menu
+30 210 9889421
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ Κ. ΙΤΑΛΙΑΣ~ ΝΑΠΟΛΗ 6ημ GOLDEN AGE (P21)

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ Κ. ΙΤΑΛΙΑΣ~ ΝΑΠΟΛΗ 6ημ GOLDEN AGE (P21)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17/05

ΑΠΟ 795 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17/05

6 ημέρες,  17 έως 22 Μαϊου 2024

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΛΕΤΣΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Νάπολη.  Άφιξη και αναχώρηση για τη νεκρόπολη της Πομπηίας, που εξαφάνισε το 79 μ.Χ. η έκρηξη του Βεζούβιου.   Κατά την ξενάγηση θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ.  Αναχώρηση για το Λέτσε.   Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Σαλέντο.

2η Ημέρα: ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τις εξορμήσεις.  Σήμερα η μέρα περιλαμβάνει το Αλμπερομπέλο, το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.  Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού, για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.).  Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε  τη Ματέρα. Είναι χτισμένη πάνω σε δύο φαράγγια που έχουν σχηματιστεί από τον ποταμό Γκραβίνα που τη διαρρέει.  Η παλιά πόλη είναι διάσημη για τα περίφημα «Σάσσι ντι Ματέρα» (τις «πέτρες-σπηλιές» της Ματέρα), ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα σπιτιών-σπηλαίων, χάρη στα οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους παλιότερους τρωγλοδυτικούς οικισμούς στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η Ημέρα: ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΛΕΤΣΕ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα ελληνόφωνα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας.  Είναι η κύρια ελληνική μειονότητα της περιοχής. Θεωρούνται δε οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ελληνικών αποικιών της αρχαιότητας, της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia) και των κατόπιν Βυζαντινών κατοίκων της νότιας Ιταλίας.  Οι κάτοικοι αυτών των χωριών, εκτός από τα ιταλικά, μιλούν επίσης τα γραικάνικα, ιδίωμα της περιοχής που συνδυάζει ελληνικά και ιταλικά στοιχεία. Εκτός από τη γλώσσα, η ελληνική επιρροή είναι εμφανής και στην παράδοση των κατοίκων της περιοχής.

Πρώτος μας σταθμός η Στερνατία, κέντρο πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης.  Για το  όνομα υπάρχουν δύο εκδοχές.  Η μία αναφέρεται στις ατελείωτες στέρνες που υπάρχουν στην περιοχή.  Η άλλη, σύμφωνα με την παράδοση, αναφέρει ότι τα παλιά χρόνια είχαν τη συνήθεια οι γυναίκες όταν μοιρολογούσαν τους νεκρούς να χτυπάνε το στέρνο τους.  Επόμενος σταθμός το Καλημέρα, έδρα της ένωσης των ελληνοφώνων της Ιταλίας.  Στην είσοδο της πόλης μας καλωσορίζει μια ταμπέλα στην Ελληνική γλώσσα «Καλός Ιρτατε».  Ακολουθεί το Οτράντο.  Είναι ελληνικής καταγωγής και ονομαζόταν Υδρούντα, επειδή κτίστηκε στις εκβολές του ποταμού Υδρία.  Αποτέλεσε σημαντικό λιμάνι για πολλά χρόνια και εμπορικό-πολιτιστικό κέντρο από την εποχή της Μεγάλης Ελλάδας.  Εν συνεχεία θα γνωρίσουμε το Λέτσε, όπου περιγράφεται ως η “Φλωρεντία του Νότου” και “η Ρώμη του μπαρόκ”.  Η πανοραμική περιήγησή μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Αππίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού, όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η Ημέρα: ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Τάραντα.  Η πόλη ιδρύθηκε από Σπαρτιάτες το 708 π.Χ. και στις μέρες μας εντυπωσιάζει με το μεγαλείο μιας μητρόπολης του Νότου. Θα δούμε το αρχαιολογικό μουσείο, το Μαρ Πίκολο και το Μαρ Γκράντε, το νησί της Τσιταντέλλας κ.α.  Aναχώρηση με προορισμό την Ποσειδωνία.  Πρόκειται για αρχαία ελληνική αποικία της Κάτω Ιταλίας στην περιοχή της Καμπανίας, σημερινή επαρχία του Σαλέρνο, κοντά στις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας.  Το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού αρχαιολογικού χώρου είναι οι τρεις μεγάλοι ναοί δωρικού ρυθμού, αφιερωμένοι στην Ήρα και στην Αθηνά.  Συνέχεια της διαδρομής  μας για το ξενοδοχείο μας, στην περιοχή Varcaturo της Νάπολης.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινό και μεταφορά στη Νάπολη.  Είναι πληθωρική, χειμαρρώδης και ανήσυχη.  Σαν μια πραγματική Ιταλίδα γόησσα έχει μπρίο και ζωντάνια, έντονα και ζωηρά χρώματα αλλά και το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο της Ευρώπης. Είναι η πατρίδα της πίτσας και της Σοφίας Λόρεν, είναι η ψυχή της Ιταλίας! Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη όπου έχουν κτισθεί περισσότερες από 300 εκκλησίες, οχυρά και ανάκτορα.  Τα τρία κάστρα που βρίσκονται στο κέντρο της, μαζί και ο μπαρόκ οβελίσκος της Immacolata του 18ου αι. και το λιμάνι της που σφύζει από ζωή.  Θα δούμε το μεγαλειώδες Θέατρο Σαν Κάρλο (αρχαιότερη σε λειτουργία όπερα του κόσμου). Βόλτα στη διπλανή Γκαλερία Ουμπέρτο Α’, το κομψό εμπορικό κέντρο με τη γυάλινη οροφή και τα φοβερά μπιστρό.  Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η Ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νάπολης για την πτήση της επιστροφής.

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ή παρόμοια

Διατροφή

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο/ τρίκλινο

Μονόκλινο

HOTEL BELVEDERE 4* / ΣΑΛΕΝΤΟ

HOTEL LA COSTIERA 4* / ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Πρωινό

795€

+120€

Φόρος αεροδρομίου περιλαμβάνεται στη τιμή

*Οι τιμές είναι κατ΄ άτομο

*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΑΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ, με την Aegean Airlines.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου.
 • Μία βαλίτσα (23 κ.), μια χειραποσκευή (8 κ.) και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
 • Τρεις (3) διαν/σεις στην περιοχή του Σαλέντο (κοντά στο Λέτσε) και δύο (2) διαν/σεις  στην περιοχή της Καμπανίας (κοντά στη Νάπολη),   σε ξενοδοχεία 4 αστέρων.
 • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Ξενάγηση στην Πομπηία.
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Προαιρετική ασφάλεια για Covid 40 € κατά άτομο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN:

17/5       ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ A3 680    08.05 – 08.50

22/5       ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ  A3 681   09.40 – 12.20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ PDF :Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ