menu
+30 210 9889421
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ 9ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ 9ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 26/09 & 21/11

ΑΠΟ 2.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 26/09 & 21/11

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Το μόνο πρόγραμμα που επισκέπτεται και τα 4 μεγάλα νησιά του αρχιπελάγους και φυσικά την Πρωτεύουσα Πράια στο Νησί Σαντιάγκο
9 ΗΜΕΡΕΣ
ΜΑΡΤΙΟΣ-
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024
07/
3 | 23/5 | 26/9 | 21/11

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Έχοντας ταξιδέψει πολλές φορές στο αρχιπέλαγος των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου, ξέρουμε πως πρόκειται για έναν «κρυμμένο» παράδεισο στη μέση του Ατλαντικού. Τα πανέμορφα καταπράσινα νησιά έχουν μια εντελώς ιδιαίτερη φύση, παραδοσιακά χωριά και τους πιο κεφάτους και φιλόξενους κατοίκους. Η Αφρικανική κουλτούρα σε συνδυασμό με την αποικιοκρατική αρχιτεκτονική δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα! Δασωμένα βουνά, χαράδρες, υπέροχοι απάνεμοι κολπίσκοι και ηφαίστεια είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας κόψουν την ανάσα. Κι όλα αυτά με ρυθμό, με ρυθμό νοσταλγικό και παραπονιάρικο σαν τα τραγούδια της μεγάλης Ντίβας της Μουσικής «Σεζάρια Εβόρα» που έκανε τον καημό της ξενιτιάς «ύμνο» της πατρίδας της. Θα σας ταξιδέψει σε αυτούς τους πολιτιστικούς θησαυρούς και θα σας δείξει όλα τα κρυμμένα μυστικά τους. Η εμπειρία μας είναι η καλύτερη εγγύηση! Ρωτήστε όσους επισκέφθηκαν τον προορισμό μαζί μας. Εμείς αναπολούμε να βρεθούμε ξανά εκεί. Σας περιμένουμε λοιπόν να σας ταξιδέψουμε στην πιο «εξωτική» γωνιά της Αφρικής!

…εσείς το ξέρατε;

Το Πράσινο Ακρωτήρι

Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι μια νησιωτική χώρα της Δυτικής Αφρικής, δυτικά της Σενεγάλης, με έκταση 4.033 τ.χλμ. και πληθυσμό 533 χλδ. κατοίκους και πρωτεύουσα την Πράια. Το νησιωτικό αυτό κράτος βρίσκεται στην περιοχή Μακαρονησία (αποτελείται από δέκα νησιά και άλλα πιο μικρά νησάκια) στα βόρεια του Ατλαντικού Ωκεανού. Τα μέχρι πρότινος ακατοίκητα νησιά ανακαλύφθηκαν και εποικίστηκαν από τους Πορτογάλους τον 15ο αιώνα. Η χώρα πήρε την ονομασία της από το Cap-Vert (που σημαίνει Πράσινο Ακρωτήριο) και βρίσκεται στη Σενεγάλη, στο δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Αφρικής.

Το κλίμα των νησιών είναι τροπικό και επηρεάζεται από τους ζεστούς και ξηρούς αληγείς ανέμους. Η απομόνωση των ειδών στο Πράσινο Ακρωτήριο - καθώς η απόστασή του είναι 500 χιλιόμετρα από την υπόλοιπη Αφρική - είχε αποτέλεσμα την ύπαρξη ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδα τα οποία κατέγραψε ο Κάρολος Δαρβίνος, στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του The Voyage of the Beagle (Το Ταξίδι του Μπιγκλ).

Τα νησιά ήταν ακατοίκητα όταν έφτασαν οι Πορτογάλοι το 1456 και έγιναν τμήμα της Αυτοκρατορίας τους. Σημαντική υδάτινη οδός, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης του, το Πράσινο Ακρωτήριο αποτέλεσε επίσης τόπο με φυτείες ζαχαροκάλαμου και έπειτα σημαντικό κέντρο δουλεμπορίου. Οι απόγονοι των εποίκων Ευρωπαίων, που ήταν οι Πορτογάλοι, απαρτίζουν τον σημερινό πληθυσμό των νησιών, αλλά και οι απόγονοι των δούλων, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από τη Γουινέα και κυρίως κατάγονται από τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια και τη Γουινέα-Μπισσάου.

Στον τομέα του πολιτισμού η χώρα μπορεί να καυχιέται για τη μουσική της παράδοση, η οποία επηρεάστηκε από τα πορτογαλικά "φάντος". Έτσι, το είδος της μελαγχολικής μουσικής μόρνα εκφράζει την έντονη μελαγχολία, γνωστή ως "Sodade". Το ομώνυμο τραγούδι της "ξυπόλητης ντίβας" Σεζάρια Έβορα, καταδεικνύει αυτό το μουσικό είδος. Η Έβορα αποτέλεσε την καλύτερη πρέσβειρα για τη μουσική και τον πολιτισμό της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πράια

Πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το νησί Σαντιάγκο όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Πράια

του νησιωτικού κράτους με το διεθνές όνομα Κάμπο Βέρντε (Πράσινο Ακρωτήριο).

Ημέρα 2η: Πράια

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πρωτεύουσας Πράιας, η παλιά πόλη της οποίας είναι στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 2009. Στο ψηλότερο σημείο, με πανοραμική θέα στη πόλη, δεσπόζει το Κάστρο, που χρονολογείται από το 1587 όταν χτίστηκε για να προστατευτεί το νησί από τον τρομερό Κουρσάρο Φράνσις Ντέικ. Άλλα αξιοθέατα της σημερινής μέρας είναι η ίδια η πόλη και το λιμάνι της, τα ερείπια του Καθεδρικού, η εκκλησία Νόσα Σενόρα ντο Ροσάριο, το Φραγκισκανικό μοναστήρι, η πλατεία Πιλορί και το σπίτι του Μεντόζα.

Ημέρα 3η: Πράια (ολοήμερη εκδρομή του νησιού Σαντιάγκο)

Το Σαντιάγκο είναι το πιο «αφρικανικό» απ’ όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους μια που οι κάτοικοί του έχουν πιο σκούρο δέρμα και αντιμετωπίζουν τη ζωή με χαλαρότητα και «ξεγνοιασιά». Σήμερα θα εξορμήσουμε στην ενδοχώρα του νησιού Σαντιάγκο περνώντας από γραφικά χωριά όπως το Σάο Ντομίνγκο και η Ασσομάδα με πρόσχαρους κατοίκους και όμορφες αγορές. Θα διατρέξουμε ορεινά τοπία και πράσινες ρεματιές και θα φτάσουμε μέχρι το βορειότερο σημείο του νησιού που βρίσκεται η κωμόπολη Ταρραφάλ κτισμένη σ’ έναν εντυπωσιακό κόλπο με απότομες ηφαιστειογενείς πλαγιές και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Πράια.

Ημέρα 4η: Πράια – Σάντο Αντάο

Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη έκπληξη του Κάμπο Βέρντε. Αφήνουμε τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο και με μια χειραποσκευή μόνο πετάμε για το νησί Σάο Βινσέντε που θα γνωρίσουμε αργότερα. Από το λιμάνι του Μιντέλο  με πολύ σύντομο πλου θα βρεθούμε με το τοπικό πορθμείο απέναντι στο νησί Σάντο Αντάο, ένα υπερθέαμα γκρεμών, φαραγγιών, κρυμμένων κοιλάδων και επιβλητικών ηφαιστείων. Απογευματινή εξερεύνηση στην πόλη Πόρτο Νόβο και τις γύρω περιοχές.

Ημέρα 5η: Σάντο Αντάο

Με ανοιχτό φορτηγάκι θα διατρέξουμε τους ορεινούς δρόμους και θα σταματάμε συχνά για φωτογραφίες στις απότομες πλαγιές και τα μοναδικά τοπία. Μαγεμένοι από την αποκάλυψη θα σταθούμε για αναμνηστικά και ενθύμια στην πρωτεύουσα Ριμπέϊρα Γκράντε.

Ημέρα 6η: Σάντο Αντάο - Μιντέλο (Σάο Βινσέντε)

Από το λιμανάκι του Πόρτο Νόβο θα επιστρέψουμε με το πορθμείο πίσω στο Μιντέλο του νησιού Σάο Βινσέντε, στα βορειοδυτικά του αρχιπελάγους που οι ντόπιοι τη λένε και «μικρή Βραζιλία». Το Σάο Βινσέντε είναι ένα πανέμορφο νησί με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με πολλά μπαράκια, γκαλερί και έντονη νυχτερινή ζωή. Είναι η πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα κι οι συντοπίτες της περήφανοι για τη μοναδική φωνή της διοργανώνουν συχνά πυκνά μίνι κονσέρτα και μουσικές βραδιές προς τιμή της. Εμείς σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το νησί από το Μιντέλο, την μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Στη συνέχεια θα δούμε την παραλία Ντας Γκάτας όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ. Πηγαίνοντας ανατολικά θα ανέβουμε στο Μόντε Βέρδε για να απολαύσουμε την θαυμάσια πανοραμική θέα κι από ‘κει στο Καλάου για να δούμε τις κορυφές των σβησμένων ηφαιστείων.

Ημέρα 7η: Μιντέλο (Σάο Βινσέντε) – Σάντα Μαρία (Νησί Σάλ)

Σήμερα αναχωρούμε αεροπορικώς για την Σάντα Μαρία στο Νησί Σάλ στο βόρειο ανατολικό άκρο του Αρχιπελάγους. Το απόγευμα θα έχουμε μια όμορφη βόλτα στην πρωτεύουσα Σάντα Μαρία, κέντρο διακίνησης του αλατιού που παρήγαγε το νησί στην περιοχή Πιέδρα δε Λιούμε.

Ημέρα 8η: Σάντα Μαρία (Νησί Σάλ)

Μέρα ελεύθερη για να απολαύσετε το μπάνιο σας στις υπέροχες αμμώδεις παραλίες του νησιού,  διάσημες όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για τους ευρωπαίους που κατακλύζουν το Σαλ σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου. Είμαστε σίγουροι πως η θαλασσινή αύρα θα χαρίσει ένα από τα ωραιότερα βράδια στο νησί.

Ημέρα 9η: Σάντα Μαρία (Νησί Σάλ)  – Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιαμέσων σταθμών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Τιμή κατ'ατομο
σε
2κλινο

1κλινο

Φόροι
Είσοδοι

Εξερευνώντας τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου

9 ημέρες

Ημιδιατροφή

07/03, 23/05, 26/09, 21/11

4*, 3*, 2*

2.190

+690

+890

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 3* & 2*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Εκτός της πρώτης μέρας όπου έχουμε αργά άφιξη.
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ
 • Tαξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εμπειρότατο αρχηγό / συνοδό με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για τα νησιά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα
 • Βίζα εισόδου στη χώρα 25€
 • Αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το Κάμπο Βέρντε είναι ένα απομακρυσμένο νησιωτικό κράτος στον Ατλαντικό. Τα περισσότερα νησιά έχουν ελάχιστη τουριστική υποδομή. Το εσωτερικό αεροπορικό δίκτυο είναι αρκετά ασταθές ενώ οι πτήσεις εκτελούνται «καιρού επιτρέποντος» λόγω των ισχυρών ανέμων και των μικρών αεροδρομίων. Καθυστερήσεις, αλλαγές δρομολογίων και ακυρώσεις πτήσεων είναι αρκετά συνηθισμένες.  Έτσι το πρόγραμμα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βαθμό ενδεικτικό.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Λισαβώνα

08:40

11.50

Λισαβώνα   – Πράια

16.45

21.50

Σάντα Μαρία  – Λισαβώνα

01.05

07.05

Λισαβώνα - Αθήνα

12.00

18.00

.Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ