menu
+30 210 9889421
ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 3,4ημ (P2)

ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 3,4ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22-25/03 & 23-25/03 ME ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 226 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22-25/03 & 23-25/03 ME ΠΟΥΛΜΑΝ

25 Μαρτίου στην σκιά του Παρνασσού και της Γκιώνας

ΔΕΛΦΟΙ  – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΑΓΟΡΙΑΝΗ

ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΔΙΣΤΟΜΟ - VAGONETTO - ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ -  ΠΑΥΛΙΑΝΗ

ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ

1η μέρα: Αθήνα - Δίστομο - Όσιος Λουκάς - Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:15. Με ενδιάμεση στάση, φτάνουμε στο Δίστομο, γνωστό για το βάρβαρο αιματοκύλισμα και σφαγιασμό του πληθυσμού το 1944 από τους Ναζί.  Επίσκεψη στο  Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες, σύγχρονο μνημείο προς τιμήν των  σφαγιασθέντων αμάχων στις 10 Ιουνίου 1944. Συνεχίζουμε για την Μονή του Όσιου Λουκά, μνημείο που συγκαταλέγεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Βρίσκεται σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα και θεωρείται το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια άφιξη στους μυστηριακούς Δελφούς ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  Amalia Delphi 4* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα:  Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto) - Χάνι Γραβιάς - Παύλιανη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για να ανακαλύψουμε τις μυστικές ομορφιές των βουνών του Παρνασσού και της Οίτης. Προσπερνώντας την  Άμφισσα, πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας, κατευθυνόμαστε στο μοναδικό θεματικό πάρκο Vagonetto (καιρού επιτρέποντος – έξοδα ατομικά) για μία βόλτα στα έγκατα της γης που θα  σας καθηλώσει. Θα ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη και τα μυστικά των μεταλλείων. Επόμενη μας στάση η Γραβιά με το ξακουστό Χάνι όπου έχει μετατραπεί σε μουσείο(έξοδα ατομικά). Αφιερωμένο στην ηρωική μάχη που έγινε στις 8 Μαΐου 1821, σε ένα μικρό πλινθόχτιστο κτίσμα της Γραβιάς Φωκίδας, το θρυλικό Χάνι της Γραβιάς, οι έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας, επιτυγχάνοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη τους επί των τουρκικών δυνάμεων. Συνεχίζουμε για ένα μοναδικό τοπίο στις πλαγιές του όρους Οίτη και σε υψόμετρο 1000 μέτρων βρίσκεται το ονειρεμένο πάρκο Παύλιανης (καιρού επιτρέποντος). Στις όχθες του Ασωπού ποταμού  δημιουργήθηκε μία όαση για μικρούς και μεγάλους. Μια μουσική γέφυρα μας υποδέχεται για να θαυμάσουμε τον νερόμυλο κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψουμε το πάρκο και να απολαύσουμε τον καφέ μας και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) στο όμορφο χωριό της Παύλιανης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο σε μπουφέ.

3η μέρα: Δελφοί (Αρχ. χώρος & Μουσείο) - Αράχωβα - Αγόριανη (Επτάλοφος)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης», τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (έξοδα ατομικά). Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους αρχαίους θησαυρούς που ανακαλύφθηκαν, το ναό του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο αλλά και το μουσείο με μοναδικά εκθέματα. Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, με σήμα κατατεθέν, το Ρολόι, στον βράχο της ώρας όπως αποκαλείται. Εκεί βρίσκεται και  το λαογραφικό μουσείο  με παραδοσιακές φορεσιές και σχέδια υφαντών και κεντημάτων. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τη βόλτα μας  και τα ψώνια μας στην «Μύκονο» του χειμώνα όπως την αποκαλούν. Επόμενος προορισμός μας «η βασίλισσα του χιονιού» που δεν είναι άλλη από την Αγόριανη (καιρού επιτρέποντος). Σε υψόμετρο 900 μέτρων περίπου, πάνω σε επτά λόφους (Επτάλοφος), βρίσκεται  το χωριό, βγαλμένο από παραμύθι, γεμάτη έλατα και πλατάνια .  Χρόνος να απολαύσετε τον  καφέ και το  γεύμα σας (έξοδα ατομικά) στην κεντρική πλατεία με τις περίφημες βρύσες αλλά και τον καταρράκτη, σημείο αναφοράς του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Γαλαξίδι - Ιτέα - Αθήνα

Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Ημέρα εθνικής εορτής και μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στον γραφικό Γαλαξίδι. Αναλλοίωτο στο χρόνο με πλούσια ναυτική παράδοση, το Γαλαξίδι έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός από το 1978. Βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια και στο γραφικό  λιμανάκι για να θαυμάσουμε τα πιο σπουδαία αξιοθέατα του, όπως ο επιβλητικός ναός του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης, την Αγία Παρασκευή με το ιδιαίτερο μαρμάρινο δάπεδο, την  κεντρική πλατεία Μάμα με τη λεγόμενη σπηλιά – ψυγείο, την Αγορά κ.α.  Επόμενη μας στάση η Ιτέα με τα γραφικά ταβερνάκια και καφέ στην παραλία, όπου πίσω της δεσπόζουν η Γκιώνα και ο Παρνασσός. Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Στην 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα

  • Δίστομο (Μαυσωλείο Διστόμου)
  • Μονή Οσίου Λουκά (Μνημείο Unesco)
  • Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto)
  • Χάνι Γραβιάς
  • Πάρκο Παύλιανης
  • Δελφοί (Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο)
  • Αράχωβα
  • Αγόριανη (Επτάλοφος)
  • Ιτέα
  • Γαλαξίδι

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

23-25/3

4 ΜΕΡΕΣ

22-25/3

Δίκλινο

226

301

3ο άτομο

166

211

3ο άτομο έως 10 ετών

130

157

4ο άτομο έως 10 ετών

170

217

Μονόκλινο

302

415

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή στο AMALIA DELPHI 4*
• Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή)
• Αρχηγός / Συνοδός
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ