menu
+30 210 9889421
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΠΑΣΧΑ 4,5ήμ (P2)

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΠΑΣΧΑ 4,5ήμ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 03-06/05 & 02-06/05 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 445 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 03-06/05 & 02-06/05 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Παραδοσιακή Πασχαλιά... µε άρωµα ανατολής!

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Μέτσοβο - Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο, το στολίδι της Ηπείρου, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον τόπο των μεγάλων ευεργετών, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) με ντόπια προιόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε  τα φημισμένα κρασιά και τυριά του Μετσόβου. Συνεχίζουμε  μέσω  Εγνατίας Οδού για τα θρυλικά Γιάννενα και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας Epirus Palace Hotel Congress & Spa 5* ή στο Du Lac 5*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα - Μ. Παρασκευή: Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου  - Νησί Ιωαννίνων

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια. Πρώτη μας επίσκεψη το ξακουστό Μονοδένδρι, όπου θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Εκεί βρίσκεται και η Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής χτισμένη κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια που στεγάζουν το Ριζάρειο Κέντρο Εκθέσεων και την Χειροτεχνική Σχολή Μην παραλείψετε  να δοκιμάσετε τις μοναδικές Ηπειρώτικες πίτες. Θα επιστρέψουμε στην πόλη των Ιωαννίνων και από τον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) για το Νησί της Κυρά-Φροσύνης. Το νησί φιλοξενεί το σπίτι – μουσείο  του Αλή Πασά και επτά μοναστήρια με μοναδικές αγιογραφίες. Βόλτα στα γραφικά δρομάκια του παραδοσιακού οικισμού και ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά). Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στον χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστροφή στα ξενοδοχεία για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο μπουφέ στα ξενοδοχεία και παρακολούθηση του Επιταφίου στην πόλη.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα – Μ. Πάπιγκο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο, απλώνεται επιβλητικός μπροστά μας. Στο ξακουστό Καλπάκι θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο, θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιντς για την βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Η υπέροχη Μονή Μολυβδοσκέπαστης είναι η επόμενη στάση μας (καιρού επιτρέποντος), ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χτίστηκε το 670 μ.Χ., και σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος για περίπατο στα καλντερίμια της, στην πλακόστρωτη πλατεία της, τα αρχοντικά της και το πέτρινο γεφύρι της. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα ανεβούμε στο Μεγάλο Πάπιγκο (καιρού επιτρέποντος).Το χωριό στολίδι των Ζαγοροχωρίων, εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη του με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του.  Περπατήστε στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, θαυμάστε τα πέτρινα σπίτια με φόντο τους Πύργους της Αστράκας, μια σειρά από τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς του όρους Τύμφη που υψώνονται ακριβώς πάνω από το χωρίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας και μετά Αναστάσιμο δείπνο

4η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά - Πόλη Ιωαννίνων

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΉ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και οι προετοιμασίες για το Λαμπριάτικο τραπέζι έχουν ξεκινήσει από το πρωί. Μέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου, τους μικρούς μπουφέδες και το σούβλισμα του οβελία μέχρι την ώρα του Πασχαλινού εορταστικού γεύματος. Το απογευματάκι αναχωρούμε για την πόλη των Ιωαννίνων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο στον μώλο, στο κάστρο και φυσικά να απολαύσουμε τα περίφημα σιροπιαστά γλυκά των Ιωαννίνων. Αργά το απόγευμα επιστροφή στα ξενοδοχεία μας.

5η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Μουσείο Βρέλλη – Άρτα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων (έξοδα ατομικά). Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, σημαντικές στιγμές της ελληνικής  ιστορίας. Μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων, θα βρεθούμε στην Άρτα με το θρυλικό γεφύρι της. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της Νέας Ιόνιας οδού και της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

Μέτσοβο – Ιωάννινα – Χαράδρα Βίκου – Μονοδένδρι – Νησί Ιωαννίνων – Καλπάκι – Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα – Μεγάλο Πάπιγκο – Μουσείο Βρέλλη – Άρτα

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης μέρας.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Epirus Palace 5*

4 ΜΕΡΕΣ

3-6/5

5 ΜΕΡΕΣ

2-6/5

Δίκλινο Premium Comfort

445

556

3ο άτομο

281

381

3ο άτομο έως 5,99 ετών

146

206

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

254

345

Μονόκλινο

632

837

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Du Lac 5*

4 ΜΕΡΕΣ

3-6/5

5 ΜΕΡΕΣ

2-6/5

Δίκλινο

555

711

3ο άτομο

334

429

3ο άτομο 0 έως 5,99 ετών

166

205

3ο άτομο 6 έως 12 ετών

295

377

Μονόκλινο

817

1073

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο EPIRUS PALACE 5* ή στο DU LAC HOTEL 5* • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο & το Πασχαλινό την Κυριακή του Πάσχα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων •  O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ