογραφημένους «ξηρούς» κήπους από βράχους και χαλίκι. Πριν τελειώσουμε θα σταθούμε στο Κέντρο Χειροτεχνίας του Κυότο όπου εκτίθενται όλα τα είδη χειροτεχνίας που παράγει η πόλη και ανάμεσά τους οι «ουράνιες» πορσελάνες Σατσούμα. Το απόγευμα είναι ευκαιρία να περπατήσετε στην αγορά Ναμίσι του Κυότο και να εξερευνήσετε την οδό των Γκεϊσών στο Γκίον.

Ημέρα 4η: Κυότο - Χιμεϊτζί - Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Σήμερα αρχίζει η εξερεύνηση της Νότιας Ιαπωνίας. Με το Τραίνο-σφαίρα (Σικανσέν στα ιαπωνικά) αναχωρούμε το πρωί για το θρυλικό κάστρο Χιμεϊτζί. Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα που αφήνει άφωνο κάθε επισκέπτη άνοιξε μετά από 10 χρόνια εργασιών συντήρησης και επισκευών ομορφαίνοντας και πάλι τον ορίζοντα. Μετά την ξενάγηση συνεχίζουμε με το Σικανσέν για τη μαρτυρική Χιροσίμα. Θα επισκεφθούμε το σημείο που έδρασε η Ατομική Βόμβα, θα περιπλανηθούμε στο Πάρκο της Ειρήνης και συγκινημένοι από όσα μάθαμε συνεχίζουμε με το Σικανσέν για το Ναγκασάκι, στο Νησί Κυοσού. Άφιξη το βράδυ.

Ημέρα 5η: Ναγκασάκι - Ιβακούνι - Κουρασίκι

Το Ναγκασάκι είναι η πιο ευχάριστη και ζωντανή πόλη της Ιαπωνίας. Η πολιτιστική πολυμορφία ξεδιπλώνεται στην ξενάγηση όπου θα δούμε τον καθεδρικό χριστιανικό ναό, την κινεζική συνοικία, τη συνοικία των Ολλανδών και το μνημείο των 26 χριστιανών μαρτύρων. Ανεβαίνοντας στο λόφο με τις ευρωπαϊκές γειτονιές, θα θυμηθούμε ξανά την όπερα του Πουτσίνι και την δύσμοιρη Μαντάμα Μπατερφλάϊ, Τσίο-Τσίο-Σαν! Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο νησί Χονσού σε μέρη που είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ξανακούσει γι’ αυτά. Πρώτα θα σας πάμε στο Ιβακούνι για να δείτε την Κιντάϊ, την ωραιότερη ιστορική γέφυρα της Ιαπωνίας, που θαρρείς ότι βγήκε κατευθείαν μέσα από τους πίνακες του ζωγράφου Χιροσίγκε. Πέντε εντυπωσιακά τόξα χρειάζονται για να ενωθούν οι όχθες του ποταμού στο Ιβακούνι αναδεικνύοντας την γέφυρα ένα απ’ τα κορυφαία μνημεία της παλιάς Ιαπωνίας. Το βράδυ καταλήγουμε στην παλιά εμπορική πόλη Κουρασίκι όπου θα μείνουμε τρία βράδια.

Ημέρα 6η: Κουρασίκι - Κoτσί - Κουρασίκι

Σήμερα είναι Κυριακή και θα συμβούν μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Πρώτα θα διασχίσουμε  τον πορθμό της Εσωτερικής Θάλασσας περνώντας την τρομερή γέφυρα Σέτο Οχάσι μήκους 13 χλμ. πoυ ενώνει το Χονσού με το νησί Σικοκού. Εδώ μας περιμένει η Κυριακάτικη αγορά του Κοτσί στα νότια του νησιού. Αφού επισκεφθούμε το παλιό κάστρο και θαυμάσουμε τη θέα από τον λόφο Γκονταϊσάν, σας προτείνουμε να καθίσετε όπως οι ντόπιοι, στην τοπική αγορά για ένα αλλιώτικο γεύμα που κυριαρχεί το «Κατσούο νο Τατάκι», ελαφρά τηγανισμένος τόνος Μπονίτο με τοπική σάλτσα. Θα υπάρξει χρόνος για ψώνια και ανακάτεμα με το πλήθος μέχρι το απόγευμα που θα πάρουμε το τραίνο της επιστροφής στο Κουρασίκι.

Ημέρα 7η: Κουρασίκι - Ματσούε - Κουρασίκι

Μια άλλη ξεχωριστή μέρα μάς περιμένει. Θα έχετε το προνόμιο να είστε απ’ τους λίγους Έλληνες και τους ελάχιστους ξένους που φτάνουν σ’ αυτή τη γωνιά της Ιαπωνίας στις ακτές της ιαπωνικής θάλασσας. Ο λόγος για την διάσημη πόλη Ματσούε μία από τις τρεις ωραιότερες και πιο καλοδιατηρημένες της Ιαπωνίας, όπου ανάμεσα στις μεσαιωνικές οχυρώσεις, τα κανάλια, τις τάφρους και τ’ άλλα εντυπωσιακά μνημεία, φιλοξενεί ένα απρόσμενο μουσείο που κάνει περήφανο τους Έλληνες. Την κατοικία –μουσείο του Λευκάδιου (Χέρν). Του Έλληνα που έκανε την Ιαπωνία δεύτερη πατρίδα του και αποκάλυψε στη Δύση την ψυχή της άγνωστης τότε χώρας. Θα επισκεφθούμε το μουσείο και το σπίτι του Λευκάδιου - που στην Ιαπωνία έγινε γνωστός με το όνομα Γιακούμο Κοϊζούμι, θα μάθουμε για την περιπετειώδη ζωή του και τα έργα του που τον καθιέρωσαν σαν έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της νεότερης Ιαπωνίας. Επιστροφή το βράδυ στο Κουρασίκι.

Ημέρα 8η: Κουρασίκι - Τακαγιάμα

Ήρθε η στιγμή να περιηγηθούμε στο Κουρασίκι. Αρχίζουμε τη γνωριμία μας με το απρόσμενα πλούσιο Μουσείο Τέχνης Οχάρα και συνεχίζουμε για τα κανάλια και τις εμπορικές αποθήκες σε σχήμα γιγάντιου ...χρηματοκιβωτίου. Στη συνέχεια θα πάρουμε το τραίνο για την περιοχή των Ιαπωνικών Άλπεων. Άφιξη το βράδυ στην ιστορική πόλη Τακαγιάμα.

Ημέρα 9η: Τακαγιάμα - Σιρακαβάγκο - Τακαγιάμα

Ετοιμαστείτε για τις μεγάλες εκπλήξεις. Το αποκορύφωμα του ταξιδιού της παλιάς Ιαπωνίας μάς περιμένει σήμερα. Βαθιά μέσα στις κοιλάδες των Ιαπωνικών Άλπεων, ξεπετάγεται η συστάδα των χωριών που απαρτίζουν την περιοχή Σιρακαβάγκο. Ένα ονειρικό τοπίο που μοιάζει με παραμυθένιο, καθώς τα χαρακτηριστικά σπίτια της αρχιτεκτονικής Γκασο-Ζουκούρι ("οι ενωμένες παλάμες’’) κοσμούν το βουκολικό τοπίο. Το προστατευόμενο από την UNESCO χωριό Ογκαμάτσι, μαζί με την Τακαγιάμα, σφραγίζουν με την παρουσία τους την ιστορική συνέχεια της παλιάς Ιαπωνίας. Επιστρέφοντας θα ξεναγηθούμε στην κομψή κωμόπολη Τακαγιάμα που έχει διατηρήσει άθικτο τον χαρακτήρα της από τον 17ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το Γιατάι Καϊκάν όπου εκτίθενται πολύχρωμα φεστιβαλικά άρματα, το Μουσείο Κουσακομπέ και θα περιηγηθούμε στην παλιά Ιαπωνία που χάνεται, περπατώντας στα δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης.

Ημέρα 10η: Τακαγιάμα - Τσουμάγκο - Ναράϊ - Τόκυο

Σήμερα θα διατρέξουμε την λεγόμενη Βασιλική Οδό, που ένωνε το Τόκυο με το Κυότο. Πρώτα θα πάμε στο Τσουμάγκο, μια κουκλίστικη πόλη που δεν θα πίστευε κανείς ότι υπάρχει ακόμα στην Ιαπωνία. Πιο βόρεια μάς περιμένει η ιστορική πόλη Ναράϊ με τα χαμηλά ξύλινα σπίτια και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Εξερχόμενοι από την κοιλάδα Κίσο, απ’ όπου περνούσε η Βασιλική Οδός, θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ματσουμότο όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για το Τόκυο. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τέλος του Α’ μέρους του ταξιδιού μας στην Ιαπωνία!

Ημέρα 11η: Τόκυο

Η σημερινή μας ξενάγηση επικεντρώνεται στην Πλατεία των Ανακτόρων, τις λεωφόρους της πολύβουης Γκίνζα με τα τεράστια πολυκαταστήματα και την συνοικία Ασακούσα με τον ναό της θεάς Κάνον. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σ’ ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης απολαμβάνοντας με παραδοσιακό τρόπο εξαιρετικό γιαπωνέζικο μπάρμπεκιου Τεπανγιάκι. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τον ναό του αυτοκράτορα Μεϊτζί ενώ στη Σιμπούγια θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο άγαλμα της πιο διάσημης σκυλίτσας «της Χατσίκο» που η ζωή της έγινε ταινία του Χόλυγουντ.

Ημέρα 12η: Τόκυο - Νίκκο - Χακοντάτε

Η επίσκεψη στο ιερό του Νίκκο είναι η αποκάλυψη της ημέρας. Θα πάμε με το τραίνο μέχρι τον σταθμό στη βάση του βουνού και θα φτάσουμε οδικώς μέσα στα δασωμένα τοπία που βρίσκεται το αρχιτεκτονικό θαύμα που λέγεται Νίκκο. Εδώ μας περιμένει το περίτεχνο Ιερό – Μαυσωλείο, του ισχυρότερου ηγεμόνα στην ιστορία της Ιαπωνίας, του Τοκουγκάβα. Επιστρέφουμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και αρχίζουμε το Β’ μέρος το ταξιδιού μας στη Βόρεια Ιαπωνία, περνώντας κάτω από την μακρύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο (42 χλμ.) για να βρεθούμε στο νησί Χοκάϊντο. Η πόλη Χακοντάντε μάς υποδέχεται και θα αρχίσει να ξετυλίγεται σιγά - σιγά το μυστήριο του πιο απόμακρου νησιού του ιαπωνικού αρχιπελάγους. Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο με θαλασσινά και γιγάντια καβούρια Καμτσάτκας που... δραπέτευσαν από την γειτονική Ρωσία και κατέληξαν στις ακτές της βόρειας Ιαπωνίας.

Ημέρα 13η: Χακοντάτε - Κουσίρο

Η πρωινή ξενάγηση στο Χακοντάτε περιλαμβάνει δύο μη ....ιαπωνικά αξιοθέατα! Πρώτα την ορθόδοξη ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια το απρόσμενο γαλλικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής οχυρό Γκορυοκάκου, με το πεντάκτινο αστεροειδές σχήμα. Το σχεδόν σουρεαλιστικό θέαμα αποκαλύπτεται καλύτερα από ψηλά από τον πύργο –παρατηρητήριο κοντά στο φρούριο. Μέχρι την ώρα της αναχώρησης έχουμε λίγο χρόνο να επισκεφτούμε την ζωηρή πρωινή αγορά του Χακοντάτε. Αργότερα ταξιδεύουμε για την κωμόπολη Κουσίρο που θα μας φιλοξενήσει απόψε.

Ημέρα 14η: Κουσίρο - Σαππόρο

Το πρωί μάς περιμένει κάτι διαφορετικό. Μια ώρα βόρεια του Κουσίρο βρίσκεται το καταφύγιο των αιθέριων κοκκινοκέφαλων γερανών Τάντσο. Το σύμβολο της Ιαπωνίας που κινδύνευσε με αφανισμό. Σήμερα είναι υπό συνεχή επιτήρηση για να εξασφαλιστεί η τροφή τους στους χειμωνιάτικους μήνες και φυσικά η αναπαραγωγή τους. Από το ειδικό παρατηρητήριο θα θαυμάσουμε αυτά τα εκπληκτικά πουλιά με το λικνιστό περπάτημα και τις χορευτικές κινήσεις. Αν μάλιστα έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι κιάλια μπορείτε να παρατηρήσετε περισσότερες λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών τους που δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Χοκάιντο, το Σαππόρο. Η «Σιβηρία» της Ιαπωνίας!!!

Ημέρα 15η: Σαππόρο

Η ευχάριστη, νεανική και ολοζώντανη πρωτεύουσα της ιαπωνικής «Σιβηρίας» έχει πολλές εκπλήξεις. Πρώτα το κοκκινωπό μέγαρο του κυβερνήτη, μετά το παλιό συγκρότημα της ζυθοποιίας ΣΑΠΠΟΡΟ, την αγορά Νίτζο και φυσικά το πάρκο-βουλεβάρτο Οντόρι, σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ από τη «Σιβηρία» θα βρεθούμε στην... Μογγολία σε ειδικό εστιατόριο "Τζέγκις Χαν" όπως αποκαλούν το κρέας αρνιού στα κάρβουνα. Πάει τέλεια με μπύρα Σαππόρο!!!

Ημέρα 16η: Σαππόρο - Τόκυο

Με ανταπόκριση μέσω Χακοντάτε, επιβιβαζόμαστε ξανά στο Σικανσέν και καταλήγουμε αργά το απόγευμα στο επιβλητικό Τόκυο. Τέλος του Β’ μέρους του ταξιδιού. Όμως δεν τελειώσαμε. Τα καλά τα αφήσαμε για το... τέλος.

Ημέρα 17η: Τόκυο - Καμακούρα - Γιοκοχάμα - Τόκυο

Για σήμερα έχουμε προβλέψει κάτι αλλιώτικο. Πρώτα θα σας πάμε με το τραίνο στην Καμακούρα για να φωτογραφηθείτε μπροστά στο διάσημο άγαλμα του Βούδα. Στην συνέχεια θα πάμε στην Γιοκοχάμα την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και μία από τις εντυπωσιακότερες της Ασίας, που οι περισσότεροι τουρίστες την αγνοούν. Θα περιπλανηθούμε στην μεγαλύτερη Τσαϊνατάουν της Ιαπωνίας και θα φωτογραφήσουμε τα ιστορικά πλοία στο λιμάνι που άλλοτε διέσχιζαν τον Ειρηνικό. Θα διασχίσουμε την ευρωπαϊκή συνοικία και θα καταλήξουμε στα φουτουριστικά κτήρια της νέας πόλης. Το μεσημέρι μάς περιμένει χαρακτηριστικό κινέζικο γεύμα σ’ ένα από τα καταξιωμένα εστιατόρια της Τσάϊνατάουν.

Ημέρα 18η: Τόκυο

Χωρίς αμφιβολία με μία μόνο ξενάγηση μέσα από το πούλμαν δεν μπορείς να γνωρίσεις το αχανές Τόκυο. Γι’ αυτό προβλέψαμε μία ακόμη μέρα σ’ αυτή την συναρπαστική πόλη για να την γνωρίσουμε με τη ματιά που την βλέπουν οι ντόπιοι. Ακολουθείστε λοιπόν τον αρχηγό σας με το μετρό για να γνωρίσετε γωνιές του Τόκυο που τα τουριστικά γκρουπ δεν έχουν το χρόνο να πράξουν. Μετά το πρωινό πάρτε το τραίνο... χωρίς οδηγό και απολαύστε το υπερθέαμα πάνω από τη Γέφυρα του Λιμανιού. Εξερευνήστε (χωρίς καν να κατεβείτε), τις νέες περιοχές στον Κόλπο του Τόκιο, με την ασύλληπτη αρχιτεκτονική. Μετά, περπατήστε στα καταστήματα της Γκίνζα και θαυμάστε τον ωραίο τρόπο που παρουσιάζουν τα έτοιμα φαγητά και τα δώρα. Συνεχίστε για το Ουένο και περιπλανηθείτε στο Αμεγιόκο την πιο ασιατική γωνιά του Τόκυο. Καταλήξτε στο Ροπονγκί και ανεβείτε στον τελευταίο όροφο του πύργου για να θαυμάσετε την θέα στην μεγάπολη των 35 εκατομμυρίων. Αν μάλιστα έχει στο Τόκυο αυτή την εποχή το πρωτάθλημα της πάλης Σούμο, τότε μην το χάσετε. Σήμερα σκόπιμα δεν προβλέπεται δείπνο. Δοκιμάστε ό,τι ήδη γνωρίζετε ή ξανοιχτείτε σε νέους γευστικούς ορίζοντες. Αν επιθυμείτε, προλαβαίνετε να παρακολουθήσετε μία πράξη απ’ την παράσταση στο θέατρο Καμπούκι που παίζει αδιάκοπα για 11 ώρες την ημέρα!!

Ημέρα 19η: Τόκυο - Αθήνα

Τελευταίες ώρες ελεύθερες στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Την κατάλληλη στιγμή θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Ανάλογα με τα ωράρια των αεροπορικών δρομολογίων θα φτάσουμε ή αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας (19ης) ή το επόμενο πρωί (20ή).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Τιμή κατ'ατομο
σε
Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι
Είσοδοι

ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

19 ημέρες

HΒ

Ημιδιατροφή

1/4

4*, 4*sup, 3*

8.890

+1150

+990

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Ξενοδοχεία 4*/4*sup, ΚΑΙ 3* στις μικρές πόλεις
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της τελευταίας ημέρας)
 • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Αρχηγός-συνοδός: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα προορισμού και μία έγχρωμη φωτοτυπία αυτού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ANANENONTAI

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ