menu
+30 210 9889421
ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ - Α.ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ , ΠΑΣΧΑ 4ημ (P2)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ - Α.ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ , ΠΑΣΧΑ 4ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/05 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 430 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/05 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ - ΨΑΡΑΔΕΣ - ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ - ΦΛΩΡΙΝΑ

Κρουαζιέρα στα βυζαντινά μνημεία και τα ασκητάρια της λίμνης

1η μέρα: Αθήνα – Άγιος Γερμανός Πρεσπών

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 και μέσω Καλαμπάκας, φθάνουμε στον Άγιο Γερμανό, τον ωραιότερο παραδοσιακό οικισμό των Πρεσπών που ακόμα και τώρα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 περίπου μέτρα, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά της οροσειράς Βαρνούντας, με πανοραμική θέα στη λίμνη. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται το παραδοσιακό ξενοδοχείο Agios Germanos Hotel 4*, στο οποίο και θα εγκατασταθούμε. Ο ξενώνας αποτελείται από παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα δείγματα της αξιόλογης τοπικής αρχιτεκτονικής των Πρεσπών. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ποιοτική διαμονή σε ένα γαλήνιο και ήρεμο φυσικό περιβάλλον, να χαλαρώσει στη θαλπωρή του δωματίου ή των υπολοίπων χώρων, ατενίζοντας το εντυπωσιακό χειμωνιάτικο τοπίο. Μπορεί ακόμα να τολμήσει δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, παρατήρηση πουλιών κ.α. Όλοι οι χώροι διαμονής είναι φτιαγμένοι από ξύλο και πέτρα, με σεβασμό στην παράδοση και διακοσμημένοι με υψηλή αισθητικοί στην οποία κυριαρχεί η λιτότητα. Το τζάκι σε κάθε δωμάτιο αποπνέει από την πρώτη στιγμή μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλειο Μικρής Πρέσπας - Ψαράδες -  Κρουαζιέρα στα βυζαντινά μνημεία και τα ασκηταριά της λίμνης

Μετά από ένα πλούσιο και ποιοτικό πρωινό στο ξενοδοχείο, βασισμένο σε τοπικά προϊόντα, μεταβαίνουμε στον Άγιο Αχίλλειο, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνες στην Ελλάδα (το άλλο είναι το νησί των Ιωαννίνων). Μια νησίδα πάνω στη λίμνη Μικρή Πρέσπα ενώνεται με την υπόλοιπη στεριά με μια πλωτή πεζογέφυρα μήκους 650 μέτρων, που ακουμπάει σχεδόν στην επιφάνεια του νερού. Αφού παρακολουθήσουμε τη λειτουργία στην εκκλησία του χωριού, θα θαυμάσουμε τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου χτισμένη τον 10ο αιώνα μ.Χ. από τον Βούλγαρο τσάρο Σαμουήλ. Επόμενος προορισμός το γραφικό χωριό Ψαράδες. Εδώ περιλαμβάνεται χαλάρωση, καφές και τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεδάκια του χωριού – παρέα φυσικά, με τους φιλόξενους ντόπιους- και βέβαια γριβάδι. «Τι είναι αυτό;», θα αναρωτηθείς. Πρόκειται για το μεγάλο ψάρι της λίμνης, το οποίο δεν πρόκειται να βρεις σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας.  Από τις στιγμές που σίγουρα αποτελούν εμπειρία ζωής για τους επισκέπτες των Ψαράδων, είναι η βαρκάδα στα νερά της Μεγάλης Πρέσπας. Η περιήγηση στα υδάτινα σύνορα των τριών κρατών - Ελλάδα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία- σίγουρα γοητεύει, ενώ κατά τη διάρκειά της απολαμβάνει κανείς τις μεταβυζαντινές τοιχογραφίες πάνω στους βράχους, αλλά και τα φημισμένα ασκηταριά στα βράχια της λίμνης, θαυμάζοντας τα βυζαντινά μνημεία. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στον Άγιο Γερμανό για να αγοράσουμε παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής όπως γλυκά του κουταλιού και φυσικά τα φημισμένα όσπρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Νυμφαίο - Αρκτούρος - Αμύνταιο & επίσκεψη στο οινοποιείο του «κυρ Γιάννη» (Μπουτάρη) !

Μετά από ένα πλούσιο πρόγευμα αναχωρούμε για τις κορυφογραμμές του βουνού Βίτσι και σε υψόμετρο 1350 μέτρων θα βρεθούμε στο πιο μαγευτικό χωριό της Φλώρινας, το  Νυμφαίο (καιρού επιτρέποντος). Το χωριό έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός από το 1978 και ένα από δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με την UNESCO. Περνώντας το χαρακτηριστικό ξύλινο τοξωτό γεφυράκι θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια με τα πανέμορφα αρχοντικά για να επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας “Αρκτούρος” που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής (έξοδα ατομικά). Θα  ενημερωθούμε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, τη γεωγραφική κατανομή της, τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Εφόσον είναι εφικτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του  προσωπικού της οργάνωσης “Αρκτούρος” θα περπατήσουμε ως την περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων όπου φιλοξενούνται αυτά τα θαυμάσια θηλαστικά. Συνεχίζουμε για το Αμύνταιο Φλώρινας, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, τόπος  φημισμένος για τα εκλεκτά κρασιά που παράγονται στην περιοχή. Δίπλα στην λίμνη Βεγορίτιδα, θα επισκεφτούμε το οινοποιείο “Κυρ-Γιάννη” για να απολαύσουμε την μαγευτική θέα των αμπελιών και να γευτούμε τα κρασιά στον τόπο παραγωγής τους, γνωρίζοντας την κληρονομιά της οικογένειας Μπουτάρη (εφόσον είναι σε λειτουργία και δέχεται επισκέψεις). Ακολουθεί γεύμα σε εκλεκτό εστιατόριο της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

4η μέρα: Καστοριά – Σπήλαιο Δράκου – Μονή Παναγιάς Μαυριώτισσας – Ντολτσό (Παλιά Πόλη) - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για την μαγευτική πόλη της Καστοριάς. Αφού απολαύσουμε την βόλτα μας στον παραλίμνιο δρόμο θαυμάζοντας την λίμνη Ορεστιάδα, θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιοποιημένα σπήλαια της Ελλάδας (έξοδα ατομικά). Περπατώντας λίγο παρακάτω, προσκύνημα στην Μονή της Παναγιάς Μαυριώτισσας, ένα βυζαντινό θησαυρό με φόντο την λίμνη. Αργότερα, βόλτα στην παλιά συνοικία της πόλης, το Ντολτσό. Μοιάζει σαν να σταμάτησε ο χρόνος σε αυτήν την μεριά της πόλης με τα πέτρινα σοκάκια και τα διατηρητέα αρχοντικά μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ της Μακεδονίας. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 4 μέρες

 

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

25-28/10

ΠΑΣΧΑ

3-6/5

Δίκλινο

430

490

3ο άτομο

355

380

Μονόκλινο

560

585

* Για όποιον επιθυμεί χρήση και άναμμα τζακιού στο δωμάτιο η χρέωση είναι 25 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Agios Germanos Hotel 4* • Mπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή), εκτός από την 3η μέρα που παρέχεται γεύμα στη γνωστή ταβέρνα του Κοντοσώρου • Την περίοδο του Πάσχα, μπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) + επιπλέον ένα γεύμα στην ταβέρνα του Κοντοσώρου • Βαρκάδα στη λίμνη και τα μνημεία • Επίσκεψη στο Οινοποιείο του «Κυρ Γιάννη» ή σε άλλο της περιοχής αν δεν είναι ανοιχτό για το κοινό •Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ