menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ  (P2)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/05 & 05, 19/06

ΑΠΟ 1.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/05 & 05, 19/06

Πανόραμα Ουζμπεκιστάν
Τασκένδη, Σαμαρκάνδη, Σαχριζάμπς, Μπουχάρα, Χίβα

Το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής Ασίας, ανάμεσα στους ποταμούς Αμού Ντάρια (ο Ώξος των αρχαίων) και Σιρ Ντάρια (ο Ιαξάρτης των αρχαίων).
Είναι μια διπλά περίκλειστη χώρα (doubly landlocked/διπλά μεσόγεια) στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας - για να βρεθεί κανείς στη θάλασσα πρέπει να περάσει από δύο άλλες χώρες.
Το Ουζμπεκιστάν θα μπορούσε επάξια να χαρακτηρισθεί ως το "Κέντρο του πολιτισμού της Κεντρικής Ασίας", με περισσότερες από δύο χιλιετίες να περηφανεύεται ως "ο τόπος των αρχαίων πόλεων και της περίτεχνης αρχιτεκτονικής τους".
Η ένδοξη Σαμαρκάνδη, η γοητευτική Μπουχάρα και η θρυλική Χίβα, πόλεις-σταθμοί στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού, εντυπωσιάζουν πάντα τους επισκέπτες τους με τα θαυμαστά τζαμιά τους, τους μεντρεσέδες, τα μαυσωλεία, τα παλάτια, τα χάνια και τις πολύβουες αγορές τους.
Οι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι κάτοικοι μας υποδέχονται εγκάρδια σε αυτή τη μαγευτική χώρα, που θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις!
Αν κανείς ονειρευόταν να βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του το ανατολικό παραμύθι, εδώ τα όνειρά του θα γίνουν πραγματικότητα!

Οι Καλύτερες Στιγμές μας

  • Το μόνο πρόγραμμα με πτήση επιστροφής από  Ουργκέντς – Αθήνα
  • Ξενάγηση στην Τασκένδη και επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών
  • Επίσκεψη σε σπίτι μιας τυπικής οικογένειας Ουζμπέκων, που θα μας καλωσορίσουν και θα μας προσφέρουν τσάι και παραδοσιακά γλυκά
  • Ξενάγηση στην θρυλική Σαμαρκάνδη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου
  • Ξενάγηση στην Σαχριζάμπς, την γενέτειρα του Ταμερλάνου
  • Δύο διαδρομές με το σύγχρονο γρήγορο τραίνο Afrosiyob: Τασκένδη - Σαμαρκάνδη και Σαμαρκάνδη - Mπουχάρα
  • Ξενάγηση και φολκλορικό σόου με δείπνο στην Μπουχάρα
  • Ξενάγηση στην ιστορική πόλη της Χίβα
  • Παράσταση Ακροβατών στην Χίβα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*sup. στην Τασκένδη (δύο διανυκτερεύσεις), σε ξενοδοχεία 4* σε Σαμαρκάνδη (δύο διανυκτερεύσεις) και Μπουχάρα (δύο διανυκτερεύσεις) και σε ξενοδοχείο 3*+ στην Χίβα (δύο διανυκτερεύσεις)
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα - Τασκένδη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη, μια σύγχρονη πόλη, με αρκετό πράσινο, μεγάλες πλατείες και πάρκα. Άφιξη μετά τα μεσάνυχτα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση

2η μέρα: Τασκένδη, Πρώτη γνωριμία με την πόλη

Ξεκινάμε τη ξενάγηση της πρωτεύουσας. Θα κινηθούμε γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας και την πλατεία Αμίρ Τεμούρ, θα περάσουμε από το θέατρο Ναβόι - την όπερα της πόλης - και θα καταλήξουμε στην περιοχή του "Broadway", όπως ονομάζουν οι ντόπιοι τον πεζόδρομο που είναι γεμάτος μικροπωλητές, street food, σουβενίρ, σιντριβάνια, εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και μοντέρνα κτίρια. Εκεί θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον παλμό της πόλης. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε επίσης μια τυπική οικογένεια Ουζμπέκων, που θα μας καλωσορίσουν στο σπίτι τους και θα μας προσφέρουν τσάι και παραδοσιακά γλυκά. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τασκένδη, Περιήγηση στην Παλιά πόλη

Πρωινή περιήγηση στο παλιό τμήμα της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το συγκρότημα Khasti Imam, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο, η έδρα της Ισλαμικής Θρησκευτικής Διοίκησης της Κεντρικής Ασίας, που αποτελείται από πολλά αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία, όπως το μαυσωλείο του Kaffal Shashi του 15ου αιώνα, τον μεντρεσέ (ιερατική σχολή) Μπάρακ Χαν (Barak Khan) του 16ου αιώνα, καθώς και το τέμενος Μούι Μουμπάρακ (Muy Mubarak), που στεγάζει τα "Χρυσά μαλλιά του προφήτη Μωάμεθ" και το κοράνι του προφήτη Οσμάν του 7ου αιώνα, γραμμένο σε δέρμα ελαφιού, το οποίο έφερε ο Ταμερλάνος από την Βαγδάτη. Συνολικά είχαν γραφεί έξι αντίγραφα του κορανίου, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα και το καλύτερα διατηρημένο όλων φυλάσσεται στην Τασκένδη - στο Λονδίνο, την Τουρκία και το Κάιρο υπάρχουν διάσπαρτες σελίδες των άλλων τριών.

Στη συνέχεια θα δούμε το τέμενος Dzhuma και τους μεντρεσέδες Κουκελμπάς (Kukeldash, 16ου αιώνα) και Αμπντουλκασίμ (Abdulkasim, 19ου αιώνα). Ακολουθεί επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το οποίο ξεκίνησε το 1937 ως μια απλή έκθεση χειροτεχνίας και σήμερα φιλοξενεί περίπου 4000 εκθέματα, όπως ξυλόγλυπτα, κεραμικά, ανάγλυφα, κοσμήματα, κεντήματα κλπ. Εν συνεχεία θα κάνουμε μία βόλτα στην περίφημη αγορά Τσορσού (Chorsu Bazaar), ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της Κεντρικής Ασίας, που κάτω από τους καλυμμένους με εφυαλωμένα πλακάκια τεράστιους θόλους του, μικροπωλητές και αγρότες πωλούν πολυποίκιλα εμπορεύματα και προϊόντα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τασκένδη (Υπερταχεία) - Σαμαρκάνδη, 1η Ξενάγηση

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα αναχωρήσουμε για την θρυλική Σαμαρκάνδη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Ρεγκιστάν, στην οποία βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί μεντρεσέδες: ο Ουλουγκμπέκ (15ος αιώνας), ο Σιρ Ντορ (17ος αιώνας) και ο Τίλα Κόρι (17ος αιώνας). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου (14ος-15ος αιώνας), καθώς και το τέμενος της Μπιμπί Χανούμ. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σαμαρκάνδη, 2η Ξενάγηση

Πρώτη επίσκεψη της σημερινής ημέρας θα είναι στο τουριστικό χωριό Konigil - μια μεγάλη περιοχή που αποτελείται από πολλά εργαστήρια ξυλογλυπτικής, αγγειοπλαστικής, μεταξωτού χαρτιού, μεταλλογλυπτικής, τέχνη κοσμήματος, κεντημάτων κλπ. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε και να εξοικειωθείτε με όλες αυτές τις τέχνες, να γνωρίσετε τη διαδικασία κατασκευής τους και να αγοράσετε κάποια έτοιμα προϊόντα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το αστεροσκοπείο του Ουλουγκμπέκ, εγγονού του Ταμερλάνου (15ου αιώνα), τον τάφο του αγίου Δανιήλ, καθώς και το μουσείο της Αφρασιάμπ με ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών: οστεοθήκες, θραύσματα αρχαίων σπαθιών, μαχαίρια, βέλη, νομίσματα, κεραμικά και τοιχογραφίες του ανακτόρου, που ανήκουν στη δυναστεία των Ιχσίντ (7ος-8ος αιώνας). Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σαμαρκάνδη - Σαχριζάμπς - Σαμαρκάνδη - Mπουχάρα (Υπερταχεία)

Πρωινή αναχώρηση για την Σαχριζάμπς, την γενέτειρα του Ταμερλάνου (1336-1405), του Τιμούρ Λενγκ, δηλαδή Τιμούρ ο Κουτσός, καθώς κούτσαινε από το δεξί πόδι. Εκεί θα επισκεφθούμε τα περίτεχνα  οικοδομήματα της πόλης, όπως τα ερείπια του Ακ Σαράι (Ak Saray Λευκό Παλάτι, 14ος-15ος αιώνας), το συγκρότημα Dor-ut Saodat, τα τζαμιά Kok Gumbaz και Dor-ut Tillavat. Επιστροφή στη Σαμαρκάνδη νωρίς το απόγευμα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και θα επιβιβαστούμε στο σύγχρονο γρήγορο τραίνο με προορισμό την θαυμαστή Μπουχάρα, το "ανατολίτικο θαύμα", μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Ουζμπεκιστάν και άλλος ένας σταθμός για τα καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Mπουχάρα, Ξενάγηση

Το "Μεγαλείο της Ανατολής", η Μπουχάρα, είναι μία γοητευτική πόλη με στενά δρομάκια, πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τυρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τον μεγάλο αριθμό τζαμιών και μεντρεσέδων, έχει καταχωρηθεί στην UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα μεσαιωνικής πόλης στην Κεντρική Ασία. Ο πολυμαθής ιατροφιλόσοφος Αβικέννας (Ibn Sino) γεννήθηκε κοντά στη Μπουχάρα, όταν ακόμη ήταν πρωτεύουσα της περσικής δυναστείας των Σαμανιδών. Άλλος ένας διάσημος κάτοικος της πόλης ήταν ο Νασρεντίν Χότζας, οι ιστορίες του οποίου είναι δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε το μαυσωλείο των Σαμανιδών, το τζαμί Μπολό Χαούζ, την "Ακρόπολη της Κιβωτού" (Ark Citadel), μια πόλη μέσα στην πόλη, τόπος διαμονής των εμίρηδων της Μπουχάρας, το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι (Magoki-Attori Mosque), τους μεντρεσέδες Τσορ Μινόρ με τους τέσσερις μιναρέδες (Chor-Minor), Ουλουγκμπέκ (1417, Ulugbek’s Madrassah) και Νοντίρ Ντιβανμπέγκι (Madrassah Nodir Divanbeghi), το συγκρότημα Πόι Καλόν (Poi Kalon Ensemble) και πολλά άλλα αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ δείπνο με φολκλορικό σόου στο Nodir Begi (κτίριο του 17ου αιώνα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Mπουχάρα - Χίβα

Πρωινή αναχώρηση για το μαργαριτάρι της όασης της Χορασμίας, την Χίβα, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, που για αιώνες ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού. Τα παλιά χρόνια η διαδρομή από την Μπουχάρα στην Χίβα διαρκούσε περισσότερο από έναν μήνα, σήμερα απαιτούνται μόλις 8-9 ώρες, διασχίζοντας την μυστηριώδη κόκκινη έρημο Κιζίλ Κουμ και θαυμάζοντας το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες και τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Aμού Ντάρια (Ώξος). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Χίβα, Ξενάγηση

Η Χίβα είναι μια περιτειχισμένη πόλη-υπαίθριο μουσείο, γεμάτη τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια, μιναρέδες, παλάτια και μαυσωλεία. Το ιστορικό της κέντρο με τα ψηλά πριονωτά τείχη και τα πλακόστρωτα σοκάκια έχει διατηρηθεί άθικτο και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα θαυμάσουμε το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της οχυρωμένης παλιάς πόλης Ιτσάν Καλά (Ichan-Kala, 12ος-19ος αιώνας), θα δούμε τον μεντρεσέ του Μεγάλου Βεζίρη Μοχάμεντ Αμίντ Χαντ (Muhammed Amin Khan Madrassah), τον εκπληκτικής αρχιτεκτονικής μιναρέ Κάλτα με επισμαλτωμένα μπλε και τιρκουάζ πλακάκια, το παλάτι Tosh Hovli, ένα από τα πιο όμορφα της πόλης, το μαυσωλείο του Παχλεβί Μαχμούντ (Pahlavan Mahmud Mausoleum), το φρούριο Κούνια Αρκ (Kunya-Ark Castle), το τζαμί Τζουμά (Juma Mosque του 10ου αιώνα) και πολλά άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της πόλης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και παράσταση Ακροβατών. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Χίβα - Ουργκέντς - Αθήνα

Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουργκέντς (περίπου 1 ώρα απόσταση από τη Χίβα) και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.


Αναχωρήσεις:
01/05, 22/05, 05/06, 19/06
10 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο

Αναχώρηση
22/05

Αναχώρηση
01/05

Αναχωρήσεις
05/06, 19/06

Δίκλινο

1.290

1.190

1.250

3ο άτομο έως 12 ετών

1.090

990

1.050

Μονόκλινο

1.650

1.550

1.590

+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 750€

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Turkish Airlines
  • Μελετημένο πρόγραμμα με άφιξη στην Τασκένδη και αναχώρηση από Ουργκέντς για Αθήνα αποφεύγοντας πισωγυρίσματα
  • 2 Διαδρομές με την υπερταχεία Afrosiyob Τασκένδη - Σαμαρκάνδη και Σαμαρκάνδη - Μπουχάρα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*sup. στην Τασκένδη, ξενοδοχεία 4* σε Μπουχάρα και Σαμαρκάνδη, ξενοδοχείο 3*+ στην Χίβα (εκτός της πρωτεύουσας Τασκένδης που διαθέτει ξενοδοχεία δυτικού τύπου, τα ξενοδοχεία στις υπόλοιπες πόλεις δεν είναι αντίστοιχα με τα δικά μας ξενοδοχεία 4*. Πρόκειται για μικρές μονάδες με τοπικό παραδοσιακό χρώμα).
  • Ημιδιατροφή (Δείπνα σε τοπικά εστιατόρια)
  • Παράσταση ακροβατών στην Χίβα
  • Φολκλορικό σόου στην Μπουχάρα
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 750€
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Οι Πτήσεις μας με Turkish Airlines

01/05

22/05

05/06

19/06

TK 1846

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:50 - 23:55

TK 368

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ

00:55 - 07:20

10/05

31/05

14/06

28/06

TK 263

ΟΥΡΓΚΕΝΤΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

08:10 - 10:30

TK 1849

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:15 - 14:45

.




Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ