menu
+30 210 9889421
ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 9ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P1)

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 9ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P1)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13, 21/07 & 10, 18/08

ΑΠΟ 1.570 € early booking

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13, 21/07 & 10, 18/08

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

13, 21/07  & 10, 18/08/2024  - 9 μέρες

ΔΑΝΙΑ «Κοπεγχάγη (1)  - Tivoli Gardens»  - ΝΟΡΒΗΓΙΑ « Όσλο (1)»  - ΣΟΥΗΔΙΑ «Όρεμπρο – Στοκχόλμη (2) –  (Ουψάλα) -  Σιγκτούνα» – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ «Ελσίνκι (2)  - Κρουαζιέρα Ταλίν»

«Σκανδιναβικές Πρωτεύουσες»
΄΄Από αμμώδης όχθες λιμνών, μέχρι εντυπωσιακά κάστρα, Βασιλικά παλάτια, γοητευτικά κανάλια, πολυτελή γιοτ μέχρι και γραφική ατμόσφαιρα των χωριών. Ανακαλύψτε μια ποικιλία που καλύπτει την παραδοσιακή κληρονομιά και το φυσικό κάλλος΄΄.

1η Μέρα |Αθήνα – Κοπεγχάγη – Ξενάγηση πόλης. «Καλώς ήρθατε στην Δανία και την πολύχρωμη εμβληματική φωτό»

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ για την πτήση μας στην Κοπεγχάγη. Άφιξη , επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Δανίας. Θα περάσουμε από την πλατεία του Κοινοβουλίου, τη λεωφόρο Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Σωτήρος και θα περάσουμε από τα κανάλια της πόλης και το γραφικό Νυχάβν. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το παλάτι Αμάλιενμποργκ, τη βασιλική κατοικία, το μεγαλόπρεπο σιντριβάνι της πριγκίπισσας Γκέφιον και τη μικρή Σειρήνα, γνωστή από το παραμύθι του Άντερσεν και σήμα κατατεθέν της πόλης. Η ξενάγηση μας θα κλείσει περνώντας από το κάστρο Ρόζενμποργκ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση.

2η Μέρα | Κοπεγχάγη – Tivoli Gardens - Όσλο (εν πλω)

«Στο ομορφότερο πάρκο αναψυχής από το 19ο αιώνα»

Πρωινό και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην πόλη για ψώνια και για Σκανδιναβικό φαγητό. Σας συστήνουμε να δοκιμάσετε τα γνωστά smørrebrød, flæskesteg (ψητό χοιρινό) και το kogt torsk (μπακαλιάρος ποσέ).  Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφτείτε το θεματικό πάρκο Tivoli Gardens (εισιτήρια εξ’ ιδίων) το οποίο ιδρύθηκε το 1843 και από το οποίο ο Walt Disney εμπνεύστηκε για τον δικό του κόσμο της Disney. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι από όπου θα πάρουμε το πλοίο για το Όσλο. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

3η Μέρα | Όσλο – Ξενάγηση πόλης. «στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας».

Πρωινό και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Γουσταύου Βίγκελαντ. Ακόμη θα επισκεφθούμε το Χολμενκόλεν, την παλαιότερη πίστα άλματος σκι στον κόσμο. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Δημαρχείο, το παλάτι, τη Βουλή και το Εμπορικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Κοντικι, καθώς επίσης και το μουσείο των Βίκινγκς, όπου εκτίθενται αντικείμενα της καθημερινής ζωής. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα όπου θα απολαύσετε τα νησάκια στο εσωτερικό του φιόρδ του Όσλο.

4η Μέρα | Όσλο – Όρεμπρο - Στοκχόλμη. «απολαύστε τη διαδρομή … Νορβηγία- Σουηδία»

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Στοκχόλμη με ενδιάμεση στάση στην πόλη Όρεμπρο. Άφιξη και αμέσως θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο, τις γραφικές ξύλινες κατοικίες, τον ναό του Αγίου Νικολάου και το δημαρχείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Στοκχόλμη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα | Στοκχόλμη – Ξενάγηση πόλης. «Εξερευνώντας το Βασιλικό και Πολιτιστικό παρελθόν»

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην <<Βενετία του Βορρά>> όπως  αποκαλούν τη κτισμένη πάνω σε 14 νησιά Στοκχόλμη ξεκινώντας από την παλιά πόλη όπου θα δούμε την εκκλησία της Στέψης, την παλαιότερη πλατεία της χώρας Στόρτογκετ, Επίσης θα επι σκεφτούμε τις πολυτελέστατες αίθουσες του μοναδικής αρχιτεκτονικής τέχνης δημαρχείου, πάνω στο νησί του Βασιλιά. Θα δούμε την κατοικία του Νόμπελ, το Σπίτι της Σουηδικής κουλτούρας, το μεγαλοπρεπές κτίριο του Δραματικού Θεάτρου, την ιστορική Όπερα και θα καταλήξουμε στο νησί Γκάμλα Σταν με τη Μητρόπολη, τη Βουλή και το μεσαιωνικό Βασιλικό Παλάτι με τα 608 δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Στα εστιατόρια της Γκάμπλα Σταν ή της Χότογκετ θα δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ τα μπαράκια της Στοκχόλμης μένουν ανοικτά ως το βράδυ.  Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε το υπαίθριο Μουσείο Σκάνσεν.

6η Μέρα | Στοκχόλμη – Προαιρετική εκδρομή στην Ουψάλα -  Σιγκτούνα – Ελσίνκι «Στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης»

(εν πλω)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα μέχρι να πάρουμε το πλοίο για Ελσίνκι. Για όσους επιθυμούν κάτι διαφορετικό, σας προτείνουμε εκδρομή στην πανέμορφη Ουψάλα. Άφιξη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, το καθεδρικό ναό, την Όπερα και το μοναδικό πανόραμα της πόλης από το λόφο Φαλγκάντα. Στην επιστροφή μας για Στοκχόλμη θα περάσουμε από την πανέμορφη και ιστορική πόλη Σιγκτούνα μια πόλη μαγική με γραφικά σπίτια και το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο των Βίκινγκς. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Στοκχόλμης για να πάρουμε το πλοίο για Ελσίνκι. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η Μέρα | Ελσίνκι – Ξενάγηση πόλης. «Καλώς ήρθατε στην Φινλανδία. «Απολαύστε τη θέα σε κολπίσκους και δεκάδες νησιά».

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας στην πόλη που συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας! Θα δούμε τον ογκώδη σταθμό με τους γίγαντες στην πρόσοψη, στο λόφο της πλατείας του ελευθερωτή τσάρου Αλέξανδρου, τον επιβλητικό λευκο-γάλαζο Καθεδρικό, να δεσπόζει στην πλατεία με θέα το νότιο παλιό λιμάνι, το ανατολικό λιμάνι με τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα και στην προκυμαία τα αρχοντικά μιας άλλης εποχής, τα παλιά εστιατόρια και pubs των Ναυτικών, το λόφο της Θεοτόκου Ουσπένσκι των Ορθοδόξων, την κλειστή παραδοσιακή και την υπαίθρια αγορά, Esplanade με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Eira με τα νεοκλασικά σπίτια, τη λεωφόρο με τα πολυκαταστήματα, την πλατεία με το συντριβάνι της γοργόνας και των θαλάσσιων πλασμάτων, το παλιό τραμ, το καφε-ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο Belle-Epoque ! Και θα αφήσουμε την παλιά πόλη, με το πιο σύγχρονο τραμ περνώντας από τα εξεζητημένα μοντέρνα κτίρια, πλατείες και εγκαταστάσεις του λιμανιού που θυμίζουν αεροδρόμια του μέλλοντος καθώς και το δέσιμο των πλοίων που γίνεται με μαγνήτες! Ελεύθερος χρόνος.

8η Μέρα | Ελσίνκι – Κρουαζιέρα Ταλίν – Ελσίνκι.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι από όπου θα πάρουμε το πλοίο για μια μοναδική κρουαζιέρα στη πρωτεύουσα της Εσθονίας που θεωρείται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής, που μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι μας σε παραμύθι. Άφιξη και αναχώρηση για το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο που μαγεύει, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αγορές και τα παραδοσιακά σπίτια. Με την αύρα του 13ου αιώνα, οι επισκέπτες νοιώθουν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλατείες και πύργους. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλίν θυμίζει έντονα Σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής.. Απόγευμα ελεύθερο για γνωριμία με τη γραφικότατη πόλη που είναι φωλιασμένη σε όρμο του Κόλπου της Φινλανδίας.. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι ώστε να πάρουμε το πλοίο για την επιστροφή μας στο  Ελσίνκι.

9η Μέρα | Ελσίνκι – Πτήση επιστροφής - Αθήνα

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και  την πτήση της επιστροφής μας για Αθήνα  μαγεμένοι από τις μοναδικές εικόνες που έχουμε αποκομίσει .

 

Για τις αναχωρήσεις 21/07 & 18/08/2024 το πρόγραμμα πραγματοποιείται όπως παρακάτω:

1. 1η Μέρα | Αθήνα – Ελσίνκι – Ξενάγηση πόλης. «Καλώς ήρθατε στην Φινλανδία. Απολαύστε τη θέα σε κολπίσκους και δεκάδες νησιά».
2. 2η Μέρα | Ελσίνκι – Κρουαζιέρα στο Ταλίν – Ελσίνκι.
3. 3η Μέρα | Ελσίνκι – Ελεύθερος χρόνος – Στοκχόλμη. «Στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης» (Ακτοπλοϊκώς)
4. 4η Μέρα | Στοκχόλμη - Προαιρετική εκδρομή στην Ουψάλα -  Σιγκτούνα.
5. 5η Μέρα | Στοκχόλμη – Ξενάγηση πόλης «Εξερευνώντας το Βασιλικό και Πολιτιστικό παρελθόν»
6. 6η Μέρα | Στοκχόλμη – Όρεμπρο – Όσλο «στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας».
7. 7η Μέρα | Όσλο – Ξενάγηση πόλης – Κοπεγχάγη (Ακτοπλοϊκώς)
8. 8η Μέρα | Κοπεγχάγη – Ξενάγηση πόλης – Tivoli Gardens «Καλώς ήρθατε στην Δανία και στο ομορφότερο πάρκο αναψυχής από το 19ο αιώνα»
9.
9η Μέρα | Κοπεγχάγη – Πτήση επιστροφής - Αθήνα

 

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 9 ΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Τιμή κατ’άτομο
σε δίκλινο

Παιδί 2-12
σε τρίκλινο

Μονόκλινο

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

13-21/07/2024
&
10-18/08/2024

Scandic Grand Marina (Ελσίνκι)

Clarion Stockholm (Στοκχόλμη)

Radisson Blu Scandinavia (Όσλο)

Tivoli Hotel (Κοπεγχάγη)

ή παρόμοια

 

 

Πρωινό
&
2 δείπνα
εν πλω

Early booking

1570

Early booking

1520

Early booking

+ 695

Aegean Airlines

Αθήνα –  Κοπεγχάγη
A3.750  07.55-10.15

Ελσίνκι – Αθήνα
A3.765  14.00-17.45

21-29/07/2024
&
18-26/08/2024

Aegean Airlines

Αθήνα –   Ελσίνκι
A3.764  09.20-13.10

Κοπεγχάγη – Αθήνα
A3.751  11.05-15.15

+ Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων 260
Οι τιμές Early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση 100€ κατ’ άτομο.  (κανονική τιμή)


Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines όπως αναγράφονται στο παραπάνω πίνακα
  • Χειραποσκευή 8kg , αποσκευή 23kg ανά άτομο.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια τις εταιρίας SILJA LINE και DFDS SEAWAYS σε τετράκλινες καμπίνες για τις διαδρομές Κοπεγχάγη – Όσλο & Στοκχόλμη – Ελσίνκι
  • Κοπεγχάγη (1) μια διανυκτέρευση στο Tivoli Hotel 4* or similar
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις εν πλω
  • Όσλο (1) μία διανυκτέρευση στο Radisson Blu Scandinavia 4* or similar
  • Στοκχόλμη (2) μία διανυκτέρευση στο Clarion Stockholm 4* or similar
  • Ελσίνκι (2) τρεις διανυκτερεύσεις Scandic Grand Marina 4* or similar
  • Πρωινό σε μπουφέ στα ξενοδοχεία.
  • Δύο (2) πρωινά εν πλω.
  • Δύο (2) δείπνα εν πλω.
  • Δώρο η κρουαζιέρα και περιήγηση στο Ταλίν.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 260 € ανά άτομο.(πληρωτέα στο γραφείο )
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού-ξεναγού και οδηγού.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
  • Τέλη διαμονής στη Κοπεγχάγη .
  • Προαιρετική εκδρομή στην Ουψάλα: 50€  (πληρωτέα στο προορισμό )
  • Ενδεικτικά κόστη εισόδων στο Τivoli Gardens .

Απλή είσοδος : 20 €
Είσοδος +
Ride pass : 60 €

Σημειώσεις:

  • Σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε άλλο τύπο  καμπίνας και  κατόπιν διαθεσιμότητας
  • Οι τιμές είναι κατ’ άτομο για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις Κοπεγχάγη – Όσλο & Στοκχόλμη – Ελσίνκι

ΔΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ

175€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ

695€

ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ

125€

 

.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ