menu
+30 210 9889421
ΘΡΑΚΗ -ΞΑΝΘΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 4,5ημ (P2)

ΘΡΑΚΗ -ΞΑΝΘΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 4,5ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 21-25/03 & 22-25/03 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 319 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 21-25/03 & 22-25/03 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ

ΞΑΝΘΗ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30 για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Z PALACE 5* Lux, τακτοποίηση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Ξάνθη - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στην παλαιά πόλη της Ξάνθης. Γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, νεοκλασικά κτίρια και παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και μετά την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι, σύμβολο της πόλης (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη/έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897 κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσυνθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Αργότερα, μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής, θα φθάσουμε στη λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο γραφικό Πόρτο Λάγος με το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου. Συνεχίζουμε για την πόλη της Κομοτηνής, την πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης. Βόλτα στα γραφικά σοκάκια του κέντρου και στάση για τον απαραίτητο ελληνικό καφέ με συνοδεία παραδοσιακό χειροποίητο Σουτζούκ Λουκούμ Κομοτηνής.  Μετά την σύντομη επίσκεψη μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Θρακικά Τέμπη Νέστου - Φράγμα Θησαυρού – Δράμα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού, το μεγαλύτερο λιθόρριπτο (χωμάτινο) φράγμα των Βαλκανίων και ένα από τα μεγαλύτερα γεωφράγματα της Ευρώπης. Το τοπίο  και τα φιόρδ που σχηματίζονται θα μας μείνουν πραγματικά αλησμόνητα. (καιρού επιτρέποντος). Συνεχίζουμε για την πόλη της Δράμας. Επίσκεψη στο όμορφο πάρκο της πόλης με τη λίμνη των Πηγών της Αγίας Βαρβάρας και τα πανέμορφα, επιβλητικά, αρχοντικά κτίρια από τις αρχές του 19ου αιώνα, όπως το κτίριο που στέγαζε το γυμνάσιο αρένων. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα (έξοδα ατομικά) με εξαιρετικά ντόπια κρεατικά - και όχι μόνο - και αργότερα επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Μονή Καλαμιώτισσας – Πομακοχώρια – Ξάνθη

Πλούσιο πρόγευμα από μπουφέ και αναχώρηση για επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Αρχαγγελιώτισσας, επιβλητικά χτισμένη σε ονειρικό τοπίο με μοναδική θέα πάνω από τον ποταμό Κόσυνθο. Σαν κτίσμα το Μοναστήρι όπως το βλέπουμε σήμερα, χτίστηκε το 1841. Αυτό, προϋπήρχε στην ίδια θέση πολλές εκατοντάδες χρόνια νωρίτερα και καταστράφηκε από δυο φοβερούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή το 1829. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με δάση οξιάς για φθάσουμε στα Πομακοχώρια. Αφού προσπεράσουμε την Σμίνθη, θα βρεθούμε στον Εχίνο, το μεγαλύτερο χωριό της Ορεινής Ροδόπης.  Το χωριό έχει μια πολύ παλιά ιστορία και έναν γραφικό χαρακτήρα, που αντικατοπτρίζεται με πλήρη ακρίβεια στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών τους καθώς και στον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων. Ο χρόνος λες και σταμάτησε εδώ , μιας και  για πολλά χρόνια, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’90  για την πρόσβαση στον Εχίνο και τους γύρω οικισμούς χρειαζόταν ειδική άδεια από τις αστυνομικές ή τις στρατιωτικές αρχές, λόγω του μέτρου των «επιτηρούμενων ζωνών» που ίσχυε σε ολόκληρη την ελληνική παραμεθόριο. Μετά από αυτή την μοναδική πολιτισμική εμπειρία επιστρέφουμε  στο μοναδικό σκηνικό της παλιάς πόλης της Ξάνθης όπου ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περίφημα σιροπιαστά γλυκά της.  Το βράδυ δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Τέμπη Νέστου (θέση Γαλάνη) - Καβάλα – Αθήνα

Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Ημέρα εθνικής εορτής σήμερα, μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την κάθοδο μας με πρώτη στάση, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ξάνθη, στα Τέμπη του Νέστου(θέση Γαλάνη). Θα θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο και συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Με ιστορία χαραγμένη στην πέτρα και τη θάλασσα, «μήλον της έριδος» κατακτητών και πλημμυρισμένη με τις ευωδιές του εμπορίου από Δύση και Ανατολή, δεσπόζει με την αυθεντική της ομορφιά στη Βόρεια Ελλάδα. Η πλούσια ιστορία της αποτυπώνεται στα μοναδικά μνημεία της όπως το υδραγωγείο, το κάστρο, τα αρχοντικά της αλλά και το εντυπωσιακό λιμάνι της. Χρόνος για βόλτα και καφέ στα σοκάκια της και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Ξάνθη
  • Καρναβάλι Ξάνθης
  • Κομοτηνή
  • Πόρτο Λάγος - Βιστωνίδα
  • Θρακικά Τέμπη Νέστου – Φράγμα Θησαυρού
  • Δράμα
  • Μονή Καλαμιώτισσας
  • Πομακοχώρια (Σμίνθη – Εχίνος)
  • Καβάλα

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 4ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

4 ΜΕΡΕΣ

22-25/3

5 ΜΕΡΕΣ

21-25/3

Δίκλινο

319

399

3o άτομο

199

241

Μονόκλινο

454

578

* Επιβάρυνση για Deluxe Coco Mat ανακαινισμένο δωμάτιο: € 15 τη βραδιά

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή στο πολυτελέστατο Ζ PALACE 5* Lux στην Ξάνθη
• Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά
•  Δωρεάν χρήση της σάουνας και του γυμναστηρίου
• Αρχηγός / Συνοδός
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ