menu
+30 210 9889421
ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΠΑΣΧΑ 5,6ημ (P2)

ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΠΑΣΧΑ 5,6ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 01-06/05 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 627 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 01-06/05 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Η ανεξερεύνητη γητεύτρα των ∆ωδεκανήσων!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην παράδοση και στα χρώματα

που συνεπαίρνει τις αισθήσεις…

1η μέρα – Μ. Τετάρτη: Αθήνα - Κάρπαθος - Πηγάδια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάρπαθο, τον τόπο της παράδοσης αλλά και της φιλοξενίας. Το νησί της Καρπάθου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του Νομού Δωδεκανήσου μεταξύ Ρόδου και Κρήτης και είναι το δεύτερο σε έκταση νησί του Νομού. Άφιξη και μετάβαση στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού. Είναι κτισμένη στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη Ποσείδιο. Στην κορυφή του λόφου σώζονται τμήματα από την αρχαία ακρόπολη και από τα κυκλώπεια τείχη. Η πόλη της Καρπάθου είναι μια σύγχρονη πολιτεία. Τα περισσότερα σπίτια και δημόσια κτίρια είναι καινούρια και κτίστηκαν από τους ομογενείς της Αμερικής, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι παραθερίζουν στο νησί τους. Η περιήγηση στην πόλη αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Όμορφες εικόνες που συνδυάζουν τη νησιώτικη παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις, θα συναντήσετε σε κάθε γειτονιά. Ελεύθερος χρόνος για τις πρώτες αναγνωριστικές μας βόλτες στο νησί, πριν μεταβούμε στο πολυτελές ξενοδοχείο μας Alimounda Mare 5*.Εγκατάσταση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα – Μ. Πέμπτη : Γύρος χωριών

Πρόγευμα μπουφέ και ο γύρος μας σήμερα ξεκινάει από το πανέμορφο ορεινό Απέρι, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Όταν έλειψαν οι κίνδυνοι από τη θάλασσα, η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε από το αθέατο Απέρι, στα Πηγάδια κοντά στη θάλασσα. Έμεινε όμως η αρχοντιά… Και η έδρα του Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, η μικρότερη του ελλαδικού χώρου. Θα περπατήσουμε στα καταπράσινα σοκάκια θαυμάζοντας τα παλιά αρχοντικά που θα μας μεταφέρουν στην εποχή της Ιταλοκρατίας. Συνεχίζουμε για το χωριό Όθος, χαμένο μέσα στα σύννεφα μιας και είναι το ψηλότερο χωριό της Καρπάθου με υψόμετρο 510 μέτρα. Θα ξεναγηθούμε στο λαογραφικό μουσείο (έξοδα ατομικά) για να δούμε το εσωτερικό ενός Καρπάθικου σπιτιού με το βοτσαλωτό δάπεδο, το ξυλόγλυπτο σουφά, τα υφαντά, τα κεντήματα και τα άλλα στολίδια. Επόμενη μας στάση οι Πυλές, το μικρότερο πληθυσμιακά  χωριό της Καρπάθου. Εδώ βρίσκεται και το αγροτικό μουσείο Πυλών (εφόσον είναι σε λειτουργία – έξοδα ατομικά) όπου έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρουσιάζει με όσο το δυνατό ρεαλιστικό τρόπο τη ζωή στο νησί. Τελειώνοντας την ημέρα μας, θα μεταφερθούμε στις πολύχρωμες Μενετές. Χαρακτηριστικό του χωριού η μεγάλη εκκλησία της Παναγιάς, με το σκαλιστό, μοναδικό της ξύλινο τέμπλο, κτισμένη πάνω στον εντυπωσιακό Ιερό Βράχο. Αφού προσκυνήσουμε θα θαυμάσουμε από την αυλή της την μοναδική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και το βράδυ δείπνο. (Οι επισκέπτες που έρθουν με την απογευματινή πτήση θα μεταβούν στο ξενοδοχείο, δείπνο και θα κάνουν το πρόγραμμα της Μεγάλης Πέμπτης, την Δευτέρα του Πάσχα)

3η μέρα – Μ. Παρασκευή: Βόλτα στην παραδοσιακή Όλυμπο

Πλούσιο πρόγευμα και επίσκεψη στην εκθαμβωτική Όλυμπο ή Έλυμπος, όπως αποκαλούν το χωριό οι ντόπιοι. Εδώ ο αδηφάγος χρόνος δεν άγγιξε τίποτα. Αιώνες τώρα έχει σεβαστεί αυτή την απίστευτη ομορφιά του τόπου και τα ανεπανάληπτα δημιουργήματα της νησιώτικης αρχιτεκτονικής, που έχουν μετατρέψει το χωριό σε ένα ζωντανό λαογραφικό μουσείο. Το χωριό είναι κτισμένο σε μια ορεινή και απομακρυσμένη τοποθεσία. Έτσι, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της απομόνωσής του από τα υπόλοιπα χωριά του νησιού, οι κάτοικοι της Ολύμπου διατήρησαν ανόθευτη, τόσο τη φυσιογνωμία του χωριού τους, όσο και τις παραδόσεις τους. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια και στην πλατεία του χωριού, θα δούμε τα παλιά  καλοδιατηρημένα σπίτια, θα μας εντυπωσιάσουν οι γραφικοί πέτρινοι ανεμόμυλοι και οι παλιές εκκλησίες, όπως, της Παναγίας που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Χρόνος για να θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, εκεί που σμίγει η παράδοση με την ιστορία και την σκληρή ζωή των κατοίκων του χωριού αυτού. Μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στα μαγαζιά με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα καρπάθικα στιβάνια καθώς και τα μουσικά όργανα που κατασκευάζονται ακόμα από τους κατοίκους της. Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) δοκιμάζοντας παραδοσιακές Καρπαθιώτικες συνταγές θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο και παρακολούθηση του Επιταφίου στα Πηγάδια.

4η μέρα – Μ. Σάββατο: Κάσος  (προαιρετική κρουαζιέρα)

Πρόγευμα μπουφέ και η σημερινή μέρα περιλαμβάνει κρουαζιέρα στην πανέμορφη Κάσο. (καιρού επιτρέποντος και εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων – έξοδα ατομικά) Ελεύθερος χρόνος για πεζή περιήγηση στην πρωτεύουσα για να δούμε το Επαρχείο, το Αρχαιολογικό μουσείο, τα κτήρια των Ιταλών κ.α. Θα έχουμε χρόνο για καφέ, περίπατο στα μαγαζιά και γεύμα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές μακαρούνες αλλά και τα ψιλοκούλουρα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο. Παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας και το βράδυ Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και τοπικά εδέσματα.

5η μέρα – Κυριακή του Πάσχα : Πασχαλινό γλέντι - Κάρπαθος

Χριστός Ανέστη! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και απολαύστε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Χαλαρώστε στα σαλόνια και τους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, την όμορφη παραλία και το κέντρο ευεξίας και Σπα. Το μεσημέρι στο Πασχαλιάτικο μας γλέντι θα κυριαρχεί ο οβελίας, πλούσια παραδοσιακά εδέσματα και φυσικά χορός. Το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στην πρωτεύουσα για να απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

6η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Κάρπαθος – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καρπάθου. (για τους επισκέπτες που αναχωρούν στις 12.00). Για όσους παραμένουν στον νησί και αναχωρούν με την απογευματινή πτήση, θα επισκεφτούμε το πανέμορφο ορεινό Απέρι, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα καταπράσινα σοκάκια θαυμάζοντας τα παλιά αρχοντικά που θα μας μεταφέρουν στην εποχή της Ιταλοκρατίας. Συνεχίζουμε για το χωριό Όθος, χαμένο μέσα στα σύννεφα μιας και είναι το ψηλότερο χωριό της Καρπάθου με υψόμετρο 510 μέτρα. Θα ξεναγηθούμε στο λαογραφικό μουσείο (εφόσον είναι σε λειτουργία - έξοδα ατομικά) για να δούμε το εσωτερικό ενός Καρπάθικου σπιτιού με το βοτσαλωτό δάπεδο, το ξυλόγλυπτο σουφά, τα υφαντά, τα κεντήματα και τα άλλα στολίδια. Επόμενη μας στάση οι Πυλές, το μικρότερο πληθυσμιακά  χωριό της Καρπάθου. Εδώ βρίσκεται και το αγροτικό μουσείο Πυλών (εφόσον είναι σε λειτουργία – έξοδα ατομικά) όπου έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρουσιάζει με όσο το δυνατό ρεαλιστικό τρόπο τη ζωή στο νησί. Τελειώνοντας την ημέρα μας, θα μεταφερθούμε στις πολύχρωμες Μενετές. Χαρακτηριστικό του χωριού η μεγάλη εκκλησία της Παναγιάς, με το σκαλιστό, μοναδικό της ξύλινο τέμπλο, κτισμένη πάνω στον εντυπωσιακό Ιερό Βράχο. Αφού προσκυνήσουμε και θαυμάσουμε την μοναδική θέα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Καρπάθου για την πτήση μας στην Αθήνα. Τελικά, οι άκρες της πατρίδας μας είναι εκεί, φιλόξενες, πανέμορφες και περιμένουν όλους εμάς να τις ανακαλύψουμε και να τις χαρούμε!

Πτήσεις µε Aegean (2-6/5):

Αθήνα – Κάρπαθος: 15:40 – 17:00     OA002
Κάρπαθος – Αθήνα: 17:25 - 18:45     OA003

Πτήσεις µε Sky Express (1-6/5):

Αθήνα – Κάρπαθος: 10:15 - 11:30     GQ460
Κάρπαθος – Αθήνα: 12:00 – 13:15     GQ461

02/05 SOLD OUT

Τιµή κατ’ άτοµο, 1-6/5, αεροπορικώς με Sky Express, 6 μέρες

Δίκλινο

764

3ο άτομο

647

Μονόκλινο

967

&

Τιµή κατ’ άτοµο, 2-6/5, αεροπορικώς με Aegean, 5 μέρες

Δίκλινο

627

3ο άτομο

533

Μονόκλινο

789

* Φόροι αεροδρομίου € 56 κατ' άτομο

 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάρπαθος-Αθήνα οικονομικής θέσης με την SKY EXPRESS ή με AEGEAN • Μία (1) χειραποσκευή μέχρι 6 κιλά και μία (1) αποσκευή μέχρι 20 κιλά • Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο ALIMOUNDA MARE 5* • Mπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Εκδρομές, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα • Αρχηγός - Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 56 κατ' άτοµο  •O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ