menu
+30 210 9889421
ΣΑΜΟΣ 5ημ ΠΑΣΧΑ (P2)

ΣΑΜΟΣ 5ημ ΠΑΣΧΑ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 02-06/05 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 627 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 02-06/05 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΣΑΜΟΣ
Η Μεθυστική ομορφιά του Βορείου Αιγαίου
Πάσχα στο νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα

1η μέρα - Μεγάλη Πέμπτη: Αθήνα – Σάμος – Ευπαλίνειο Όρυγμα (Μνημείο Unesco) – Ι.Μ. Παναγιάς Σπηλιανής – Πυθαγόρειο.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σάμο. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» και ξεκινάει η μέρα μας να γνωρίσουμε το νησί του Πυθαγόρα. Το νησί της Σάμου με πλούσια ιστορία και παράδοση, παραμένει ένας ανεξερεύνητος προορισμός οπού εμείς θα ανακαλύψουμε. Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας Hydrele Hotel 4* για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα από το ταξίδι. Πρώτη μας επίσκεψη θα γίνει σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού, το Ευπαλίνειο Όρυγμα, αναγνωρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως και η ευρύτερη περιοχή του Πυθαγορείου. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα αρχιτεκτονικό θαύμα παγκοσμίως και αποτελεί τεκμήριο του υψηλού επιπέδου γνώσεων των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών. Εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα της εποχής, που σήμερα διδάσκεται στις αρχιτεκτονικές σχολές της Αμερικής. Εκεί κοντά βρίσκεται η Μονή της Παναγιάς Σπηλιανής χτισμένη μέσα σε μία σπηλιά, σε αμφιθεατρική τοποθεσία, με την θαυματουργή εικόνα και το πετρωμένο καράβι των πειρατών. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές, το σπήλαιο αποτελούσε τόπο λατρείας από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε με μια χαλαρή περιήγηση στο γραφικό Πυθαγόρειο όπου πήρε την ονομασία του από τον ξακουστό μαθηματικό μας και κατέχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς εκεί βρίσκεται το πρώτο τεχνητό λιμάνι στον κόσμο! Εκεί θα γευματίσουμε στην πλακόστρωτη πλατεία «Ειρήνης» του Πυθαγορείου με τα σκιερά πλατάνια. Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο κατανυκτικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Αγίων Παθών.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

2η μέρα - Μεγάλη Παρασκευή: Ηραίο – Αρχαιολογικός χώρος ναού Ήρας (Μνημείο Unesco) –Μυτιληνιοί

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε με προαιρετικό εκκλησιασμό της Ακολουθίας Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης στο μεγαλοπρεπές μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς. Έπειτα θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Ήρας, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο μνημείων της Unesco. Το Ηραίο της Σάμου αποτέλεσε το μεγαλύτερο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Συνδεόταν πολιτικά και διοικητικά με την αρχαία πόλη της Σάμου, το σημερινό Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με το μύθο στην όχθη του ποταμού Ίμβρασσου κάτω από μια λυγαριά γεννήθηκε η θεά και έτσι θεωρήθηκε ως το ιερό δέντρο της Ήρας. Εκεί λοιπόν σε αυτόν τον ενεργειακό χώρο, θα ξεναγηθούμε και θα θαυμάσουμε την πολυτραγουδισμένη Κολώνα ύψους 11μ , η μοναδική διασωθείσα από τις 105 του ιερού. Έπειτα, θα μεταβούμε στο γραφικό  χωριό Μυτιληνιοί. Εκεί θα επισκεφθούμε το υπέροχο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που εκτός των άλλων θα δούμε από κοντά το ιστορικό «καπλάνι» , ένα αιλουροειδές που πέρασε στη Σάμο από τα μικρασιατικά παράλια πριν από 150 χρόνια, θανατώθηκε και ταριχεύθηκε. Σε αυτό το έκθεμα αναφέρεται το κλασικό, αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της σαμιώτισσας Άλκης Ζέη «Το καπλάνι της βιτρίνας».Έπειτα θα γευματίσουμε σε εστιατόριο στη γραφική πλατεία του χωριού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στην πόλη της Σάμου όπου θα παρακολουθήσουμε την εξόδιο ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στην Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου καθώς και το έθιμο συνάντησης όλων των επιταφίων των ενοριών της πόλης στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα. Αργότερα θα υπάρξει ελεύθερη ώρα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα - Μεγάλο Σάββατο: (Βαθύ - Αρχαιολογικό Μουσείο – Κοκκάρι)

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για προαιρετικό εκκλησιασμό στο μοναστήρι της Αγίας Ζώνης με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Σάμου. Το μουσείο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο Κούρο που υπάρχει στην Ελλάδα ύψους 5,25μ.
Έπειτα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Οίνου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Σάμου, για να μάθουμε την ιστορία του ξακουστού και πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και να το γνωρίσουμε με όλες μας τις αισθήσεις.Μετάβαση στο Κοκκάρι με ελεύθερη ώρα.Συνεχίζουμε με μια μικρή περιήγηση στην περιοχή Μυκάλη, το κοντινότερο σημείο Ελλάδας – Τουρκίας, στο οποίο έγιναν 2 ηρωικές ναυμαχίες, ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα. Εκεί θα χαζέψουμε τα εντυπωσιακά ροζ φλαμίνγκο που μας επισκέπτονται κάθε άνοιξη.Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.Το βράδυ θα μεταβούμε στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Πυθαγορείου για την Αναστάσιμη λειτουργία και την παρακολούθηση του εθίμου της καύσης του Ιούδα. Στη συνέχεια Αναστάσιμο εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

4η ΗΜΕΡΑ - Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά – Καρλόβασι – Καταρράκτες – Μουσείο Βυρσοδεψίας -Πασχαλιάτικο Γλέντι

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Ξυπνήστε αργά και απολαύστε το πλούσιο γιορτινό πρόγευμα και τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Η συνέχεια θα μας βρει να εξορμούμε στη δυτική πλευρά του νησιού, στους Καταρράκτες, όπου θα απολαύσουμε μια δροσερή πεζοπορία, παίρνοντας μια εικόνα από τις ομορφιές της άγριας Σαμιακής φύσης, και έπειτα θα περιηγηθούμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, το Καρλόβασι. Μια πόλη με πλούσιο παρελθόν, που καταγράφεται στην ίδια την όψη της με τα επιβλητικά αρχοντικά, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις εκκλησίες κ.α.. Όλα συνθέτουν μια εικόνα που μαρτυρεί την ιστορία και την πλούσια εμπορική και πολιτιστική παράδοσή του, πράγμα που θα διαπιστώσουμε μέσω της επίσκεψής μας στο μουσείο Βυρσοδεψίας. Εκεί θα μάθουμε για τα χρόνια της ευημερίας του νησιού, μέσω της βυρσοδεψίας, που διήρκεσε από την εποχή της Σαμιακής Ηγεμονίας μέχρι το Β’ παγκόσμιο πόλεμο δραστηριότητα που άνθισε στο νησί και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα εμπορικά προνόμια που διέθετε η Σάμος πριν την ένωση της με την Ελλάδα. Ακολουθεί το πασχαλινό μας γεύμα στο ξενοδοχείο, με τοπικά εδέσματα, μουσική και πολύ χορό! Ελεύθερο απόγευμα και ξεκούραση.

5η ΗΜΕΡΑ – Δευτέρα του Πάσχα: Πυθαγόρειο – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τα τελευταία ψώνια – σουβενίρ στο Πυθαγόρειο με μια σύντομη περιήγηση στο Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη, πρωτοστάτη της επανάστασης της Σάμου από την τουρκοκρατία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σάμου για την πτήση μας στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το φετινό μας Πάσχα στο μαγευτικό νησί του Πυθαγόρα.

Πτήσεις µε Sky Express (2-6/5):

Αθήνα – Σάμος: 11:00 – 11:55   GQ310
Σάμος – Αθήνα: 12:25 – 13:25    GQ311

Τιµή κατ’άτοµο, 2-6/5, αεροπορικώς, 5 μέρες

Δίκλινο

627

Mονόκλινο

815


Συμπεριλαμβάνονται:
Διαμονή στo Hydrele Hotel 4* ŸΠρωινό καθημερινά ŸΞεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρουςŸΠεριηγήσεις σε χωριܟΣυνοδός εκδρομήςŸΔύο γεύματα σε εστιατόρια με τοπική κουζίναŸΑναστάσιμο και Πασχαλινό Γεύμα & Γλέντι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου δίπλα στη θάλασσα• Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Ÿ Φόροι αεροδρομίου 54 €Ÿ O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.ŸΕίσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Ÿ Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ