menu
+30 210 9889421
ΠΟΛΩΝΙΑ 5* (ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ) 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΠΟΛΩΝΙΑ 5* (ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ) 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24/05 & 07, 21, 28/06 & 05, 12, 19, 26/07 & 02, 09, 16, 23, 30/08 & 06, 13, 20, 27/09 & 11/10

ΑΠΟ 655 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24/05 & 07, 21, 28/06 & 05, 12, 19, 26/07 & 02, 09, 16, 23, 30/08 & 06, 13, 20, 27/09 & 11/10

ΠΟΛΩΝΙΑ 5*
ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Άουσβιτς Αλατωρυχεία
5 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ, ΑΙΘΕΡΙΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024 | ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24/
5 | 7, 21, 28/6 | 5, 12, 19, 26/7
2, 9, 16, 23, 30/
8 | 6, 13, 20, 27/9 | 11/10

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Πανέμορφη Κρακοβία, αναγεννημένη Βαρσοβία

Σαν μέρη της διάσημης κινηματογραφικής τριλογίας του Κριστόφ Κισλόφσκι, η υπέροχα διατηρημένη, όσο και ανέγγιχτη από τον πόλεμο Κρακοβία και η αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες της, Βαρσοβία, αναδεικνύουν τα πολλά πρόσωπα της χώρας. Με ένα μοναδικό κράμα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, οι πόλεις με την πλούσια εβραϊκή παράδοση, την παπική παρακαταθήκη και τα πρωτοποριακά ρεύματα σύγχρονης τέχνης μας καλούν να τις εξερευνήσουμε όπως ξέρουμε να κάνουμε. Ακολουθήστε μας λοιπόν σε αυτό το εξαιρετικό οδοιπορικό που συνδυάζει αστικές περιπλανήσεις, υπέροχα τοπία, ιστορικές μαρτυρίες και τα Νυχτερινά του Σοπέν.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

… με τους ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ διοργανωτές στην ελληνική αγορά!

ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ σε ένα μεστό 5ήμερο πρόγραμμα

ΠΤΗΣΕΙΣ με AEGEAN AIRLINES

Αθήνα Κρακοβία 14.00 – 15.25
Βαρσοβία Αθήνα 18.25 – 21.55

  • Διαμονή σε πολυτελή ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΑ ξενοδοχεία

3 διανυκτερεύσεις Κρακοβία 5* RADISSON BLU / HOLIDAY INN
1
διανυκτέρευση Βαρσοβία 5* INTERCONTINENTAL / SOFITEL VICTORIA

  • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Επίσκεψη με ξενάγηση και μέσα στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς και όχι μόνο στο υπαίθριο Μπιρκενάου
  • Επίσκεψη με ξενάγηση στα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
  • Επίσκεψη με ξενάγηση στη Βασιλική της Παναγίας στην Κρακοβία
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Κρακοβία, Βαρσοβία
  • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές Αλατωρυχεία, Άουσβιτς, Βασιλική Παναγίας
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια

…εσείς το ξέρατε;

Το Αλάτι της Γης

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αρχαίο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα με τα μοναδικά εκθέματα!

  1. 1. Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα ιδρύθηκε κατά τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο αρχαιότερο αλατωρυχείο της Ευρώπης.
  2. 2. Η εξόρυξη του αλατιού γινόταν αδιάκοπα από τους μεσαιωνικούς χρόνους ως το 1996, οπότε και εξαντλούνται τα αποθέματα αλατιού.
  3. 3. Το αλατωρυχείο εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φτάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες και 300 χλμ. στοές που είναι λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες.
  4. 4. Το 1950 μετατρέπεται σε μουσείο και αρχίζει να υποδέχεται επισκέπτες. Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του αλατωρυχείου με συνοδεία ξεναγού έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες καλύπτοντας μία διαδρομή περίπου 2 χλμ..
  5. 5. Στον τρίτο όροφο του αλατωρυχείου και σε βάθος 130 μέτρων βρίσκεται το Μουσείο.
  6. 6. Το Παρεκκλήσιο της Ευλογημένης Κίνγκα είναι ένας καθεδρικός ναός διαστάσεων 54μ. x 17 μ. κι έχει ύψος 12 μέτρα. Η κατασκευή του διήρκεσε περισσότερο από 30 χρόνια (1896-1927), ενώ χρησιμοποιήθηκαν 20.000 τόνοι συμπαγούς αλατιού. Από την οροφή του ναού κρέμονται πολυέλαιοι από αλάτι, η Αγία Τράπεζα και ένας Εσταυρωμένος δεσπόζουν στην αίθουσα, ενώ οι τοίχοι κοσμούνται με ανάγλυφες βιβλικές παραστάσεις.
  7. 7. Ανάμεσα στα παρεκκλήσια του αλατωρυχείου βρίσκεται και το έξοχο μπαρόκ Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου που καθαγιάστηκε το 1698. Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφες παραστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλά αγάλματα φτιαγμένα από αλάτι. Ανάμεσά τους η Παναγία με το Βρέφος Άγιο Αντώνιο, προστάτη άγιο των μεταλλωρύχων.
  8. 8. Το πιο αξιόλογο ανάγλυφο μέσα στο αλατωρυχείο είναι μια αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, του Πολωνού αστρονόμου Νικολάου Κοπέρνικου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και άλλων διασημοτήτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η : Αθήνα - Κρακοβία

Μελωδίες, αναγεννησιακοί ρυθμοί

Αναχώρηση με απευθείας πτήση για την Κρακοβία. Από τις παλαιότερες πόλεις της χώρας, η Κρακοβία προβάλλει ανέγγιχτη από την καταστροφή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου με ένα ιστορικό κέντρο υποδειγματικά φροντισμένο. Παλάτια, εκκλησίες, αρχοντικά. Ανάμεσα στα μπαρόκ και γοτθικά κτίσματα που δεσπόζουν στην πόλη, η Κρακοβία επιδεικνύει στον επισκέπτη της ένα απαράμιλλο αναγεννησιακό στάτους. Ο πλούτος των χρωμάτων, τα βιτρό, τα έργα ζωγραφικής, τα γλυπτά, ακόμα και οι επιπλώσεις συνηγορούν στη βεβαιότητα των αριστοκρατικών καταβολών της. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος στην διάθεσή μας για μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην πόλη.

Ημέρα 2η : Κρακοβία  (ξενάγηση πόλης & αλατωρυχεία)

Αλμυρή, υπόγεια ιστορία

Η εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, ο «βαρύς» Καθεδρικός Ναός με τους Βασιλικούς τάφους των Πολωνών μοναρχών και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης αποτελούν σημεία αναφοράς στην πρωινή μας ξενάγηση

στην πανέμορφη πόλη. Αφιερωμένη στην Παναγία, η Εκκλησία Μαριάτσκι (αλλιώς Βασιλική της Παναγίας) είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος, ενώ κάθε μια ώρα, από το καμπαναριό της εκκλησίας, ένας τρομπετίστας διαχέει τη μελωδία της τρομπέτας σε όλη την πλατεία. Στο κέντρο της δεσπόζει και το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, πάλαι ποτέ σημείο αναφοράς του εμπορίου των υφασμάτων.

15 χλμ από το κέντρο της πόλης βρίσκονται τα περίφημα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα στα οποία θα πάμε στη συνέχεια. Εδώ θα δούμε και το παράξενο παρεκκλήσι προς τιμήν της Ευλογημένης Κίνγκα, προστάτιδας Αγίας των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού!

Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο για καφέ, φαγητό, ποτό κι άσκοπες αστικές περιπλανήσεις σε μια πόλη που θα σας αποζημιώσει με τις μυρωδιές, τις γεύσεις και την κινηματογραφική της αύρα.

Ημέρα 3η : Κρακοβία (Aουσβιτς)

Εκεί που η μνήμη και η φρίκη συναντιούνται

Στο άκουσμα του ονόματος και μόνο δημιουργούνται ρίγη σύγκορμης ανατριχίλας. Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το  Άουσβιτς αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της ιστορίας πως ο άνθρωπος μπορεί να διαπράξει τις πιο αδιανόητες θηριωδίες. Η σημερινή επίσκεψη στο φρικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης προϋποθέτει γερό στομάχι. Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να «μεταβολίσει» τα προσωπικά αντικείμενα, τα παπούτσια και ρούχα παιδιών (πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας όταν δολοφονήθηκαν) καθώς κι ένα σωρό άλλα εκθέματα που δημιουργούν σοκ και δέος στον επισκέπτη ενός αδιανόητου κολαστηρίου; Το μουσείο που δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες ετησίως λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού.

Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας.

Ημέρα 4η :   Κρακοβία - Βαρσοβία

Στην πόλη με το συλλογικό τραύμα που αντηχεί τα νυχτερινά του Σοπέν

Οδική μετάβαση στην Βαρσοβία. Ανθισμένοι κήποι, μνημεία αφιερωμένα σε παλιούς, αλλά και σύγχρονους θεούς της τέχνης,  σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Απλωμένο σε 760 στρέμματα πράσινης γης, το πάρκο Lazienski συνιστά το καλύτερο μέρος για να αφουγκραστούμε την πολιτιστική κατάθεση μιας πόλης που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του περίφημου πάρκου, ξεχωρίζουμε το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται τακτικά μουσικές εκδηλώσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας WESTIN 5*.

Ημέρα 5η :  Βαρσοβία – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Γνωριμία με την αναγεννημένη πόλη

Η παλιά πόλη της Βαρσοβίας περιβάλλεται από οχυρώσεις και φυσικά, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Εδώ θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο.

Επόμενη στάση στο Εβραϊκό Γκέτο της πόλης με το μνημείο των Μαρτύρων της ναζιστικής θηριωδίας καθώς και το σύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας.

Διερχόμενοι μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης θα οδηγηθούμε στην πλατεία του Κάστρου. Η απολαυστική διαδρομή, γνωστή ως «μίλι», θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της πρωτοπόρου επιστήμονα και Νομπελίστριας, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα ταξίδι γεμάτο με συναρπαστικές εικόνες, μεταφερόμαστε το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, κουβαλώντας στις αποσκευές μας αναμνηστικά και την υπέροχη αίσθηση πως τα είδαμε και τα κάναμε όλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Άουσβιτς Αλατωρυχεία

5 μέρες

24/5

7, 21, 28/6

5*

675

+280

+350

Περιλαμβάνονται είσοδοι Άουσβιτς,  Αλατωρυχεία,

Βασιλική Παναγίας

5, 12, 19, 26/7

2, 9, 16, 23/8

5*

655

+250

30/8

6, 13/9

5*

695

+280

20, 27/9

11/10

5* / 4*sup

695

+280

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -120€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Πτήσεις  με AEGEAN Airlines  Αθήνα – Κρακοβία // Βαρσοβία - Αθήνα
  • Διαμονή με πρωινό μπουφέ καθημερινά σε ξενοδοχεία 5* ως ακολούθως
    Κρακοβία : 5* Radisson Blu / Holiday Inn  ---  4*sup Hilton Garden Inn
    Βαρσοβία : 5* Intercontinental  / Sofitel Victoria
  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Εισόδους σε Άουσβιτς, Αλατωρυχεία, Βασιλική Παναγίας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται ανωτέρω
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Κρακοβία

14.00

15.25

5η μέρα

Βαρσοβία – Αθήνα

18.25

21.55

.




Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ