menu
+30 210 9889421
ΜΟΝΑΧΟ –  ΒΑΥΑΡΙΑ & ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ 5ημ ΠΑΣΧΑ (P1) // STOP SALES

ΜΟΝΑΧΟ – ΒΑΥΑΡΙΑ & ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ 5ημ ΠΑΣΧΑ (P1) // STOP SALES

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/05 // SOLD OUT

ΑΠΟ 585 € early booking

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/05 // SOLD OUT

ΜΟΝΑΧΟ –  ΒΑΥΑΡΙΑ & ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
Πράγα (2) - Καστρούπολη - Κάρλοβυ Βάρυ – Νυρεμβέργη – Μόναχο (2) –
Βαυαρικά χωριά  Ομπεραμεργκάου -
Γκάρμις Παρτενκίρχεν
03-07/05/2024 - 5 μέρες

1η Μέρα | Αθήνα – Μόναχο – Πράγα – Ξενάγηση πόλης.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ και αναχώρηση για το Μόναχο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη και ξεκινάμε την μέρα μας με την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staromestskenamesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο  με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavskénamesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής και θα απολαύσουμε έναν περίπατο στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που είναι στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Σας προτείνουμε (προαιρετικά) να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι για την δίωρη κρουαζιέρα, στον πιο μακρύ ποταμό της χώρας, τον ποταμό Moldova, ή στα Τσέχικα Vltava. Χαλαροί, θα θαυμάσουμε το Κάστρο, τη γέφυρα, και όλα τα άλλα πανέμορφα αξιοθέατα της μεσαιωνικής πόλης, από άλλη οπτική γωνία.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα | Πράγα – Καστρούπολη - Ημερήσια εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινό και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την Καστρούπολη και το Κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Χρατσάνι.  Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή  της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το ναό του Αγίου Νικολάου. Θα δούμε ακόμη το Χρυσό Σοκάκι, μια σειρά από μικρά πολύχρωμα μαγαζιά που αρχικά χρησίμευαν ως χώρος φιλοξενίας των φρουρών του παλατιού και σήμερα πουλάνε τουριστικά είδη και τοπικά γλυκίσματα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη εκδρομή στην λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Τσεχία, διάσημη λόγω των ιαματικών πηγών της. Η πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, 140 χλμ. από την Πράγα και είναι δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών, ειδικά για τις διεθνείς προσωπικότητες που επισκέπτονται τη λουτρόπολη. Το Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο τον 14ο αιώνα και  ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον ίδιο. Από τότε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και για το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarská Becherovka. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε ξανά για την Πράγα. Διαμονή στο ξενοδοχείο μας &  Διανυκτέρευση.

3η Μέρα | Πράγα – Νυρεμβέργη – Περιήγηση πόλης – Μόναχο.

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Νυρεμβέργη. Άφιξη και περιήγηση της πόλης που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Κατά την περιήγηση στην πόλη με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Η Ostermarkt είναι η πρώτη μεγάλη αγορά, και διαθέτει μακρά παράδοση. Στους περίπου 80 πάγκους της θα μπορέσετε να βρείτε σουβενίρ, είδη κεραμικής, ξύλινα είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, & παραδοσιακά γερμανικά γλυκά, κρασί & βέβαια άφθονη μπύρα & λουκάνικα. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μόναχο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Μόναχο – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την

Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσαμ, την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche), ο οποίος το 1828 είχε παραχωρηθεί από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατίνερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεόνσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρέσιντεντςστρασσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας. Εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και του νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χόφμπροιχαους, από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης. Το βράδυ σας προτείνουμε επίσκεψη σε παραδοσιακή μπυραρία για να δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα και μπύρα.

5η Μέρα | Μόναχο – Επίσκεψη στα βαυαρικά χωριά  Ομπεραμεργκάου - Γκάρμις Παρτενκίρχεν - Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μικρό βαυαρικό χωριό Ομπεραμεργκάου που βρίσκεται περίπου δυο ώρες μακριά από το Μόναχο , στους πρόποδες των βαυαρικών Άλπεων. Το χωριό αυτό είναι διάσημο πρώτα για τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών. Η ζωγραφική στους τοίχους είναι εμπνευσμένες από τοπικούς μύθους, από θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά και παραμύθια. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το χωριό είναι διάσημο, είναι η αναπαράσταση των Παθών, που γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Τρίτο  χαρακτηριστικό του χωριού είναι τα ξυλόγλυπτα αντικείμενα. Υπάρχουν πολλά μαγαζάκια με ξύλινα στολίδια, αλλά και διακοσμητικά είδη. Τέταρτο χαρακτηριστικό του χωριού τα γραφικά παράθυρα! Παράθυρα ξύλινα, ζωγραφισμένα, με λουλούδια... Τέλος, στο βαυαρικό αυτό χωριό υπάρχει και σχολή του ΝΑΤΟ.  Συνεχίζουμε με κατεύθυνση το Γκάρμις Παρτενκίρχεν (Garmisch Partenkirchen), τα δυο χωριά που ενώθηκαν το 1935 για τις ανάγκες των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων (του 1936) και αποτελούν ένα δημοφιλές θέρετρο και ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη, χάρη στην εξαιρετική τους τοποθεσία, στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής των γερμανικών Άλπεων, την Τσούγκσπιτσε (Zugspitze), σε υψόμετρο 2.964 μέτρων. Σήμερα το Γκάρμις έχει την εικόνα ενός εκλεπτυσμένου χιονοδρομικού προορισμού με καζίνο και πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ το Παρτενκίρχεν, παραμένει ένα ειδυλλιακό αλπικό χωριό, με σπίτια με νωπογραφίες και πλακόστρωτα δρομάκια. Το κέντρο του Γκάρμις είναι πανέμορφο με τα σπίτια, παλιά και νέα, καθώς και πανδοχεία, που είναι ζωγραφισμένα με υπέροχες βουκολικές και βιβλικές παραστάσεις. Στολίδια, χειροτεχνήματα, πλεκτά, μάλλινα καπέλα, δημιουργίες από κεχριμπάρι αλλά και τοπικά προϊόντα γαστρονομίας. Επιστροφή από τα πανέμορφα βαυαρικά χωριά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μεταφορά για το αεροδρόμιο του Μονάχου και την πτήση της επιστροφής.

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΡΑΓΑ – 5 ΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Παιδί 2-12
σε Τρίκλινο

Επιβ.
Μονοκλίνου

Πτήσεις

03-07/05/24

Πράγα : Clarion Congress 4*

Μόναχο: City West Holiday Inn 4*

Early booking

585

Early booking

535€

Early booking

+200 €

Aegean Airlines

Αθήνα – Μόναχο
08:35-10:15
Μόναχο  -  Αθήνα
18:25-21:55

Χρεώσεις αεροδρομίων,  επίναυλοι καυσίμων 245€.
Οι τιμές Early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων κι έως 35 ημέρες πριν την αναχώρηση .
Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση 60€ κατ’ άτομο.  (κανονική τιμή )


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Αθήνα – Μόναχο – Αθήνα
  • Μια Αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kg ανά άτομο.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Δώρο εκδρομή και περιήγηση στην Νυρεμβέργη
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα στο ξενοδοχείο Clarion Congress 4*
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μόναχο στο ξενοδοχείο City West Holiday Inn 4*
  • Μεταφορές , ξεναγήσεις / περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 245€ κατ’ άτομο. (πληρωτέα στο γραφείο)
  • Δημοτικοί φόροι (πληρωτέα στον προορισμό)
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ