menu
+30 210 9889421
ΒΕΡΟΙΑ , ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 4,5ημ ΠΑΣΧΑ (P2)///STOP SALES

ΒΕΡΟΙΑ , ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 4,5ημ ΠΑΣΧΑ (P2)///STOP SALES

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 02-06/05 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ///SOLD OUT

ΑΠΟ 346 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 02-06/05 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ///SOLD OUT

ΒΕΡΜΙΟ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Βέροια - Έδεσσα - Νάουσα - Παλαιός Άγ. Αθανάσιος

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Δίον - Βέροια

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 06:30 για το Δίον, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Επίσκεψη στο μουσείο του Δίον (έξοδα ατομικά) θαυμάζοντας τα μοναδικά ευρήματα του ιερού χώρου των Μακεδόνων. Στις συλλογές του περιλαμβάνει αντικείμενα και αγάλματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στην περιοχή, όπως η περίφημη ύδραυλις: το αερόφωνο όργανο από τον 1ο π.Χ. αιώνα, το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο είδος του.  Άφιξη στο αγαπημένο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον 4* στην είσοδο της πόλης της Βέροιας, που μας υποδέχεται με ζεστασιά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα - Μ. Παρασκευή: Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας. «Το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό» ανέφερε ο συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης για την Έδεσσα, την «πόλη των νερών». Βόλτα στο καταπράσινο πάρκο με τους παλιούς μύλους που έχουν διαμορφωθεί σε μικρούς εκθεσιακούς χώρους και μουσεία, αλλά και στην παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, το Βαρόσι με τα όμορφα κτίρια και εκκλησίες που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το ρόφημα σας δίπλα στους καταρράκτες (έξοδα ατομικά) αλλά και να φωτογραφίσετε τον μεγάλο καταρράκτη ‘Κάρανο’ ύψους 70 μέτρων.

Η συνέχεια θα μας βρει στα πιο διάσημα ιαματικά νερά της Βόρειας Ελλάδας, στα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) στην επαρχία Αλμωπίας, λίγα χιλιόμετρα από την Αριδαία. Χαλαρώστε και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών σε μία από τις εξωτερικές πισίνες που είναι σε λειτουργία (έξοδα ατομικά). Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία από τις κλειστές πισίνες που λειτουργούν (απαιτείται ραντεβού νωρίτερα). Μην παραλείψετε να αγοράσετε παραδοσιακά προιόντα από τα μαγαζιά που υπάρχουν στα λουτρά. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ψώνια και γεύμα (έξοδα ατομικά) απολαμβάνοντας την ξεχωριστή φύση που υπάρχει στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο με νηστίσιμα και μη και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: Βεργίνα (Αναστηλωμένο ανάκτορο Φιλίππου Β’ – Μουσείο ) - Παναγία Σουμελά – Βέροια

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και  αναχώρηση για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Μακεδονίας, την θαυμαστή  Βεργίνα(έξοδα ατομικά). Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές που άνοιξε τις πύλες του μετά από 16 χρόνια συντήρησης, στερέωσης, αποκατάσταση και αναστήλωσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοδόμημα που έχει δει η κλασική αρχαιότητα, χαρακτηρισμένο ως ο  «Παρθενώνας της Μακεδονίας» και στο οποίο μέσα, χωράει τρεις φορές ο Παρθενώνας. Το μνημείο, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα πΧ, έχει έκταση περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα.  Στο μεγάλο περιστύλιο του ανακτόρου ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μουσείο της Βεργίνας, χτισμένο εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι, ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει όχι μόνο τους βασιλικούς τάφους, αλλά και πολλά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης. Εντυπωσιάζει  η διάσημη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου με το άστρο της Βεργίνας φτιαγμένη ολόκληρη από παχιά ελάσματα χρυσού 24 καρατίων που το συνολικό τους βάρος φτάνει σχεδόν τα 8 κιλά.

Συνεχίζουμε για προσκύνημα στην επιβλητική Μονή Σουμελά με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που κατά την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή που χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου. Η μονή βρίσκεται στο παραδοσιακό Μακεδονίτικο χωριό Καστανιά μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Κατηφορίζουμε για την πάντα γοητευτική Βέροια με την πεζοδρομημένη αγορά, τα πολλά αρχοντικά και τις υπέροχες γεύσεις της. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το διάσημο ρεβανί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε για την Ανάσταση σε κοντινό ναό. Ακολουθεί γιορτινό Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ.

4η μέρα - Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά – Πάρκο Αγίου Νικολάου Νάουσας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Πασχαλιάτικη μέρα στους χώρους του ξενοδοχείου με οβελίες, μεζεδάκια και ουζάκι. Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με μουσική, χορό, τραγούδι. Το απόγευμα θα βρεθούμε στο πανέμορφο πάρκο του Αγίου Νικολάου Νάουσας, στους πρόποδες του Βέρμιου. Το πάρκο, έκτασης 60 στρεμμάτων περίπου, έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή Ιστορικών Κήπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ERHG). Αφού απολαύσουμε  τον καφέ μας κάτω από  τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα επιστρέψουμε στον ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

5η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Βέροια (παλιές συνοικίες, Χριστιανικά και Οθωμανικά μνημεία) - Βήμα Απ. Παύλου - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε να επισκεφτούμε την πόλη της Βέροιας. Θα ξεκινήσουμε την πεζή περιήγηση μας από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο στο οποίο δύο φορές κήρυξε το 54 μ.Χ., τη νέα χριστιανική πίστη ο Απόστολος των εθνών. Θα προχωρήσουμε προς τα Δίδυμα Λουτρά (Χαμάμ) και την Εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά και θα περάσουμε από την Παλιά Μητρόπολη (11ος αι.). Βλέποντας την ελληνιστική συνοικία “Κυριώτισσα” με τις παλιές πέτρινες κατοικίες, κτισμένες η μια πλάι στην άλλη, που μαρτυρούν μια σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά, θα βρεθούμε στην Εκκλησία του Χριστού (14 αι.) το γνωστότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης. Χρόνος για περίπατο, σουβενίρ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης μέρας.

ΔΙΟΝ – ΒΕΡΟΙΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΝΑΟΥΣΑ

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλμαν

4 ΜΕΡΕΣ

3-6/5

5 ΜΕΡΕΣ

2-6/5

Δίκλινο

346

433

3ο άτομο

263

323

3ο άτομο έως 10 ετών

173

203

4ο άτομο έως 10 ετών

215

263

Μονόκλινο

415

525

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4* στη Βέροια • Πλούσιο μπουφέ πρωϊνό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο και το Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ