menu
+30 210 9889421
Β. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ & ΝΟΤΙΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ 17ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

Β. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ & ΝΟΤΙΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ 17ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 16/06 & 04/08 &13/10

ΑΠΟ 4.390 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 16/06 & 04/08 &13/10

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ
Νειλωτικές Φυλές του ΟΜΟ, Χαράρ
17 ΗΜΕΡΕΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Φέτος ετοίμασε για εσάς το καλύτερο πρόγραμμα στην Αιθιοπία.

Ένα μεστό και πλούσιο οδοιπορικό που περιλαμβάνει τα ΑΠΑΝΤΑ αυτής της υπέροχης χώρας!

Ένα ταξίδι που περιλαμβάνει τις λαξευτές εκκλησίες της  Λαλιμπέλα, το Γκοντάρ με τα μεσαιωνικά κάστρα του βασιλιά Βασιλίδα και φυσικά τη Λίμνη Τάνα με τα υπέροχα μοναστήρια της. Πώς θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε την «ελληνική» Ντίρε Ντάουα -όπου ακόμα υπάρχει το ελληνικό σχολείο- αλλά κα το ισλαμικό Χαράρ με τα στενά δρομάκια και το σπίτι του Ρεμπώ. Το υπέροχο όμως αξιοθέατο της χώρας είναι οι φυλές της στην κοιλάδα του Όμο. Μια περιοχή που η αρχέγονη Αφρική βρίσκει πραγματικά το νόημά της. Το ταξίδι μας κλείνει με τη Αντίς Αμπέμπα, την μοντέρνα πρωτεύουσα της χώρας με τα ιστορικά κτίρια και τις εξαιρετικές εκκλησίες και φυσικά το μοναδικό της Μουσείου όπου φιλοξενείται το σκελετός της       «Λούσυ» ηλικίας 4 εκ. χρόνων! Αυτό το ταξίδι μην το χάσετε. Αξίζει όσο κανένα άλλο στην Αφρική!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η : Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο αργά το προηγούμενο βράδυ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη το πρωί στο αεροδρόμιο, έκδοση βίζας, παραλαβή αποσκευών και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και φυσικά τον σκελετό της περίφημης «Λούσυ».  Μετά το μουσείο θα επισκεφθούμε το μουσείο/σπίτι του Μεναλίκ, ιδρυτή της πόλης καθώς και τις δύο εκκλησιές στον λόφο Εντότο. Η θέα της πρωτεύουσας από εκεί ψηλά κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Κατεβαίνοντας θα σταθούμε στην εκκλησία της Αγ. Τριάδος και αν είναι ανοιχτή θα την επισκεφθούμε. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η : Αντίς Αμπέμπα  - Λαλιμπέλα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για τη Λαλιμπέλα εκεί που η χριστιανική πίστη μεγαλούργησε σκαλίζοντας το μαλακό βράχο για την δημιουργία εξαιρετικών ναών! Αφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και απογευματινή βόλτα στην πόλη όπου θα απολαύσουμε μία «τελετή» παραδοσιακού καφέ.

Ημέρα 3η : Λαλιμπέλα

Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση στις μονολιθικές εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος. Λαξεμένες σε συμπαγείς βράχους με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο Προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να τις θαυμάσουν. Μια μέρα τόσο συγκλονιστική όσο και οι ίδιοι οι ναοί που κρύβουν μέσα τους μοναδικά εκκλησιαστικά κειμήλια. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : Λαλιμπέλα - Γκοντάρ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το Γκοντάρ. Διασχίζοντας την ενδοχώρα, η οδική μας διαδρομή θα μας φέρει στη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η : Γκοντάρ (Εθνικό Πάρκο Σιμιέν)

Σήμερα θα ανηφορήσουμε σχεδόν στα 3000μ στο Εθνικό Πάρκο των βουνών Σιμιέν και θα απολαύσουμε ένα σχεδόν απόκοσμο τοπίο από διαβρωμένες κορυφές, οργιαστική βλάστηση και τρεχούμενα νερά που σχηματίζουν μικρούς καταρράκτες, Το τοπίο είναι εντυπωσιακό ενώ αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και Μπαμπουίνους Γκελάντα με την κόκκινη ράχη. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η : Γκοντάρ

Το Γκοντάρ είναι η μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα απολαύσουμε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής και την βιβλιοθήκη, θα δούμε τα περίφημα λουτρά του Φασιλίδα και φυσικά δεν θα παραλείψουμε την επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαρίστανται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση.

Ημέρα 7η : Γκοντάρ - Μπαχάρ Νταρ

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Νταρ, χτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα. Η απογευματινή μας βαρκάδα στη λίμνη των 6.000 τ.χλμ. θα μας φέρει στα μοναστήρια της λίμνης. Μέσα σε ένα τοπίο πυκνής βλάστησης εξαιρετικές εκκλησίες/μοναστήρια αποτέλεσαν και αποτελούν καταφύγιο για τους πιστούς Αιθίοπες! Χτισμένα σε σχήμα ροτόντας κρύβουν υπέροχους εκκλησιαστικούς θησαυρούς και …ιστορίες. Στην επιστροφή μας έχετε το νου σας αν είμαστε τυχεροί ίσως δούμε και κάποιον από τους ιπποπόταμους που ζουν στη λίμνη!

Ημέρα 8η : Μπαχάρ Νταρ - Αντίς Αμπέμπα

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Τισσισάτ, στον ρου του Μπλε Νείλου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η : Αντίς Αμπέμπα - Ντίρε Ντάουα - Χαράρ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την για την Ντιρέ Ντάουα. Έδρα του ελληνισμού της Αιθιοπίας πριν από μερικές δεκαετίες, η πόλη σήμερα φιλοξενεί ελάχιστους Έλληνες που όμως η παρουσία τους είναι έντονα αισθητή. Εμείς θα επισκεφθούμε την ελληνική εκκλησία (αν είναι ανοικτή), θα περάσουμε από τον σιδηροδρομικό σταθμό που συνδέει την πόλη με το Τζιμπουτί και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ισλαμική πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, το Χαράρ.

Ημέρα 10η : Χαράρ

Χαράρ, μια μουσουλμανική πόλη προστατευμένη από την UNESCO, μέσα σε μια χριστιανική χώρα! Στενά δαιδαλώδη σοκάκια, μυρωδιές από μπαχάρια και υπέροχα βλέμματα. Το Χαράρ είναι μαγικό!

Άνθρωποι, εμπορεύματα και κρυμμένα μυστικά σαν κι αυτά που ο Αρθούρος Ρεμπώ προσπάθησε να υπαινιχθεί στα ποιήματά του. Το σπίτι του, για όσο έζησε εδώ αποτελεί αξιοθέατο της σημερινής ξενάγησης και το καλύτερο σημείο για να απαγγείλουμε «το μεθυσμένο καράβι» μήπως και σ ’αυτό το περιβάλλον το προσεγγίσουμε μέσα από μια άλλη οπτική. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα ένα μοναδικό θέαμα: στις παρυφές της πόλης οι κάτοικοι ταΐζουν τις ύαινες με… τα χέρια!

Ημέρα 11η : Χαράρ - Ντίρε Ντάουα - Αντίς Αμπέμπα

Με πρωινή πτήση επιστρέφουμε από το αεροδρόμιο της Ντίρε Ντάουα στην Αντίς Αμπέμπα. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το μουσείο/σπίτι του Μεναλίκ, ιδρυτή της πόλης καθώς και τις δύο εκκλησιές στον λόφο Εντότο. Η θέα της πρωτεύουσας από εκεί ψηλά κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Κατεβαίνοντας θα σταθούμε στην εκκλησία της Αγ. Τριάδος και αν είναι ανοιχτή θα την επισκεφθούμε. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 12η : Αντίς Αμπέμπα - Άρμπα Μιντς

Σήμερα ξεκινάμε για το νότιο τμήμα της χώρας. Η κοιλάδα του ποταμού Όμο αποτελεί στην κυριολεξία ένα καλειδοσκόπιο Νειλωτικών φυλών που ζουν κυρίως από την κτηνοτροφία. Τα ελάχιστα γεωργικά προϊόντα πωλούνται ακόμα στις τοπικές αγορές με το σύστημα της ανταλλαγής προϊόντων, ενώ άνδρες και γυναίκες αποτυπώνουν στο σώμα τους με ουλές, τατουάζ και περίεργα «στολίδια» την ιστορία της φυλής και της οικογένειάς τους. Εσείς από σήμερα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε τις φωτογραφικές σας μηχανές και να ετοιμαστείτε κυριολεκτικά για ένα ταξίδι στο χρόνο!

Ημέρα 13η : Άρμπα Μιντς – Τζίνκα

Το ταξίδι στη Νότια Αιθιοπία είναι πραγματικά συγκλονιστικό καθώς οι σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη σε αγορές και μικρά χωριά μάς μεταφέρουν στην κυριολεξία αιώνες πριν. Η διαδρομή μας σήμερα είναι δυτικά προς την περιοχή της Τζίνκα στις παρυφές του Εθνικού Πάρκου Μάνγκο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα χωριά των Άρι και Μπάνα.

Ημέρα 14η : Τζίνκα (Μάγκο) - Τούρμι

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Μάγκο. Στην περιοχή αυτή ζουν οι νομαδικές φυλές των Μούρσι. Πρόκειται σίγουρα για μία μοναδική εμπειρία. Τα μέλη της φυλής στολίζουν τα χείλη και τους λοβούς των αφτιών τους με στρογγυλούς πήλινους δίσκους!!! Η παραμόρφωση είναι δείγμα υπέρτατης ομορφιάς και γενναιότητας. Αγέρωχοι και υπερόπτες ξεπροβάλλουν φιλάρεσκα από τα ορεινά χωριά τους και εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους. Εμείς θα τους προσεγγίσουμε και θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές που σίγουρα θα μας γυρίσουν πίσω σε ό,τι πιο αρχέγονο κρύβει η ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου.
Στη συνέχεια αναχώρηση για το Τούρμι. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τα χωριά των Τσεμάι. Τέλος, θα καταλήξουμε στο Τούρμι, την περιοχή των Χάμερ για διανυκτέρευση. Η ώρα του δειλινού θα μας βρει παρέα με τους πανέμορφους Χάμερ. Οι γυναίκες της φυλής ντυμένες με δέρματα ζωών, διακοσμημένες με τατουάζ και έχοντας μία περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη θα μας υποδεχτούν και θα μας καλωσορίσουν στην περιοχή τους.

Ημέρα 15η : Τούρμι - Άρμπα Μιντς

Μέρα αφιερωμένη στην γνωριμία μας με τη φυλή Ντορτζ που ζουν στην περιοχή της Τσέντσα και ασχολούνται με την «κλωστοϋφαντουργία». Το απόγευμα άφιξη στο Άρμπα Μιντς.

Ημέρα 16η : Άρμπα Μιντς - Αντίς Αμπέμπα

Απολαύστε το πρωινό σας με θέα το υπέροχο καταπράσινο τοπίο. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αντις Αμπέμπα. Με την άφιξή μας θα εξερευνήσουμε την αγορά του Μαρκάτο ίσως τη μεγαλύτερη και πιο πολύχρωμη αγορά της Αφρικής. Λίγος χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ θα αποχαιρετήσουμε την Αιθιοπία με παραδοσιακό γεύμα, χορούς και τραγούδια. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

Ημέρα 17η: Άφιξη στην Αθήνα

Νωρίς το πρωί άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Ημιδ/φή

16/6, 4/8,

13/10

3*, 4*, 5*

4.390

+870

Φόροι +Βίζα+Είσοδοι +990 € (κατ’ άτομο)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Ethiopian Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στην Αντίς Αμπέμπα και τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις (4*, 3*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισόδους σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη και ειδικές άδειες για τις Φυλές του Νότου
 • Αχθοφορικά (όπου υπάρχουν αχθοφόροι)
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα βίζας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Τοπικό έμπειρο ξεναγό για όλο το ταξίδι
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εμπειρότατο αρχηγό/συνοδό σε όλο το ταξίδι:

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Η Αιθιοπία είναι μία χώρα συγκλονιστική! Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως η Αιθιοπία είναι μία χώρα με ελάχιστη τουριστική υποδομή. Τα καταλύματα είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις ενώ και το φαγητό είναι επαρκές αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία. Σε ό,τι αφορά το ταξίδι στο νότο, ο σχεδιασμός του έγινε έτσι ώστε να επισκεφθείτε όσες περισσότερες φυλές γίνεται. Οι συνθήκες όμως απαιτούν ΥΨΗΛΗ ταξιδιωτική συνείδηση μια που υπάρχουν πολύωρες διαδρομές σε χωματόδρομους και σαβάνες καθώς και εντελώς υποτυπώδη καταλύματα. Ο τοπικός ξεναγός καθώς και ο Αρχηγός της Αποστολής από Ελλάδα είναι εμπειρότατοι και θα κάνουν ό,τι μπορούν για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ.
 • Συνιστούμε εμβόλιο Κίτρινου Πυρετού και χάπια για τη Μαλάρια.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ και τέσσερις (4) έγχρωμες φωτογραφίες τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ANAMENONTAI


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ