menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑΣ 9ημ (P19)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑΣ 9ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 15/03 & 12/04 & 03/05

ΑΠΟ 1.590 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 15/03 & 12/04 & 03/05

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑΣ
Οάσεις της Ερήμου - Ιερή πόλη του Τσινγκετί
9 ΗΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ- ΜΑΪΟΣ 2024
16/
2 | 15/3 | 12/4 | 3/5

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ετοίμασε για σας ένα μοναδικό ταξίδι σε μία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Δυτικής Αφρικής, τη Μαυριτανία. Ένα ταξίδι που ξεκινάει από τις ακτές του Ατλαντικού, διασχίζει την απέραντη πορτοκαλί έρημο του νότιου Σαχέλ, ακολουθεί το δρόμο των καραβανιών στις δροσερές οάσεις και επισκέπτεται τα άλλοτε κραταιά κέντρα εμπορίου της Σαχάρα, όπως η Ουαντάνε και το Τσινγκετί. Αυτό το ταξίδι χρειάζεται πολύ υπομονή, μεγάλη αγάπη για την απεραντοσύνη της ερήμου και φιλοσοφική διάθεση. Ένα ταξίδι όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο! Μην το χάσετε!

…εσείς το ξέρατε;

Αραβική καμήλα
(Δρομάδα)

Είναι το κατ’ εξοχήν εξημερωμένο ζώο εργασίας σε εκτεταμένες περιοχές ανά την υφήλιο και απαντούν κυρίως στην Αφρική, όπου όλες οι καμήλες είναι αραβικές και την Ασία, όπου υπάρχουν πολλές βακτριανές (με διπλή καμπούρα), ενώ απαντά σε άγρια κατάσταση μόνον στην Αυστραλία. Είναι φυτοφάγα θηλαστικά και γεννούν ένα μικρό μετά από μια περίοδο κύησης 15 μηνών. Οι αραβικές καμήλες δεν ιδρώνουν μέχρι τους 42°C θερμοκρασία σώματος.

Αποθηκεύουν ενέργεια μέσω της καμπούρας τους που μπορεί να φθάσει μέχρι τα 36 κιλά και αποτελείται από λίπος και ινώδη ιστό. Η συγκέντρωση των αποθεμάτων λίπους σε μία περιοχή του σώματος και όχι στον υποδόριο ιστό, διευκολύνει την απαγωγή της θερμότητας από το σώμα. Σε θερμοκρασίες έως 40° C αντέχουν χωρίς νερό έως 15 ημέρες. Μπορούν να αντέξουν απώλεια ύδατος μεγαλύτερη του 30% της σωματικής τους μάζας, κάτι που θα ήταν θανατηφόρο για τα άλλα θηλαστικά, ενώ μπορούν να πιουν ακόμη και θαλασσινό νερό. Μια καμήλα μπορεί να μεταφέρει ως 300 κιλά για πάνω από 20 χλμ. και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η παρουσία τους στις αφιλόξενες ερημικές περιοχές όπου ζει είναι ανεκτίμητη γιατί χωρίς αυτές, η επιβίωση των ανθρώπων εκεί θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, η δε μετακίνησή τους πιθανόν αδύνατη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Νουακσότ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Νουακτσότ, την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας. Άφιξη στο Νουακσότ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Νουακτσότ - Ατάρ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την αινιγματική έρημο και τελικό προορισμό το Ατάρ. Μία πορεία περίπου 500 χλμ μέσα στη Μαυριτανική ενδοχώρα. Ένα τοπίο γοητευτικό γεμάτο ακακίες και αραιά και πού κάποιες καλύβες να υποδηλώνουν υποτυπώδεις οικισμούς. Καθοδόν θα έχουμε στάση στο χωριό Αζουγί που διετέλεσε πρωτεύουσα του κινήματος των Αλ Μοραβιδών και στη συνέχεια μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Ατάρ, μία πόλη 25.000 κατοίκων και πρωτεύουσα της επαρχίας Αντράρ στη βορειοδυτική άκρη της χώρας. Άφιξη αργά το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Ατάρ –Ουαντανέ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Ουαντανέ. Μια πόλη που συνέδεσε το όνομά της με το εμπόριο του αλατιού μια που ήδη από την εποχή των Πορτογάλων, καραβάνια μετέφεραν πλάκες αλατιού από το Ιτζιλ. Περιδιαβαίνοντας τα χωμάτινα δρομάκια της θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ιδιότυπη αρχιτεκτονική της, για την οποία και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ημέρα 4η: Ουαντανέ - Richat (το μάτι της Σαχάρας) - Τσινγκετί

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε έναν από τους κορυφαίους γεωλογικούς σχηματισμούς του πλανήτη, το Richat Structure, όπως το αποκαλούν οι γεωλόγοι ή αλλιώς το Μάτι της Σαχάρας. Ορατό από το διάστημα έχει απασχολήσει για πολλά χρόνια τους επιστήμονες μια που η δημιουργία του είναι αποτέλεσμα γεωλογικών ανακατατάξεων εκατομμυρίων χρόνων! Εμείς θα προσεγγίσουμε την περιοχή και θα προσπαθήσουμε να δούμε από το επίπεδο του εδάφους τους εντυπωσιακούς δακτυλίους. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το θρυλικό Τσινγτκετί.

Ημέρα 5η: Τσινγκετί

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στη μεσαιωνική πόλη Τσινγκετί χαμένη μέσα στην άμμο της Σαχάρας και έβδομη ιερή πόλη του Ισλάμ. Το 1980 μια ομάδα Γάλλων επισκεπτών διαπίστωσε με έκπληξη πως οι φτωχοί κάτοικοι της χαμένης στην έρημο πόλης, είχαν ανάμεσα στα λιγοστά αντικείμενα της οικοσκευής τους σπάνια χειρόγραφα και περγαμηνές του 11ου αιώνα. Η UNESCO κινητοποιήθηκε γρήγορα και εφοδίασε τους κατόχους με κουτιά... παπουτσιών να προστατεύσουν τα χειρόγραφα. Σήμερα αρκετά απ’ αυτά φυλάσσονται στα σπίτια των κατοίκων σε μεταλλικές ντουλάπες μια και είναι κληρονομιά των παππούδων τους. Εμείς θα περπατήσουμε στα δρομάκια της πόλης με τη χαρακτηριστική μαυριτανική αρχιτεκτονική, θα δούμε το χαρακτηριστικό τζαμί και θα φτάσουμε μέχρι τους απειλητικούς αμμόλοφους.

Ημέρα 6η: Τσινγκετί - Ατάρ

Μετά το πρωινό διασχίζοντας τους ορεινούς όγκους της οροσειράς Ζάγκρα, φθάνουμε στην όαση Χαριέτ, ανάσα δροσιάς στο άνυδρο και τραχύ τοπίο της κεντρικής Μαυριτανίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη του Ατάρ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από μια απογευματινή βόλτα που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο τοπικό μουσείο.

Ημέρα 7η: Ατάρ - Νουακτσότ

Σήμερα αφήνουμε την ενδοχώρα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής επισκεπτόμενοι καθοδόν την όαση Τεργίτ, έναν παράδεισο με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση που κάποτε θα δρόσιζε τα καραβάνια της ερήμου. Εμείς θα σταματήσουμε να περπατήσουμε κάτω από τους πυκνούς φοίνικες, και γιατί όχι να κολυμπήσουμε στα δροσερά και καθαρά νερά του ποταμού που διασχίζει το Ουάντι. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα Νουακσότ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Νουακτσότ – Αθήνα

Το Νουακσότ είναι μια πόλη που χτίστηκε πριν 65 περίπου χρόνια με τη μορφή του... "κατεπείγοντος", όταν αποφασίστηκε η δημιουργία Μαυριτανικού κράτους των αραβόφωνων Βέρβερων της Δυτικής Σαχάρας. Μέχρι τότε δεν υπήρχε πόλη και η τότε κυβέρνηση έπρεπε να τη δημιουργήσει από το μηδέν για να στεγάσει τους κατοίκους του νεοσύστατου κράτους που στην πλειοψηφία τους ήταν νομάδες και ζούσαν σε σκηνές!!!. Η γνωριμία μας λοιπόν με τη Νουακσότ περιλαμβάνει το κεντρικό Τζαμί (επίσκεψη μόνο εξωτερικά μια που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αλλόθρησκους), τη Λαϊκή Αγορά, το κέντρο χειροτεχνίας, το ψαρολίμανο στις ακτές του Ατλαντικού λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης και φυσικά το Εθνικό Μουσείο. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Ημέρα 9η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

Τιμή κατ'ατομο
σε
2κλινο

1κλινο

Φόροι
Βίζα
Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑΣ

9 ημέρες

Πλήρης διατροφή και

Ημιδ/φή στο Νουακσότ

16/2,15/3, 12/4,3/5

3*, 4*

1.590

+420

+990

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Turkish Airlines
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 3*
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά και ημιδιατροφή στο Νουακσότ
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
 • Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Τα καταλύματα στη Μαυριτανία δεν ανταποκρίνονται στα διεθνή στάνταρ. Τα ξενοδοχεία της επαρχίας είναι πολύ απλά με βασικές ανέσεις. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά πως ταξιδεύουν σε μία χώρα με ελάχιστη ταξιδιωτική υποδομή.

ΠΤΗΣΕΙΣ TURKISH

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κων/πολη

09.10

11.50

Κων/πολη – Νουακσότ

15.35

19.40

Νουακσότ – Κων/πολη

20.50

06.25*

Κων/πολη - Αθήνα

08.10

08.35

 

(*) Άφιξη την επόμενη μέραContact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ