menu
+30 210 9889421
ΘΕΣΣΑΛΙΑ 4ημ ΠΑΣΧΑ (P2)//STOP SALES

ΘΕΣΣΑΛΙΑ 4ημ ΠΑΣΧΑ (P2)//STOP SALES

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03-06/05 ME ΠΟΥΛΜΑΝ ///SOLD OUT

ΑΠΟ 364 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03-06/05 ME ΠΟΥΛΜΑΝ ///SOLD OUT

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ

1η μέρα – Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Διαχρονικό μουσείο – Πόλη Λάρισας (Φρούριο – Αγ. Αχίλλειος)

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 7:30 για την σύγχρονη πόλη της Λάρισας με τις πολλές, μεγάλες και όμορφες πλατείες με τα σιντριβάνια και τους αμέτρητους πεζόδρομους. Η πρώτη μας επίσκεψη, για να γνωρίσουμε την μακραίωνη ιστορία της Λάρισας, θα γίνει στο Διαχρονικό Μουσείο (έξοδα ατομικά). Το μουσείο, “πραγματικό κόσμημα”, λειτουργεί από το 2015 και περιλαμβάνει εκθέματα από όλες τις περιόδους της Λάρισας. Συνεχίζουμε για την πόλη της Λάρισας για να βρεθούμε στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου, στον λόφο του Φρουρίου που θεωρείται η ακρόπολη της Αρχαίας Λάρισας. Θα θαυμάσουμε την Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου και το Α’ αρχαίο θέατρο, από τα  σημαντικότερα και μεγαλύτερα του ελληνικού χώρου. Λίγο παρακάτω ο επιβλητικός μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αχιλλείου, αφιερωμένος στον Πολιούχο και προστάτη της πόλης. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το πάρκο του Αλκαζάρ και τον Πηνειό ποταμό που διασχίζει την πόλη. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τα φημισμένα μεζεδοπωλεία, τα τσιπουράδικα αλλά και την τεράστια αγορά. Ξεκουραστείτε στα μοδάτα καφέ στην αναπλασμένη πλατεία Ταχυδρομείου (Εθνάρχου Μακαρίου) και όχι μόνο. Τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial 5* και ξεκούραση. Το βράδυ νηστίσιμο δείπνο μπουφέ και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

2η μέρα - Μ. Σάββατο: Αμπελώνας – Τύρναβος - Αργυροπούλειο -  Ελασσόνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε την ημέρα μας να γνωρίσουμε τα μυστικά της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την ‘μεθυσμένη πολιτεία του τσίπουρου’, τον Τύρναβο. Μέσω μίας διαδρομής γεμάτη χρώματα και αμπέλια φθάνουμε στο χωριό Αμπελώνας. Στο κέντρο του χωριού υψώνεται ο μεγαλοπρεπής ναός της Kοιμήσεως της Θεοτόκου και το όμορφο κατάφυτο πάρκο. Συνεχίζουμε για τον Τύρναβο, όπου θα έχουμε χρόνο να  γνωρίσουμε και να ψωνίσουμε τοπικά εδέσματα, όπως τα περίφημα  κρασιά του και  τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα που παράγει όλη η περιοχή. Αν είναι εφικτό, θα επισκεφτούμε το αρχοντικό Καράσσου που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο Οίνου, Αμπέλου, Οίκου και Ανθρώπου (έξοδα ατομικά) ώστε να ενημερωθούμε για την ιστορία της περιοχής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οινοπαραγωγή. Σε κοντινή απόσταση από τον Τύρναβο βρίσκεται το χωριό Αργυροπούλι χτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου. Επισκεπτόμαστε την λίμνη Αργυροπουλίου, γνωστή και ως Μάτι. Μοναδική φυσική λίμνη που παρά την μικρή της έκταση αποτελεί σημαντικό οικοσύστημα πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα. Χρόνος ελεύθερος στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής και φυσικά τις φημισμένες παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπιες συνταγές και ψητά. Τελευταία μας επίσκεψη η περιοχή της Ελασσόνας και περνώντας από το χωριό Τσαριτσάνη, το μικρό Παρίσι του 18ου αιώνα όπως αναφερόταν λόγω των πολλών παλιών αρχοντικών και εκκλησιών, φθάνουμε στην Ελασσόνα. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ θαυμάζοντας τη παλιά συνοικία Βαρόσι και φωτογραφίζοντας το παλιό τοξωτό πέτρινο γεφύρι, σήμα κατατεθέν για την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση. Ακολουθεί το Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα.

3η μέρα - Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλινό γλέντι - Λάρισα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΉ! Πλούσιο μπουφέ πρωινό και γιορτινή Λαμπριάτικη μέρα στο ξενοδοχείο μας. Απολαύστε τους κήπους, τους πολυτελείς του χώρους ή τις αναζωογονητικές υπηρεσίες του “Imperial Health Spa” με ελεύθερη είσοδο στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, το Jacuzzi, τη σάουνα, το χαμάμ και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία στο χώρο της πισίνας του έχει αρχίσει και τσιπουρομεζέδες σας προσφέρονται συνοδεία μουσικής. Το μεσημέρι, στο Πασχαλινό τραπέζι θα κυριαρχεί ο οβελίας σούβλας και πολλά ακόμα πλούσια εδέσματα. Το απόγευμα θα μεταβούμε για περίπατο στο κέντρο της πόλης όπου χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ (έξοδα ατομικά).

4η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Λίμνη Κάρλα - Βόλος - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε για την λίμνη Κάρλα,  η οποία κυριολεκτικά αναγεννήθηκε έχοντας εξαφανιστεί. Η λίμνη παλιότερα ονομαζόταν Βοιβηίδα και έχει μία παράξενη ιστορία μιας και αρχικά είχε αποξηρανθεί εσκεμμένα. Η αρχική λίμνη είχε μέγεθος 180- 195 χιλιάδες στρέμματα και το βάθος της έφτανε τα 4-6 μ. Αφού φωτογραφήσουμε το μοναδικό τοπίο της λίμνης, συνεχίζουμε για την πόλη του Βόλου. Μια σύγχρονη πόλη και λιμάνι, με τις αναφορές της στο παρελθόν, από την μυθολογία έως και τον κοντινό 19ο αιώνα. Χτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην θάλασσα, συγκεντρώνει πλήθος κόσμου μιας και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας. Θα έχουμε χρόνο να χαρούμε τα τσιπουράδικα στο λιμάνι (έξοδα ατομικά) και να κάνουμε τις βόλτες μας στον εμπορικό δρόμο της Ερμού και την πλατεία Αγίου Νικολάου. Αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΡΟΥΡΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ) – ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ – ΒΟΛΟΣ

 

Τιµή κατ’ άτοµο, 3-6/5, µε πούλµαν, 4 μέρες

Bungalow Garden View

364

Superior Guestroom Garden View

381

3o άτομο

265

3ο άτομο έως 12 ετών

160

4ο άτομο έως 12 ετών

205

Μονόκλινο Bungalow

479

Μονόκλινο Superior

514

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές GRECOTEL LARISSA IMPERIAL 5* • Πλούσιο μπουφέ πρωϊνό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Συμμετοχή στο Πασχαλιάτικο γλέντι • Ελεύθερη χρήση internet σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια • Ελεύθερη είσοδος στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, Jacuzzi, σάουνα, χαμάμ και το γυμναστήριο • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ