menu
+30 210 9889421
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 15ημ (P19)

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 15ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/06

ΑΠΟ 4.790 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/06

Ελληνικό Βασίλειο της Βακτριανής

Καμπούλ, Χεράτ, Μπαμιάν, Κουντούζ, Μαζάρ Σαρίφ,

Λίμνες Μπαντ Αμίρ, Άι Χανούμ (Αλεξάνδρεια εν Όξω)

Είναι αυτονόητο ότι το ταξίδι στο Αφγανιστάν δεν ανήκει στα ...παραθεριστικά ταξίδια. Εμπίπτει στην κατηγορία της αποστολής. Είναι δύσκολο, έχει πολύωρες διαδρομές σε δύσβατα εδάφη και οι «ανήσυχοι» ταξιδιώτες δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Κινείται σε περιοχές με μικρή ή καθόλου υποδομή και η διεκπεραίωση του ταξιδιού δεν ακολουθεί την συνήθη ρουτίνα. Απευθύνεται σε αποφασισμένους και έμπειρους ταξιδιώτες που ξέρουν να απολαμβάνουν τις ασυνήθιστες ταξιδιωτικές εμπειρίες και να γεύονται την μοναδικότητα του πρωτοποριακού ταξιδιού.

Οι πρώτοι ευρωπαίοι ταξιδιώτες που πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στο Αφγανιστάν ήταν οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα! Είναι αλήθεια πως η χώρα αυτή έχει μια αρνητική προβολή μέσα από την επικαιρότητα. Όμως εμείς όταν την επισκεφθήκαμε βρήκαμε ήρεμους, ευγενικούς και φιλόξενους κατοίκους που ασχολούνταν με τις αγροτικές και τις άλλες επαγγελματικές τους εργασίες. Πολύβουα παζάρια, πλούσια χειροτεχνία, γαργαλιστική κουζίνα και χυμώδη φρούτα. Αυτό όμως που προκάλεσε την έκπληξη όλων ήταν ότι τα καινούργια χαρτονομίσματα του Αφγανιστάν φέρουν στη δεξιά γωνία, ελληνική επιγραφή και απεικόνιση του νομίσματος που κυκλοφόρησε ο Έλληνας βασιλιάς της Βακτριανής, Ευκρατίδης. Η ελληνική επίδραση στην Ασία δεν σταμάτησε, όπως θεώρησαν πολλοί, στην περίοδο της Γκαντάρα, αλλά συνεχίζει και σήμερα 2300 χρόνια μετά την παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αφγανιστάν. Είναι πολλοί αυτοί που έμαθαν για την ύπαρξη του Αφγανιστάν από την αρνητική εικόνα και τους πολέμους που συντάραξαν την Κεντρική Ασία. Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε κείνους που ήξεραν για το τι εστί Αφγανιστάν και Βακτριανή πολύ πριν από τις ειδήσεις του... CNN! Στο ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του Αλέξανδρου - τα αρχαία Βάκτρα - στο Μπαλχ του Μαζάρ Σαρίφ, θα σταθούμε κάτω από την ακρόπολη της Αλεξάνδρειας Αρείων στη Χεράτ και θα διαβούμε τα ορεινά περάσματα της Ινδικού Καυκάσου στο Σελάνγκ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Πεσαβάρ

Πετάμε με ενδιάμεσο σταθμό για το Πεσαβάρ στο Δυτικό Πακιστάν.

Ημέρα 2η: Πεσαβάρ

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για να αφήσουμε τις αποσκευές μας. Αμέσως ξεκινάμε τις διαδικασίες για την βίζα εισόδου στο Αφγανιστάν. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη βόλτα στην παλιά πόλη του Πεσαβάρ.

Ημέρα 3η: Πεσαβάρ - Καμπούλ

Το πέρασμα Χάϊμπερ! Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ανηφορίζουμε στο θρυλικό πέρασμα Χάϊμπερ που διάβηκαν κάθε λογής λαοί και κατακτητές. Πέρσες, Έλληνες, Πάρθοι, Μογγόλοι, Τουρκομάνοι, Ουζμπέκοι κ.ά. αλλάζοντας κάθε φορά τον πολιτικό χάρτη της περιοχής. Στο Τορχάμ θα περάσουμε τις τελωνειακές διαδικασίες και θα διασχίσουμε το πλήθος εμπόρων και ντόπιων ταξιδευτών που πηγαινοέρχονται μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν. Το απόγευμα αντικρίζουμε την πρωτεύουσα Καμπούλ που στέκει αισιόδοξη στα 1.800 μέτρα κάτω από τις χιονισμένες κορυφές του Ινδικού Καυκάσου (Ινδοκούς).

Ημέρα 4η: Καμπούλ - Κουντούζ

Πολύ νωρίς το πρωί θα ακολουθήσουμε την διαδρομή μας πάνω από τα ορεινά περάσματα του Ινδοκούς που θα μας φέρει από το ιρανικό οροπέδιο στις ανοιχτές πεδιάδες του Κεντρικής Ασίας. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Κουντούζ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Κουντούζ

Αλεξάνδρεια η Οξειανή!!! Την χαμένη πολιτεία των Ελλήνων στο φαράγγι του Ινδοκούς θα αναζητήσουμε σήμερα. Μακριά από κάθε γνωστή πόλη του αρχαίου και του νέου κόσμου στις εσχατιές του Αφγανιστάν, η Αλεξάνδρεια εν Όξω θυμίζει με τα λιγοστά της ερείπια την επέκταση του ελληνικού πολιτισμού στα βάθη της Ασίας. Το τοπίο συγκλονίζει, καθώς η απέναντι πλευρά του Όξου οριοθετεί το νότιο σύνορο του Τατζικιστάν και οι απότομοι βράχοι έρχονται σε αντίθεση με το γαλήνιο τοπίο της κοιλάδας του ποταμού. Όντας πολύωρη και κοπιαστική η διαδρομή θα επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στο Κουντούζ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Κουντούζ – Μαζάρ Σαρίφ

Διασχίζουμε τις πεδιάδες της Κεντρικής Ασίας και καταλήγουμε το μεσημέρι στο Μαζάρ Σαρίφ, την μεγαλύτερη πόλη του βόρειου Αφγανιστάν. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το τέμενος του Αλί, ίσως το πιο εντυπωσιακό ισλαμικό κτίσμα στο σημερινό Αφγανιστάν.

Το Τέμενος του Αλί στο Μαζάρ Σαρίφ

Ημέρα 7η: Μαζάρ Σαρίφ (αρχαία Βάκτρα)

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της κοιλάδας που ο Αλέξανδρος χρησιμοποίησε σαν πρωτεύουσα και σαν τόπο ανάπαυσης των στρατευμάτων του. Μισή ώρα έξω από το Μαζάρ Σαρίφ, στο γειτονικό Μπαλχ στέκονται ακόμη όρθια τα λάσπινα τείχη των Βάκτρων, της αρχαίας πολιτείας που κατοίκησε ο Αλέξανδρος. Μέσα από αυτά τα τείχη βρίσκονταν το ανάκτορο όπου λαμβάνονταν οι αποφάσεις για την εκστρατεία στην Ινδική και την καταδίωξη του Βήσσσου και του Σπιταμένη. Στη συνέχεια θα πάμε στην γραφική πόλη Ακτσά 115 χιλιόμετρα δυτικά του Μαζάρ Σαρίφ, όπου κάθε εβδομάδα ένα πολύχρωμο πλήθος από Τουρκομάνους, Ουζμπέκους, Τατζίκους, Ιρανούς και Παστού συναθροίζεται στην αγορά σε μια τελετουργική διαδικασία αγοραπωλησιών. Επιστρέφοντας στο Μαζάρ Σαρίφ θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε τα παζάρια της πόλης για ασημένια κοσμήματα και τουρκμενικά χαλιά.

Ημέρα 8η: Μαζάρ Σαρίφ - Καμπούλ

Επιστρέφουμε οδικώς πίσω στην Καμπούλ σταματώντας για λίγο στο Τασκοργκάν που λέγεται ότι είχε κτιστεί απ’ τον Αλέξανδρο σαν "Αλεξάνδρεια κατά Βάκτρα".

Ημέρα 9η: Καμπούλ - Χεράτ

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην αεροπορική πρόσβαση στο δυτικό Αφγανιστάν. Η σύντομη πτήση θα μας φέρει στην Χεράτ, γνωστή στην αρχαιότητα σαν Αλεξάνδρεια Αρείων. Απογευματινή ξενάγηση στην γραφική πολιτεία, μία από τις σημαντικότερες της Κεντρικής Ασίας όπου η ζωή ακολουθεί ακόμη τους ρυθμούς των περασμένων αιώνων. Θα φωτογραφηθούμε μπροστά στην Ακρόπολη που πρωτοχτίστηκε από τον Αλέξανδρο όταν ίδρυσε την πόλη, θα σεργιανήσουμε στα παζάρια και θα δούμε το μεγάλο τζαμί με τα περίτεχνα γαλαζωπά πλακίδια περσικής επίδρασης.

Ημέρα 10η: Χεράτ - Καμπούλ - Μπαμιάν

Πτήση επιστροφής πάνω από τη ραχοκοκαλιά των ορεινών όγκων του Αφγανιστάν για την Καμπούλ. Στη συνέχεια διασχίζουμε την άγνωστη ενδοχώρα περνώντας από τις περιοχές του κεντρικού Αφγανιστάν όπου κατοικεί η τουρκομογγολική φυλή των Χαζάρων. Θα σταθούμε στα χωριά των ήρεμων αυτών ανθρώπων που καλλιεργούν στα κεντρικά οροπέδια κριθάρι και ένα ωραίο φυτό με πανέμορφο λουλούδι, την ... μήκωνα υπνοφόρο!! Καταλήγουμε το απόγευμα ανάμεσα από εντυπωσιακά αργιλώδη τοπία στην πολιτιστική καρδιά του νεότερου Αφγανιστάν, στην κοιλάδα του Μπαμιάν.

Ημέρα 11η: Μπαμιάν

Το πρωί θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μπαμιάν όπου βρίσκονται εκατοντάδες βουδιστικά σπήλαια του 6ου αιώνα.

Στη συνέχεια μας περιμένει ένα από τα πιο απρόσμενα τοπία της Γης. Βαθειά στην έρημο των κεντρικών οροπεδίων αποκαλύπτεται στα μάτια μας το εξωκόσμιο σκηνικό του Μπαντάρ Αμίρ. Οι χρωματιστές λίμνες του Αφγανιστάν. Λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο του κόσμου όπου η φύση σμίλεψε απίστευτης ομορφιάς φαράγγια, υψοπλαγιές, τραπεζοειδή βουνά και τα στόλισε με βαθυγάλανες, σκουρόχρωμες και γαλαζοπράσινες λίμνες. Με τις εικόνες του Μπαντάρ Αμίρ στα μάτια μας επιστρέφουμε το απόγευμα στο Μπαμιάν.

Ημέρα 12η: Μπαμιάν - Καμπούλ

Ακολουθώντας τη βόρεια διαδρομή θα περάσουμε από παραδοσιακά χωριά και εντυπωσιακά τοπία μέχρι να βγούμε στη δημοσιά που θα μας φέρει το βράδυ για την τελευταία μας νύχτα πίσω στην Καμπούλ.

Ημέρα 13η: Καμπούλ

Ολοήμερη ξενάγηση στα παζάρια και τα μνημεία της Καμπούλ, που ανακτά σταδιακά τον παλιό δραστήριο εαυτό της, όπως στη δεκαετία του ’70, που ήταν το κέντρο εμπορίου ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ινδική χερσόνησο. Θαυμάζουμε τη θέα ψηλά από το λόφο, εξερευνούμε τα παζάρια της οδού Τσίκεν, διατρέχουμε τη βάση του φρουρίου Μπάλα Χισάρ, φωτογραφίζουμε το μαυσωλείο του Αμπντούλ Ραχμάν και το ανακτόρο Νταρουλαμάν.

Ημέρα 14η: Καμπούλ - Ισλαμαμπάντ

Αφήνουμε την Καμπούλ και κατηφορίζουμε ξανά από το Χάϊμπερ για να μπούμε στις πακιστανικές πεδιάδες. Περνάμε το Ινδό ποταμό και καταλήγουμε στο Ισλαμαμπάντ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 15η: Ισλαμαμπάντ - Αθήνα

Νωρίς τα ξημερώματα πετάμε πίσω στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Ημιδιατροφή

19/6

3*, 4*

4.790

+780

Φόροι + Είσοδοι +960 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικές πτήσεις (οικονομική θέση) μέσω Πακιστάν
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία από 3* & 4* (απλά ξενοδοχεία στο Κουντούζ, Μπαμιάν Χεράτ, χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων στα διάφορα αξιοθέατα
  • Έξοδα Βίζας Πακιστάν και Αφγανιστάν καθώς και ειδικών εισόδων σε περιοχές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Εμπειρότατο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×     Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
  • Δύο έγχρωμες φωτογραφίες διαβατηρίου το αργότερο έναν (1) μήνα πριν την αναχώρηση.
  • Βίζες εισόδου στις χώρες.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ