menu
+30 210 9889421
ΧΑΝΙΑ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΧΑΝΙΑ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 503 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΧΑΝΙΑ

..ΜΕ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

1η μέρα: Αθήνα - Χανιά - Μονή Τζαγκαρόλων - Τάφοι Βενιζέλων - Προφήτης Ηλίας  - Οικία Ελευθέριου Βενιζέλου - Παλιό Λιμάνι Χανίων – Πλατανιάς Χανίων

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Χανιά. Άφιξη και επίσκεψη σε ένα από τα ομορφότερα μοναστήρια της Κρήτης, στην Μονή Τζαγκαρόλων (Αγίας Τριάδος), με χρονολογία κατασκευής το 1611. Κατά την επανάσταση του 1821 η Μονή κάηκε από τους Οθωμανούς και έτσι καταστράφηκαν και πολλά κειμήλια που βρίσκονταν σε αυτή.  Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις δράσεις των μοναχών, που ανάγονται στα παλαιότερα χρόνια (υπέροχο φημισμένο κρασί). Συνεχίζουμε για τους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, μέσα σε μαγευτικό άλσος με μοναδική θέα στην πόλη. Εκεί κοντά, θα απολαύσουμε τον καφέ μας στη θρυλική «Κουκουβάγια», με την πανέμορφη πόλη των Χανίων να βρίσκεται στο ‘πιάτο μας’. Ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και μετά στη ρομαντική πόλη των Χανίων. Θα περπατήσουμε από τη Δημοτική αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι. Θα θαυμάσουμε παραδοσιακά σπίτια, εκκλησιές, δαιδαλώδη καλντερίμια, κάστρα, τείχη, μουσεία, νεοκλασικά και βενετσιάνικα αρχοντικά που έχει η όμορφη πόλη των Χανίων. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στο γραφικό λιμάνι  και αργότερα μεταφορά και εγκατάσταση στο Porto Platanias Village * στον Πλατανιά Χανίων. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Λίμνη Κουρνά - Ρέθυμνο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στην μαγευτικής ομορφιάς, παραμυθένια λίμνη Κουρνά. Θεωρείται η μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Κρήτη και βρίσκεται ανάμεσα στις δυτικές πλαγιές των Λευκών Ορέων και την εύφορη πεδιάδα της Γεωργιούπολης. Η λίμνη του Κουρνά και τα περίχωρα της αποτελούν ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα για την Ελλάδα, καθώς είναι από τις λίγες περιοχές της Κρήτης όπου υπάρχει άφθονο γλυκό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και αν είναι εφικτό μια βόλτα μέσα στην λίμνη με θαλάσσια ποδήλατα (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για την ζωντανή  πόλη του Ρεθύμνου. Περίπατος στην παλιά πόλη με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο κάτω από τα τείχη της Φορτέτσας (ενετικό κάστρο) με τα γραφικά δρομάκια, τη Λότζα, την κρήνη Ριμόντι, τον Φάρο στο ειδυλλιακό λιμανάκι. Χρόνος για ρακές και γεύμα (έξοδα ατομικά) στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Επιστροφή στα Χανιά και στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Δυτική πλευρά Κρήτης ( Ελαφονήσι – Φαλάσαρνα – Κίσσαμος - Κολυμβάρι )

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε να επισκεφτούμε μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας, το εξωτικό Ελαφονήσι.  Είναι μια τροπική παραλία που περιλαμβάνεται στις προστατευόμενες περιοχές Natura, με λευκή και ροζ άμμο και τυρκουάζ νερά. Είναι αβαθής και σε μερικά σημεία η άμμος που μετακινείται δημιουργεί σημεία που μοιάζουν με ξεχωριστό νησί. Αφού απολαύσουμε την βουτιά μας, συνεχίζουμε για την παραδεισένια παραλία της Φαλάσαρνας. Πρόκειται για μια προστατευόμενη και αρχαιολογική περιοχή, αφού εκεί ήταν χτισμένη η Αρχαία Πόλη της Φαλάσαρνας. Η Φαλάσαρνα αποτελεί μια από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, καθώς έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση και αποτελείται ουσιαστικά από πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Αφού κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά της, θα βρεθούμε στο Κίσσαμο (Καστέλλι), σημαντική κωμόπολη στο δυτικό άκρο των Χανίων. Εξέχουσας σημασίας για την πόλη είναι η παραδοσιακή οδός Σκαλίδη, το άλλοτε εμπορικό κέντρο, η οποία σήμερα είναι γεμάτη με εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια και σφύζει από ζωή. Χαρακτηριστικό της αποτελούν οι καμάρες των διατηρητέων κτηρίων που σώζονται στην οδό αλλά και τα καφενεία που θα μας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή. Γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια (έξοδα ατομικά) δοκιμάζοντας κρητικές σπεσιαλιτέ. Επόμενη μας στάση, το παραθαλάσσιο χωριό Κολυμβάρι όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Μουρνιές - Θέρισο – Χανιά - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο χωριό που γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τις Μουρνιές, όπου θα δούμε εξωτερικά το πατρικό του σπίτι. Θα συνεχίσουμε με διέλευση από το πιο εντυπωσιακό, πλήρως επισκέψιμο φαράγγι της Κρήτης, τον Θέρισο όπου η φυσική ομορφιά του φέρνει δέος. Το Θέρισο έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της Κρήτης λόγω της οχυρής του θέσης. Στάθηκε απόρθητο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, όμως ισοπεδώθηκε το 1866 από τον Μουσταφά Ναϊλή πασά. Αργότερα το Θέρισο απέκτησε μεγάλη ιστορική σημασία με την επανάσταση του Βενιζέλου το 1905. Από το Θέρισο ο Βενιζέλος με οπαδούς του, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, κήρυξαν επανάσταση εναντίον του πρίγκιπα Γεώργιου, ύπατου αρμοστή της Κρήτης, με αίτημα την ένωση της  Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.  Φθάνωντας  στο χωριό, απολαύστε τις εξαιρετικές τοπικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες - φημισμένες για το αντικριστό – (έξοδα ατομικά). Αργότερα, ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη των Χανίων για τα τελευταία ψώνια και σουβενίρ. Το βραδάκι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

  • Μονή Τζαγκαρόλων
  • Τάφοι Βενιζέλων
  • Προφήτης Ηλίας
  • Οικία Ελευθέριου Βενιζέλου
  • Παλιό Λιμάνι Χανίων
  • Πλατανιάς
  • Λίμνη Κουρνά
  • Ρέθυμνο
  • Ελαφονήσι
  • Φαλάσαρνα
  • Κίσσαμος
  • Κολυμβάρι
  • Μουρνιές
  • Φαράγγι Θερίσου

 

Πτήσεις µε Sky Express (21-24/6):

Αθήνα – Χανιά: 06:45 - 07:45     GQ250

Χανιά – Αθήνα: 22:40 - 23:40     GQ257

 

Τιµή κατ’άτοµο, 21-24/6, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δικλινο Studio

503

Δίκλινο Studio Pool or Garden View

516

3o άτομο

443

3ο άτομο έως 11,99 ετών

268

Μονόκλινο

737

* Φόροι αεροδροµίου € 78 κατ' άτοµο

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χανιά-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές PORTO PLATANIAS VILLAGE* στον Πλατανιά Χανίων • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 78 κατ' άτοµο  • O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο  • Εισιτήρια πλοίου για τις Κρουαζιέρες στη Σύμη – Πανορμίτη

 

 

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ