menu
+30 210 9889421
ΑΡΚΤΙΚΗ - ΣΠΙΤΣΒΕΡΓΗ 9ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΡΚΤΙΚΗ - ΣΠΙΤΣΒΕΡΓΗ 9ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/06

ΑΠΟ 3.890 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/06

Στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό Ωκεανό, κάπου ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο, βρίσκεται η Σπιτσβέργη, το μεγαλύτερο νησί της Νορβηγίας στις 78 μοίρες βόρειο γεωγραφικό πλάτος. Στις αρχές Μαρτίου το απόλυτο σκοτάδι αρχίζει να «διαλύεται» και οι αχτίδες του ήλιου το λούζουν με ένα πλούσιο καθαρό φως μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Αυτή την περίοδο η φύση ξυπνάει. Η άγρια πανίδα πεινασμένη τριγυρνά για τροφή. Η ελάχιστη αλλά ξεχωριστή χλωρίδα ξεπετάγεται μέσα από το υγρό έδαφος κι ατενίζει το φως! Ένα ταξίδι στη Σπιτσβέργη απευθύνεται σε πραγματικούς ταξιδιώτες που επιθυμούν να απολαύσουν τα μοναδικά αρκτικά τοπία και να αποθανατίσουν τη θεαματική ομορφιά της φύσης. Τοπία δυσπρόσιτα, απομονωμένα χωρίς υποδομές που προσεγγίζονται μόνο από τις ακτές του νησιού. Παγετώνες, φιορδς, θαλασσοπούλια, αρκτικές αρκούδες, ελκ και φάλαινες θα συντροφεύουν το ταξίδι μας σε μια εξερεύνηση τόσο ξεχωριστή! Σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από τον βόρειο πόλο! Αν θέλετε να νιώσετε αυτή την αύρα του δροσερού βόρειου άνεμου, το απόλυτο φως να λούζει τα γαλανά νερά του αρκτικού ωκεανού και τους ψίθυρους των ζώων την ώρα που ευτυχισμένα στρέφουν προς τον ήλιο, τότε αυτό το ταξίδι είναι για σας.

Το Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, βόρεια της ηπειρωτικής Ευρώπης, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Αποτελείται από μια ομάδα έντεκα κύριων νησιών που βρίσκονται ανάμεσα σε γεωγραφικό πλάτος 75° ως 81°Β και γεωγραφικό μήκος 10° ως 35°Α.

Το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ αποτελεί το βορειότερο κομμάτι του Βασιλείου της Νορβηγίας, σύμφωνα με συνθήκη του 1925. Τρία μόνο νησιά κατοικούνται και ο μεγαλύτερος οικισμός/πρωτεύουσα είναι το Λογκγέαρμπγεν στο νησί Σπιτσβέργη.

Το κυριότερα νησιά του αρχιπελάγους είναι η Σπιτσβέργη, η Βορειοανατολική  Γη, η Έντγκεγια, η Μπάρεντσεγια, η Κβίτεγια, το Πρινς Καρλς Φόρλαντ, η Κόνγκσεγια και η Μπγιέρνεγια,

Η συνολική έκταση των νησιών του αρχιπελάγους είναι 61.022 τ.χλμ. και ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 2.500 κατοίκους περίπου.

Η Συνθήκη του Σβάλμπαρντ του 1920 καθορίζει ως Σβάλμπαρντ όλα τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες. Η  Σπιτσβέργη, καλύπτει περισσότερο από το ήμισυ του αρχιπελάγους. Όλοι οι οικισμοί βρίσκονται στη Σπιτσβέργη, εκτός από τις μετεωρολογικές βάσεις στη Μπγιέρνεγια.

Το νορβηγικό κράτος ανέλαβε την ιδιοκτησία όλων των μη διεκδικηθεισών γαιών, ήτοι 95,2% του αρχιπελάγους, όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του Σβάλμπαρντ. Η Store Norske κατέχει το 4%, η Arktikugol το 0,4%, ενώ άλλοι ιδιοκτήτες το 0,4%.

Δεδομένου ότι το Σβάλμπαρντ βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, βιώνει τον ήλιο του μεσονυχτίου το καλοκαίρι και την πολική νύχτα το χειμώνα. Στο Λόνγκγιαρμπιεν ο ήλιος του μεσονυχτίου διαρκεί από τις 20 Απριλίου ως τις 23 Αυγούστου και η πολική νύχτα από τις 26 Οκτωβρίου ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Οι Παγετώνες καλύπτουν 36.502 τ.χλμ. δηλαδή το 60% της Σβάλμπαρντ, 30% είναι άγονοι βράχοι ενώ το 10% διαθέτει βλάστηση.

Η εδαφική μορφολογία του Σβάλμπαρντ προέκυψε από επαναλαμβανόμενες εποχές παγετώνων, όταν οι παγετώνες μετέτρεπαν το πρώην οροπέδιο σε φιόρδ, κοιλάδες και βουνά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η (3/6) : Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Όσλο

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Αργά το βράδυ άφιξη το αεροδρόμιο της πόλης και μεταφορά σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου για διανυκτέρευση. (λόγω της πολύ βραδινής άφιξης δεν υπάρχει δυνατότητα για δείπνο).

Ημέρα 2η (4/6): Όσλο - Λόνγκιρμπιεν (Μουσείο της Σπιτσβέργης)

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σπιτσβέργη. Άφιξη στην πρωτεύουσα του νησιού, το Λόνγκιρμπιεν που είναι η μοναδική πύλη εισόδου στο αρχιπέλαγος, έχει περίπου 2.500 κατοίκους και είναι χτισμένη στον κόλπο του Ισφιόρντεν στην δυτική ακτή του νησιού. Εμείς θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την περιοχή μέσα από το Μουσείο της Σπιτσβέργης. Τα εκθέματά του θα μας ταξιδέψουν στην γεωλογική ιστορία της περιοχής, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ιστορία του τόπου και τη γεωπολιτική του σημασία.

Ημέρα 3η (5/6) : Λόνγκιρμπιεν (Ξενάγηση Πόλης – North Pole Expedition Museum)

Μετά από ένα πλούσιο σκανδιναβικό πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πρωτεύουσας. Η δημιουργία της πόλης καθώς και όλη η οικονομική της ανάπτυξη, βασίστηκε στον ορυκτό άνθρακα. Τα πλούσια κοιτάσματα του νησιού προσέλκυσαν επενδύσεις σε ορυχεία που χάσκουν ακόμα και σήμερα μέσα στα βουνά και τις κοιλάδες, άλλα παρατημένα κι άλλα ακόμα εν ενεργεία. Στην περιοχή του Advendalen θα μιλήσουμε για το ορυχείο Mine 7 και θα θαυμάσουμε τη θέα στον κόλπο του Ισφιόρντεν.  Στη συνέχεια στην περιοχή του Hotellneset θα δούμε (εξωτερικά μια που απαγορεύεται η είσοδος) το Svalbard Global Seed Vault, την Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων, μια από τις σημαντικότερες τράπεζες σπόρων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο δίκτυο αποθήκευσης σπόρων το οποίο δημιουργήθηκε με τη Διεθνή Συνθήκη Γενετικών Πόρων Φυτών του 2004. Η κατασκευή της κόστισε $8 εκ. δολάρια και χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση. Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη και να αποτρέψει την εξαφάνιση καλλιεργούμενων ειδών μετά από κάποιον πόλεμο, φυσική καταστροφή ή πανδημία. Η αποθήκευση γίνεται σε ψυχρούς και στεγνούς θαλάμους σε σήραγγες βάθους 120 μέτρων μέσα σε ένα βουνό από ψαμμίτη! Στην ίδια περιοχή θα δούμε και την Nasa Base, έναν επίγειο σταθμό δορυφόρων μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας. Ακολουθεί η εκκλησία στην ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας, τα κτίρια του Πανεπιστημίου, και φυσικά το εξαιρετικό Μουσείο North Pole Expedition Museum, με πληροφορίες και εκθέματα από την εποχή της φαλαινοθηρίας αλλά και των εξερευνητών! Η πόλη μικρή σε έκταση, όμως τα όσα θα ακούσουμε από τον τοπικό μας ξεναγό σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν.

Ημέρα 4η (6/6) : Λόνγκιρμπιεν (Επίσκεψη του Oρυχείου Cole Mine 3)

Σήμερα ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή εμπειρία! Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τη σκληρή δουλειά των ανθρακωρύχων, είχατε όμως πότε φανταστεί ότι θα βρισκόσασταν εσείς οι ίδιοι,  μέσα σε στοές στα έγκατα της γης, ζώντας λεπτό προς λεπτό την καθημερινότητα του μόχθου αυτών των ανθρώπων που βρέθηκαν να δουλεύουν εδώ μέχρι και πριν από 20 χρόνια, ακολουθώντας τον «πυρετό» του Μαύρου Χρυσού; Με πλήρη ασφάλεια, ειδικό εξοπλισμό και τον ξεναγό μας θα ιχνηλατήσουμε το παλιό Ανθρακωρυχείο Cole Mine 3 στην περιοχή του Adventfjord. Κράνη για προστασία, ζεστά ρούχα λόγο της υγρής και παγωμένης ατμόσφαιράς και με ειδικούς  φακούς θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στο χρόνο βαθιά μέσα στις στοές του βουνού. Είναι βέβαιον πως αυτή τη μέρα θα την θυμάστε για πάντα!

Ημέρα 5η (7/6) :  Λόνγκιρμπιεν (Κρουαζιέρα, Παγετώνες και Φιορδ)

Ακόμα μία καταπληκτική μέρα στην Αρκτική! Με υβριδικό, ηλεκτροκίνητο Καταμαράν θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι του Λόνγκιρμπιεν για το Billefjorden και το μέτωπο του Παγετώνα  Nordenskiöldbreen. Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολο να προβλεφθούν, τα τοπία όμως θα σας μαγέψουν. Βρισκόμαστε στην αρχή του αρκτικού καλοκαιριού κι ένα μέρος του Billefjorden θα είναι καλυμμένο με πάγο. Οι αθόρυβες ηλεκτροκίνητες μηχανές του σκάφους μας θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίζουν τα κομμάτια πάγου αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας ξεχωριστής συνάντησης με την Άγρια Πανίδα της περιοχής. Στο βάθος του φιόρδ βρίσκεται το μέτωπο του εντυπωσιακού παγετώνα Nordenskiöldbreen ενώ από τον κόλπο Skansbukta

θα έχουν την ευκαιρία να ατενίσουμε την Ρωσική πόλη- φάντασμα Πυραμίντεν, που είναι πλέον εγκαταλελειμμένη αφού τα τοπικά ανθρακωρυχεία δεν λειτουργούν πια.

Ημέρα 6η (8/6) : Λόνγκιρμπιεν (Εκδρομή με έλκηθρα στο Adventsdalen)

Για πάρα πολλά χρόνια το μοναδικό μεταφορικό μέσο στις Αρκτικές περιοχές ήταν τα έλκηθρα. Δυνατά και πανέμορφα χάσκι μπορούσαν να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σέρνοντας ανθρώπους και εμπορεύματα. Εκδρομή λοιπόν με έλκηθρα στο Adventsdalen, μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία που δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα μας. Καθώς θα διασχίζουμε την κοιλάδα Αντβεντ, ο δροσερός αέρας θα αναζωογονεί όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μας! Τα χιονισμένα βουνά, ο μπλε ουρανός κι η ταπεινή αρκτική χλωρίδα θα διανθίζεται με την αγέρωχη περπατησιά των ταράνδων και τα τρεχαλητά από τις αλεπουδίτσες που θα αναστατώνονται καθώς ένα σμάρι μεταναστευτικών πουλιών θα φτερουγίζει ξέπνοο ύστερα από ένα κουραστικό ταξίδι από την μακρινή Ανταρκτική. Φτάνοντας στο Endalen θα νιώθουμε πολύ τυχεροί που ζήσαμε μια τέτοια περιπέτεια!

Ημέρα 7η (9/6) : Λόνγκιρμπιεν (Θαλάσσιο «Σαφάρι» στην Borebukta)

Μία ώρα ανοιχτά από το λιμάνι του Λόνγκιρμπιεν βρίσκεται η περιοχή της Borebukta. Αυτή την εποχή του χρόνου οι θαλάσσιοι Ίπποι συνηθίζουν να ξαπλώνουν παρέες παρέες στην ακτή. Τα μεγαλόσωμα αυτά ζώα με τους χαυλιόδοντες και το έντονο ταπεραμέντο, δέχτηκαν για πολλά χρόνια το ανελέητο κυνήγι του ανθρώπου όπως ακριβώς οι φώκιες και οι φάλαινες. Το 1952 ο συνολικός πληθυσμός τους δεν ξεπερνούσε μερικές χιλιάδες και τότε το είδος τέθηκε σε προστασία. Σήμερα ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά κι έτσι όλο και κάποια παρέα θα δούμε να λιάζεται πάνω στον πάγου ή ακόμα ακόμα κάποιους νεαρούς αρσενικούς να παλεύουν για την κυριαρχία της περιοχής. Ένα είναι σίγουρο ντυθείτε ζεστά γιατί η θέα από το κατάστρωμα είναι μαγική!

Ημέρα 8η (10/6) : Λόνγκιρμπιεν – Οσλο

Σήμερα κάντε μια πρωινή βόλτα στην πόλη, αναλογιστείτε την μοναξιά  στον μακρύ παγωμένο  χειμώνα της περιοχής και με την ανάμνηση των όσων ακούσατε και είδατε εδώ πιείτε μια ζεστή σοκολάτα και ψωνίστε τα αναμνηστικά σας από το μοναδικό πολυκατάστημα. Σύντομα η μεσημεριανή μας πτήση θα μας φέρει πίσω στον πολιτισμό. Το βραδάκι θα απολαμβάνουμε το δείπνο μας στο Όσλο.

Ημέρα 9η (11/6) :  Οσλο – Αθήνα

Φθάνοντας στο αεροδρόμιο του Όσλο, ακριβώς στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η μεγάλη μας εξερεύνηση, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Η μικροσκοπική πρωτεύουσα του Λόνγκιρμπιεν φαντάζει πολύ μακριά πια. Η νοσταλγία όμως για αυτή την παρθένα φύση μας κυριεύει. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Όλες οι δραστηριότητες του ταξιδιού εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, οπότε καθυστερήσεις ή αλλαγές στη ροή του προγράμματος είναι πολύ πιθανόν να συμβούν.
  • Η παρατήρηση της άγριας ζωής γίνεται στο φυσικό περιβάλλον. Στην αρχή του καλοκαιριού όπου πραγματοποιείται το ταξίδι μας, όταν ακόμα οι πάγοι δεν έχουν λιώσει τελείως, οι πιθανότητες να δούμε άγρια ζώα είναι πολύ μεγαλύτερες, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διασφαλιστεί.
  • Παρά το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι με σχεδόν 24ωρη ηλιοφάνεια, τα μαγαζιά στο Λόνγκιρμπιεν κλείνουν στις 6 το απόγευμα. Μετά από τις πρωινές μας δραστηριότητες  και μέχρι το βραδινό φαγητό θα υπάρχει χρόνος για να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας στο φιλόξενο lounge του ξενοδοχείου μας.

Τιμή κατά άτομο

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Τέλη

3/6/2024

4* με Ημιδ/τροφή

3890€

+ 1290

690€

Φόροι αεροδρομίου & τέλη +690 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Scandinavian Airlines
  • Ξενοδοχείο 4* στο Όσλο. (2 διανυκτερεύσεις)
  • Διαμονή (6 νύχτες) στο εξαιρετικό ξενοδοχείο FUNKEN 4* sup στο Λόνγκιρμπιεν
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης νύχτας στο Όσλο) σε εξαιρετικά επιλεγμένα εστιατόρια

Αποχαιρετιστήριο Δείπνο 6 πιάτων στο εξαιρετικό εστιατόριο Hurtigruten Svalbart

  • Καθημερινές πανάκριβες δραστηριότητες με όλα τα έξοδα πληρωμένα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
  • Έμπειρο Αρχηγό/συνοδό: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. Δεν μπορεί να ταξιδέψει κάνεις στη Σπιτσβέργη με ταυτότητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία στις 78ο Βόρειο Γεωγραφικό Πλάτος

Πρόκειται για το πιο πλούσιο και καλοργανωμένο ταξίδι που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος!

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Scandinavian Airlines
  • 6  Διανυκτερεύσεις στο Λόνγκιρμπιεν, το μεγαλύτερο «αστικό» κέντρο του νησιού σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 4* sup.
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Όσλο και δείπνο την τελευταία νυχτα.
  • Πλούσια ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο ξενοδοχείο και σε εκλεκτά κι επιλεγμένα τοπικά εστιατόρια
  • Ξενάγηση της Πρωτεύουσας που περιλαμβάνει 2 Μουσεία το North Pole Expedition Museum & το Svalbard Museum
  • Ολοήμερη εκδρομή στο ορυχείο COΑL MINE 3 (με ειδικό εξοπλισμό)
  • Ολοήμερη κρουαζιέρα στο Φιορδ Billefjorden και στον παγετώνα Nordenskioldbreen
  • Διάσχιση της περιοχής Endalen με έλκηθρα με σκυλιά  για να απολαύσουμε την πανέμορφη αρκτική φύση και την πανίδα της
  • Ολοήμερo θαλάσσιο «σαφάρι» στην περιοχή της Borebukta για να δούμε Θαλάσσιους Ίππους κι αν είμαστε τυχεροί Πολικές Αρκούδες!
  • Αποχαιρετιστήριο Δείπνο 6 πιάτων στο εξαιρετικό εστιατόριο Hurtigruten Svalbart

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

3/06

Αθήνα – Κοπεγχάγη

19.45

22.05

3/06

Κοπεγχάγη  – Όσλο

23.00

00.10

4/06

Όσλο  –  Λόνγκιρμπιεν

11.15

14.10

10/6

Λόνγκιρμπιεν – Όσλο

16.55

19.50

11/06

Όσλο – Αθήνα

12.20

17.10



Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ