menu
+30 210 9889421
ΙΟΡΔΑΝΙΑ 6ημ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P9)

ΙΟΡΔΑΝΙΑ 6ημ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P9)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/06

ΑΠΟ 585 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/06

BEST OF JORDAN 6 ΗΜΕΡΕΣ
19-24
Ιουνίου 2024

Δυνατότητα παρακολούθησης του Πέτρα by night

«Ένα ταξίδι στην Ιορδανία σημαίνει μια μοναδική εμπειρία και μια περιπέτεια γεμάτη με αρχαία ιστορία και με τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Η χώρα των αντιθέσεων ξετυλίγεται σαν ένα ανατολίτικο παραμύθι.»

Μαζί θα ανακαλύψουμε την πολύπλευρη Ιορδανία:
✔      Το ζωντανό Αμμάν με την Rainbow Street
✔      Την Πομπηία της Ανατολής, τη Γέρασα
✔      Την Μάνταμπα, το χριστιανικό κέντρο της χώρας με τα ψηφιδωτά της
✔      Το Όρος Νέμπο με θέα στην γή της Επαγγελίας
✔      Την Πέτρα με το πασίγνωστο θησαυροφυλάκιο
✔      Την Άκαμπα με την κοραλιογενή θάλασσα
✔      Το Ουάντι Ραμ με την κόκκινη έρημο κάνοντας σαφάρι
✔      Τις θεραπευτικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας επιπλέοντας

1η Ημέρα : Αθήνα  - Αμμαν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα : Αμμαν - Μάταμπα, Όρος Νέμπο – Πέτρα (Δυνατότητα παρακολούθησης του Πέτρα by night)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μΧ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε προς μαγευτική Πέτρα. Αφιξη στο ξενοδοχείο.Δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική παρακολούθηση του Πέτρα by night. Eίναι ένα θέαμα που γίνεται στον αρχαιολογικό χωρο της Πέτρα.Είναι μια μοναδική εμπειρία που ταξιδεύει τους επισκέπτες σε ένα μαγικό ταξίδι στην αρχαία πόλη. Η Πέτρα μεταμορφώνεται από ένα πολυσύχναστο μνημείο που είναι το πρωί σε ένα μαγευτικό και γαλήνιο μέρος όταν δύει ο ήλιος, το οπόιο φωτίζεται από το φως χιλιάδων κεριών.Το ταξίδι σε αυτή την παράσταση ξεκινά από την κεντρική είσοδο της πόλης. Διασχίζοντας το φαράγγι , ο ήχος της παραδοσιακής μουσικής των Βεδουίνων γεμίζει τον αέρα, δημιουργώντας μια μυστηριωδη ατμόσφαιρα.

3η Ημέρα : Πέτρα- Ξενάγηση πόλης -  Μικρή Πέτρα  - Ουαντι Ραμ

Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φτάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φτάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Ακολούθως ξενάγηση ξενάγηση την Μπέιντα, την «Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Τελικός μας προορισμός η μαγευτική έρημος του Λορενς της Αραβίας, το μοναδικό τοπίο του Ουάντι Ραμ όπου θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία! Η διαμονή μας θα γίνει σε παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές όπου θα απολαύσουμε παραδοσιακό δείπνο και θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τον έναστρο ουρανό καθώς και την ομορφότερη ανατολή του ηλίου ! Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : Ουαντι Ραμ (Σαφάρι στην έρημο) – Ακαμπα- Νεκρά Θάλασσα

Μετά το πρωινό μας, με ειδικά διαμορφωμένα Jeep 4Χ4 (ανοιχτού τύπου) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Μετά το σαφάρι μας στην έρημο, αναχωρούμε για την Άκαμπα, το κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Νότιας Ιορδανίας που βρίσκεται πάνω στην Ερυθρά θάλασσα. Μια σύντομη περιήγηση της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης. Συνεχίζουμε για τη Νεκρά Θάλασσα, ονομασία της οποίας οφείλεται στη υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής και στα «βαριά κύματα» που δύσκολα δημιουργούνται. Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών (χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανείς μικροσκοπικός οργανισμός. Περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο σε τοπικό εστιατοριο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Νεκρά θάλασσα-Γέρασα - Ξενάγηση πόλης- Αμμάν

Μετά το πρωινό μας αφηνουμε την περιοχή της Νεκράς Θάλασσας και ξεκινάμε την περιπλάνησή μας για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η “Πομπηϊα της Ανατολής”. Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Συνεχίζουμε την ξενάγηση σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο. Ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Αμμάν – Αθήνα

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα .

 

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

Ημερομηνία

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο

Διαφορά Μονόκλινου

19-24/05

585€

280€

+ Φόροι αεροδρομίων (485€ )

Περιλαμβάνονται

● Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Royal Jordanian
● Ξενοδοχεία 4* & 5* (στο Ουαντι Ραμ lodge ειδικά διαμορφωμένες σκηνές)
● Ημιδιατροφή καθημερινά & 1 δείπνο σε τοπικό εστιατόριο
● Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
● Βίζα Ιορδανίας
● Περιηγήσεις/εκδρομές ως αναφέρονται
● Δύο ωρες στην έρημο με 4Χ4
● Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
● Έλληνας συνοδός από Αθήνα καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδίου
● Τοπικος ξεναγος
● Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
● Ασφάλεια αστικής ευθύνης
● Εξτρα ταξιδιωτική ασφάλεια
● Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

● Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
● Φιλοδωρήματα 25€ (πληρωτέα κατα την άφιξη)
● Φόροι αεροδρομίων (485€ )
● Γευματα
● Προσωπικα Έξοδα

Σημείωση:

Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
Τα φιλοδωρήματα καταβάλλονται υποχρεωτικα κατα την άφιξη
Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα  να αλλάξει (χωρίς να παραλείψει) την σειρά του προγράμματος  για την καλύτερη διεξαγωγή του.
Οι τιμές έχουν υπολογισθεί κατ’ άτομο.  Φόροι και επίναυλοι καυσίμων καθώς και όποιες επιβαρύνσεις λόγω διαφοροποίησης συναλλαγματικής ισοτιμίας οριστικοποιούνται ως 15 ημέρες προ της αναχώρησης

ΠΤΗΣΕΙΣ

με Royal Jordanian

Διαδρομή

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αθήνα – Αμμάν

13.35

15:50

Αμμάν – Αθήνα

10.20

12.50

.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ