menu
+30 210 9889421
ΒΙΡΜΑΝΙΑ & ΜΠΑΝΓΚΟΚ 15ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P19)

ΒΙΡΜΑΝΙΑ & ΜΠΑΝΓΚΟΚ 15ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 20/06

ΑΠΟ 2.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 20/06

“ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ” «Τα χρυσά χαμόγελα του Βούδα»

15 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 20/06

Η Βιρμανία είναι μια χώρα που σίγουρα εντυπωσιάζει. Η μακρόχρονη ιστορία της που συνδέθηκε με κατακτήσεις και μεταναστεύσεις λαών, δημιούργησε ένα πολιτισμικό καλειδοσκόπιο που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στα μνημεία της. Ένα από τα πιο θρησκευόμενα έθνη του κόσμου, ταύτισε την λατρεία του Βούδα με την καθημερινή του ζωή. Αυτή ίσως είναι η πιο εντυπωσιακή εικόνα που εισπράττει ο ταξιδιώτης στην Βιρμανία. Ναοί και μοναστήρια, μοναδικά μνημεία πολιτισμού και εικόνες μιας καθημερινότητας που έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες στις γειτονικές χώρες, επιβιώνουν εδώ και υπογραμμίζουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αυθεντικότητα και την απλοϊκότητα ενός λαού που ακόμα δεν έχει παρασυρθεί από την δίνη της παγκοσμιοποίησης. Ένα ταξίδι στην Βιρμανία είναι σίγουρα ένα ταξίδι στον χρόνο.

Το ΜΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

που περιλαμβάνει επίσκεψη και διαμονή στον Χρυσό Βράχο,

ένα κορυφαίο θρησκευτικό προσκύνημα της χώρας.

 • Ακολουθούμε μία εύκολη διαδρομή για τη Μπανγκόκ, που απέχει μόλις 1 ώρα από τη πρωτεύουσα της Βιρμανίας.
 • Χρησιμοποιούμε δοκιμασμένα ξενοδοχεία 4* Sup & 5*,  που έχουν ανακαινιστεί σωστά μετά την περίοδο του Κορονοϊού !
 • Είμαστε οι ΠΡΩΤΟΙ που επισκεφθήκαμε το κορυφαίο αξιοθέατο του Χρυσού Βράχου, ένα από τα πιο φημισμένα θρησκευτικά σύμβολα της ΝΑ Ασίας
 • Τα γεύματα που επιλέξαμε είναι μόνο δείπνα, εντός ξενοδοχείων και σε επιλεγμένα – δοκιμασμένα εστιατόρια, για να γνωρίσουμε και την υπέροχη τοπική κουζίνα
 • Χρησιμοποιούμε τρεις εσωτερικές πτήσεις για να κάνουμε το ταξίδι σας πιο ξεκούραστο
 • Κρουαζιέρα στη Μπαγκάν για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα αλλά και βόλτα με άμαξες
 • Μοναδικές βαρκάδες στη μαγευτική λίμνη Ίνλε και επίσκεψη σε χωριά ντόπιων φυλών
 • Επίσκεψη & ξενάγηση της Μπανγκόκ με Δώρο Κρουαζιέρα με δείπνο.
 • Αρχηγός/Συνοδός
 • Προσφέρουμε παραδοσιακό τσάι σύμφωνα με τον αγγλικό τρόπο παρασκευής
 • Λαμβάνουμε μέρος στο τελετουργικό με το άναμμα των φαναριών (τάματα) στη Χρυσή Παγόδα Σουινταγκόν

Η Μπαγκάν είναι μια αρχαία πόλη στην επαρχία Mandalay της Μιανμάρ και από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα υπήρξε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας της Pagan, το πρώτο βασίλειο που συνένωσε όλες τις περιοχές της Μιανμάρ σε μία επικράτεια. Κατά την περίοδο ακμής του βασιλείου (11ος-13ος αιώνας), χτίστηκαν στις πεδιάδες της Μπαγκάν και σε μια έκταση 104 τετρ. Χλμ., πάνω από 10.000 βουδιστικοί ναοί, παγόδες και μοναστήρια. Η πόλη υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτισμικό κέντρο της εποχής, δίνοντας έμφαση στη μελέτη των διαφόρων γλωσσών και διαλέκτων της περιοχής, τη φιλοσοφία, την αστρολογία, την αλχημεία, την ιατρική και τις νομικές σπουδές, ελκύοντας μεγάλο αριθμό μοναχών και σπουδαστών από τα γύρω κράτη. Η αυτοκρατορία της Pagan καταρρέει το 1287 ύστερα από την εισβολή των Μογγόλων και η Μπαγκάν θα υποβαθμιστεί σε μια επαρχιακή πόλη. Σήμερα από τους 10.000 ναούς σώζονται περίπου 2.200 που προσελκύουν χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες ενώ οι ναοί υποβάλλονται σε συνεχείς εργασίες αναστήλωσης και αναπαλαίωσης που όμως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από ιστορικούς και συντηρητές έργων τέχνης λόγω της χρήσης σύγχρονων υλικών.

Ένα από τα κτίρια που ξεχωρίζουν είναι ο ναός Ανάντα, ο οποίος θεωρείται αρχιτεκτονικό θαύμα. Χτίστηκε το 1105 και σύμφωνα με τον θρύλο που τον περιβάλλει κατασκευάστηκε από οκτώ μοναχούς. Είναι εμπνευσμένος από το σπήλαιο Nandamula στα Ιμαλάια, στο οποίο οι μοναχοί έκαναν διαλογισμό. Ο βασιλιάς -κατ’ εντολή του οποίου χτίστηκε ο ναός- σκότωσε τους οκτώ μοναχούς μετά την ολοκλήρωση του ναού για να εξασφαλίσει ότι δεν θα κατασκευαστεί παρόμοιο κτίσμα πουθενά στον κόσμο.

Παρά το μεγαλείο και την τεράστια ιστορική σημασία της Μπαγκάν, η Unesco δεν την έχει συμπεριλάβει στη λίστα των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιατί οι αποκαταστάσεις των κτιρίων έγιναν με μη ιστορικό τρόπο. Παρ’ όλα αυτά η περιοχή παραμένει αναμφισβήτητα μοναδικά εντυπωσιακή και ατμοσφαιρική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Πτήση

Πτήση για την Γιανγκόν, την πρωτεύουσα της Βιρμανίας ή Μυανμάρ όπως είναι η νέα ονομασία της χώρας, μέσω άλλης πόλης.

Ημέρα 2η: Γιανγκόν (Δ)

Άφιξη το πρωί στην Γιανγκόv, γνωστή ως «ο Κήπος της Ανατολής». Μια πόλη αρκετά νέα αφού έγινε πρωτεύουσα του κράτους μόλις τα τέλη του 19ου αιώνα όταν τα βρετανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Άνω Μπούρμα και έτσι έληξε η περίοδος του τελευταίου βασιλείου της Βιρμανίας. Η βρετανική κατοχή έδωσε στην πρωτεύουσα μια αρχοντιά με την σύγχρονη ρυμοτομία και τα αποικιοκρατικού ρυθμού κτίρια. Η πόλη, πνιγμένη στο πράσινο θεωρείται δικαίως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ν.Α. Ασίας (αν και από το 2006 σταμάτησε να εκτελεί χρέη επίσημης πρωτεύουσας, ρόλο που επωμίστηκε η νεοσύστατη Νάι Πι Τάου 320 χλμ. βόρεια της Yangon).

Θα ακολουθήσει μία μικρή περιήγηση της πόλης για να γνωρίσουμε την αποικιακή / κολονιάλ συνοικία της, με το μείγμα κτιρίων, εκκλησιών, τζαμιών (σουνιτών & σιιτών) καθώς και βουδιστικής μονής και αίθουσας χειροτονίας.

Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ύψους 99 μέτρων Χρυσή Παγόδα Σουινταγκόν, κτισμένη από τον βασιλιά Οκαλάπα τη περίοδο που ζούσε ο Βούδας (πριν 2.600 χρόνια). Αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα σε σχήμα κρεμμυδιού και χρυσό χρώμα, είναι διακοσμημένο με διαμάντια και πολύτιμα τάματα με μεγαλύτερο το διαμάντι των 76 καρατιών στη κορυφή του, ενώ μέσα του φυλάει καλά τον μεγάλο ιερό θησαυρό (8 τρίχες του Βούδα). Ο κόσμος τον επισκέπτεται κυρίως την ώρα της δύσης για να θαυμάσει το χρυσό της χρώμα. Μεταφορά και δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

Ημέρα 3η: Γιανγκόν (Π/Δ)

Μετά το πρωινό και έχοντας ακόμα μία ημέρα στη Γιαγκόν, θα επισκεφθούμε τη παγόδα Chauk Htat Gyi και τον τεράστιο ξαπλωμένο Βούδα μήκους 217 ποδιών (έναν από τους μεγαλύτερους στη χώρα). Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε την μεγαλύτερη αγορά της χώρας «Σκοτ Μάρκετ» (Bogyoke), γνωστή για τα είδη χειροτεχνίας, τα καταστήματα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, ρούχα και εστιατόρια.

Και τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη Βασιλική Karaweik. Ένα χρυσό πλοίο που το οδηγούν πουλιά - σημείο αναφοράς τους κέντρου της πόλης. Ακολουθεί το τελετουργικό ενός τοπικού τσαγιού με Βρετανική κληρονομιά και παράδοση. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 4η: Γιανγκόν – Κιαικτίγιο (Χρυσός Βράχος) (Π/Δ)

Αναχώρηση για την Νοτιοανατολική Βιρμανία και την περιοχή των Μον. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την παγόδα Κιαικπούν με τα τέσσερα τεράστια αντικριστά αγάλματα του Βούδα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο μάλλον «άγνωστο» χωριό, που όμως έχει το προνόμιο να είναι το μέρος που βρίσκεται η περίφημη παγόδα με τον εντυπωσιακό Χρυσό Βράχο, ένα από τα πιο φημισμένα θρησκευτικά σύμβολα της Ν.Α. Ασίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με τον περίπατό μας γύρω από την ολόχρυση παγόδα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Κιαικτίγιο (Χρυσός Βράχος) – Γιανγκόν (Π/Δ)

Πρωινή επίσκεψη στο διάσημο μνημείο που είναι ένας ολόχρυσος βράχος από γρανίτη που αιωρείται στην άκρη του ομώνυμου λόφου, σε ύψος 1.100μ. από το επίπεδο της θάλασσας και που στην κορυφή του βρίσκεται η μικρή παγόδα που του έδωσε και το όνομά του. Η κατάνυξη των πιστών, το απόκοσμο θέαμα του βράχου σε συνδυασμό με το υπέροχο τοπίο καθιστούν την σημερινή επίσκεψη μια σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Επιστροφή οδικώς στην Γιανγκόν. Κατά την διαδρομή μας θα  επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό για τις διαστάσεις του ξαπλωμένο Βούδα, στο Μπάγκο, που το μήκος του φτάνει στα 55 μ. και ύψος στα 16 μ.

Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τη παγόδα Shwemawdaw, ηλικίας χιλίων ετών, που χτίστηκε αρχικά γύρω στον 10ο αιώνα από τον Μον και συχνά αναφέρεται ως ο ναός του Χρυσού Θεού. Στη συνέχεια, θα δούμε το Χρυσό Παλάτι Kambazathadi, όπου οι ιστορίες της Βασιλείας Μον είναι ατελείωτες και συναρπαστικές. Ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στη Γιανγκόν.

Ημέρα 6η:Γιανγκόν-Μανταλέι–Σαγκάιν–Αμαραπούρα–Γέφυρα Ου Μπέιν-Μανταλέι (Π/Δ)

Ακολουθεί πρωινή πτήση για τη πνευματική καρδιά της χώρας, το Μαντελέι, που υπήρξε η τελευταία βασιλική πρωτεύουσα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα σε όλη την πόλη από το λόφο Σαγκάιν, να επισκεφθούμε τη παγόδα Umin Thonze, γνωστή για τους 45 επιχρυσωμένους Βούδες και την υπέροχη θέα στη καταπράσινη κοιλάδα. Ακολουθεί η επίσκεψη σε μία από τις πολυάριθμες μονές που φοιτούν τα παιδιά της περιοχής και να παρακολουθήσουμε το τελετουργικό της προσφοράς των μοναχών.

Θα επισκεφθούμε τις πόλεις Άβα και Αμαραπούρα, που μοιράζοντας την βασιλική πρωτεύουσα της χώρας από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το ξύλινο βασιλικό μοναστήρι Μαγκαγιά του 18ου αιώνα, φτιαγμένο ολόκληρο από ξύλο τικ καθώς και τη μονή Μαζά Αούνγκ Μι Μπον ( ή αλλιώς η «τούβλινη μονή Με Νου»), που διακονείται από 1000 νεαρούς «σαμανέρα» ηλικίας 5-15 ετών. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στη μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου Ου Μπειν (δηλαδή λεπτός κύριος) μήκους 1,2 χιλιομέτρων που χρονολογείται από το 1849.  Συνεχίζουμε για το Μαντελέι. Θα ακολουθήσει δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7η: Μανταλέι – Μινγκούν – Μανταλέι (Π/Δ)

Στη πνευματική καρδιά της χώρας, το Μαντελέι, που υπήρξε η τελευταία βασιλική πρωτεύουσα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα ερείπια του παλατιού και τη παγόδα Κουτοντάου με το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, στο οποίο αναγράφεται όλη η διδασκαλία του Βούδα πάνω σε 729 πλάκες μαρμάρου, χαραγμένες από 2400 μοναχούς στην αρχαία γλώσσα Παλι και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Αν τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη το ύψος θα ξεπερνάει ένα 20όροφο κτίριο και η έκτασή ου τα 13 εκτάρια γης.

Συνεχίζουμε για τη παγόδα Μαχαμούνι με το ολόχρυσο άγαλμα του Βούδα (μία κατασκευή που λέγεται ότι ο ίδιος ο Βούδας επιμελήθηκε για την ολοκλήρωσή της).

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με ποταμόπλοιο για το Μινγκούν, όπου θα δούμε το κατάλευκο μνημείο Μιαν Παϊντέν ή Σι Κίου (αντίστοιχο με το Ταζ Μαχάλ…φόρος πένθους για τη πριγκίπισσα που πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας, χαρίζοντας διάδοχο στον πρίγκηπά της και διάδοχο βασιλιά της δυναστείας). Επίσης θα θαυμάσουμε τα σπουδαία έργα του βασιλιά Μπανταουπάγια, την ημιτελή παγόδα σε σχήμα πυραμίδας και τη μεγαλύτερη ολοκληρωμένη καμπάνα του κόσμου (βάρους 87 τόνων-η μεγαλύτερη ημιτελής βρίσκεται στο Κρεμλίνο της Μόσχας). Επιστροφή στο Μανταλέι και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 8η: Μανταλέι – Μπαγκάν (Π/Δ)

Κατά την μεταφορά μας με πούλμαν στο Μπαγκάν. Παγόδες – μοναστήρια – ναοί – οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, μαρτυρούν τη Χρυσή Εποχή αυτού του Βασιλείου. Εφάμιλλη με το Ανγκορ Βατ της Καμπότζης, η Μπαγκάν είναι ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο και βουδιστικό θρησκευτικό κέντρο, που ατενίζει τον ποταμό Ιραουάντι, με τους 4.000 ναούς και παγόδες στην ομώνυμη κοιλάδα του, αφιερωμένη στα πνεύματα της φύσης.  Θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε ανάμεσα στις παγόδες φωτογραφίζοντας μερικά  από τα μοναδικά σημεία της περιοχής και αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε το δειλινό, κάνοντας βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Αγιεγιαρουάντυ (Ιαρραουάντι). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 9η: Μπαγκάν (Π/Δ)

Νωρίς το πρωί μπορείτε (προαιρετικά) να απολαύσετε μία από τις ομορφότερες διαδρομές με αερόστατο πάνω από τους ναούς-σύμβολα της χώρας-ότι καλύτερο για μία συγκλονιστική θέα στα χρώματα της ανατολής !   Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση, θα επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της πόλης, τις στούπες Σβεζιγκόν (η δεύτερη ιερότερη της χώρας) και Γκουμπιαουάκι με τις εξαίσιες τοιχογραφίες, τη παγόδα Ανάντα όπου φυλάσσεται το ύψους 9 μέτρων άγαλμα του Βούδα και την τοπική αγορά Μινκαμπα. Τέλος θα απολαύσουμε ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα από ένα υψίπεδο, έχοντας τον κατακόκκινο ήλιο στη μέση του τοπίου με τις παγόδες. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 10η: Μπαγκάν – Χέχο – Πιντάγια – Καλάου (Π/Δ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και σύντομη πτήση για Χέχο. Απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέσα  από αγροτικά τοπία και χωριά με πανοραμική θέα στο οροπέδιο Σαν. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στις ασβεστολιθικές της σπηλιές με τους σταλακτίτες και τα περισσότερα από 6000 αγαλματίδια του Βούδα στη Πιντάγια. Ακολουθεί επίσκεψη σε παραδοσιακό οικισμό, οι κάτοικοι του οποίου παράγουν χαρτί με έναν ειδικό πολτό από λουλούδια και φύλλα φτιάχνοντας μοναδικές ομπρέλες. Ακολουθεί στάση σε μια τοπική οικογενειακή φυτεία τσαγιού και απολαύστε μια περιήγηση στο σμαραγδένιο τοπίο των λόφων Σαν, όπου οι φυτείες τσαγιού καλύπτουν το τοπίο. θα μάθουμε τα πάντα για τον τρόπο σερβιρίσματος και πως να ετοιμάσουμε σαλάτα από φύλλα τσαγιού, (ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ της Βιρμανίας). Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Καλάου, στο χείλος του οροπεδίου Σαν και αποτελεί το κέντρο αγοράς για εθνικές μειονότητες από τις γύρω περιοχές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο θα δοθεί εντός του ξενοδοχείου.

Ημέρα 11η: Καλάου – Λίμνη Ίνλε (Π/Δ)

Το πρωί θα εξερευνήσουμε την όμορφη πόλη Καλάου, απολαμβάνοντας την θέα προς τους λόφους που την περιβάλουν. Θα δούμε την τοπική αγορά και κατεβαίνοντας την κοιλάδα Nyaung Shwe, θα επισκεφθούμε το "Shwe Yan Pyay", ένα όμορφο ξύλινο κτήριο κόκκινο τίκι του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε για μία διαδρομή με σκάφος στη λίμνη Ίνλε, που με έκταση 115 τετραγωνικά χιλιόμετρα καταγράφηκε πρώτη από την UNESCO ως μία από τις βασικές λίμνες αποθέματος φυσικού νερού για τη βιόσφαιρα, αφού δίνει τροφή και νερό σε περισσότερα από 350 είδη αποδημητικών πουλιών κατά την περίοδο Νοέμβριου-Μαρτίου.

Η σημερινή μέρα θεωρείται η χαρά κάθε φωτογράφου, καθώς η διαδρομή μας με σκάφος στα ήρεμα νερά της Ίνλε προσφέρει τις καλύτερες λήψεις πάνω σε φυσικό καθρέφτη, στον οποίο αντικατοπτρίζονται τα καταπράσινα βουνά, που οριοθετούν τον ορίζοντα.  Δείτε τους μοναδικούς «Κωπηλάτες των ποδιών» ή αλλιώς τους «Ακροβάτες του νερού», τους ψαράδες Ίνθα, να στέκονται όρθιοι με το ένα πόδι τυλιγμένο γύρω από ένα κουπί, έχοντας τα

χέρια τους ελεύθερα για να χειρίζονται το κωνικό δίκτυ ψαρέματος. Τέλος θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του εργαστήριο κατασκευής υφάσματος από βλαστούς νούφαρων–ότι καλύτερο και ακριβότερο σε κλωστή ακόμα και από μετάξι! Ακολουθεί δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

Ημέρα 12η: Λίμνη Ινλε-Ιντέιν-Ινλε (Π/Δ)

Άλλη μία ημέρα αφιερωμένη στην όμορφη λίμνη Ίνλε. Περνώντας τα φράγματα νερού, θα ανηφορίσουμε με το ίδιο σκάφος το καταπράσινο κανάλι που θα μας μεταφέρει στο κρυφό και άγνωστο συγκρότημα από 1000 παγόδες Ιντέιν. Το τέλειο τοπίο με τις παγόδες στα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού θα σας εντυπωσιάσουν.

Θα ακολουθήσουμε την πορεία της πλωτής αγοράς (που αλλάζει τόπο κάθε 4 ημέρες), απ΄ όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε απίθανες χειροτεχνίες και σουβενίρ φτιαγμένα από τους κατοίκους της λίμνης. Θα γνωρίσουμε τη μονή Nga Phe Kyaung, μία από τις παλαιότερες της λίμνης, με εξαίσια αγάλματα του Βούδα ηλικίας άνω των 200 ετών, θα δούμε τα παλουκοτά σπίτια πάνω στη λίμνη και θα δούμε τον τρόπο παρασκευής τοπικών τσιγάρων, θα συνεχίσουμε για τους «πλωτούς κήπους», όπου θα γνωρίσουμε τον σπάνιο τρόπο καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών μέσα σε νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο εντός ξενοδοχείου.

Μην ξεχάσετε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας, μία ρομαντική προαιρετική βόλτα με κανό στα χρώματα του δειλινού με κρασί και ροδοπέταλα.

Ημέρα 13η: Λίμνη Ινλε-Χέχο-Γιανγκόν (Π/Δ)

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο Χέχο για την πτήση της επιστροφής στη Γιανγκόν. Κατά την άφιξή μας θα επισκεφθούμε τη παγόδα Chauk Htat Gyi και τον τεράστιο ξαπλωμένο Βούδα μήκους 217 ποδιών (έναν από τους μεγαλύτερους στη χώρα). Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε την μεγαλύτερη αγορά της χώρας «Σκοτ Μάρκετ» (Bogyoke), γνωστή για τα είδη χειροτεχνίας, τα καταστήματα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, ρούχα και εστιατόρια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 14η: Γιανγκόν – πτήση για Μπανγκόκ (Ξενάγηση) (Π)

Μετά το πρωινό, θα έχουμε πρωινή πτήση για Μπανγκόκ και με την άφιξη θα ακολουθήσει η ξενάγηση στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στο τέμπλο του Χρυσού Βούδα, το σύμπλεγμα των ναών Βατ Πο, με τον σμαραγδένιο και ξαπλωτό Βούδα των 45 μέτρων. Διασχίζοντας το ποτάμι θα δούμε πανοραμικά το «Ναό της Αυγής» Βατ Αρουν. Τέλος θα καταλήξουμε στο Asiatique Market για να χαλαρώσουμε σε μία υπέροχη αγορά με θέα το ποτάμι και με πολυάριθμες επιλογές φαγητού σε εστιατόρια με ζωντανή μουσική. Ακολουθεί κρουαζιέρα με δείπνο στο ποτάμι και αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο για τη μεταμεσονύχτια πτήση επιστροφής

Ημέρα 15η: Πτήση  Μπανγκόκ – Αθήνα - Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πολύ πρωινή πτήση επιστροφής μέσω άλλης πόλης, με άφιξη την ίδια ημέρα στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/σεις

Διαμονή

Δίκλινο

Μον/νο

Φόροι

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ

ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ & ΜΠΑΝΓΚΟΚ

15 Ημέρες

 

20/06

4*sup, 5*

2.190

+580

+980

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) σε πτήσεις της Gulf Air για Μπανγκόκ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Μπανγκόκ-Γιανγκόν & εσωτερικές πτήσεις όπου απαιτούνται
 • Ξενοδοχεία 4*sup & 5*. Η διαμονή (1 νύχτα) στο Χρυσό Βράχο γίνεται σε απλό τοπικό ξενοδοχείο
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στη Μπανγκόκ
 • 12 πρωινά & 14 δείπνα
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Βίζα εισόδου στη χώρα (65€, τα οποία καταβάλλονται στο γραφείο μας πριν την αναχώρηση)

×      Φόροι αεοροδρομίου και είσοδοι + 980 €

×      Υποχρεωτική τοπική ασφάλεια για την είσοδο στη χώρα (60€, καταβάλλονται στο γραφείο μας πριν την αναχώρηση)

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.
 • Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και μία έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 4,6 μήκος x 3,8 πλάτος τουλάχιστον δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ