menu
+30 210 9889421
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ 11ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P2)

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ 11ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/07 & 05, 08, 25/08 & 18/09 & 27/10 & 14/11

ΑΠΟ 1.050 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/07 & 05, 08, 25/08 & 18/09 & 27/10 & 14/11

Κολόμπο, Νταμπούλα, Πινναβάλα/Ορφανοτροφείο Ελεφάντων, Σιγκιρίγια, Πολοναρούα, Μάταλε, Κάντυ, Φυτείες τσαγιού, Νουβάρα Ελίγια, Έλλα, Εθνικό Πάρκο Γυάλα, Γκάλλε,

Μπεντότα  (ή Μπερουβέλα)

Η Σρι Λάνκα, το "δάκρυ της Ασίας", είναι ένα νησί που βρίσκεται νοτιανατολικά της Ινδίας και που μέχρι το 1972 ονομαζόταν Κεϋλάνη. Το ευλογημένο αυτό νησί είναι ένας μυστηριακός, μαγευτικός προορισμός που συνεπαίρνει κάθε ταξιδιώτη. Μια χώρα απαράμιλλης ομορφιάς με πυκνή τροπική βλάστηση. Τα εθνικά πάρκα, οι φυτείες τσαγιού και μπαχαρικών, οι παραλίες με τους κοκκοφοίνικες, οι επιβλητικοί ναοί, οι μύθοι, οι παραδόσεις χιλιάδων ετών, οι γεύσεις, το καταπληκτικό φαγητό και πάνω απ’ όλα οι χαμογελαστοί, ευγενικοί και φιλόξενοι κάτοικοί της, συνθέτουν έναν τόπο παραδεισένιο!

v Επίσκεψη στις σπηλιές της Νταμπούλα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

v Επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην Πινναβάλα

v Άνοδος στον Βράχο της Σιγκιρίγια, το εκπληκτικό πέτρινο "φρούριο-λιοντάρι", μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

v Επίσκεψη στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Περαντενίγια με τις πανέμορφες ποικιλίες λουλουδιών και δέντρων

v Επίσκεψη σε κήπο μπαχαρικών, για τα οποία η Κεϋλάνη ήταν και είναι παγκοσμίως γνωστή

v Επίσκεψη στον ναό του Δοντιού του Βούδα  στην Κάντυ, ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών

v Πολιτιστικό σόου στην Κάντυ, για να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερο την πλούσια και ζωντανή κουλτούρα αυτού του τόπου

v Επίσκεψη στην μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

v Επίσκεψη σε φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού, για να μάθουμε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του παγκοσμίως διάσημου Ceylon tea

v Περιήγηση στην Νουβάρα Ελίγια, την αγαπημένη πόλη των Βρετανών αποικιοκρατών

v Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα

v Επίσκεψη στην πανέμορφη αποικιακή πόλη Γκάλλε

v Δύο  διανυκτερεύσεις σε παραλία της Σρι Λάνκα

v Περιήγηση και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το  Κολόμπο

v Ημιδιατροφή (Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο  την παραμονή των Χριστουγέννων)

v Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα: Αθήνα - Κολόμπο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.

2η μέρα: Κολόμπο - Πινναβάλα/Ορφανοτροφείο Ελεφάντων - Νταμπούλα (ή Χαμπαράνα)

Άφιξη στο Κολόμπο και άμεση αναχώρηση για την Πινναβάλα (Pinnawala) όπου θα επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων, στο οποίο το εξειδικευμένο προσωπικό φροντίζει και περιθάλπει εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Συνεχίζουμε για την Νταμπούλα. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τις περίφημες σπηλιές της, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένα με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια φιλοξενούν επίσης περί τα 150 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 14 μέτρων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Νταμπούλα - Σιγκιρίγια - Πολοναρούα - Μάταλε, Κήπος μπαχαρικών - Κάντυ

Πρωινή αναχώρηση για Σιγκιρίγια. Φθάνοντας, θα ανεβούμε στον περίφημο "Βράχο της Σιγκιρίγια", που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο ύψους 250 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 477 μ.Χ. και είναι γνωστό σαν "φρούριο-λιοντάρι". Στην κορυφή του βράχου με τα πολυεπίπεδα πλατώματα βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με βασιλική πισίνα, λιμνούλες και κήπους που αρδεύονταν με ένα ευφυές υδραυλικό σύστημα - ένα κολοσσιαίο αριστούργημα του μεγάλου βασιλιά Κασυάπα. Το σημαντικότερο όμως αξιοθέατο του βράχου αυτού είναι οι εντυπωσιακές νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", ζωγραφισμένες με γήινα χρώματα πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Μετά  την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων, το βασιλικό λουτρό, το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα του Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση, τον ναό που φυλάσσονταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα (πριν μεταφερθεί στην Κάντυ) και τα ερείπια του μοναστηριού. Συνεχίζουμε για την Κάντυ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σρι Λάνκα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Μάταλε και θα επισκεφθούμε έναν κήπο μπαχαρικών, για τα οποία η Κεϋλάνη ήταν και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι παγκοσμίως γνωστή. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη ιερή πόλη Κάντυ, την τελευταία  πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης πριν ο έλεγχος της χώρας περιέλθει στα χέρια των Βρετανών, το 1815. Η Κάντυ, το στολίδι της κεντρικής Κεϋλάνης, είναι μια πόλη γεμάτη θρύλους και παραδόσεις. Περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και στο κέντρο της βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κάντυ ~ Ξενάγηση, Βοτανικοί Κήποι, Σόου

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Περαντενίγια (Peradeniya), που βρίσκονται σε περίπου 6 χιλιόμετρα από την Κάντυ. Περπατώντας μέσα στους εκπληκτικά διαμορφωμένους χώρους τους θα δούμε πανέμορφες ποικιλίες λουλουδιών και δέντρων όχι μόνο από τη Σρι Λάνκα, αλλά και από γειτονικές χώρες (Ινδία, Βιρμανία, Ιαπωνία, Ιάβα κλπ.). Επιστροφή στην πόλη και βόλτα με το αυτοκίνητο περιμετρικά της λίμνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παζάρι με τις πολυάριθμες χειροποίητες κατασκευές, καθώς και τον ναό στον οποίο φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη το ιερό κειμήλιο του Δοντιού του Βούδα - ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Ο ναός βρίσκεται στο συγκρότημα του παλατιού του πάλαι ποτέ βασιλείου της Κάντυ και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι τελετές λαμβάνουν χώρα τρεις φορές την ημέρα: την αυγή, το μεσημέρι και το βράδυ. Κάθε Τετάρτη γίνεται ένα συμβολικό μπάνιο του κειμηλίου με ένα φυτικό παρασκεύασμα φτιαγμένο από αρωματισμένο νερό και ευωδιαστά λουλούδια, το οποίο στη συνέχεια διανέμεται μεταξύ των παρισταμένων, καθότι θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα πολιτιστικό σόου με μουσική και χορούς, για να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερο την πλούσια και ζωντανή κουλτούρα αυτού του τόπου. Δείπνο. Διανυκτέρευση

5η μέρα: Κάντυ - Φυτείες τσαγιού - Νουβάρα Ελίγια

Πρωινή αναχώρηση για τη Νουβάρα Ελίγια, με ενδιάμεση στάση σε φυτεία και σε εργοστάσιο τσαγιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του παγκοσμίως διάσημου Ceylon tea (τσάι Κεϋλάνης). Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές του, με τις γυναίκες της περιοχής να το συλλέγουν με το χέρι και τους άντρες να ασχολούνται με τις εργασίες διαλογής, τυποποίησης κλπ. Θα καταλήξουμε στην "Μικρή Αγγλία", τη Νουβάρα Ελίγια, την "Πόλη του Φωτός", μια περιοχή που βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο και περιβάλλεται από καταπράσινες κοιλάδες με φυτείες τσαγιού. Χάρη στο ήπιο, δροσερό της κλίμα και τα εύφορα εδάφη της, υπήρξε η αγαπημένη πόλη των Βρετανών αποικιοκρατών και για τον λόγο αυτό πολλά σπίτια της μοιάζουν με κατοικίες Αγγλικής επαρχίας. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παρασκευής Τσαγιού. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης, θα δούμε τη λίμνη Γκρέγκορυ, θα επισκεφθούμε το πάρκο Βικτώρια και την τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Νουβάρα Ελίγια -  Έλλα - Εθνικό Πάρκο Γυάλα

Αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Γυάλα μέσω μιας υπέροχης διαδρομής μέσα από καταπράσινες κοιλάδες, δασωμένους λόφους, πολυάριθμους καταρράκτες, φυτείες τσαγιού και γυναίκες με πολύχρωμα σάρι. Θα κάνουμε μια στάση στην Έλλα τη μικρή αυτή κωμόπολη που αποτελεί βάση για πολλές πεζοπορικές εκδρομές στην γύρω περιοχή. Θα σταματήσουμε στους  Καταρράκτες Ραβάνα, και φθάνουμε στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Εθνικό Πάρκο Γυάλα, Σαφάρι - Γκάλλε, Περιήγηση - Μπεντότα

Μετά το σαφάρι μας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Γκάλλε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε τους χαρακτηριστικούς ψαράδες του νησιού, που ψαρεύουν με τον παραδοσιακό τους τρόπο, καθήμενοι πάνω σε πασσάλους - μια χαρακτηριστική εικόνα της Σρι Λάνκα, που δεν λείπει από κανένα φωτογραφικό άλμπουμ. Άφιξη και περιήγηση στο Γκάλλε, το Φρούριο του οποίου κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς. Περπατώντας στα δρομάκια του θα δούμε την Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να ενώνεται με το τροπικό περιβάλλον και τις παραδόσεις της Νότιας Ασίας, δημιουργώντας μια ζωντανή ατμόσφαιρα και θα ανακαλύψουμε στοιχεία μιας κληρονομιάς που διατηρήθηκε για περισσότερους από 3,5 αιώνες. Συνεχίζουμε για την παραθαλάσσια πόλη Μπεντότα, που βρίσκεται στη νότια όχθη των εκβολών του ομώνυμου ποταμού. (Ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης η διανυκτέρευση μπορεί να γίνει στην γειτονική παραλία Μπερουβέλα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Μπεντότα ή Μπερουβέλα

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για χαλάρωση και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μπεντότα ή Μπερουβέλα - Κολόμπο,

Πρωινό ελεύθερο Check out από το ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Κολόμπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Κολόμπο Περιήγηση – Πτήση για Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο και περιήγηση στην πρωτεύουσα που σφύζει από ζωή. Τα μοντέρνα κτίρια και οι επιβλητικοί ουρανοξύστες κυριαρχούν στο αστικό τοπίο, ενώ τα κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής μαρτυρούν τη διαδοχή των κατακτητών του νησιού - Πορτογάλοι, Ολλανδοί και κυρίως Βρετανοί, οι οποίοι έκαναν το Κολόμπο ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά τους λιμάνια στον Ινδικό. Περνάμε από τον ιστορικό Ιππόδρομο, που σήμερα φιλοξενεί καταστήματα με προϊόντα τσαγιού, ρούχων και τροφίμων, την παραλιακή λεωφόρο Γκάλε Φέις Γκριν (Galle Face Green) και τη λίμνη Μπέιρα (Beira). Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού (1857), θα κάνουμε βόλτα στην γραφική αγορά της Πέττα (Pettah) και θα φθάσουμε στην πλατεία της Ανεξαρτησίας με τα επώνυμα καταστήματα, τα μεγάλα εστιατόρια και μπαρ (παραδοσιακό στέκι για ντόπιους και τουρίστες). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η μέρα: Άφιξη στην  Αθήνα

Τιμή κατ' άτομο

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχώρηση

02/07

1.250 €

1.100 €

1.690 €

Αναχωρήσεις

22/07, 05/08

1.390 €

1.240 €

1.830 €

Αναχώρηση

08/08*

*Φεστιβάλ Περαχέρα

1.450 €

1.300 €

1.950 €

Αναχώρηση

25/08

1.190 €

1.040 €

1.630 €

Αναχωρήσεις

18/09, 04/11

1.150 €

1.000 €

1.590 €

Αναχώρηση

24/10

1.050 €

900 €

1.490 €

v Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 980 €

Περιλαμβάνονται

v Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού

v Ξενοδοχεία 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), όπως αναγράφονται στον ανωτέρω πίνακα ή παρόμοια

v Ημιδιατροφή

v Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

v Είσοδοι στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην Πινναβάλα, στις σπηλιές της Νταμπούλα, στον Βράχο της Σιγκιρίγια, στους βοτανικούς κήπους Περαντενίγια, σε κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε, στον ναό του Δοντιού του Βούδα στην Κάντυ, σε φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού και στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα

v Πολιτιστικό σόου στην Κάντυ

v Ασφάλεια αστικής ευθύνης

v Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας

Δεν Περιλαμβάνονται

v Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 980

v Βίζα Σρι Λάνκα: εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα με κόστος: 55 €

v Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία 4* , 5*

Νταμπούλα/Χαμπαράνα

Cinnamon Lodge

Κάντυ

Cinnamon Citadel

Νουβάρα Ελίγια

Black Pool Hotel

Γυάλα

Oak Ray Wild

Μπεντότα ή Μπερουβέλα

Cinnamon Beach ή Cinnamon Bay

Κολόμπο

Cinnamon Lakeside

Σημειώσεις: •Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΠΤΗΣΕΙΣ

02/07

22/07

05/08

08/08

25/08

18/09

QR 208

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40 – 00:05+1

03/07

23/07

06/08

09/08

26/08

19/09

QR 664

ΝΤΟΧΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ

01:25 - 09:00

11/07

31/07

14/08

17/08

03/09

27/09

QR 655

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ

20:20 - 22:50

12/07

01/08

15/08

18/08

04/09

28/09

QR 211

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

01.50 – 06.40

24/10

04/11

GF 042

ΑΘΗΝΑ -  ΜΠΑΧΡΕΪΝ

15:00 - 19:00

GF 144

ΜΠΑΧΡΕΪΝ - ΚΟΛΟΜΠΟ

23:05 - 09:05+1

02/11

13/11

GF 145

ΚΟΛΟΜΠΟ  -  ΜΠΑΧΡΕΪΝ

17:00- 22:10

03/11

14/11

GF 047

ΜΠΑΧΡΕΪΝ - ΑΘΗΝΑ

01:30 - 05:25Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE