menu
+30 210 9889421
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΣΑΛΤΑ 17ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΒΟΛΙΒΙΑ - ΣΑΛΤΑ 17ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 12/07 & 09/08 & 15/11

ΑΠΟ 5.890 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 12/07 & 09/08 & 15/11

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ
ΒΟΛΙΒΙΑ – ΣΑΛΤΑ
ΣΑΛΑΡ ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΛΑΓΚΟΥΝΑΣ ΚΟΛΟΡΑΔΑΣ – ΓΚΕΪΖΕΡ ΕΛ ΤΑΤΙΟ
ΕΡΗΜΟΣ ΑΤΑΚΑΜΑ – ΤΡΕΝΟ ΝΕΦΩΝ
17 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024
26/4 | 12/7 | 9/8 | 15/11

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό ετοιμάστηκε για τους λάτρεις του εξαιρετικού. Ένα οδοιπορικό που χτενίζει τις Άνδεις και μας ταξιδεύει από τις πολιτείες των Ίνκας και τα παραλίμνια χωριά της Τιτικάκα, ως τις Αλυκές της Βολιβίας και την άνυδρη έρημο Ατακάμα στη Βόρεια Χιλή. Σ’ αυτές τις τραχιές πλαγιές των Άνδεων, σ’ ένα υψόμετρο που σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, ένα καλειδοσκόπιο λαών -που λίγες περιοχές του πλανήτη συγκεντρώνουν- δημιούργησε εκπληκτικά αρχιτεκτονικά μνημεία! Δέος και θαυμασμός σε συνδυασμό με τη μοναδική αγριότητα του τοπίου, κάνουν αυτό το ταξίδι πραγματικά ταξίδι ζωής. Μη διστάσετε να μας ακολουθήσετε! Σίγουρα θα μαγευτείτε.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Πτήσεις με AIR FRANCE/ KLM/ AIR EUROPA
  • Βαρκάδα στη λίμνη Τιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «πλωτά νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος
  • Ξενάγηση στο Πούνο
  • Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Λα Παζ
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο κλωστοϋφαντουργίας, που βρίσκεται σε μια όμορφη αποικιακή γειτονιά στο Σούκρε και παρουσιάζει παραδοσιακά εκθέματα και τεχνικές από τοπικές κλωστοϋφαντουργίες
  • Διανυκτέρευση και ξενάγηση στο Ποτοσί, την πόλη του ασημιού, που τα ορυχεία του τροφοδότησαν για αιώνες την ισπανική αυτοκρατορία με το πολύτιμο μέταλλο και που στα 4.125 μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας είναι η πιο ψηλά κτισμένη πόλη της γης!
  • Επισκεπτόμαστε το θαύμα της φύσης που ονομάζεται Salar de Uyuni, μία περιοχή με επιφάνεια από στρώμα αλατιού, έκτασης 10,5 χιλ. τ.χλμ , που σχηματίστηκε εκατομμύρια χρόνια πριν
  • Διασχίζουμε την έρημο Ντάλι και περνάμε τα σύνορα με τη Χιλή, καταλήγουμε στη θρυλική πόλη που ακούει στο όνομα Σαν Πέδρο δε Ατακάμα
  • Επίσκεψη στην Κοιλάδα του θανάτου και στα Γκειζερς Ελ Τατιο
  • Θα επισκεφθούμε το μαγευτικό χωριουδάκι Τοκονάο, κρυμμένο σε μια στενή χαράδρα των Άνδεων καθώς επίσης και με το μικρότερο μεν, εξίσου εντυπωσιακό με το Ουγιούνι δε, Σαλαρ της Ερήμου Ατακάμα
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός

εσείς το ξέρατε;

Σαλάρ Δε Ουγιούνι

Το Σαλάρ δε Ουγιούνι (ή Σαλάρ δε Τουνούπα) είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τ.χλμ. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία στο υψίπεδο των Άνδεων περίπου στα 3.656μ. και διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών. Καλύπτεται από λίγα μέτρα «κρούστας» αλατιού, το οποίο έχει μια εξαιρετική ομαλότητα καθώς η υψομετρική διαφορά είναι λιγότερη από ένα μέτρο σε ολόκληρη την έκταση του Σαλάρ. Η «κρούστα» χρησιμεύει ως πηγή αλατιού και καλύπτει μια τεράστια λεκάνη εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο αφού το 50% με 70% των παγκοσμίων αποθεμάτων βρίσκονται εκεί. Η μεγάλη επιφάνεια του Σαλάρ, οι καθαροί ουρανοί στην περιοχή και η εξαιρετική ομαλότητα της επιφάνειάς του, κάνουν το Σαλάρ ένα ιδανικό «εργαλείο» για τη βαθμονόμηση των υψομετρικών οργάνων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης. Το Σαλάρ χρησιμεύει επίσης και ως κύρια οδός επίγειας μεταφοράς σε όλη το υψίπεδο της Βολιβίας (Αλτιπλάνο) και αποτελεί σημαντικό τόπο αναπαραγωγής για πολλά είδη ροζ φλαμίνγκο.

Το Σαλάρ δε Ουγιούνι αποτελεί για την μοναδικότητά του, ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό στα υψίπεδα των Άνδεων στην Βολιβία. Τα μικρά κομμάτια γης μέσα στην αχανή του έκταση ονομάζονται «νησιά», με γνωστότερο όλων το Ίσλα ντελ Πεσκάδο (Νησί του Ψαριού). Η λίμνη έχει χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα ταινιών, όπως η Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι (2017) όπου το τοπίο της λίμνης χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση του φαντασιακού πλανήτη Κρέιτ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μαδρίτη – Λίμα

Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση  για την Μαδρίτη. Άφιξη και μεταφορά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Μέρα ελεύθερη στη Μαδρίτη για να χαρείτε όμορφες βόλτες με τη συνοδεία του αρχηγού σας. Το βράδυ μεταφορά  στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λίμα.

Ημέρα 2η: Λίμα - Πούνο

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Λίμα και άμεση ανταπόκριση για το αεροδρόμιο της Χουλιάκα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Πούνο στις όχθες της Λίμνης Τιτιακάκα. Παραλαβή δωματίων και χρόνος για ξεκούραση και βραδινό φαγητό.

Ημέρα 3η : Πούνο – διάπλους της Τιτικάκα  - Λα Παζ

Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε στα σύνορα Περού – Βολιβίας και αφού τελειώσουμε με τις σχετικές διαδικασίες, προσεγγίζουμε τη πόλη της Κόπα Καμπάνα γνωστή σε όλο το Λατινικό κόσμο για την ιερή εκκλησία της ομώνυμης Παναγίας. Εκεί επιβιβαζόμαστε σε ειδικό καταμαράν οπού διασχίζοντας τη λίμνη και επισκεπτόμενοι το Νησί του Ήλιου όπου σύμφωνα με το μύθο γεννήθηκε ο πρώτος Ινκα, Αυτοκράτορας η μυθική φιγούρα του Μάνκο Κάπακ φθάνουμε το απόγευμα στην αντίπερα όχθη και από εκεί οδικά προσεγγίζουμε τη κοιλάδα των Άνδεων στα 3.650μ υψόμετρο.

Ημέρα 4η: Λα Παζ

Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρου της Λα Παζ, όπου θα επισκεφθούμε την αγορά της Μάγισσας, την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου, την πλατεία Murrillo, τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό και το θέαμα Killi Killi Viewpoint. Στη συνέχεια θα πάρουμε το τελεφερίκ από όπου θα απολαύσουμε πανοραμικά τη Λα Παζ. Τέλος, θα επισκεφθούμε την κοιλάδα του Φεγγαριού, που βρίσκεται 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Αυτό το όνομα δόθηκε από τον Neil Armstrong, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι το 1969. Πρόκειται για εντυπωσιακούς σχηματισμούς, που αποτελείται κυρίως από πηλό και δημιουργήθηκαν από την επίμονη διάβρωση των βουνών από ισχυρούς ανέμους και βροχές της περιοχής.

Ημέρα 5η: Λα Παζ - Σούκρε

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σούκρε. Θα επισκεφθούμε τα κυριότερα μουσεία της πόλης που συνδυάζουν την ιστορία, την κλωστουφαντουργία, την εθνογραφία και τη λαογραφία, καθώς επίσης και τις πιο αντιπροσωπευτικές τοποθεσίες και την αρχιτεκτονική της. Το μουσείο κλωστοϋφαντουργίας, που βρίσκεται σε μια όμορφη αποικιακή γειτονιά στο Σούκρε, παρουσιάζει παραδοσιακά εκθέματα και τεχνικές από τοπικές κλωστοϋφαντουργίες. Έχει στόχο την αναζωογόνηση των παραδοσιακών κλωστοϋφαντουργικών περιοχών Tarabuco και Jalq’a. Διαθέτει μία παραδοσιακή και σύγχρονη κλωστοϋφαντουργία με μία πολύτιμη συλλογή Tiahuanaco, καθώς επίσης και δύο αίθουσες μουσικής και χορού. Συνεχίζουμε με τον οίκο της Ελευθερίας, πρώην αίθουσα συνελεύσεων του Πανεπιστημίου των Ιησουιτών, στο οποίο υπογράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας και στο οποίο υπάρχει ένα διάσημο πορτρέτο του Σιμόν Μπολιβάρ. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1621 ως μέρος του μοναστηριού των Ιησουιτών, αργότερα υπήρξε μέρος του Πανεπιστημίου και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά εθνικά ιστορικά μνημεία.

Ημέρα 6η: Σούκρε - Ποτοσί

Μέρα ορόσημο η σημερινή, αφού μία τρίωρη διαδρομή θα μας οδηγήσει στο ιστορικό Ποτοσί, την πόλη του ασημιού που τα ορυχεία του τροφοδότησαν για αιώνες την ισπανική αυτοκρατορία με το πολύτιμο μέταλλο και που στα 4.125μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας είναι η πιο ψηλά κτισμένη πόλη της Γης! Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει μία πόλη με αρχοντικά κτίρια που συνεχίζουν να διατηρούν τη λάμψη του ένδοξου παρελθόντος, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τη περίφημη Κάσα Δε λα Μονέδα, το διάσημο Νομισματοκοπείο του Νέου Κόσμου.

Ημέρα 7η: Ποτοσί - Ουγιούνι

Το τριήμερο οδοιπορικό μας στις εσχατιές των Άνδεων είναι από τα πιο συναρπαστικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διαδρομή μας μέσα από το τραχύ και επιβλητικό τοπίο της οροσειράς των Άνδεων θα μας οδηγήσει στο θαύμα της φύσης που ονομάζεται Salar de Uyuni, μία περιοχή με επιφάνεια από στρώμα αλατιού, έκτασης 10,5χιλιάδων τ.χλμ. που σχηματίστηκε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν αναδύθηκε η οροσειρά των Άνδεων ως προϊόν των τεκτονικών ανακατατάξεων της περιοχής του Ειρηνικού και εγκλώβισε ένα τμήμα του ανάμεσα σε αυτήν. Η γνωριμία μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο νησί του Ινκακουάσι στη βόρεια πλευρά του Σαλάρ που εντυπωσιάζει με τα μοναδικά του πετρώματα και τους γιγαντιαίους κάκτους του ενώ η ίδια η διάσχιση της «Αλυκής» που θυμίζει περισσότερο ένα γιγαντιαίο παγοδρόμιο είναι από μόνη της αξέχαστη εμπειρία. Κορυφαία εμπειρία της ημέρας το νεκροταφείο των …τρένων!

Ημέρα 8η:  Ουγιούνι - Σαν Χουάν

Σήμερα διασχίζουμε το Σαλάρ με νότια κατεύθυνση και τελικό προορισμό την πόλη του Σαν Χουάν. Η διαδρομή μας διανθίζεται από τα σπήλαια της Κοκέσα με τις μούμιες της προκολομβιανής εποχής. Το απόγευμα άφιξη στο Σαν Χουάν.

Ημέρα 9η: Σαν Χουάν - Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε για μία ακόμη εντυπωσιακή διαδρομή όπου θα επισκεφθούμε τις περίφημες λίμνες του οροπεδίου των Άνδεων με σημαντικότερη την πανέμορφη Laguna Colorada (χρωματιστή λίμνη), που οφείλει το όνομά της στο έντονο κεραμιδί της χρώμα λόγω των μικροοργανισμών που ζουν στα νερά της. Στη συνέχεια μας περιμένουν τα Γκέιζερ της περιοχής του «Ανατέλλοντος Ηλίου», αποκαλύπτοντας ένα μοναδικό θέαμα στα 4.850 μ. από το επίπεδο της θάλασσας. Τέλος αφού διασχίσουμε την έρημο Ντάλι και περάσουμε τα σύνορα με τη Χιλή, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στη θρυλική πόλη που ακούει στο όνομα Σαν Πέδρο δε Ατακάμα.

Ημέρα 10η: Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα

Νωρίς το πρωί μας περιμένει ακόμα ένα θαύμα της φύσης, μια και θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του Ελ Τάτιο, εκεί που κάθε πρωί για αρκετή ώρα δραστηριοποιούνται τα παραπάνω από 100 γκέιζερ της περιοχής, δημιουργώντας μία από τις πιο ενεργές περιοχές θερμοπιδάκων παγκοσμίως. Η επιστροφή μας διανθίζεται με την επίσκεψη στο εξώκοσμο τοπίο της περιοχής που ακούει στο χαρακτηριστικό όνομα «Κοιλάδα του θανάτου». Τέλος, μας περιμένει το ίδιο το Σαν Πέδρο με τον ιδιότυπο ρουστίκ χαρακτήρα.

Ημέρα 11η: Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα -  Σάλτα

Σήμερα θα διασχίσουμε εγκάρσια τις Άνδεις με τελικό προορισμό την Σάλτα στην Αργεντινή. Μια διαδρομή περίπου 8-9 ωρών που παρά τους δύσκολους δρόμους θα μας αποζημιώσει με το επιβλητικό τοπίο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Σάλτα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η: Σάλτα

Σήμερα ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό θέαμα! Από το σταθμό του Σαν Ανονιο ντε λος Κομπρες θα επιβιβαστούμε στο τρένο που θα μας χαρίσει μία καταπληκτική διαδρομή στις Άνω Άνδεις διαμέσου των περιοχών Termas de Pompeya, Toconadito & Mina Concordia. Φαράγγια, γέφυρες και τοπικά χωριά χαμένα στα σύννεφα είναι ένα θέαμα που σίγουρα κόβει την ανάσα. Τελικός μας προορισμός η Πολβορίγια απ’ όπου οδικώς θα επιστρέψουμε στη Σάλτα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 13η: Σάλτα -  Ατακάμα

Σήμερα επιστρέφουμε οδικώς στην Ατακάμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 14η: Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα - Καλαμά – Λίμα

Η γνωριμία μας με την «απίστευτη» αυτή γωνιά του πλανήτη κλείνει με το μαγευτικό χωριουδάκι Τοκονάο, κρυμμένο σε μια στενή χαράδρα των Άνδεων καθώς επίσης και με το μικρότερο μεν, εξίσου εντυπωσιακό με το Ουγιούνι δε Σαλαρ της Ερήμου Ατακάμα. Το απόγευμα από την κοντινή πόλη του Καλαμά πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λίμα.

Ημέρα 15η: Λίμα – πτήση επιστροφής – Μαδρίτη

Το οδοιπορικό μας στις Άνδεις τελειώνει σήμερα. Το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

Ημέρες 16η, 17η: Μαδρίτη Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί άφιξη στη Μαδρίτη και μεταφορά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Χρόνος για ξεκούραση και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα, όπου φθάνουμε τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Τιμή BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι
Είσοδοι

ΒΟΛΙΒΙΑ ΣΑΛΤΑ
17ημέρες

HΒ
Ημιδιατροφή

12/7, 9/8, 15/11

3* 4*, 5*

5.890

+1.190

+990

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air France/ KLM / Air Europa
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός Μαδρίτης)
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ









Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ