menu
+30 210 9889421
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ -ΠΡΕΣΠΕΣ 4ημ (P2)

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ -ΠΡΕΣΠΕΣ 4ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 15 -18/03 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 374 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 15 -18/03 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Παραδοσιακό Καρναβάλι Νεστορίου

Καστοριά - Πρέσπες – Λίμνη Πολυφύτου (Αλιάκμονας)

1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα – Νεστόριο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για το Νεστόριο Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας - Γρεβενών. Άφιξη στο διάσημο για την φυσική του ομορφιά Νεστόριο στις πλαγιές του Γράμμου και δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Τακτοποίηση στο πολυτελές AFKOS GRAMMOS BOUTIQUE HOTEL 4* Sup και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Άργος Ορεστικόν (Αρχ. Μουσείο) - Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς - Αρχοντικό Αϊβάζη - Ντολτσό

Πρόγευμα μπουφέ και οι επισκέψεις μας ξεκινάνε από το εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς τοπίο, έξω από το Νεστόριο, στα πρώτα βήματα του Αλιάκμονα ποταμού, όπου τα καλοκαίρια πραγματοποιείται το περίφημο River Party, το πιο γνωστό στην κατηγορία του στην πατρίδα μας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικόν (έξοδα ατομικά), με συλλογές από σχεδόν όλη την ιστορική διαδρομή της περιοχής. Αργότερα στην πόλη της Καστοριάς θα θαυμάσουμε τα “καμάρια” της πόλης, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων, καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”(έξοδα ατομικά). Χρόνος για περίπατο στην πάντα εντυπωσιακή παλιά πόλη (Ντολτσό), όπου σε ένα από τα παλιά επιβλητικά αρχοντικά της πόλης στεγάζεται και το Λαογραφικό Μουσείο - Αρχοντικό Αϊβάζη (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο υπέροχο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Άγιος Αχίλλειος - Ψαράδες - Παρακολούθηση Νεστοριανού Εθίμου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια – υδάτινα φυσικά σύνορα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, με σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Επίσκεψη στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα, το κεφαλοχώρι της περιοχής Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια με ονομασία προέλευσης - που κρατούν ζωντανή μαζί με άλλα προϊόντα της περιοχής την μικροοικονομία της. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά που υπάρχουν σε λίμνες της Ελλάδας. Μέσω της πλωτής πεζογέφυρας που ενώνει το νησί με την στεριά, θα βρεθούμε στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου (10ος αιώνας), το σπουδαιότερο από τα βυζαντινά μνημεία των Πρεσπών. Αργότερα κατευθυνόμαστε στον οικισμό Ψαράδες, το ακροτελεύτιο χωριό της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Σας προτείνουμε μια  βαρκάδα στα υδάτινα  σύνορα των τριών κρατών της Μεγάλης Πρέσπας θαυμάζοντας τα φημισμένα  ασκηταριά στα βράχια της λίμνης. Θα σας μείνει αξέχαστη!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ. Στη συνέχεια, πεζοί θα μεταβούμε στην πλατεία για να συμμετάσχουμε στο άναμμα των φωτιών με ξύλα κέδρου - που από μέρες έχουν μαζέψει οι Νεστοριανοί – και με τις αρωγές των πολιτιστικών συλλόγων και του δήμου, που μας προσφέρουν ντόπια εδέσματα, θα παρακολουθήσουμε αυτό το εντυπωσιακό, παραδοσιακό έθιμο.

4η μέρα: Λίμνη Πολυφύτου - Λάρισα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για εξοχική - οπτική ανάπαυλα σε ονειρική διαδρομή προς τη Νεράιδα, χωριό “πάνω” στο μοναδικό σκηνικό της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα). Συνεχίζουμε, παίρνοντας το δρόμο προς την Θεσσαλία και συγκεκριμένα τη Λάρισα. Θα ανέβουμε στο Φρούριο για να αγναντέψουμε το όμορφο τοπίο και θα έχουμε το χρόνο για τους σαρακοστιανούς μεζέδες μας και ουζάκια (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με εδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, 15-18/3, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

374

3ο άτομο

282

Μονόκλινο

467


Περιλαμβάνονται
:

Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο AFKOS GRAMMOS BOUTIQUE HOTEL 4* Sup. • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ