menu
+30 210 9889421
ΟΥΑΣΙΝΚΤΟΝ - ΜΑΪΑΜΙ - ΟΡΛΑΝΤΟ (ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ) 10ημ (P2)

ΟΥΑΣΙΝΚΤΟΝ - ΜΑΪΑΜΙ - ΟΡΛΑΝΤΟ (ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ) 10ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25/06 & 23/07 & 06, 20/08 & 10/09

ΑΠΟ 2.395 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25/06 & 23/07 & 06, 20/08 & 10/09

ΟΥΑΣΙΝΚΤΟΝ- ΜΑΪΑΜΙ - ΟΡΛΑΝΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ,
DISNEY/UNIVERSAL STUDIOS/EPCOT CENTER/SEA WORLD

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ DC

Η Ουάσιγκτον  είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς που μπορείτε να επιλέξετε στις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με αποκλειστικό σκοπό να γίνει μια μόνιμη εθνική πρωτεύουσα.  Εδώ φιλοξενούνται τα σημαντικότερα μνημεία που συμβολίζουν τον αγώνα για την ανεξαρτησία του νέου κράτους και την ανάπτυξή του: η έδρα του Κογκρέσου (μέγαρο του Καπιτωλίου), ο Λευκός Οίκος (Προεδρική κατοικία) και πολλά άλλα κτίρια που στεγάζουν διάφορες υπηρεσίες του κράτους. Στην πόλη αυτή δεν κυριαρχούν οι ουρανοξύστες, αφού κανένα κτίριο δεν επιτρέπεται να ξεπεράσει σε ύψος το Καπιτώλιο . Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου είναι ημεγαλύτερη και πλουσιότερη εθνική βιβλιοθήκη του κόσμου, ενώ στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της οργανώνονται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις κλπ.). Η περιοχή Τζορτζτάουν (Georgetown), η παλιότερη και πιο γραφική συνοικία της Ουάσινγκτον που σήμερα θεωρείται προστατευόμενη ιστορική περιοχή, φημίζεται για τη νυκτερινή της ζωή.

ΜΑΙΑΜΙ

Το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι βρίσκεται στις ηλιόλουστες Νότιες Ακτές, στην πολιτεία της Φλόριντας, της "πολιτείας του ονείρου" για τους περισσότερους Αμερικανούς.

Είναι κτισμένο στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού, ανάμεσα στα έλη των Everglades και τον κόλπο Μπίσκεϊν του Ατλαντικού ωκεανού, σε μια περιοχή με τροπικό κλίμα και βλάστηση και προικισμένη με μεγάλες αμμουδιές.

Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Φλόριντας ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι στην άκρη μιας άγριας φύσης.

Μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, που σφύζει από ζωντάνια. Σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς λουτροπόλεις του κόσμου και η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της είναι ο εξαιρετικά αναπτυγμένος τουρισμός. Επίσης, πολλοί επώνυμοι μένουν μόνιμα εδώ λόγω του κλίματος, αλλά και του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του.

Η σύνθεση του πληθυσμού είναι σε μεγάλο βαθμό πολυπολιτισμική. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν γεννηθεί εκτός των ΗΠΑ, σε χώρες της Καραϊβικής (Κούβα, Αϊτή, Πουέρτο Ρίκο) και της Λατινικής Αμερικής (Νικαράγουα, Ονδούρα). Η επίδραση της κουλτούρας των λατινοαμερικάνων μεταναστών είναι έντονη και κάποιες από τις γειτονιές της πόλης έχουν ονόματα που σχετίζονται με την προέλευση των κατοίκων τους, όπως Μικρή Αβάνα και Μικρή Αϊτή. Το Μαϊάμι έχει τρεις επίσημες γλώσσες, που αντικατοπτρίζουν τη σύνθεση του πληθυσμού του: αγγλικά, ισπανικά και κρεόλ.

Το λιμάνι του, με μεγάλη εμπορευματική και επιβατική κίνηση, είναι το πρώτο στον κόσμο σε εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων - το Μαϊάμι θεωρείται η "παγκόσμια πρωτεύουσα της κρουαζιέρας".

Χάρη σε ένα αρκετά πυκνό αεροπορικό δίκτυο συνδέεται απευθείας (εκτός φυσικά από τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ) με διάφορες πόλεις της Νότιας Αμερικής και των νησιών της Καραϊβικής. Γι’ αυτό άλλωστε και ονομάζεται "η πύλη της Λατινικής Αμερικής".

Στο Miami Beach βρίσκεται η ιστορική περιοχή Art Deco District με κατοικίες και ξενοδοχεία αρτ ντεκό, από τα τέλη του 1920 μέχρι τις αρχές του 1940 - ένα από τα πιο λαμπρά δείγματα του εν λόγω αρχιτεκτονικού ρεύματος.

Στη διάσημη λεωφόρο κατά μήκος του Ατλαντικού, στο φανταστικό και ζωηρό Ocean Drive, κτυπά η καρδιά του South Beach. Εδώ, στα πολυτελή εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, εξελίσσεται η πιο ζωντανή νυκτερινή σκηνή των ΗΠΑ.

Το Ορλάντο, "η πρωτεύουσα των θεματικών πάρκων του κόσμου", είναι ο τέλειος προορισμός για διακοπές χάρη στα πολλά και διάφορα αξιοθέατά του. Με κάτι για όλους, το Ορλάντο είναι μια από τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις στην "Ηλιόλουστη Πολιτεία" της Φλόριντα. Είτε θέλετε να χαλαρώσετε σε μια παραλία, είτε αποφασίσετε να κάνετε συναρπαστικές βόλτες σε θεματικά πάρκα, όπως το Walt Disney World® Resort ή τα Universal Studios Florida, πάντα θα βρείτε εδώ αυτό που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τον προϋπολογισμό σας.

Αν ψάχνετε για οικογενειακές δραστηριότητες, στο Ορλάντο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, όπως παιχνίδια στο SeaWorld Orlando ή μια συναρπαστική βόλτα στο LEGOLAND Florida Resort.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Ορλάντο - μέρες να έχει κανείς να μπορέσει να τα γνωρίσει όλα!

 

Για Κρατήσεις 60 μέρες πριν την αναχώρηση ΕΚΠΤΩΣΗ 200€ (περιορισμένος αριθμός θέσεων ) Τιμή από 2395



Αναχωρήσεις
: 25/6, 23/7, 06/8, 20/8, 10/9

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (και από Θεσσαλονίκη/Κρήτη/Κύπρο*)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουάσιγκτον. Δεν είναι οι ουρανοξύστες, αλλά οι πυλώνες της αμερικανικής ιστορίας, αυτοί που κυριαρχούν στην Ουάσιγκτον. Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό και επεξεργάζεται την πολιτική της χώρας από τα κτίρια που περιβάλλουν το National Mall. Η αμερικανική αυτοκρατορία έχει τη δική της Ρώμη και λέγεται Ουάσιγκτον DC - ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που σχεδιάστηκε και κτίστηκε με αποκλειστικό σκοπό να γίνει μια μόνιμη εθνική πρωτεύουσα.

Η πόλη της Ουάσιγκτον ιδρύθηκε το 1791 για να χρησιμεύσει ως αμερικανική πρωτεύουσα υπό τη δικαιοδοσία του Κογκρέσου. Ιδρύθηκε ως ομοσπονδιακή πόλη και δεν είναι κράτος ή τμήμα άλλου κράτους. Η πόλη έχει 68 τετραγωνικά μίλια και έχει τη δική της κυβέρνηση για να θεσπίσει και να επιβάλει τους τοπικούς νόμους. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιβλέπει τις δραστηριότητές της.

Το καλύτερο μέρος για τη βραδινή σας διασκέδαση είναι η περιοχή της Georgetown. Εκεί υπάρχουν πάρα πολλά μπαράκια με μουσική τζαζ και εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό. Γενικά, η ατμόσφαιρα των κτιρίων και των καταστημάτων θα σας θυμίσει σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες που δείχνουν αμερικάνικες πόλεις του 19ου αιώνα. Στην περιοχή υπάρχει πολύς κόσμος και τα μαγαζιά είναι συνήθως γεμάτα, καθώς εκεί κοντά βρίσκεται και το γνωστό πανεπιστήμιο της Georgetown.

2η μέρα: Ουάσιγκτον, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Γιούνιον, μπροστά στον οποίο έχει στηθεί το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και δίπλα το αντίγραφο της καμπάνας της ελευθερίας, που ήχησε όταν η Αμερική απελευθερώθηκε από τους Άγγλους την 4η Ιουλίου του 1783. Από τον σταθμό αυτόν ξεκινούν τραίνα για προορισμούς σε ολόκληρη την Αμερική. Θα θαυμάσουμε τον διάκοσμο και τη μοναδική του οροφή.

Έπεται το Καπιτώλιο. Το κτίριο είναι εντελώς λευκό, κτισμένο σε ελληνικό στυλ. Αποτελείται από έναν μεγάλο θόλο, κιονοστοιχίες και μεγαλοπρεπείς σκάλες.

Συνεχίζουμε με την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, το Ανώτατο Δικαστήριο, το National Mall, τον ύψους 170 μέτρων Οβελίσκο, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, το Μνημείο των Βετεράνων του Βιετνάμ και το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν, που σηματοδοτεί το τέλος της λεωφόρου The Mall. Στις όχθες της τεχνητής λεκάνης Tidal Basin βρίσκονται τα Μνημεία των προέδρων Φράνκλιν Ρούσβελτ και Τόμας Τζέφερσον. Περνώντας από την επιβλητική γέφυρα Μεμόριαλ, φθάνουμε στο νεκροταφείο Άρλινγκτον με τους τάφους των Κένεντι. Ψηλά στον λόφο βρίσκεται και το μνημείο του στρατηγού Λι, που στον Εμφύλιο ηττήθηκε από τον Γκραντ στη μάχη του Γκέτισμπεργκ.

Επόμενη στάση μας, ο Λευκός Οίκος - η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, θα σας υπενθυμίσει την παγκόσμια πολιτική σπουδαιότητα του σημείου αυτού.

Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με το Μουσείο του Αεροδιαστήματος, στο οποίο υπάρχουν χιλιάδες εκθέματα της ιστορίας των αεροσκαφών, των πυραύλων, των διαστημοπλοίων και της εξερεύνησης του διαστήματος. Θα δείτε τμήματα από τα διαστημόπλοια "Apollo" και "Soyuz", διάφορα μοντέλα σύγχρονων και παλαιών αεροσκαφών, καθώς και πέτρα από το φεγγάρι (η είσοδος στα μουσεία δεν χρεώνεται).

Για το βράδυ, ίσως υπάρχει κάποια παράσταση στο Κένεντι Σέντερ που να σας ενδιαφέρει.

3η, 4η, 5η μέρα: Ουάσιγκτον - Ορλάντο (Πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ορλάντο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Θέα σε θεματικά πάρκα, πράσινο όσο φθάνει το μάτι και ατελείωτη ηλιοφάνεια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας Ορλάντο μπορούμε να επισκεφθούμε τα παρακάτω:

Μαγικό Βασίλειο της Ντίσνεϊ

Περνώντας τις πύλες του διάσημου θεματικού πάρκου "Magic Kingdom", ο Μίκυ, η Μίνι, η Χιονάτη, ο Πίτερ Παν, η Σταχτοπούτα, ο Γκούφι, ο Ντόναλντ και όλη η παλιοπαρέα, περιμένουν να σας ξεναγήσουν στη χώρα της φαντασίας και του ονείρου. Το "Μαγικό Βασίλειο" της Disneyland είναι μια συναρπαστική παραμυθούπολη για μικρούς και μεγάλους, διαμορφωμένη σε 4 ενότητες: στη "Γη της Περιπέτειας" (Adventureland), τη "Γη της Φαντασίας" (Fantasyland), τη "Γη των Συνόρων" (Frontierland) και τη "Γη του Αύριο" (Tomorrowland).

Η πιο θεαματική και δημοφιλής ατραξιόν του "Magic Kingdom" είναι αναμφίβολα το υπέροχο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα σκηνικά εποχής (18ου αιώνα) της κεντρικής λεωφόρου Main Street USA.

Δεκάδες παιδικές χαρές και πίστες, θεαματικά παιχνίδια, πολύχρωμα κτίρια εμπνευσμένα από τα παραμύθια του Walt Disney και αγαπημένοι κινηματογραφικοί ήρωες ("Οι Πειρατές της Καραϊβικής", "Bass Lightyear/Toy Story" κ.ά.) δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ξενοιασιάς και ενθουσιασμού, με αποκορύφωμα την μεσημεριανή παρέλαση όλων των χαρακτήρων της Disneyland, μέσα σε μουσική, τραγούδια και χορό. Οι πόρτες του "Μαγικού Βασιλείου" της Disneyland κλείνουν κάθε βράδυ μετά από μια φαντασμαγορική παράσταση με ακτίνες λέιζερ και χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Epcot

Το Epcot είναι ένα θεματικό πάρκο που εστιάζεται στις επιστήμες και την τεχνολογία και ένα από τα τέσσερα πάρκα που συνθέτουν το διάσημο Walt Disney World Resort. Το 18 ορόφων σφαιρικό Spaceship Earth στην καρδιά του Epcot, είναι η εικονική μορφή του πάρκου και μόνο ένα από τα 30+ αξιοθέατα στο τρίτο σε επισκεψιμότητα θεματικό πάρκο της Βόρειας Αμερικής. Με μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική προσέγγιση στην ψυχαγωγία, το Epcot δεν εστιάζει στα rollercoasters και στους διάσημους χαρακτήρες, που είναι τα χαρακτηριστικά στα άλλα τρία πάρκα τα οποία συνθέτουν το Disney World. Αντί αυτού, το πάρκο έχει δύο τομείς: το Future World, που αναδεικνύει την ανθρώπινη προσπάθεια και την καινοτομία και το World Showcase, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα μόνιμο παγκόσμιο φεστιβάλ 11 εθνών, που εκπροσωπούνται γύρω από μία γιγάντια τεχνητή λίμνη, με βάρκες στη διάθεσή των επισκεπτών. Κάθε έθνος είναι απίστευτα λεπτομερές και είναι πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Το Epcot έχει περισσότερα να προσφέρει σε όλη την οικογένεια από οποιοδήποτε άλλο θεματικό πάρκο στο Ορλάντο.

Universal Resort Orlando

Η Universal χωρίζεται στις παρακάτω θεματικές ενότητες: "Universal Studios", "Island of Adventure", "Wet n’ Wild Orlando" και "CityWalk". Στα Universal Studios θα απολαύσετε μερικά από τα πιο διάσημα παιχνίδια όπως "Twister", "Terminator 2" και "Harry Potter". Το θεματικό πάρκο "Island of Adventure" είναι διαμορφωμένο σε επτά θεματικά νησιά με διασημότερα τα "Marvel Super Hero Island", "Jurassic Park" και "Wizarding World of Harry Potter". Στο "CityWalk" θα βρείτε πολλά εστιατόρια όπως το "Hard Rock Café Orlando", καθώς και θέατρα που φιλοξενούν διάσημες παραστάσεις όπως είναι το "Blue Man Group".

Seaworld Orlando

Αυτό το διάσημο θεματικό πάρκο δίνει βάση στη θαλάσσια ζωή. Χωρίζεται σε 3 κύρια τμήματα: παιχνίδια, ζωντανές παραστάσεις και εκθέματα. Στο τμήμα των παιχνιδιών θα βρείτε πολλά εντυπωσιακά τραινάκια του λούνα παρκ (roller coaster) και άλλες συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως το πασίγνωστο τραινάκι Kraken χωρίς πάτωμα. Στο τμήμα των ζωντανών παραστάσεων υπάρχουν στάδια, στα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε διαφορετικές ζωντανές παραστάσεις από κάποιο πλάσμα του βυθού. Οι πιο διάσημες ζωντανές παραστάσεις πραγματοποιούνται στο στάδιο Shamu, όπου έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά την πιο διάσημη φάλαινα δολοφόνο-ορόσημο στον κόσμο του SeaWorld. Στο τμήμα των εκθεμάτων μπορείτε να έρθετε πολύ κοντά με πλάσματα της θάλασσας, όπως καρχαρίες, σαλάχια και δελφίνια.

Disney’s Hollywood Studios

Το Disney’s Hollywood Studios είναι ένα θεματικό πάρκο στο τεράστιο Walt Disney World του Ορλάντο, που το επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 10 εκατομμύρια άτομα, με δραστηριότητες και αξιοθέατα εμπνευσμένα από τις ταινίες της Disney του 1930 και 1940. Η τεράστια περιοχή εκτείνεται σε 540 στρέμματα νοτιοδυτικά του Ορλάντο και αποτελεί το ένα τέταρτο του ευρύτερου συγκροτήματος Walt Disney World, το οποίο περιλαμβάνει τα άλλα θεματικά πάρκα του Magic Kingdom, Epcot και Animal Kingdom.

Legoland Florida

H Legoland Florida είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα πολλά θεματικά πάρκα σε όλο τον κόσμο με βάση τα εξαιρετικά δημοφιλή παιχνίδια Lego. Καλύπτει 600 στρέμματα και διαθέτει περισσότερες από 50 δραστηριότητες, επιδείξεις, αξιοθέατα, καταστήματα και εστιατόρια. H Legoland Florida άνοιξε τον Οκτώβριο του 2011 και έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών, απευθύνεται όμως και σε μεγαλύτερα παιδιά και έχει άφθονες δραστηριότητες για ενήλικες.

H Legoland Florida διαθέτει επίσης ένα ξεχωριστό υδάτινο πάρκο, με διαφορετικές δραστηριότητες και αξιοθέατα, που συμπεριλαμβάνουν πισίνα με κύματα, lazy river και νεροτσουλήθρες. Ενώ το μαγιό θα είναι προφανώς απαραίτητο για το υδάτινο πάρκο, οι επισκέπτες στο κεντρικό πάρκο θα πρέπει να φορούν άνετα παπούτσια και κατάλληλη ενδυμασία.

6η μέρα: Ορλάντο - Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι - Μαϊάμι

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό το Μαϊάμι  και με ενδιάμεση στάση στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι (Kennedy Space Center), στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, που είναι η μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων και μη διαστημοπλοίων στις ΗΠΑ. Η επίπεδη μορφολογία του εδάφους και η κοντινή παρουσία του Ατλαντικού ωκεανού ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που ώθησαν τον πρόεδρο Τρούμαν να επιλέξει το 1949 την περιοχή του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ για πεδίο πυραυλικών δοκιμών. Σταδιακά, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πολεμικής αεροπορίας εξελίχθηκαν στο πιο ανεπτυγμένο κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων στον κόσμο και την αφετηρία της αμερικανικής εξερεύνηση του Διαστήματος στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα, το Διαστημικό Κέντρο της NASA, εκτός από χώρος κατασκευής και δοκιμής διαστημικών οχημάτων, είναι παράλληλα και ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο - εδώ μπορεί κανείς να δει το παρελθόν και το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών, να παρακολουθήσει το πώς συναρμολογούνται και εκτοξεύονται τα διαστημικά λεωφορεία, την εκπαίδευση των Αστροναυτών και άλλα πολλά.

Συνεχίζουμε για το Μαϊάμι. Φθάνοντας αντικρίζουμε την εικόνα που κυριαρχεί στην ηλιόλουστη πολιτεία της Φλόριντας: ωκεανός, παραλίες, ξενοδοχεία, βίλες, ουρανοξύστες. Κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη βόλτα.

Βέβαια, από την πρώτη στιγμή στο Μαϊάμι, νομίζεις ότι όλα τα έχεις ξαναδεί - ίσως από το "Miami Vice" και τον "Σημαδεμένο" παλαιότερα ή από το "CSI: Miami" σήμερα.

Το Μαϊάμι ήταν πάντοτε το βασίλειο του κλάμπινγκ. Ένα ετερόκλητο πλήθος κάθε φυλής και χρώματος - κυρίως νέοι - μπαινοβγαίνει στα χορευτικά κέντρα και τα μπαρ. Άλλα ήσυχα με διακριτικό φωτισμό και απαλή μουσική και άλλα με ντεσιμπέλ που ξεκουφαίνουν και φωτορυθμικά που θυμίζουν.... πόλεμο των άστρων. Στα επώνυμα μαγαζιά που συχνάζουν οι διασημότητες η "πόρτα" είναι από αυστηρή έως …σκληρή. Και το κοινό σχηματίζει ουρές, περιμένοντας υπομονετικά με την ελπίδα να δει κάποιο από τα είδωλά του. Κάποιοι τυχεροί, ίσως βρεθούν κοντά στο τραπέζι της Μαντόνα ή του Σταλόνε.

7η μέρα: Μαϊάμι, Ξενάγηση

Βιντεοκάμερες φορτισμένες, μνήμη έτοιμη και ξεκινάμε το πρωί από τις παραλίες, με σημαντικότερη το Μαϊάμι Μπιτς. Σταθμός στη σύγχρονη διαδρομή του Μαϊάμι θεωρείται αναμφίβολα το 1965, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η μετοίκηση της πόλης από Κουβανούς πολιτικούς εξόριστους, αλλά και από οικονομικούς μετανάστες, μετά την αποτυχημένη απόπειρα των ΗΠΑ να ανατρέψουν τον Φιντέλ Κάστρο.

Η σύνθεση του πληθυσμού είναι σε μεγάλο βαθμό πολυπολιτισμική. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν γεννηθεί εκτός των ΗΠΑ, σε χώρες της Καραϊβικής (Κούβα, Αϊτή, Πουέρτο Ρίκο) και της Λατινικής Αμερικής (Νικαράγουα, Ονδούρα). Η επίδραση της κουλτούρας των λατινοαμερικάνων μεταναστών είναι έντονη και κάποιες από τις γειτονιές της πόλης έχουν ονόματα που σχετίζονται με την προέλευση των κατοίκων τους, όπως Μικρή Αβάνα και Μικρή Αϊτή. Το Μαϊάμι έχει τρεις επίσημες γλώσσες, που αντικατοπτρίζουν τη σύνθεση του πληθυσμού του: αγγλικά, ισπανικά και κρεόλ.

Το λιμάνι του, με μεγάλη εμπορευματική και επιβατική κίνηση, είναι το πρώτο στον κόσμο σε εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων - το Μαϊάμι θεωρείται η "παγκόσμια πρωτεύουσα της κρουαζιέρας". Χάρη σε ένα αρκετά πυκνό αεροπορικό δίκτυο συνδέεται απευθείας (εκτός φυσικά από τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ) με διάφορες πόλεις της Νότιας Αμερικής και των νησιών της Καραϊβικής. Γι’ αυτό άλλωστε και ονομάζεται "η πύλη της Λατινικής Αμερικής".

Ακολουθεί το κέντρο της πόλης, το Miami Downtown, με ουρανοξύστες, τράπεζες και καινούργιες πολυκατοικίες με υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε με την περιοχή Art Deco District, το Coconut Grove, το Coral Gables και φυσικά την ιστορική συνοικία Μικρή Αβάνα, η άλλη όψη της πόλης, αυτή που γνωρίζουμε από τις αστυνομικές ταινίες. Κλασικά αυτοκίνητα, μπαρ λάτιν και σάλσα σε κάθε τετράγωνο. Η προβλήτα Μπέισαϊντ με ωραία καταστήματα και το λιμάνι κρουαζιερόπλοιων είναι αυτά που θα δούμε στη συνέχεια, ανάμεσα σε πολλά άλλα αξιόλογα σημεία της πόλης. Στη διάσημη λεωφόρο κατά μήκος του Ατλαντικού, στο φανταστικό και ζωηρό Ocean Drive, κτυπά η καρδιά του South Beach. Εδώ, στα πολυτελή εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, εξελίσσεται η πιο ζωντανή νυκτερινή σκηνή των ΗΠΑ.

8η μέρα: Μαϊάμι, Florida Keys/Key West (Προαιρετικό) ή Έβεργκλεϊντς (Προαιρετικό)

Σε αυτή τη γραφική διαδρομή θα δείτε περισσότερες από 40 γέφυρες συμπεριλαμβανομένης της Σέβεν Μάιλ Μπριτζ (Seven Mile Bridge), που αποτελεί σκηνικό για πολλές ταινίες, όπως το 2 Fast 2 Furious, το Αληθινά Ψέματα (True Lies), το License το Kill και πολλές ακόμα.

Βρεθείτε ανάμεσα στα νησιά μέχρι το Key West, όπου σας περιμένει το χαλαρό κλίμα της Καραϊβικής.

Απολαύστε σχεδόν έξι ώρες ελεύθερου χρόνου και δείτε τα αξιοθέατα, όπως το σπίτι όπου ζούσε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή κάντε μια βόλτα στην Mallory Square, που βρίσκεται ακριβώς στην παραλία, στην ιστορική παλιά πόλη του Key West. Επιπλέον, μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε κάποιες από τις δραστηριότητες, όπως snorkeling, parasailing (θαλάσσιο αλεξίπτωτο), κρουαζιέρα με καράβι με γυάλινο πυθμένα, βόλτα με τραινάκι ή τρόλεϊ για να δείτε τα αξιοθέατα.

Εναλλακτικά, σας προτείνουμε μια διασκεδαστική περιήγηση στα Έβεργκλεϊντς στην Νότια Φλόριντα. Αυτή η εκδρομή περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το Μαϊάμι. Τα Έβεργκλεϊντς βρίσκονται μόλις 35 μίλια δυτικά του Μαϊάμι/Φορτ Λόντερντεϊλ, απ΄ όπου θα επιβιβαστείτε στο σκάφος. Περάστε με ταχύτητα μέσα από την καταπράσινη "αυλή" της Φλόριντας και αναζητήστε αλιγάτορες, άγρια πουλιά και την πιο εκπληκτική άγρια φύση από οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ. Το σόου άγριας ζωής είναι γεμάτο εκπλήξεις και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς αυτό το μοναδικό οικοσύστημα.

9η-10η μέρα: Μαϊάμι - Αθήνα

Σήμερα το πρωί μπορείτε να επισκεφθείτε το Μπελ Χάρμπερ, την πιο διάσημη γειτονιά του Μαϊάμι. Ήσυχη κατοικημένη περιοχή χωρίς έγκλημα, χωρίς τη "φασαρία" της βιομηχανίας της διασκέδασης, χωρίς καζίνο, χωρίς ξενοδοχεία. Εκατομμυριούχοι και διασημότητες ζουν εδώ. Υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι λευκοί που θέλουν να ζήσουν μια ήρεμη, μετρημένη ζωή, αλλά και πολλοί εργαζόμενοι - φεύγουν νωρίς το πρωί και επιστρέφουν το βράδυ. Πολυτελή διαμερίσματα. Άνετες παραλίες. Πολυτελείς μπουτίκ και καταστήματα.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα, με μεγάλο φορτίο όμορφων αναμνήσεων.

Άφιξη την επόμενη μέρα.

(Δυνατότητα  Επέκταση στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΠΤΗΣΕΙΣ

Για Κρατήσεις 60 μέρες πριν την αναχώρηση ΕΚΠΤΩΣΗ 200€ (περιορισμένος αριθμός θέσεων ) Τιμή από 2395

 

Στην τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνεται η  έκπτωση των 200€

Τιμή κάτ.΄ άτομο

25/6

23/7

06/8

20/8

10/9

Δίκλινο

2635€

2595€

2595€

2595€

2635€

Σε Τρίκλινο

2435€

2395€

2395€

2395€

2435€

Σε Τετράκλινο

2350€

2225€

2225€

2225€

2350€

Επιβάρυνση 1-κλινου

990€

965€

965€

965€

990€

 

+ Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19: (Συνολικά 845€ )

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 08 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* χωρίς πρωινό
  • Τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων (City taxes)
  • Ολοήμερη Ξενάγηση στην Ουάσιγκτον
  • Μεταφορά από το Ορλάντο στο Μαϊάμι με επίσκεψη στο Kennedy Space Center με εισιτήριο εισόδου
  • Ξενάγηση στο Μαϊάμι
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19: (Συνολικά 845€ )
  • Τοπικοί φόροι-Αχθοφορικά-Φιλοδωρήματα (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $135 πληρωτέα με την άφιξη
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

ΠΤΗΣΕΙΣ:

Ημερομηνία

Πτήση

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

06 Αυγούστου

United 483

ΑΘΗΝΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

11:45

15:45

14 Αυγούστου

Swissair 065

ΜΑΙΑΜΙ - ΖΥΡΙΧΗ

19:45

10:50

15 Αυγούστου

Swissair1838

ΖΥΡΙΧΗ- ΑΘΗΝΑ

12:20

16:00

Ημερομηνία

Πτήση

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

20 Αυγούστου

United 483

ΑΘΗΝΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

11:45

15:45

28 Αυγούστου

Swissair 065

ΜΑΙΑΜΙ - ΖΥΡΙΧΗ

19:45

10:50

29 Αυγούστου

Swissair1838

ΖΥΡΙΧΗ- ΑΘΗΝΑ

12:20

16:00

Ημερομηνία

Πτήση

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

10 Σεπτεμβρίου

United 483

ΑΘΗΝΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

11:45

15:45

18 Σεπτεμβρίου

Swissair 065

ΜΑΙΑΜΙ - ΖΥΡΙΧΗ

19:45

10:50

19 Σεπτεμβρίου

Swissair1838

ΖΥΡΙΧΗ- ΑΘΗΝΑ

12:20

16:00

&

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Washington Hilton 4*

ΟΡΛΑΝΤΟ

Castle Hotel, Autograph Collection 4*

ΜΑΙΑΜΙ

Novotel Miami Brickell 4*

.

Γιατί η ασφάλειά σας είναι MUST για εμάς!

Travel Insurance -Travel Assistance Extra Plus

Εκτός Ελλάδας - ΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ

Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου

Χωρίς περιορισμό χρήσης

Επαναπατρισμός του Ασφαλισμένου συνεπεία τραυματισμού ή οξείας ασθένειας

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών Ισχύει μόνο για αεροπορικά ταξίδια

Μέχρι €500

Έξοδα νοσηλείας από οξεία έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα

 

Μέχρι €15.000

Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου

Μέχρι €2.000

Αποζημίωση για απώλεια ζωής του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €30.000 Ανώτατο όριο αποζημίωσης για ατύχημα σε ομάδα ασφαλισμένων στο ίδιο συμβάν €300.000

Έξοδα για μεταφορά σορού

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για ακύρωση ταξιδιού

Μέχρι €2.500

Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου

Ένα αεροπορικό εισιτήριο ανά άτομο

Έξοδα μετακίνησης και διαμονής σε στενό συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται

Ένα αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή Διαμονή σε ξενοδοχείο για 5 μέρες μέχρι €1.000

Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων

Μέχρι €500

Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών

Μέχρι €400 για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες

Έξοδα για νομική υποστήριξη

Μέχρι €3.000

Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης

Για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες, μέχρι €100

Για καθυστέρηση πάνω από24 ώρες, μέχρι €450

Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του

Ένα αεροπορικό εισιτήριο Άλλες δαπάνες μέχρι €2.000

Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας

Μέχρι €1.500 για τον ασφαλισμένο

Μέχρι €1.500 για την οικογένεια/ το συνοδό

Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων

Μέχρι €10.000

Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου

Μέχρι €300

Αποζημίωση για Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €15.000

Έξοδα μετάφρασης

Μέχρι €300


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί στις 20/02/2024 με βάση τις ισχύουσες ισότιμες/τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναγράφονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα και οριστικοποιούνται 16 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το πρωινό στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου.
  3. Η παιδική τιμή υπολογίζεται στην τιμή 2κλινου και ισχύει για ηλικίες 2-12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.
  4. ΦΟΡΟΙ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ESTA/ETA: Το κόστος περιλαμβάνει τους φόρους αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων, τοπικούς φόρους διαμονής, ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 & ποσό χρέωσης ESTA.
  5. Η έκπτωση SMART PRICE ισχύει για έγκαιρες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα πρώτα 7 ή 10 άτομα.
  6. ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ: Το κόστος περιλαμβάνει τα αχθοφορικά και φιλοδωρήματα ανά επιβάτη και είναι υποχρεωτικά. Καλύπτουν αχθοφορικά Ξενοδοχείων, φιλοδωρήματα οδηγών κτλ. και εισόδους εκεί που αναφέρονται στα αναλυτικά προγράμματα. ΔΕΝ καλύπτουν φιλοδώρημα Αρχηγού/Ξεναγού.
  7. Για τα Ελληνικά διαβατήρια για την είσοδο στις ΗΠΑ & Καναδά είναι απαραίτητη η έγκριση ESTA & eTA αντίστοιχα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα). Για λόγους ασφαλείας τα στοιχεία σας θα σταλούν πρώτα για έλεγχο προτού καταχωρηθούν για την αίτηση ESTA. Σε περίπτωση που έχετε ταξιδέψει σε ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ μετά από την 1η Μαρτίου 2011 & ΚΟΥΒΑ μετά από την 12 Ιανουαρίου 2021 θα χρειαστείτε Βίζα για τις ΗΠΑ., ο ταξιδιώτης δεν δικαιούται πλέον να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Visa Wavier (ESTA) και πρέπει να υποβάλει αίτηση για θεώρηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  8. Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του, χωρίς παραλείψεις.
  9. 9. Η προ-επιλογή θέσεων στα γκρουπ δεν είναι πάντα εγγυημένη και στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες υπάρχει επιπλέον κόστος. Γίνεται μετά την έκδοση εισιτηρίων ή στο check in.
  10. Στις υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ’ άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν. Με EMIRATES & TURKISH 2 αποσκευές δωρεάν. Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 10 άτομα δικαιούστε μόνον μια αποσκευή. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα $30-35
  11. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια.





Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ