menu
+30 210 9889421
ΟΥΓΚΑΝΤΑ 12ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΟΥΓΚΑΝΤΑ 12ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 19/07 & 09/08 & 20/09 & 25/10

ΑΠΟ 4.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 19/07 & 09/08 & 20/09 & 25/10

ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Ασημότριχοι Γορίλες, Χιπαντζήδες και Λιοντάρια των δέντρων
12 ΗΜΕΡΕΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024
19/
7 | 9/8 | 20/9 | 25/10

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η Αφρική ξυπνά τα αρχέγονα αισθήματά μας! Ζήστε μαζί μας την εμπειρία ενός ταξιδιού έξω από τα «εκπολιτισμένα» μονοπάτια της «μαύρης ηπείρου». Ανεπανάληπτες στιγμές σ’ ένα ταξίδι που ελάχιστοι μέχρι σήμερα είχαν την τύχη να βιώσουν. Μια εξερευνητική αποστολή στα βάθη της ζούγκλας της Ουγκάντα για μια μοναδική συνάντηση με τους Ασημότριχους ορεινούς γορίλες στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι ελάχιστοι πλέον πληθυσμοί τους, ζουν σε μικρές «οικογενειακές» ομάδες στις δασωμένες βουνοπλαγιές του Μπουίντι στην Ουγκάντα, στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το Εθνικό Πάρκο Κίμπαλε αποτελεί καταφύγιο για τους Χιπαντζήδες, ενώ στο Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth θα απολαύσουμε τα τεράστια λιοντάρια των δέντρων.  Ο συνδυασμός φυσικών τοπίων και εικόνων που ανταποκρίνονται σ’ έναν άγνωστο κόσμο θα σας σημαδέψει!  Νομαδικοί λαοί, παζάρια, πόλεις και άνθρωποι χαμένοι σε άλλες εποχές. Ένα ταξίδι συγκινήσεων για ταξιδιώτες με ανησυχίες. Μην το χάσετε!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Εντέμπε

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Εντέμπε της Ουγκάντα.

Ημέρα 2η: Εντέμπε – Λίμνη Βικτώρια (Υδροβιότοπος Μαμπάμπα)

Άφιξη νωρίς το πρωί και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης Βικτώρια, της μεγαλύτερης τροπικής λίμνης της γης!

Παραλαβή δωματίων και χρόνος ξεκούρασης από τη νυχτερινή πτήση. Το απόγευμα θα εξερευνήσουμε τον υδροβιότοπο Μαμπάμπα, πλέοντας με ειδικά ξύλινα κανό στα κανάλια του για να απολαύσουμε μία τεράστια ποικιλία από σπάνια πουλιά.

Ημέρα 3η: Λίμνη Βικτώρια – Εθνικό Πάρκο Κίμπαλε

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με οχήματα 4Χ4 για το Εθνικό Πάρκο Κίμπαλε στα βορειοδυτικά της χώρας. Μια διαδρομή μέσα από χωριά, υπαίθριες αγορές και φυτείες τσαγιού που θα μας χαρίσουν μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ αλλά και θα μας μυήσουν παράλληλα στον μοναδικό τρόπο ζωής της Αφρικής όπου τα πάντα γίνονται με κόπο και που ακόμα και σήμερα μεγάλοι πληθυσμοί πασχίζουν σκληρά για την επιβίωση.

Άφιξη το απόγευμα στο Λοτζ μας, «χωμένο» κυριολεκτικά στη ζούγκλα του πάρκου.

Ημέρα 4η: Εθνικό Πάρκο Κίμπαλε (Σαφάρι Χιπαντζήδων)

Μια απίθανη μέρα μάς περιμένει σήμερα καθώς θα εισχωρήσουμε στα «άδυτα» της περιοχής για να εντοπίσουμε τους Χιπαντζήδες. Στη ουσία πρόκειται για έναν οικολογικό παράδεισο που φιλοξενεί διάφορα είδη μαϊμούδων, μεγάλα θηλαστικά και πουλιά. Ένα σαφάρι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Η μέρα μας θα τελειώσει με επίσκεψη στον υδροβιότοπο Μπιγκόντι, με τα πιο σπάνια πουλιά του πλανήτη.

Ημέρα 5η: Εθνικό Πάρκο Κίμπαλε – Πάρκο Queen Elizabeth

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η Αφρική είναι η παλαιότερη γαία του πλανήτη. Βαθιά ρήγματα, ηφαιστειακές λίμνες, πετρώματα και πλούσιο υπέδαφος συνηγορούν στο γεγονός ότι ένα ταξίδι στην Αφρική μάς πάει εκατομμύρια χρόνια πίσω! Η σημερινή μας διαδρομή διαπερνά την περιοχή των λιμνών που σχηματίστηκαν από τις τεκτονικές αλλαγές ηφαιστειακής δραστηριότητας. Εικόνες μαγικές από μια φύση ζωντανή και καταπράσινη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που συνήθως έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε ΑΦΡΙΚΗ!

Ημέρα 6η: Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth (Σαφάρι στο Πάρκο)

Το Queen Elizabeth είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα και πιο πλούσια πάρκα της Αφρικής.

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα της Αφρικής και περιλαμβάνει το κανάλι Καζίνγκα που ενώνει τις λίμνες Γεωργίου και Εδουάρδου καθώς και τη μεγάλη σαβάνα Kasenyi.

Είναι φυσικό λοιπόν να συγκεντρώνει τεράστια ποικιλία ζώων όπως ελέφαντες, βουβάλια, ιπποπόταμους, κροκόδειλους, λεοπαρδάλεις και λιοντάρια. Αυτά ακριβώς θα αναζητήσουμε κι εμείς σήμερα απολαμβάνοντας κυριολεκτικά ένα υπερθέαμα!

Το απόγευμα θα καταπλεύσουμε στην αλμυρή λίμνη Katwe διαμέσου του καναλιού Καζίγκα. Εκεί που το τόσο σημαντικό αλάτι συλλέγεται όχι μόνο για προσωπική χρήση αλλά και για βιοπορισμό των πληθυσμών της περιοχής.

Ημέρα 7η: Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth – Εθνικό Πάρκο Μπουίντι

Σήμερα ετοιμαστείτε για μία από τις πιο θεαματικές διαδρομές του ταξιδιού. Καθοδόν προς το ορεινό πάρκο του Μπουίντι θα περάσουμε από την περιοχή της Ισάσα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εκατοντάδες λιοντάρια πάνω στα δέντρα!!!!

Το απόγευμα θα μας βρει στην περιοχή του ορεινού καταφυγίου Μπουίντι.

Ημέρα 8η: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι (Αναζητώντας τους ασημότριχους γορίλες)

Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πύλη του Πάρκου για να συναντήσουμε τα τελευταία μεγαλοπρεπή ζώα των βουνών, τους ορεινούς γορίλες. Αφού ενημερωθούμε από τους ρεϊντζερς του πάρκου, ξεκινάει η ανάβαση στις πλαγιές του βουνού. Δεν είναι σαφάρι με τζιπ αλλά μία 4ωρη πορεία σε μονοπάτια με πυκνή βλάστηση που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και πειθαρχημένη πεζοπορία. Με την βοήθεια των οδηγών του πάρκου θα εντοπίσουμε κάποια από τις οικογένειες και μένοντας σιωπηλοί θα παρατηρήσουμε από μικρή απόσταση τα μεγαλοπρεπή ζώα στη φάση της αναζήτησης τροφής.

Καμία περιγραφή δεν μπορεί να φτάσει τα συναισθήματα αυτής της δραστηριότητας. Πρόκειται πραγματικά για την κορυφαία ταξιδιωτική εμπειρία της Αφρικής!

Μετά την επίσκεψη  θα κατηφορίσουμε από το βουνό και, αφού κάνουμε το πρώτο καθάρισμα να φύγουν οι λάσπες, θα απολαύσουμε το θέαμα των δασωμένων βουνών από το λοτζ μας κρατώντας πάντα στο μυαλό μας την ανάμνηση της πρωινής μας συνάντησης!

Ημέρα 9η: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι – Λίμνη Μπούρο

Μετά το πρωινό κατηφορίζουμε προς την περιοχή του Μπουχόμα κι από εκεί ανατολικά προς το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο.

Στη διαδρομή δεκάδες χωριά, απίστευτες σκηνές καθημερινής ζωής, αγορές και πολλά χαμόγελα!

Ημέρα 10η: Λίμνη Μπούρο – Τζίντζα

Νωρίς το πρωί θα απολαύσουμε μια πεζοπορική επίσκεψη στις όχθες της λίμνης Μπούρο. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε μέσα μας όσα μοναδικά είδαμε και γευτήκαμε σε αυτό το ταξίδι. Ο καθαρός δροσερός αέρας της Αφρικής, ο γαλανός ουρανός της, το βαθύ πράσινο της ζούγκλας, τα υγρά πρωινά στα βουνά της, ο ήχος των ζώων, το φτεροκόπημα των πουλιών στις λίμνες και τα κανάλια. Πόσες εικόνες να χωρέσει ο νους!!! Μάλλον σε αυτό το ταξίδι οι αναμνήσεις θα αποθηκευτούν κατευθείαν στη καρδιά σας!

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Τζίντζα που θα μας φιλοξενήσει για απόψε.

Ημέρα 11η: Τζίντζα – Εντέμπε - Αθήνα

Το πρωί θα απολαύσουμε μια επίσκεψη στις πηγές του Λευκού Νείλου, λίγο ‘έξω από την επαρχιακή πόλη της Τζίντζα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Εντέμπε απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12η: Αθήνα

Νωρίς το πρωί άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΄ ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι
Είσοδοι

Εξερευνητική Αποστολή στην Ουγκάντα

12 ημέρες

Πλήρης διατροφή στο σαφάρι.

Ημιδ/φή στη λίμνη Βικτώρια

19/07, 09/08, 20/09, 25/10

4*,  & λοτζ στα πάρκα

4.190

+890

+990

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Ethiopian Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5* & λοτζ στo Σαφάρι
 • Πλήρη διατροφή στο Σαφάρι και ημιδιατροφή στη Λίμνη Βικτώρια
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. στα Εθνικά Πάρκα)
 • Αχθοφορικά μιας (1) αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού:
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Απαραίτητο βιβλιάριο κίτρινου πυρετού, το οποίο θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι πέντε (25) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομή

Αριθμός πτήσης

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

ET 765

01.05

06.55

Αντίς Αμπέμπα – Εντέμπε

ET 332

08.50

10.55

Εντέμπε – Αντίς Αμπέμπα

ET 335

18.35

20.40

Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

ET 764

23.35

05.05

.
Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ