menu
+30 210 9889421
ΑΛΓΕΡΙΑ- ΟΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ 12ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΛΓΕΡΙΑ- ΟΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ 12ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 02/06 & 22/09

ΑΠΟ 1.990 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 02/06 & 22/09

Για τους Έλληνες ναυτικούς είναι η Μπαρμπαριά. Η χώρα των Βαρβάρων. Το Αλγέρι είναι βγαλμένο από τις Χίλιες και μια νύχτες. Στενά σοκάκια, δυνατές φωνές, κόσμος που πηγαινοέρχεται κι αρώματα από την αύρα της Μεσογείου, που μπλέκονται με τα μπαχαρικά που πουλιούνται σε πάγκους στο λιμάνι και σου κόβουν την ανάσα. Τα Οθωμανικά παλάτια, τα τζαμιά και η περίτεχνη τέχνη των Μαμελούκων του βορρά δίνουν τη θέση τους στην απέραντη έρημο του νότου, γεμάτη κάσμπες και σπίτια σχεδόν χωμένα στην άμμο για να προστατεύονται από τον ανελέητο ήλιο. Η Αλγερία είναι μια χώρα δύσκολη. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει ίσως κι απροσπέλαστη, ασυνήθιστη για τον ταξιδιώτη. Όσο όμως την γνωρίζει κανείς τόσο περισσότερο ζυμώνεται με τον παλμό της που σε παρασύρει σ’ έναν κόσμο τόσο μαγικό που δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κανείς από την γοητεία του!

Κωνσταντίνη

Η πόλη των γεφυρών

Η Κωνσταντίνη είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας, μετά το Αλγέρι και το Οράν. Είναι κτισμένη σε ένα βραχώδες οροπέδιο, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Περιβάλλεται από μια βαθιά χαράδρα με πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση και η οποία οχυρώνει φυσικά την πόλη.

Είναι γνωστή ως «πόλη των γεφυρών» λόγω των πολλών και γραφικών γεφυρών που συνδέουν τα βουνά πάνω στα οποία είναι χτισμένη η πόλη. Ο ποταμός Ρούμελ διασχίζει την ανατολική χαράδρα η οποία έχει απότομα τοιχώματα ύψους 200 μέτρων. Ο ποταμός σε ένα σημείο γίνεται υπόγειος και εμφανίζεται ξανά περίπου δύο χιλιόμετρα, σχηματίζοντας καταρράκτες. Ένας αριθμός γεφυρών περνούν πάνω από το ποταμό Ρούμελ, ενώ μια οδογέφυρα διασχίζει τη χαράδρα.

Η Κρεμαστή Γέφυρα, που ονομάζεται Sidi-M'Cid με μήκος 168 μέτρων, η γέφυρα El-Kantara που οδηγεί προς το Βορρά, η γέφυρα Sidi Rached, μια μεγάλη οδογέφυρα με 27 αψίδες, η Γέφυρα του Διαβόλου, η Γέφυρα των Καταρρακτών, η Γέφυρα Perregaux είναι μερικές από τις πιο σημαντικές γέφυρες σήμερα, που ενώνουν την πόλη.

Η πόλη δημιουργήθηκε αρχικά από τους Φοίνικες, οι οποίοι την ονόμασαν Σέβα (βασιλική πόλη). Αργότερα μετονομάστηκε Cirta, όταν ήταν μέρος του βερβερικού βασιλείου της Νουμιδίας, πάνω από 2.000 χρόνια πριν. Οφείλει το σημερινό όνομά της στον Μέγα Κωνσταντίνο. Πολλοί πολιτισμοί πέρασαν από την Κωνσταντίνη, Φοίνικες, Ρωμαίοι, Οθωμανοί, Γάλλοι έφτιαξαν μεγαλοπρεπή, αλλά αταίριαστα αρχιτεκτονήματα. Άφησαν όμως λίγα ίχνη επειδή τα παλιά κτίρια γκρεμίζονταν και κτίζονταν στη θέση τους καινούργια. Ο Αλγερινός ποιητής Malek Haddad, που γεννήθηκε το 1927 στην Κωνσταντίνη, έγραψε για την πόλη του: «Δεν γνωρίζεις την Κωνσταντίνη. Παρουσιάζεται μόνη της και εσύ την χαιρετίζεις. Αποκαλύπτει τον εαυτό της κι εμείς ανακαλύπτουμε ο ένας τον άλλον».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Αλγέρι

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2η: Αλγέρι

Η πρωτεύουσα της Αλγερίας απλώνεται αμφιθεατρικά στη θάλασσα. Δίπλα - δίπλα, τα σπίτια της αραβικής παλιάς πόλης, Kasbah, στριμώχνονται στην πλαγιά με την ελαφριά κλίση πάνω από την Place des Martyrs (Πλατεία των Μαρτύρων). Ανεβαίνοντας μέσα από καμάρες και μικρές πλατείες, φτάνουμε στο Palais des Dey, που χτίστηκε το 1516, και στο φρούριο, που προστάτευε την πόλη σε ταραγμένες εποχές. Από ψηλά, η πόλη μοιάζει με ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό, και είναι από τις λίγες παλιές πόλεις του αραβικού κόσμου που διατηρούνται στην αρχική τους μορφή, και αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ενδεικτικά της γαλλικής αποικιοκρατίας είναι κάποια κτίσματα Art Nouveau, όπως το ταχυδρομείο. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Καθολική εκκλησία της Παναγίας της Αφρικής Notre Dame d’ Afrique. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Αλγέρι – Τζεμίλα – Σετίφ -  Κωνσταντίνη

Σήμερα θα διασχίσουμε τα βουνά του Τελ με προορισμό την ορεινή Καμπυλία. Καταπράσινα τοπία, χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Άτλαντα και οργωμένα χωράφια θα μας συνοδεύσουν μέχρι το Σετίφ, με το κορυφαίο αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Τζεμίλα, μια πόλη με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Νωρίς το απόγευμα θα αντικρίσουμε την εξαιρετική πόλη της Κωνσταντίνης με τις κρεμαστές γέφυρες. Χτισμένη σε έναν απότομο λόφο, που ξεπροβάλλει θεαματικά από τον ορεινό όγκο του Τελ, η Κωνσταντίνη είναι μια πόλη ηρωική. Οι κάτοικοί της αντιστάθηκαν σε όλες τις επιδρομές που γνώρισε η χώρα στην μακρόχρονη ιστορία της ενώ αποτέλεσε την καρδιά της Αλγερινής αντίστασης κατά την αποικιοκρατία αλλά και κατά την διάρκεια του Αλγερινού πολέμου για την Ανεξαρτησία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Κωνσταντίνη

Η πόλη της Κωνσταντίνης είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.χ. από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο.  Εμείς θα ανέβουμε μέχρι το μνημείο των ηρώων, θα περπατήσουμε την κρεμαστή γέφυρα Σίντι Εμ Σίντ, θα επισκεφθούμε το παλάτι του Ahmed Bey και θα διασχίσουμε την παλιά πόλη για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατείας της 1ης Νοεμβρίου όπου βρίσκεται το θέατρο της πόλης, το ταχυδρομείο, το μουσείο της πόλης με μια θαυμάσια συλλογή από αντικείμενα της ρωμαϊκής εποχής και το Μεγάλο Τζαμί. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα ερείπια της γειτονικής πόλης Τιντίς. Η περιοχή έχει ιστορική σημασία, καθώς υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι με αποδείξεις από τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων στην περιοχή για πολλούς αιώνες. Επιστροφή στην Κωνσταντίνη, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Κωνσταντίνη - Μπίσκρα

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Πομπηία της Αφρικής, την Ρωμαϊκή πόλη Τιμγκάτ.

Η εξαιρετική ρυμοτομία της πόλης σε συνδυασμό με το καλοδιατηρημένο θέατρο και την περίφημη αψίδα του Τραϊανού δίνουν μια θαυμάσια εικόνα από την αίγλη της πόλης στην ακμή της.

Στη συνέχεια μέσω του επιβλητικού περάσματος στην περιοχή της Ελ Καντάρα θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στη Μπίσκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Μπίσκρα - Ελ Ουέντ

Νωρίς το πρωί θα διασχίσουμε τον ορεινό όγκο του Ορές, όπου θα απολαύσουμε το επιβλητικό τοπίο στην περιοχή του Ουέντ Ελ Αμπιόντ. Τα σμιλευμένα από τον άνεμο φαράγγια της περιοχής αποτέλεσαν την μόνη οδική αρτηρία των καραβανιών από τις οάσεις του νότου προς το Μαγκρέμπ. Στη συνέχεια διασχίζοντας την περιοχή των αποξηραμένων αλμυρών λιμνών θα καταλήξουμε στην όαση του Ελ Ουέντ λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τυνησία. Φθάνοντας στην «Πόλη των Χιλιάδων Θόλων» - καθώς οι περισσότερες στέγες είναι θολωτές - θα δούμε τα σπίτια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της ερήμου και θα επισκεφθούμε το μικρό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Ελ Ουέντ-Γκαρντάια

Αναχώρηση δια μέσω της ερήμου για την Γκαρντάια με στάσεις καθ΄ οδόν στο Τουργκούτ και στην Ουάργκλα. Αργά το απόγευμα θα αντικρίσουμε τους χαρακτηριστικούς μιναρέδες-πύργους της όασης, λουσμένους στο φως του δειλινού. Στο βιβλίο της με τίτλο “La force des choses” η Σιμόν ντε Μποβουάρ χαρακτήρισε την Γκαρντάια ως «έναν όμορφα κατασκευασμένο πίνακα κυβισμού». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Γκαρντάια

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην όαση της Γκαρντάια που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η όαση αποτελείται από 5 χωριά, με παραδοσιακή χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Οι κάτοικοι του Μπζάμπ αποτελούν επίσης μια ιδιαίτερη μουσουλμανική κοινότητα με αυστηρά ήθη κι έθιμα και πολύ στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Οι άντρες φορούν ακόμα την παραδοσιακή βράκα και το μικρό άσπρο καπελάκι στο κεφάλι, ενώ οι γυναίκες τους κυκλοφορούν ελάχιστα στους δρόμους καλυμμένες με άσπρα μακριά ρούχα που σκεπάζουν εντελώς το σώμα και το κεφάλι τους, αφήνοντας μια ελάχιστη μικρή χαραμάδα για το ένα μάτι ώστε να μπορούν να βλέπουν. Εμείς στην ολοήμερη ξενάγησή μας θα δούμε το εξαιρετικό σύστημα της διαχείρισης των υδάτων της όασης που αποτελείται από μικρά φράγματα και από υπόγεια κανάλια που διοχετεύουν το νερό στα χωράφια και στους κήπους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Γκαρντάια και στην ζωντανή αγορά της. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το κοιμητήριο της Μέλικα με τον περίτεχνο τάφο ενός Μαραμπού και τέλος θα καταλήξουμε νωρίς το απόγευμα στο γραφικότατο Μπενί Ιγκέν για να περπατήσουμε στα δαιδαλώδη σοκάκια του και στη σχεδόν βιβλική αγορά του, όπου το απογευματινό δημοπρατήριο δίνει ένα μοναδικό χρώμα μιας πόλης που ζει με τον ίδιο απαράλλαχτο τρόπο εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Θα εγκαταλείψουμε το Μπενί Ιγκέν πριν τη δύση του ηλίου, γιατί τότε κλείνουν οι πύλες της «Ιερής Πόλης». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η: Γκαρντάια - Μπου Σαάντα

Σήμερα αφήνουμε την Γκαρντάια και παίρνουμε τον δρόμο για την γραφική όαση της Μπου Σαάντα μέσω του Λάγκουατ. Η όαση της Μπου Σαάντα αποτέλεσε καταφύγιο του Γάλλου ζωγράφου Ετιέν Ντινέ ο οποίος όχι μόνο έζησε και τελείωσε τη ζωή του εκεί, αλλά ύμνησε με τον χρωστήρα του όλη την εξωτική ομορφιά του Μαγκρέμπ. Η κοινότητα της Μπου Σαάντα μετέτρεψε το σπίτι του σε Μουσείο και σήμερα φιλοξενεί μια μικρή συλλογή του έργου του καθώς και περιοδικές εκθέσεις σύγχρονων αλγερινών ζωγράφων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η: Μπου Σαάντα - Αλγέρι

Λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Αλγέρι θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι (Ζαουία) του Ελ Χάμελ, ενός «αγίου» που η μνήμη του τιμάται με ιδιαίτερη ευλάβεια μέχρι και σήμερα. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Αλγέρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η: Αλγέρι

Σήμερα θα εξερευνήσουμε τα δυτικά παράλια του Αλγερίου. Πρώτος σταθμός το μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο του Σερσέλ. Μια πόλη που έχει ενσωματώσει τα ρωμαϊκά ερείπια της αρχαίας Καισαρείας στην σύγχρονη πολεοδομική συγκρότηση της πόλης. Έτσι το αρχαίο Φόρουμ της Ελληνορωμαϊκής αποικίας είναι τώρα η κεντρική πλατεία του Σερσέλ! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ρωμαϊκά και βυζαντινά ερείπια της Τιπάζα, μια πόλη δορυφόρος της Καρχηδόνας η οποία γνώρισε μεγάλη οικιστική άνθιση στα χρόνια του Ανδριανού. Μερικά από τα αξιοθέατα της σημερινής μέρας είναι η Βασιλική και το Φόρουμ. Λίγο πριν επιστρέψουμε στο Αλγέρι θα σταθούμε στον βασιλικό τάφο ενός Βέρβερου Βασιλιά του 2ου π.Χ αιώνα που εσφαλμένα αναφέρεται ως «τάφος της Χριστιανής». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η: Αλγέρι - Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα επιστρέψουμε αεροπορικώς στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΟΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ

12 ημέρες

Ημιδ/φή

25/2, 17/3, 28/4

,2/6, 22/9

3*, 4*, 5*

1.990

+740

+790

ΠΑΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση):
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό
  • Αρχηγό/ συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Φόροι αεροδρομίου +790 €

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Βίζα Αλγερίας για την οποία χρειαζόμαστε:
  • Απαραίτητο διαβατήριο υπογεγραμμένο, με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού, δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες και χωρίς σφραγίδα ΙΣΡΑΗΛ, ΜΑΛΑΟΥΙ & ΤΑΪΒΑΝ.
  • Σκαναρισμένο έγχρωμο αντίγραφο του διαβατηρίου, που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας(μαζί με το διαβατήριο).
  • Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, σε λευκό φόντο που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας.
  • Δύο (2) φόρμες αίτησης, πλήρως συμπληρωμένες χειρόγραφα, με κεφαλαία γράμματα, υπογεγραμμένα και με ημερομηνία.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση και Ασφάλεια ζωής για 30 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της βίζας.
  • Για την έκδοση της βίζας χρειάζεται να προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα τουλάχιστον 40 ημέρες πριν.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ