menu
+30 210 9889421
ΧΙΜΑΤΣΑΛ - ΠΡΑΝΤΕΣ - ΝΤΑΡΑΜΣΑΛΑ - ΑΜΡΙΤΣΑΡ 18ημ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ(P19)

ΧΙΜΑΤΣΑΛ - ΠΡΑΝΤΕΣ - ΝΤΑΡΑΜΣΑΛΑ - ΑΜΡΙΤΣΑΡ 18ημ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ(P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/06

ΑΠΟ 2.290 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/06

18 ΗΜΕΡΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

Ένα ταξίδι που συνδυάζει μοναδικά την περιοχή της Nταραμσάλα, καταφύγιο των Θιβετιανών με ναούς και πανεπιστήμια και το Aμριτσάρ, κέντρο των Σιχ με τον περίτεχνο χρυσό ναό του. Οι μέρες πλούσιες σε ξεναγήσεις και αξιοθέατα θα σας μυήσουν σε καλοφυλαγμένα μυστικά της Ινδίας και θα σας δείξουν ένα άλλο πρόσωπο αυτής της απέραντης χώρας, τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι έχετε δει ως τώρα.

Ο «πέτρινος» κήπος

Ο «πέτρινος κήπος» στην πόλη Τσάντιγκαρ (Chandigarh), είναι ένα δημιούργημα ενός ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα τον κρατούσε κρυφό επί 18 χρόνια!

Ο Νεκ Τσαντ (Nek Chand), που ήταν επιθεωρητής δημοσίων δρόμων, ξεκίνησε να διαμορφώνει το χώρο και να φτιάχνει τα αγάλματά του στον ελεύθερο χρόνο του, το 1957, σε μία έκταση 40 στρεμμάτων, η οποία είχε χαρακτηριστεί από το κράτος ως προστατευόμενη κοντά στη λίμνη Σουχνά (Sukhna). Εκεί, εργαζόταν παράνομα, καθώς απαγορευόταν να χτιστεί το παραμικρό, έχοντας το δικό του όραμα, να φτιάξει το «θεϊκό βασίλειο της Σουκρανί», σε ένα ειδυλλιακό τοπίο μέσα σε ένα φαράγγι του δάσους με τρεχούμενα νερά. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν κάθε είδους βιομηχανικά και οικιακά απόβληματα, όπως κεραμίδια, μπουκάλια, γυαλιά, βραχιόλια, κεραμικά δοχεία, νεροχύτες κ.λπ.

Ο Nek Chand, ο οποίος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που προώθησε την ανακύκλωση, άρχισε να συλλέγει τα υλικά του από χώρους κατεδάφισης σε όλη την πόλη.

Το παράνομο έργο του κατάφερε να το κρύψει για 18 χρόνια, πριν ανακαλυφθεί στις αρχές το 1975. Μέχρι τότε, είχε αναπτύξει ένα συγκρότημα αλληλοσυνδεόμενων αυλών των 12 στρεμμάτων. Το καθένα από αυτό ήταν γεμάτο με εκατοντάδες γλυπτά που απεικονίζουν τόσο την παραδοσιακή ινδική ζωή όσο και τα φανταστικά τοπία. Το έργο του κινδύνευε να καταστραφεί, μόλις οι αρχές διαπίστωσαν ότι το είχε κάνει σε προστατευόμενη περιοχή, αλλά είχε πάρει με το μέρος του την κοινή γνώμη.

Έτσι, ο χώρος θεωρήθηκε δημόσιο πάρκο και ο Nek Chand έπαιρνε μισθό και είχε τον τίτλο «υποδιευθυντής μηχανικός του πέτρινου κήπου», ώστε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο έργο του. Παράλληλα, του δόθηκαν 50 εργάτες, οι οποίοι τον βοηθούσαν στη συλλογή των υλικών που χρειαζόταν και στην κατασκευή των γλυπτών. Μάλιστα, με εντολή της κυβέρνησης δημιουργήθηκαν κέντρα συγκέντρωσης απορριμμάτων για τον «πέτρινο κήπο».

Ο κήπος είναι από τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής και τον επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 5.000 άτομα, με περισσότερους από 12 εκατομμύρια επισκέπτες από την εποχή που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Aθήνα - Δελχί

Αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί.

Ημέρα 2η: Δελχί

Άφιξη το πρωί στο Νέο Δελχί που είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας από το 1911. Σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Λούτιενς δίπλα στο παλιό Δελχί και αντανακλά την μεγαλοπρέπεια της άλλοτε κραταιάς Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το παλιό Δελχί με το Κόκκινο Φρούριο (17ος αιώνας) που έκτισε ο Σαχ Τζαχάν της δυναστείας των Μογγόλων. Τα τείχη του εκτείνονται σε μήκος 2 χλμ. και η τάφρος που τα περιβάλλει γέμιζε νερό από τον παρακείμενο ποταμό Γιαμούνα. Επίσης θα επισκεφθούμε το Τζάμα Μαστζίντ, που είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας και θα περιπλανηθούμε με ρίκσο (τρίτροχα αμαξάκια) στα δαιδαλώδη σοκάκια της παλιάς πόλης.

Ημέρα 3η: Δελχί

Στην ολοήμερη ξενάγηση θα περιηγηθούμε την πλατεία Κόνοτ, θα επισκεφθούμε τον τάφο του Μαχάτμα Γκάντι, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, το Ράτζπατ (βασιλικός δρόμος) όπου στις 26 Ιανουαρίου, Ημέρα Δημοκρατίας της Ινδίας, γίνεται μεγαλειώδης παρέλαση. Στο τέλος του Ράτζπατ βρίσκεται η Πύλη της Ινδίας αφιερωμένη στους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Απέναντί της βρίσκονται η επίσημη κατοικία του προέδρου, το στρογγυλό κοινοβούλιο και τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών. Συνεχίζουμε για τον τάφο του Χουμαγιούν που είναι ο δεύτερος αυτοκράτορας της δυναστείας των Μογγόλων, τον μοντέρνο ναό σε σχήμα λωτού της νέας θρησκείας Μπαχάι, που ιδρύθηκε από Πέρση ευγενή πριν 100 χρόνια και τελειώνουμε με τον Μιναρέ του τζαμιού Κουτάμπ (12ος αιώνας), στο προαύλιο του οποίου υπάρχει σιδερένια στήλη 7 μέτρων που δεν έχει σκουριάσει εδώ και 1600 χρόνια!

Ημέρα 4η: Δελχί - Aμριτσάρ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση με τρένο για Αμριτσάρ που είναι η πιο ιερή πόλη των Σιχ. Κυριολεκτικά Αμριτσάρ σημαίνει «το νέκταρ της αθανασίας». Άφιξη το μεσημέρι και επίσκεψη στον χρυσό ναό που στεγάζει τον Γκουρού Γκανθ Σαχίμπ που είναι η Βίβλος των Σιχ και αντιπροσωπεύει τον Θεό τους. Η Βίβλος τους διαβάζεται ανελλιπώς και συνεχώς από εναλλασσόμενους ιερείς 24 ώρες επί 365 μέρες. Αργά το απόγευμα θα πάμε στο συνοριακό φυλάκιο Βάνγκα, όπου γίνεται ταυτόχρονη υποστολή σημαίας στα αντικριστά φυλάκια Ινδίας και Πακιστάν, μέσα στις ένθερμες ζητωκραυγές των πολιτών των δύο χωρών.

Ημέρα 5η: Aμριτσάρ - Nταραμσάλα

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για Νταραμσάλα που βρίσκεται στην επαρχία Χιματσάλ που σημαίνει «αιώνια χιόνια». Η επαρχία Χιματσάλ δημιουργήθηκε το 1948 με την ένωση 30 ανεξάρτητων βασιλείων. Ανηφορίζουμε την οροσειρά Νταούλα Νταρ προς την Νταραμσάλα που ονομάζεται «μικρή Λάσα της Ινδίας» και είναι η έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ. Το 1960 ο Νεχρού παραχώρησε την γύρω περιοχή για να εγκατασταθούν οι εξόριστοι από το Θιβέτ, μετά την εισβολή της Κίνας το 1959. Η πόλη χωρίζεται στις Κάτω και Άνω Νταραμσάλα, η πρώτη σε υψόμετρο 1.250 μέτρων και η δεύτερη στα 1.800 μέτρα. Εμείς θα καταλύσουμε στην Άνω Νταραμσάλα. Στην απογευματινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα της έδρας του Δαλάι Λάμα, που απαρτίζεται από την επίσημη κατοικία του, το μοναστήρι Ναμγκιάλ και τον πιο ιερό ναό Τσούνγκλανγκχανγκ, που είναι αντίστοιχος του ναού Τζοχάνγκ στη Λάσα.

Ημέρα 6η: Nταραμσάλα

Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της άνω και κάτω πόλης. Θα επισκεφθούμε την σαγλικανική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, όπου είναι θαμμένος ο όγδοος αντιβασιλέας της Ινδίας Λόρδος Έλγιν (ανιψιός του περιβόητου Έλγιν των μαρμάρων του Παρθενώνα), το Θιβετιανό ιατρικό και αστρολογικό κέντρο από το οποίο αποφοιτούν 50 σπουδαστές κάθε χρόνο, το μουσείο και την βιβλιοθήκη με τα αρχεία και τα σπάνια χειρόγραφα. Εδώ λειτουργεί εργαστήριο από Θιβετιανούς διανοούμενους που ασχολούνται με την έρευνα, την αντιγραφή και τις μεταφράσεις των χειρογράφων. Επίσης, δίνονται συστηματικά μαθήματα για την βουδιστική φιλοσοφία και τη Θιβετιανή γλώσσα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Νετσούνγκ όπου ζει ο μάντης της εξόριστης κυβέρνησης και το μουσείο Κάνγκρα που εκθέτει, μεταξύ άλλων, μινιατούρες, περίτεχνες φορεσιές και κοσμήματα των διαφόρων μειονοτήτων της περιοχής. Τέλος, καταλήγουμε στο Νταραμκότ, που βρίσκεται 11 χλμ. έξω από την Νταραμσάλα, για την πανοραμική θέα της κοιλάδας Κάνγκρα.

Ημέρα 7η: Nταραμσάλα

Πρωινή επίσκεψη στο Κέντρο Νορμπουλίνγκα, που ιδρύθηκε το 1972 για την διατήρηση και διάδοση των τεχνών και του πολιτισμού του Θιβέτ. Υπάρχουν σχολές για ζωγραφική τάνγκα, για γλυπτική σε μπρούτζο και χαλκό μικρών αγαλματιδίων-θεοτήτων, για ξυλογλυπτική, για χορό και άλλα. Το απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 8η: Nταραμσάλα - Πραγκπούρ

Κατά την διαδρομή σταματάμε στην πόλη Κάνγκρα, για να επισκεφθούμε τον εξαίρετο ναό αφιερωμένο στην Ματζρεσβάρι Ντέβι που λατρεύεται σαν λίγκαμ! Συνεχίζουμε για το ερειπωμένο οχυρό Κάνγκρα, που είναι κτισμένο σε έναν λόφο στη συμβολή δύο ποταμών. Το απόγευμα φθάνουμε στο Πραγκπούρ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ένα μικρό ιδιωτικό παλάτι που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Στην απογευματινή μας περιήγηση θα διαπιστώσουμε τους λόγους για τους οποίους το χωριό ανακηρύχθηκε από την ινδική κυβέρνηση το 1977 παραδοσιακός οικισμός και απαγορεύτηκε οποιαδήποτε οικοδομική παρέμβαση χωρίς την άδεια του τοπικού συμβουλίου.

Ημέρα 9η: Πραγκπούρ - Mανάλι

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Μανάλι. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην πόλη Μάντι που είναι κτισμένη στην όχθη του ποταμού Μπέας. Παρόλο που η πόλη αναπτύσσεται ραγδαία, διατηρεί ακόμα την παλιά γοητεία της με τους 81 πέτρινους σκαλιστούς ναούς. Από το Μάντι ξεκινάει η κοιλάδα Κούλου (η κοιλάδα των Θεών), στα 760 μέτρα υψόμετρο, και καταλήγει στο πέρασμα Ροχτάνγκ προς Λαντάκ 3979 μέτρα. Είναι η ωραιότερη κοιλάδα της επαρχίας Χιματσάλ, ένα μικρό κομμάτι παραδείσου! Αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο μέρος της κοιλάδας φθάνουμε στο Μανάλι. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις Μάνου, που είναι ο πρώτος άνθρωπος κατά την Ινδική μυθολογία και Αλάγια που σημαίνει σπίτι (το σπίτι του Ινδού Αδάμ) και κατ’ επέκταση είναι συνδεδεμένο με την γέννηση της ανθρώπινης φυλής και γι’ αυτό είναι δημοφιλής τόπος για τον μήνα του μέλιτος των Ινδών.

Ημέρα 10η: Mανάλι

Ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη και την γύρω περιοχή που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μέτρα. Θα επισκεφθούμε τον ξύλινο ναό Χαντίμπα, που είναι χτισμένος μέσα στο δάσος, για να δούμε τις ξυλόγλυπτες παραστάσεις από την Ινδουιστική μυθολογία που κοσμούν το εξωτερικό και εσωτερικό του. Συνεχίζουμε για τις θερμές πηγές Βασίστ, όπου υπάρχουν δύο ναοί αφιερωμένοι στον σοφό Βασίστ και τον Σίβα. Ύστερα θα πάρουμε τον δρόμο προς το πέρασμα Ροχτάνγκ, που απέχει 51 χλμ. για μια περιήγηση στην κοιλάδα Κούλου που περιβάλλεται από την εντυπωσιακή οροσειρά Πιρ Παντζάλ και θα καλύψουμε απόσταση 20 χλμ. οπότε και θα επιστρέψουμε στο Μανάλι.

Ημέρα 11η: Mανάλι - Kούλου

Καθοδόν θα επισκεφθούμε το κάστρο Ναγκάρ που χτίστηκε από τον Μαχαραγιά Σίντ Σίνγκ πριν 500 χρόνια και σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Στο εσωτερικό του έχει έναν μικρό ναό με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η θέα της κοιλάδας από το κάστρο είναι μαγευτική. Άφιξη στο Κούλου το μεσημέρι. Στην ξενάγηση το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον ναό Ραγκουνάθ (17ος αιώνας), που είναι αφιερωμένος στον Βίσνου, και τον ναό Μπίτζλι Μαχαντέβ, αφιερωμένο στον Σίβα. Λέγεται ότι κάθε χρόνο το λίνγκαμ του Σίβα στο ιερό του ναού καταστρέφεται από κεραυνό και ο ιερέας με θαυματουργό τρόπο το επαναφέρει!

Ημέρα 12η: Kούλου

Ολοήμερη εκδρομή τις θερμές πηγές Μανικαράν που λέγεται ότι είναι απόλυτα ιαματικές «δια πάσαν νόσον». Πάνω από τις πηγές είναι κτισμένος ένας ναός των Σιχ και όλη η περιοχή είναι ιερός τόπος για Σιχ αλλά και Ινδουιστές που έρχονται για τα ιαματικά λουτρά που θεωρούνται ιερά.

Ημέρα 13η: Kούλου - Σίμλα

Αναχώρηση για Σίμλα που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χιματσάλ. Από το 1864 είχε γίνει η επίσημη θερινή πρωτεύουσα των Βρετανών, με συνέπεια κάθε χρόνο μέχρι το 1939 ολόκληρη η κυβέρνηση να μεταφέρεται εδώ από την Καλκούτα -και από το 1911 από το Νέο Δελχί. Περίπου 10.000 ντόπιοι αχθοφόροι μετέφεραν τις αποσκευές τους. Στη Σίμλα είχε στηθεί μια μικρή Βρετανία με γήπεδα κρίκετ, γκολφ και πόλο, με ιππόδρομο, με χοροεσπερίδες, μπριτζ και κοκτέιλ πάρτι στο Βιζεριγκάλ Χολ, με θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Γκέιτι, με βόλτες στον κεντρικό δρόμο -το Μολ- όπου η τελευταία λέξη της μόδας φιγουράριζε στα καταστήματα. Στο Μολ μπορούσαν να κυκλοφορούν μόνο οι Βρετανοί, η οικογένεια του Μαχαραγιά και οι Ινδοί πρίγκιπες.

Ημέρα 14η: Σίμλα

Η Σίμλα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.200 μέτρων και απλώνεται στους γύρω λόφους. Θα επισκεφθούμε το Βιζεριγκάλ Χολ που ήταν η έδρα του Αντιβασιλέα και το 1947 υπογράφηκε από τους Λόρδο Μαουντμπάτεν, Παντίτ Νεχρού και Μωχάμεντ Άλι Τζίνα η ανεξαρτησία Ινδίας και Πακιστάν. Στην συνέχεια θα πάμε στο Εθνικό Μουσείο όπου θα δούμε, εκτός των άλλων, και ελληνικά νομίσματα 2000 ετών! Έπειτα με ασανσέρ θα ανέβουμε στο Μολ για βόλτα στα καταστήματα και θα επισκεφθούμε την αγγλικανική εκκλησία του Χριστού, με τα φημισμένα βιτρώ και τον Ινδουιστικό ναό αφιερωμένο στην Κάλι.

Ημέρα 15η: Σίμλα - Tσαντιγκάρ

Επιβιβαζόμαστε το πρωί στο γνωστό τρενάκι των Ιμαλαΐων που κατασκευάστηκε το 1903 για να συνδέσει την Σίμλα (στα 2200 μέτρα) με την Κάλκα (στα 660 μέτρα) και κινείται με 20 χλμ. την ώρα, διασχίζοντας 102 τούνελ και 845 γέφυρες, για να φτάσει στον προορισμό του μετά από 5 ώρες. Συνεχίζουμε οδικώς για το Τσαντιγκάρ.

Ημέρα 16η: Tσαντιγκάρ - Δελχί

Η Τσαντιγκάρ χτίστηκε πάνω σε σχέδια του Λε Κορμπυζιέ το 1953, επειδή η μέχρι τότε πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάπ, το Αμριτσάρ, απέχει μόλις 40 χλμ. από τα σύνορα με Πακιστάν, πράγμα που δημιουργούσε προβλήματα στην ασφάλειά του. Το 1966 από μέρος του Πουντζάπ δημιουργήθηκε μια νέα επαρχία, η Χαριάνα και σήμερα η Τσαντιγκάρ είναι πρωτεύουσα και των δύο επαρχιών. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το άγαλμα με την τεράστια παλάμη που περιστρέφεται και συμβολίζει την ενότητα. Θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ρόδων, με τα 1.500 είδη από τριαντάφυλλα που είναι ο μεγαλύτερος της Ασίας και θα τελειώσουμε με τον πέτρινο κήπο του Νεκ Τσαντ που είναι ένας λαβύρινθος από μονοπάτια και σπηλιές με φιγούρες ζώων και ανθρώπων, που κατασκεύασε ο Νεκ Τσαντ από άχρηστα αντικείμενα όπως καλώδια, πρίζες, πλακάκια, πλαστικά κλπ. Το απόγευμα αναχώρηση με τρένο για Ν. Δελχί.

Ημέρα 17η: Δελχί

Στην πρωινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, αφιερωμένο στην θεά της ευμάρειας Λάξμι. Χτίστηκε το 1938 από την οικογένεια Μπίρλα που είναι από τις πλουσιότερες στην Ινδία. Στην συνέχεια θα πάμε στα περίχωρα της πόλης για να επισκεφθούμε την Τουγκλακαμπάντ (14ος αιώνας), που είναι η τρίτη από τις επτά πόλεις που συνθέτουν το παλιό και Νέο Δελχί και στη συνέχεια τα ερείπια της Τζαχανπανάχ, που είναι η τέταρτη πόλη, με το τζαμί με τους πολυάριθμους τρούλους. Τελειώνουμε με το πολύ ενδιαφέρον τζαμί Κίρκι (14ος αιώνας). Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 18η: Δελχί - Aθήνα

Επιστροφή, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Χιμάτσαλ, Πραντές, Νταραμσάλα, Αμριτσάρ

18 ημέρες

Ημιδ/φή

19/6

3*, 4*, 5*

2.990

+880

+890

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας (1) αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Κόστος βίζας Ινδίας, 35€

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

×      Φόροι αεροδρομίου +890 €

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα, σκαναρισμένο αρχείο του διαβατηρίου σας (μορφή PDF 10-300 KB) και μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB-1 MB διαστάσεων 350Χ350 pixels) σε άσπρο φόντο.



Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ