menu
+30 210 9889421
ΝΑΠΟΛΗ - ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ 8ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΣ (P2)

ΝΑΠΟΛΗ - ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ 8ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/06

ΑΠΟ 900 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/06

ΝΑΠΟΛΗ - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

Σορρέντο, Σαλέρνο, Κάπρι, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ), Ματέρα – Καλημέρα – Στερνατία – Καζέρτα

1η μέρα: Αθήνα – Ηγουμενίτσα / Πλοίο για Μπρίντεζι

Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση σε σύγχρονο ταχύπλοο για το ταξίδι μας προς το Μπρίντεζι . Άφιξη το βράδυ και αναχώρηση για την όμορφη πρωτεύουσα του Σαλέντο., το Λέτσε . Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* .

2η μέρα: Λέτσε - Καλημέρα - Στερνατία - Λέτσε

Πρωινό και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, που δικαίως επονομάζεται "Φλωρεντία του Νότου", περικλείεται από τείχη με τρεις πύλες. Εδώ, θα δούμε την πλατεία Sant Oronzo (Σαντ΄Ορόντζο), το ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, τον Καθεδρικό ναό, το μεσαιωνικό Κυβερνείο, την Σάντα Κρότσε και άλλα αντιπροσωπευτικά κτίρια του περίφημου μπαρόκ Λετσέζε (Barocco Lecesse). Στη συνέχεια αναχώρηση για ένα οδοιπορικό στα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο και συνάντηση με τους τελευταίους ελληνόφωνους ραψωδούς της Γκρέτσια Σαλεντίνα, που μας καλωσορίζουν με το: "Kalos Irtate" και μας βροντοφωνάζουν "Εμεί εν είμαστε Γκρέτσι. Εμεί είμαστε οι Γκρέτσι"… Αρχικά επισκεπτόμαστε την Καλημέρα, την "πύλη της Γκρετσία", πνευματική και πολιτιστική πρωτεύουσα της περιοχής, που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης των κατοίκων της και την έντονη ελληνική τους συνείδηση. Μια στήλη, δώρο της Ελλάδας (μετά από αίτημα των κατοίκων να τους σταλεί ένα κομμάτι πέτρα από την Ακρόπολη σαν σύμβολο της κοινής ρίζας), μας καλωσορίζει με την επιγραφή "Ξένη εσύ δεν είσαι εδώ στην Καλημέρα". Συνεχίζουμε για το χωριό Στερνατία, όπου διατηρούνται τα περισσότερα ελληνικά ήθη και έθιμα, καθώς και τα τοπωνύμια. Θα δούμε το φημισμένο υπόγειο ελαιοτριβείο, την πόρτα "Φιλία" και τον σύλλογο "Χώρα Μα" (Η Χώρα μας), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε ηλικιωμένους γκρεκάνους και να μιλήσουμε μαζί τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λέτσε - Νάπολη, περιήγηση πόλης – Καζέρτα - Νόλα

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, την πολύχρωμη, ζωντανή και γοητευτική Νάπολη, τη γενέτειρα του τενόρου Ενρίκο Καρούζο, την πατρίδα του Πουλτσινέλα (πρόσωπο της Κομέντια ντελ’ Άρτε), της πίτσας, της σάλτσας Napoletana και της σαλάτας Caprese.  Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη, μία από τις πιο παλιές και πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο, ένα υπαίθριο μουσείο, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, θα δούμε τα γραφικά σοκάκια, τις μεγαλόπρεπες εκκλησίες, τα μαγαζάκια και τις πιτσαρίες. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στην ιστορική Καζέρτα την εντυπωσιακή πόλη που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των χρόνων και ιδιως κατα την εποχή της Βασιλείας  των Δυο Σικελιών του Οίκου των Βουρβώνων, με τα παλαιά μεγαλόπρεπα οικοδομήματα , όπου το κυριότερο και πιό αντιπροσωπευτικό Παλάτσο Ρεάλε , δεσπόζει με την επιβλητικότητα του και δίκαια ονομάζεται Βερσαλλίες της Ιταλίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μεταφορά στη γειτονική πόλη Νόλα, πατρίδα του Τζιορντάνο Μπρούνο και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Νόλα   -  Κάπρι… ο κήπος της Εδέμ, το νησί της Dolce Vita - Νόλα

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό έναν από τους πιο διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, το κομψό και φινετσάτο νησί Κάπρι. Φθάνοντας στην Marina Grande θα ανέβουμε με ιδιωτικά λεωφορειάκια (έξοδα ατομικά) στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι, τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε τους διάσημους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni - σήμα κατατεθέν του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping. Συνεχίζουμε με τα ιδιωτικά λεωφορειάκια μας και ανηφορίζουμε προς τον δεύτερο οικισμό του νησιού, το Anacapri (Άνω Κάπρι), όπου βρίσκεται η Villa San Michele. Σας προτείνουμε να ανεβείτε με τελεφερίκ (Lift) στην κορυφή του Monte Solaro (589 μέτρα, το ψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα). Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς τη Marina Grande και επιβιβαζόμαστε στο καράβι με προορισμό τη Νάπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νόλα - Πομπηία - Σορρέντο - Νόλα

Πρωινή αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια "ζωντανή" αρχαία πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γοητευτικό Σορρέντο, όπου κατά την περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης. Εδώ θα γευθείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Νόλα - Σαλέρνο - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι (Ραβέλλο) - Σαλέρνο - Νόλα

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στη "μητρόπολη της ακτής", το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομά του στα 48 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με τον πύργο, τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι, αναχώρηση για Σαλέρνο και από εκεί για τη Νόλα και το ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Νόλα – Ματέρα  – Μπρίντεζι / Πλοίο για Ηγουμενίτσα

Πρωινή αναχώρηση για την μοναδική  Ματέρα με τα παγκόσμια γνωστά  " Σάσσι  ντι  Ματέρα " τα σπίτια / κατοικίες /σπηλιές , σκαμμένα μεσα στα βράχια που η ιστορία τους ξεκινά απο την προιστορική περίοδο. Ολόκληρο το σύμπλεγμα των οικημάτων  αυτών  έχει δημιουργηθεί  σε αλλεπάλληλα   επίπεδα  που επικοινωνούν μεταξύ  τους  με σκαλοπάτια , μονοπάτια και στενές διόδους   , μεσα στο στενό φαράγγι  της πετρώδους περιοχής, Συνεχίζουμε προς το Μπρίντεζι , επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα: Ηγουμενίτσα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν την πλεύση των καραβιών προς Ποζιτάνο και Αμάλφι, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί οδικώς, με πούλμαν της γραμμής
  • Οι προαιρετικές εκδρομές διοργανώνονται σε συνεννόηση με τον τοπικό πράκτορα και η εκτέλεσή τους
  • εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων καθώς και από τη διαθεσιμότητα / τιμή των πούλμαν
  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 14:00 - 16:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων έως τις 10:00 - 12:00 της ημέρας αναχώρησης (ανάλογα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου).
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21 Ιουνίου  –  8 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

900

3ο άτομο έως 12 ετών

700

Μονόκλινο

1200

 

Περιλαμβάνονται

  • Εισιτήρια πλοίων σε pullman θέσεις για το δρομολόγιο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ και σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) για το δρομολόγιο ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ με την εταιρεία GRIMALDI
    ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ 14.00 – 21.00
    ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 22.00 – 07.00
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Λέτσε
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη γύρω περιοχή της Νάπολη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγός στην Πομπηία
  • Ξεναγός στο αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολης
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • v Φόροι πόλεων, check points, parking, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Εισιτήρια πλοίων και τελεφερίκ, μεταφορές στο Κάπρι, εισιτήρια πλοίου Ποζιτάνο - Αμάλφι
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Επιβαρύνσεις καμπινών κατ’ άτομο

| 4κλινη εξωτερική € 45 | 3κλινη εξωτερική € 75 | 3κλινη εσωτερική € 55
| 2κλινη εξωτερική € 95 | 2κλινη εσωτερική € 75


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ