menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑΣ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ 19ημ (P19)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑΣ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ 19ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/03

ΑΠΟ 7.590 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/03

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑΣ
ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
19 ΗΜΕΡΕΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2024
3/
1 | 14/2 | 13/3

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Γεωγραφικά είναι το νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής, μοιρασμένη ανάμεσα στην Χιλή και την Αργεντινή. Οι πλούσιοι εθνικοί δρυμοί, η μοναδική ενδημική πανίδα, οι απόκρημνες παραλίες και οι πάγοι, συνθέτουν ένα τοπίο εξαίσιο. Τα μικρά νησάκια σπαρμένα και στις δύο πλευρές των ακτών της αποτελούν τόπο συγκέντρωσης σπάνιων πουλιών. Στο Πάρκο των Παγετώνων, οι τεράστιοι όγκοι του νερού που αργοπλέουν φέρνουν στ’ αυτιά τριγμούς σαν ψίθυρους ενός άλλου κόσμου. Στην Παταγονία, όλα είναι γοητευτικά, σε παρασύρουν σ’ έναν κόσμο βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού που μια καλή νεράιδα ζωντάνεψε με το ραβδί της για χάρη του επισκέπτη!

…εσείς το ξέρατε;

Ο παγετώνας Πέριτο Μορένο
Ένα θαύμα της Φύσης!

Ως γνωστόν παγετώνα λέμε τις τεράστιες μάζες πάγου που δημιουργούνται από μεγάλες συγκεντρώσεις χιονιού, το οποίο κάτω από την πίεση του βάρους του και με δεδομένο το ότι λόγω ψύχους το χιόνι δεν λειώνει, αλλά συμπυκνώνεται, μετατρέπεται σε συμπαγή πάγο. Η Ανταρκτική φιλοξενεί το 85% περίπου των παγκόσμιων παγετώνων, η Γροιλανδία το 12% και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, το υπόλοιπο 4%!

Η Παταγονία, το νοτιότερο τμήμα της Νοτίου Αμερικής, φιλοξενεί αρκετούς παγετώνες. Ο Πέριτο Μορένο είναι ένας απ’ αυτούς και, ασφαλέστατα, ο δημοφιλέστατος του κόσμου. Γιατί είναι ο μόνος παγετώνας που… περπατάει και συνδέεται με ένα εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο!

Ο Πέριτο Μορένο ξεκινάει από το έδαφος της Χιλής (από το Παγοπέδιο της Παταγονίας, όπως λέγεται, το οποίο συνθέτουν πολλές μονίμως παγωμένες βουνοκορφές των Άνδεων, με ύψος από 2.100 έως 2.950 μ. και το οποίο γεννά πλήθος παγετώνων), έχει μήκος περίπου 30 χλμ. και κατευθυνόμενος ΒΑ, φτάνει και χύνεται στην Λάγκο Αρχεντίνο, επί του Αργεντινού, προφανώς, εδάφους, σε μέτωπο 4 χλμ., περίπου.

Τα τριάντα χιλιόμετρα του μήκους του παγετώνα, στη βάση του, αποτελούν ουσιαστικά μια βουνοπλαγιά, μια κατωφέρεια, επί της οποίας η γραμμή ισορροπίας αρχίζει από υψόμετρο 1.150μ. (πάνω από τη στάθμη της θάλασσας) και καταλήγει στα 185 μ., (πάνω από τη στάθμη της θάλασσας), που είναι η στάθμη της λίμνης Αρχεντίνο. Η συσσώρευση χιονιού από το Παγοπέδιο της Παταγονίας δίνει μια παροχή πάγου και μια ροή στον παγετώνα που κινείται, έτσι, με ταχύτητα 2,20 μέτρων ανά ημέρα στο μέσον και 0,35 στις πλευρές του. Την προώθηση, αλλά και την ταχύτητα καθόδου του παγετώνα προς την λίμνη δεν την εξασφαλίζει μόνο η κλίση του εδάφους, δεν θα αρκούσε, αλλά και ένα ακόμη χαρακτηριστικό φαινόμενο των παγετώνων. Οι ακτίνες του ήλιου που χτυπούν έναν παγετώνα δημιουργούν κάποια λιωσίματα στην επιφάνειά του (μαζί και επικίνδυνες βαθύτατες ρωγμές!), έτσι το νερό που ρέει και φτάνει στη βάση του δημιουργεί ένα είδος γλίστρας, η οποία ενισχύεται και από όσο νερό δημιουργείται από τη θερμότητα της τριβής που αναπτύσσεται κατά την κίνηση αυτού του όγκου. Οπότε ο γιγαντιαίος παγετώνας ωθούμενος από τη συνεχή τροφοδοσία του με τις ποσότητες του νέου χιονιού που προστίθενται κατά τους ψυχρούς χειμωνιάτικους μήνες, κατεβαίνει προς τη λίμνη όπου σχηματίζει ένα ύψος παγωμένου μετώπου 50 έως 70 μ. πάνω από την επιφάνειά της και περίπου 140 μ., κάτω απ’ αυτήν, μέσα στο νερό! Και εκεί, σε όλο το μήκος που είπαμε, (4 χλμ.), ο παγετώνας «μαδάει» λειώνοντας από τον ήλιο και γεμίζει τη λίμνη με γαλάζια παγόβουνα που κόβονται με ξερό κρότο, πέφτουν με θορυβώδη παφλασμό και λικνίζονται στο νερό, παρασυρόμενα από τους ανέμους, μέχρι να λειώσουν κι αυτά τελείως!  Μέχρις εδώ, το φαινόμενο είναι κοινό για εκατοντάδες παγετώνες, όμως η συνέχεια καθιστά τον Πέριτο Μορένο μοναδικό!

Όπως αυτός πέφτει στη λίμνη, δημιουργώντας μέτωπο στην όχθη της, περί το μέσον του μετώπου και στην απέναντι όχθη υπάρχει μια μεγάλη μύτη ξηράς που λέγεται Χερσόνησος Μαγελλάνου, με την οποία δημιουργείται ένας πολύ στενός λαιμός στη λίμνη. Από τη μια ο Μορένο, από την άλλη η μύτη της χερσονήσου. Όπως κατεβαίνει, λίγο-λίγο, ο παγετώνας μπαίνει στη λίμνη, η οποία στο σημείο εκείνο δεν έχει και πολύ μεγάλο βάθος, προχωρεί και έρχεται κάποια στιγμή που ενώνεται με την απέναντι Χερσόνησο του Μαγελλάνου, χωρίζοντας έτσι τη Λάγκο Αρζεντίνο στα δύο! Αποκόπτεται ένα τμήμα της που λέγεται Μπράτσο Ρίκο. Στο Μπράτσο Ρίκο όμως, που ανεξαρτητοποιείται σαν μια αρκετά μεγάλη λίμνη, χύνονται ποτάμια που την τροφοδοτούν συνεχώς με νερό και της ανεβάζουν τη στάθμη, έναντι της υπόλοιπης λίμνης Αρζεντίνο η οποία έχει σταθερή στάθμη, αφού αυτή εκτονώνεται με τον ποταμό Ρίο Σάντα Κρουζ, που την αδειάζει τραβώντας για την θάλασσα, τον Ατλαντικό.

Η συνεχώς αυξανόμενη διαφορά στάθμης των δύο λιμνών δημιουργεί τεράστια υδροστατική πίεση στον, μόλις λίγων δεκάδων μέτρων πλάτους, «παγοφράχτη» που δημιούργησε ο παγετώνας. Και όταν αυτή ξεπεράσει κάποια τιμή, ο «φράχτης» δεν αντέχει και σπάει με έναν εκκωφαντικό θόρυβο που ακούγεται στην πλησιέστερη πόλη, το Ελ Καλαφάτε, που απέχει 60 χλμ. από το σημείο! Μετά το σπάσιμο οι λίμνες ξαναενώνονται και μια τεράστια ροή νερού μεγάλης ταχύτητας, από το Μπράτσο Ρίκο προς την μάνα-Λάγκο Αρζεντίνο, εξισορροπεί τις στάθμες σε διάστημα λίγων ωρών, κάνοντας τα παγόβουνα της πάνω λίμνης να μοιάζουν με οτομοτρίς, καθώς κουτρουβαλάν από το στενό πέρασμα! Και μόλις ισορροπήσει το νερό, αρχίζει πάλι ο νέος κύκλος δημιουργίας φράγματος, μέχρι το επόμενο «σπάσιμο» κ.ο.κ.!

Στατιστικά έχει παρατηρηθεί πως το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με μέση συχνότητα τα 4 χρόνια. Ευνόητο είναι πως οι κλιματολογικές συνθήκες ποικίλουν από έτος σε έτος και ο κύκλος δεν έχει απόλυτη ακρίβεια περιοδικότητας. Όμως τα δύο τελευταία σπασίματα έπεσαν μέσα στον μέσο όρο.

Όποιος έχει παρακολουθήσει το καταπληκτικό αυτό γεγονός εκ του σύνεγγυς, περιδιαβαίνοντας το στενό, ελικοειδές μονοπάτι που οι Αργεντίνοι κατασκεύασαν για τους χιλιάδες, πλέον, τουρίστες-παρατηρητές στην Χερσόνησο Μαγελλάνου, λίγα μέτρα φάτσα από τον γίγαντα παγετώνα, θα έχουν θαυμάσει από πρώτο χέρι την ανίκητη δύναμη και το μεγαλείο της μεγάλης μας μάνας, της Φύσης!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Σαντιάγκο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σαντιάγκο της Χιλής.

Ημέρα 2η: Σαντιάγκο

Άφιξη το πρωί στη χιλιανή πρωτεύουσα, μία ζωντανή μητρόπολη με περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για παραλαβή δωματίων και λίγο χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην γοητευτική πρωτεύουσα όπου θα δούμε το προεδρικό Μέγαρο «Λα Μονέδα», την Πλατεία των όπλων, τον Καθεδρικό ναό και το Ταχυδρομείο. Θα περπατήσουμε στους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης και θα ανέβουμε στο λόφο Σάντα Λουτσία. Την ξενάγησή μας θα συμπληρώσει η επίσκεψη στην μποέμικη συνοικία Μπέλα Βίστα και στα προάστια Βατικούρα, Λας Κόντες και Προβιντέντσια με την μοντέρνα αρχιτεκτονική και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Ημέρα 3η: Σαντιάγκο (Βαλπαραϊζο)

Η ολοήμερη σημερινή μας εκδρομή θα μας μεταφέρει στις επιβλητικές ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Πρώτα στο ιστορικό Βαλπαραίσο, την έδρα του πολεμικού στόλου της Χιλής, με τα εντυπωσιακά κτίρια κτισμένα στις ανηφοριές των γειτονικών λόφων που περιβάλουν το πολύβουο λιμάνι και αμέσως μετά στην κοσμοπολίτικη Βίνια Δελ Μαρ, το θέρετρο που παραθερίζουν οι κάτοικοι του Σαντιάγκο και που κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται στο playground των πλουσίων και διασήμων της χώρας. Το γεύμα μας με θαλασσινά και ψάρια συνοδευμένο από εξαιρετικό χιλιανό κρασί σε κάποια από τις φημισμένες ψαροταβέρνες της περιοχής θα κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο τη μέρα μας.

Ημέρα 4η: Σαντιάγκο – Πουέρτο Μοντ (Ξενάγηση Πουέρτο Μοντ & Πουέρτο Βάρας)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πουέρτο Μοντ. Με την άφιξή μας ξεκινάμε την γνωριμία μας από το Πουέρτο Βάρας, γνωστή και ως «Πόλη των Ρόδων». Θα διατρέξουμε την όμορφη προκυμαία με θέα στη λίμνη Γιακινχούε, θα δούμε την εκκλησία της «Αγίας Καρδιάς» σε στυλ μπαρόκ χτισμένη το 1918 ως ακριβές αντίγραφο της αντίστοιχης εκκλησίας που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας απ’ όπου και οι άποικοι της περιοχής που κατέφθασαν εδώ το 1852. Στη συνέχεια μέσω της διαδρομής Los Colonos θα κατευθυνθούμε στο ψηλότερo σημείο του Πουέρτο Μοντ για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης.

Θα συνεχίσουμε με το μνημείο των Γερμανών Αποίκων στην Πλατεία των Όπλων, θα περάσουμε από την προκυμαία και τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην περιοχή Ανγκελμό με τη ζωντανή αγορά της για… αναμνηστικά ψώνια! Τέλος καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Πουέρτο Μοντ - Τσιλόε – Πουέρτο Βάρας

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε οδικώς για να γνωρίσουμε το νησί Τσιλόε, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί από τα 2.300 περίπου ολόκληρης της Χιλής, μετά τη Γη του Πυρός. Πρόκειται για ένα πραγματικό «κόσμημα» με πλούσια αποικιοκρατική ιστορία, εξαιρετικές εκκλησίες που προστατεύονται από την UNESCO και πολυπληθείς αποικίες συμπαθητικών πιγκουίνων. Εμείς θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Κάστρο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Ανκούδ όπου θα επισκεφθούμε και το ομώνυμο μουσείο, την κωμόπολη Νταλκάουε στην ανατολική ακτή και στη συνέχεια περνώντας το Στενό του Τσακάο (Canal Chacao) θα κατευθυνθούμε στο Πουέρτο Βάρας ειδυλλιακά κτισμένο στις όχθες της λίμνης Γιανκιχούε.

Ημέρα 6η: Πουέρτο Βάρας - Μπαριλότσε

Σήμερα θα διασχίσουμε τις Άνδεις, μία περιοχή σπάνιας ομορφιάς με υπέροχες λίμνες, καταπράσινα λιβάδια, επιβλητικές βουνοκορφές και αλπική βλάστηση που γεμίζουν τον ταξιδιώτη με ένα αίσθημα πληρότητας που μόνο η φύση μπορεί να προσφέρει τόσο απλόχερα. Τα ονόματα έχουν μικρότερη σημασία, Ενσενιάδα, Πετρόχουε και Πέουλα οι γραφικοί οικισμοί, Γιανκιχούε και Τόδος Λος Σάντος οι λίμνες. Το τέλος της μέρας θα μας βρει στην γειτονική Αργεντινή και στο παγκοσμίως διάσημο θέρετρο του Σαν Κάρλος Δε Μπαριλότσε.

Ημέρα 7η: Μπαριλότσε

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στο μαγικό Μπαριλότσε, ιδανικά κτισμένο στις όχθες της λίμνης Ναχουέλ Χουάπι και στη γύρω περιοχή. Θα ανέβουμε στο λόφο Καμπανάριο για μια εξαιρετική θέα της πόλης και της λίμνης Ναχούελ Χουάπι, θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι του Αγ. Εδουάρδου και τη γέφυρα που ενώνει τη λίμνη Χουάπι με τη λίμνη Μορένο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Λόφο Καθίντραλ, ένα από τα σημαντικότερα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής και το μικρό χωριό στην κορυφή, ολοκληρώνοντας μία υπέροχη μέρα.

Ημέρα 8η: Μπαριλότσε – Ελ Καλαφάτε

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου με μεσημεριανή πτήση θα κατευθυνθούμε 1.500 χλμ. νότια, στις εσχατιές της αμερικανικής ηπείρου, στο Ελ Καλαφάτε, μια πόλη χτισμένη στη νότια πλευρά του Λάγο Αργεντίνο. Η πόλη κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες ταξιδιώτες που την χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις επισκέψεις τους στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε με τα πόδια την πόλη και την τοπική αγορά της.

Ημέρα 9η: Ελ Καλαφάτε (Περίτο Μορένο)

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε προς τον θεαματικό Παγετώνα Πέριτο Μορένο. Το μήκος αυτού του παγωμένου ποταμού είναι 30 χλμ., με «μέτωπο» περίπου 5 χιλιομέτρων και συνολική επιφάνεια 195 τ.χλμ. Κι αν όλα αυτά δεν σας έχουν ακόμα εντυπωσιάσει, σημειώστε πως το ύψος του μετώπου λίγο πριν συναντήσει τα νερά της λίμνης είναι 30-60 μέτρα, ενώ το μεγαλύτερο βάθος του αγγίζει τα 350 μέτρα. Η σπάνια ομορφιά του καθώς και ο βρυχηθμός του καθώς η τεράστια μάζα του παγωμένου νερού μετακινείται πάνω στο έδαφος, τον έχουν κατατάξει στα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη και φυσικά προστατεύεται από την Ουνέσκο. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Glaciarium όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε επιστημονικά πια τους παγετώνες!

Ημέρα 10η: Ελ Καλαφάτε

Σήμερα θα επισκεφθούμε με πλοίο τον παγετώνα Ουψάλα. Ξεκινώντας με καταμαράν από το Πουέρτο Μπαντέρας, 50 χλμ. από το Ελ Καλαφάτε, θα διαπλεύσουμε την νότια πλευρά του Λάγο Αργεντίνο και θα αντικρύσουμε το μοναδικό θέαμα του μεγαλύτερου παγετώνα του Πάρκου με συνολική επιφάνεια 1.000 τ.χλμ. Ανάμεσα από επιπλέοντα παγόβουνα και ονειρικά τοπία του παγετώνα θα απολαύσουμε τις Άνδεις!

Ημέρα 11η: Ελ Καλαφάτε - Τόρρες Ντελ Πάινε - Πουέρτο Νατάλες

Σήμερα θα επισκεφθούμε το περίφημο Τόρες Ντελ Πάινε ένα από τα πιο διάσημα Εθνικά Πάρκα της Παταγονίας. Η ξενάγηση που ακολουθεί είναι αποκαλυπτική. Η θέα της Λίμνης Πεχόε από το Σέρρο Κοντόρ, οι κόνδορες στη Λος Κουέρνος, ο μεγάλος καταρράκτης και η «πικρή λίμνη» είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της σημερινής μέρας. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε για το Πουέρτο Νατάλες.

Ημέρα 12η: Πουέρτο Νατάλες - Πούντα Αρένας

Ταξιδεύοντας στις εσχατιές της αμερικανικής ηπείρου ανακαλύπτουμε καθημερινά μοναδικά τοπία, απαράμιλλή φυσική ομορφιά και «αξιοθέατα» που μόνο η ίδια η φύση μπορεί να «κατασκευάσει». Ένα τέτοιο αξιοθέατο είναι μια θαυμάσια σπηλιά όπου βρέθηκαν τα οστά του προϊστορικού Μιλόδοντα! Μετά την επίσκεψη στο σπήλαιο συνεχίζουμε για την Πούντα Αρένας για διανυκτέρευση.

Ημέρα 13η: Πούντα Αρένας – Πορβενίρ

Πρωινός περίπατος στην πόλη της Πούντα Αρένας για να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε την κοσμοπολίτικη πλευρά της Παταγονίας. Μια πόλη που άρχισε να αναπτύσσεται έντονα στα τέλη του 19ου με την άφιξη πολλών Ευρωπαίων μεταναστών και αριστοκρατών οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν εμπορικά και ασχολήθηκαν έντονα με την κτηνοτροφία. Θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία της πόλης που εκεί βρίσκεται και το μνημείο του Φερδινάνδου Μαγγελάνου που εγκαινιάστηκε το 1920 για την επέτειο των 400 ετών από την ανακάλυψη των στενών. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο αν θέλει κάποιος να επιστρέψει στην πόλη θα πρέπει να φιλήσει το πόδι του αβορίγινα στην βάση του μνημείου. Επίσης θα δούμε τον καθεδρικό ναό και κτίρια με πλούσια ιστορική αξία και σημαντική ευρωπαϊκή επιρροή νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπως το ανάκτορο της Sara Braun, το αρχοντικό του Jose Menendez(Λέσχη Αξιωματικών Στρατού), τη κατοικία του Josè Montes (Δημαρχείο), τράπεζες και άλλα εμπορικά κτίρια που χτίστηκαν εκείνη την εποχή. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το πλοίο για την πρωτεύουσα της Χιλιανής Επαρχίας της Γης του Πυρός, Πορβενίρ, μια διαδρομή δύο ωρών διασχίζοντας τα στενά του Μαγγελάνου και αν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε φάλαινες και δελφίνια. Άφιξη στο Πορβενίρ και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 14η: Πορβενίρ - Ουσουάια

Το πρωί θα έχουμε μία σύντομη γνωριμία με την μικρή πόλη του Πορβενίρ όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία, το μνημείο των Selknam και τον Οβελίσκο, το πάρκο των αναμνήσεων και το μικρό τοπικό μουσείο Fernando Cordero και θα μάθουμε την ιστορία της περιοχής. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Bahia Inutil όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μια αποικία βασιλικών πιγκουίνων. Στην συνέχεια με το πούλμαν θα διασχίσουμε τις απέραντες εκτάσεις της Γης του Πυρός. Ένα τοπίο ιδιαίτερο που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να βιώσει κυριολεκτικά μια φύση τόσο ξεχωριστή, ήρεμη κα απρόσιτη συνάμα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Ουσουάια.

Ημέρα 15η: Ουσουάια

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Παράκτιο Πάρκο της Τιέρα Ντελ Φουέγκο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ο ορεινός όγκος της οροσειράς των Άνδεων συναντά τη θάλασσα. Ο δασικός πλούτος της περιοχής φημίζεται για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του. Σημαντικά αξιοθέατα ο ποταμός Λαπατάι και η Πράσινη Λίμνη. Το μέρος αυτό αποτέλεσε καταφύγιο των πρώτων ιθαγενών κατοίκων που άφησαν σημαντικά ευρήματα στην περιοχή. Η σημερινή μέρα θα κλείσει μοναδικά με μία κρουαζιέρα στα Στενά Μπίγκλ κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε Θαλάσσιους Λέοντες, Κορμοράνους του Μαγγελάνου και μία ποικιλία πουλιών που θα μας χαρίσουν μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ.

Ημέρα 16η: Ουσουάια – Μπουένος Άιρες

Το πρωί επωφεληθείτε από μία βόλτα στην αγορά της πόλης. Όσοι αγαπάτε τη φωτογραφία κάντε μια βόλτα στην προκυμαία και αποθανατίστε τα τεράστια καβούρια που πωλούται στα εστιατόρια του λιμανιού, το γραφικό λιμάνι με τα αλιευτικά και τα πλοία που ετοιμάζονται να σαλπάρουν για την Ανταρκτική. Είστε στην πιο νότια πόλη του πλανήτη! Απολαύστε την. Το μεσημέρι πετάμε για το κοσμοπολίτικο Μπουένος Άιρες, μια πόλη που ακόμα και αν την έχετε επισκεφθεί σε άλλο ταξίδι στο παρελθόν θα σας γοητεύσει με τη ζωντάνια της και τον ρυθμό της.

Ημέρα 17η: Μπουένος Άιρες

Το Μπουένος Άιρες είναι ο τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού μας. Είναι μία από τις μεγαλουπόλεις της Λατινικής Αμερικής με τον πληθυσμό του πολεοδομικού συγκροτήματος να ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια κατοίκους, έχει συνοικίες που θυμίζουν πολύ έντονα Ευρώπη, αλλά δεν της λείπουν και οι εικόνες που τη συνδέουν άρρηκτα με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις λατινικές της ρίζες. Μετά το πρωινό μας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) εκεί που η Εβίτα Περόν συνέπαιρνε τα πλήθη με την πύρινη δύναμη των λόγων της. Συνεχίζουμε για τον Καθεδρικό Ναό που φιλοξενεί το μαυσωλείο του Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, του απελευθερωτή της Αργεντινής, την Πλατεία της Γερουσίας που φιλοξενεί το διάσημο «Σκεπτόμενο Άνθρωπο» του Ροντέν, την Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον περίφημο Οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Κολόν. Στη συνέχεια περνώντας από τη γειτονιά του Σαν Τέλμο, εκεί που γεννήθηκε το Τάνγκο, φτάνουμε στην περιοχή της «Μπόκα» εκεί που βρίσκεται ο χιλιοτραγουδισμένος δρόμος «Ελ Καμινίτο». Τέλος την ξενάγησή μας θα συμπληρώσει η αριστοκρατική συνοικία Ρικολέτα και το μοντέρνο Πουέρτο Μαδέρο. Αμέσως μετά θα κάνουμε μία κρουαζιέρα στο Δέλτα του ποταμού Τίγκρε. Είναι το σημείο όπου ενώνονται δύο ποταμοί, ο Παρανά και ο ποταμός της Ουρουγουάης και σχηματίζουν στο πέρασμά τους διάφορα νησάκια. Χαρακτηριστικά είναι τα γραφικά ξύλινα σπίτια τα οποία στηρίζονται σε πασσάλους στις όχθες του ποταμού, όπου οι κάτοικοι καθισμένοι στις βεράντες τους απολαμβάνουν την εξαίσια αυτή θέα. Πράγματι μία αξέχαστη εμπειρία!!! Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα Τάνγκο σε επιλεγμένο κέντρο της πόλης.

Ημέρα 18η: Μπουένος Άιρες – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Ένα μοναδικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 19η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

Τιμή κατ'ατομο
σε
2κλινο

1κλινο

Φόροι
Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑΣ
ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
19 ημέρες

HΒ

Ημιδ/φή

3/1, 14/2, 13/3

4*, 5*

7.590

+1.500

+1.050

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις AIR FRANCE / KLM
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Φιλοδωρήματα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας που να είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και την ημέρα της επιστροφής σας.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ