ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/10
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
23 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024
8/8 | 13/10
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Γαλαζοπράσινα νερά, ζαχαρένιες παραλίες, τροπική βλάστηση και ατελείωτος μπλε ουρανός. Οι εικόνες μιλούν αποκαλυπτικά για την ομορφιά αυτού του ταξιδιού. Στον Ειρηνικό η μαγεία είναι συνώνυμο της φύσης. Ένα ταξίδι που τα ίδια τα εξωτικά ονόματα των νησιών που επισκεπτόμαστε δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες. Ένα πρωινό θαυμάζοντας τα γιγαντιαία αγάλματα Μοάι στο Νησί του Πάσχα, ένα μεσημέρι διατρέχοντας το καταπράσινο τοπίο των Μαρκίζας ή απολαμβάνοντας τους πολιτιστικούς θησαυρούς της μελανησιακής κουλτούρας της Νέας Καληδονίας, ένα απόγευμα κολυμπώντας στη λαγκούνα της Μοορέα, ένα δειλινό θαυμάζοντας τα χρώματα της δύσης από το Overwater Bungalow στη Μπόρα Μπόρα είναι εμπειρίες που συνηγορούν στο ότι:
Αυτό το ταξίδι το απολαμβάνει κανείς με όλες του τις αισθήσεις!
…εσείς το ξέρατε;
Γνωρίζοντας την Ταϊτή
Η Ταϊτή εκτιμάται ότι αποικίστηκε από Πολυνησίους μεταξύ 300 και 800 μ.Χ. προερχόμενους από την Τόνγκα και την Σαμόα, αν και κάποιες εκτιμήσεις θέτουν τις ημερομηνίες νωρίτερα. Το εύφορο έδαφος του νησιού συνδυασμένο με την αλιεία παρείχε επαρκή τροφή για τον πληθυσμό. Αν και η πρώτη θέαση του νησιού από Ευρωπαίους έγινε από ένα ισπανικό πλοίο το 1606, η Ισπανία δεν έκανε κάποια προσπάθεια να κάνει εμπόριο με το νησί ή να το αποικήσει. Ο Σάμιουελ Ουώλλις, ένας Άγγλος πλοίαρχος του Βρετανικού Ναυτικού, είδε την Ταϊτή στις 18 Ιουνίου 1767 και θεωρείται ο πρώτος Ευρωπαίος που την επισκέφτηκε, ο οποίος και την ονόμασε "Νήσο του Βασιλέως" (Γεωργίου Γ’). Η διακριτή χαλαρότητα και η ευχάριστη φύση του τοπικού πληθυσμού και ο χαρακτηρισμός του νησιού ως "παράδεισος" εντυπωσίασε πολύ τους πρώτους Ευρωπαίους επισκέπτες, φυτεύοντας τον σπόρο μιας ρομαντικής προσέγγισης από την Δύση που διαρκεί μέχρι και σήμερα.
Τον Ουώλλις ακολούθησε τον Απρίλιο του 1768 ο Γάλλος εξερευνητής Λουΐ-Αντουάν ντε Μπούγκαινβιλ που ολοκλήρωνε την πρώτη Γαλλική πλεύση γύρω από τον κόσμο και ο οποίος την διεκδίκησε για λογαριασμό του Βασιλέως της Γαλλίας. Ο Μπούγκαινβιλ έκανε την Ταϊτή διάσημη στην Ευρώπη όταν δημοσίευσε τον απολογισμό του ταξιδιού του στο βιβλίο του «Ταξίδι γύρω από τον Κόσμο». Περίγραψε το νησί ως έναν παράδεισο επί γης όπου οι άντρες και οι γυναίκες ζουν ευτυχισμένοι στην αθωότητα, μακριά από την διαφθορά του πολιτισμού. Η περιγραφή του νησιού παρουσίασε γλαφυρά την έννοια του ευγενούς άγριου και επηρέασε τις ουτοπικές σκέψεις φιλοσόφων όπως του Ζαν Ζακ Ρουσσώ πριν την έλευση την Γαλλικής Επανάστασης.
Το 1774 ο Καπετάνιος Τζέημς Κουκ επισκέφτηκε το νησί και υπολόγισε τον πληθυσμό της εποχής σε 200.000 άτομα. Αυτό το νούμερο ήταν μάλλον πολύ υψηλό: ένας άλλος υπολογισμός της ίδιας εποχής ήταν 121.500 άτομα. Μετά την επίσκεψη του Κουκ, τα ευρωπαϊκά πλοία άρχισαν να επισκέπτονται το νησί συχνότερα. Το πιο γνωστό από αυτά τα πλοία ήταν το HMS Bounty, που το πλήρωμά του έκανε ανταρσία μόλις αποχώρησε από την Ταϊτή το 1789. Η ευρωπαϊκή επιρροή διάσπασε σημαντικά την παραδοσιακή κοινωνία, εισάγοντας την πορνεία, τα αφροδίσια νοσήματα και το αλκοόλ στο νησί. Οι εισαγόμενες ασθένειες όπως ο τύφος και η ευλογιά σκότωσαν τόσο πολλούς Ταϊτινούς που μέχρι το 1797, ο πληθυσμός του νησιού ήταν μόλις περίπου 16.000 άτομα. Αργότερα έπεσε έως και τα 6.000 άτομα. Το 1842 μια ευρωπαϊκή κρίση, συνδεόμενη με το Μαρόκο, κλιμακώθηκε μεταξύ Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας όταν ο Ναύαρχος Ντουπτί Τουάρ, ενεργώντας ανεξάρτητα από την γαλλική κυβέρνηση, έπεισε την Ταϊτινή Βασίλισσα Πομάρε την 4η να δεχτεί να γίνει η Ταϊτή προτεκτοράτο της Γαλλίας. Ο Τζωρτζ Πρίτσαρντ, ένας ιεραπόστολος γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ που ενεργούσε ως Βρετανός πρέσβης στην Ταϊτή, έλειπε όταν έγινε αυτή η συμφωνία. Όμως επέστρεψε για να κατηχήσει τους ντόπιους ενάντια στην Ρωμαιοκαθολική Γαλλία. Τον Νοέμβριο του 1843, ο Ντουπτί Τουάρ (πάλι ενεργώντας από μόνος του) αποβίβασε ναύτες στο νησί και τυπικά το προσάρτησε στην Γαλλία. Στη συνέχεια φυλάκισε τον Πρίτσαρντ, και αργότερα τον έστειλε ανεπίσημα πίσω στην Βρετανία.
Τα νέα για τα γεγονότα στην Ταϊτή έφτασαν στην Ευρώπη στις αρχές του 1844. Ο Γάλλος πολιτικός Φρανσουά Γκιζό, υποστηριζόμενος από τον Βασιλιά Λουδοβίκο – Φίλιππο της Γαλλίας, αποκήρυξε την προσάρτηση του νησιού. Όμως, ο πόλεμος μεταξύ των Γάλλων και των Ταϊτινών συνεχίστηκε μέχρι το 1847. Το νησί παρέμεινε γαλλικό προτεκτοράτο μέχρι τις 29 Ιουνίου 1880, όταν ο Βασιλιάς Πομάρε ο 5ος (1842 – 1891) εξαναγκάστηκε να παραδώσει την κυριαρχία της Ταϊτής και των εξαρτημένων εδαφών της στην Γαλλία. Του δώθηκε η κατ’ όνομα θέση του Αξιωματούχου του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής και της Αγροτικής Αξίας της Γαλλίας. Το 1946, η Ταϊτή και ολόκληρη η Γαλλική Πολυνησία έγινε Γαλλικό υπερπόντιο έδαφος. Το 2003, αυτό το καθεστώς άλλαξε σε αυτό της γαλλικής υπερπόντιας κοινότητας. Ο άλλος ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν έζησε στην Ταϊτή την δεκαετία του 1890 και ζωγράφισε πολλά ταϊτινά θέματα. Το Παπεάρι έχει ένα μικρό μουσείο Γκωγκέν.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η: Αθήνα – Σύδνεϋ
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, πρώτο σταθμό του οδοιπορικού μας και αφετηρία για τις πτήσεις μας στο Νότιο Ειρηνικό.
Ημέρα 2η: Σύδνεϋ
Άφιξη στο Σύδνεϋ το βράδυ, λόγω της διαφοράς ώρας, και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση. Φυσικά μία βόλτα στο όμορφα φωταγωγημένο λιμάνι της πόλης είναι σίγουρα μια όμορφη εμπειρία.
Ημέρα 3η: Σύδνεϋ – Νουμέα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Νουμέα, την πρωτεύουσα της Υπερπόντιας Γαλλικής Κτήσης στον Ειρηνικό. Η πόλη είναι χτισμένη σε μία χερσόνησο στο νότιο τμήμα της νήσου Γκράντε Τέρε, στην περιοχή που ο Βρετανός έμπορος James Paddon το 1851 ίδρυσε έναν οικισμό, ο οποίος τρία χρόνια αργότερα κατακτήθηκε από τους Γάλλους που αρχικά τον ονόμασαν Port-de-France και μετονομάστηκε σε Νουμεά το 1866. Φτάνοντας θα απολαύσουμε μία απογευματινή βόλτα για να θαυμάσουμε την εξαίσια τοπογραφία της πόλης.
Ημέρα 4η: Νουμέα
Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της μελανησιακής κουλτούρας του Νησιού. Η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο Ζαν Μαρί Τζιμπάο το οποίο επιμελήθηκε ο μεγάλος αρχιτέκτονας Ρέτζο Πιάνο. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ιδρύματα του Νοτίου Ειρηνικού, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να φιλοξενήσει την πολιτιστική κληρονομιά των μελανήσιων γηγενών κατοίκων του νησιού των Κανάκ. Τοτέμ, τα περίφημα αγγεία Λαπίτα που κάποια χρονολογούνται από το 1500 π.Χ καθώς και ήθη κι έθιμα του μοναδικού αυτού λαού προβάλλονται έναν χώρο με άρτια αισθητική. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε από κοντά τις μοναδικές ομορφιές της. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Μουσείο της Νέας Καληδονίας με εκθέματα από συγγενικούς λαούς των νησιών του Ειρηνικού.
Ημέρα 5η: Νουμέα - Ώκλαντ
Σήμερα εγκαταλείπουμε τη Νέα Καληδονία για τη μακρινή και απομονωμένη Νέα Ζηλανδία. Άφιξη στο Ώκλαντ, στο Βόρειο Νησί της χώρας και φυσικά απόλυτη μητρόπολη του Νοτίου Ειρηνικού. Το βράδυ ο περίπατος στην πολυσύχναστη Κουίνς Στριτ καθώς και στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης είναι αποκαλυπτική της ομορφιάς της.
Ημέρα 6η: Ώκλαντ – Παπέετε
Πρωινή ξενάγηση της πόλης, που το παρατσούκλι της είναι City of Sails, λόγω των χιλιάδων ιστιοπλοϊκών σκαφών των κατοίκων της. Το περίφημο Domain, με τα ονόματα των τόπων όπου έχασαν τη ζωή τους Νεοζηλανδοί πολίτες πολεμώντας για την Βρετανική Αυτοκρατορία σε Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η γραφική καλλιτεχνική συνοικία του Παρνέλ, η πανοραμική θέα της πόλης από το όρος της Εδέμ καθώς και η πολύβουη περιοχή του “downtown” με τα καταστήματα, τα καφέ και τα εστιατόρια, είναι τα κυριότερα σημεία της. Το απόγευμα πετάμε για την Παπεέτε, μητρόπολη της Ταϊτής και φυσικά πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου φθάνουμε τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.
Ημέρα 7η: Παπεέτε (Ταϊτή)
Η υπέροχη Ταϊτή, η καρδιά της Γαλλικής Πολυνησίας, με τα 118 νησιά που απλώνονται σε έκταση 1,5 εκατομμύριων τετραγωνικών χλμ., είναι ένα καταπράσινο νησί με πανέμορφες γωνιές και η γνωριμία μαζί της αποτελεί μία ιδανική εμπειρία για κάθε επισκέπτη των νησιωτικών συμπλεγμάτων του Νοτίου Ειρηνικού.
Στην ολοήμερη ξενάγηση του νησιού θα διατρέξουμε διάφορες πλευρές του και θα επισκεφτούμε το αξιόλογο μουσείο των νησιών της Γαλλικής Πολυνησίας με τον έντονο λαογραφικό χαρακτήρα. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της ίδιας της πρωτεύουσας Παπεέτε με τα θαυμάσια γαλλικού αποικιακού ρυθμού κτίρια.
Ημέρα 8η: Παπεέτε (Ταϊτή) – Μοορέα
Η σημερινή μας σύντομη πτήση θα μας μεταφέρει στη Μοορέα, το «Νησί της Αγάπης», όπως αποκαλείται και που μάλλον αποτελεί το πιο αγαπημένο θέμα στους πίνακες του Γκωγκέν. Η επαφή μας με τα γαλαζοπράσινα νερά της λαγκούνας της Μοορέα, στις όχθες της οποίας είναι ειδυλλιακά χτισμένο το ξενοδοχείο μας, όχι μόνο απογειώνει τις αισθήσεις αλλά συνάμα μας μεταφέρει νοητά σε μία … άλλη παραδεισένια διάσταση.
Ημέρα 9η: Μοορέα
Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στον γύρο του νησιού, που ανήκει στο Αρχιπέλαγος Society, ένα από τα 5 που απαρτίζουν τη Γαλλική Πολυνησία. Κορυφές ηφαιστειογενών βουνών, πνιγμένων σε μία καταπράσινη τροπική βλάστηση από τη μία και το απέραντο γαλάζιο του ωκεανού με το λευκό χρώμα της άμμου των παραλιών από την άλλη, συνθέτουν πινελιές ασύλληπτης αρμονίας και γαλήνης. Το απόγευμά μας είναι σκόπιμα ελεύθερο για να κολυμπήσουμε στα υπέροχα νερά και να απολαύσουμε το ειδυλλιακό δειλινό στην υπέροχη λαγούνα του νησιού.
Ημέρα 10η: Μοορέα – Μπόρα Μπόρα
Πρωινή αναχώρηση αεροπορικώς για την Mπόρα Mπόρα, το διασημότερο και πιο διαφημισμένο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, το απόλυτο must για κάθε επισκέπτη της περιοχής. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από το ιδανικό γι’ αυτό και επιλέξαμε να φιλοξενηθούμε τις τρεις επόμενες νύχτες σε κάποιο από τα πιο φημισμένα resort του νησιού και το σπουδαιότερο, στα ακόμα πιο φημισμένα Overwater Bungalows του, όπου η πολυτελής διαμονή «πάνω» από τα κρυστάλλινα νερά της μαγικής Bora Bora Lagoon είναι μία σπάνια, μοναδική θα τολμούσαμε να πούμε, εμπειρία των τροπικών που κάθε ταξιδιώτης οφείλει να χαρίσει στον εαυτό του έστω και για μία μόνο φορά. Περπατήστε πάνω στο διαφανές από ειδικό πλεξιγκλάς δάπεδο του δωματίου σας, θαυμάζοντας την απρόσκοπτη, διαπεραστική εικόνα των νερών της λαγκούνας και των έμβιων όντων του βυθού και ταυτόχρονα σηκώστε το βλέμμα σας προς τη δύση, την ώρα που ο ήλιος χαμηλώνει, χαρίζοντας απλόχερα τη μαγεία των χρωμάτων στα νερά του ωκεανού και θα δικαιώσετε τη θέρμη των λόγων μας και την επιλογή μας.
Ημέρα 11η: Μπόρα Μπόρα
Σήμερα η Μπόρα Μπόρα θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Η πρωινή μας κρουαζιέρα στη γαλαζοπράσινη λαγκούνα είναι χορταστική… ενώ, μην παραλείψετε, οι πιο τολμηροί, να ταΐσετε… τους μικρούς, ακίνδυνους καρχαρίες που υπάρχουν στα νερά της. Η συνέχεια είναι διαφορετική, καθώς μας περιμένει η γνωριμία με την σπάνια τροπική φύση του εσωτερικού του νησιού και τα υπέροχα τοπία του, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από πίνακα του Γκωγκέν, ο οποίος φυσικά και τη λάτρεψε.
Ημέρα 12η: Μπόρα Μπόρα – Χουαχίνε
Στο πρόγραμμά μας σκόπιμα προσθέσαμε το Χουαχίνε, ένα λιλιπούτειο επίγειο παράδεισο, «άγνωστο» ακόμα στον ευρύ τουρισμό. Η σύντομη πτήση μας και η μεταφορά μας στην περιοχή του υπέροχου resort που θα μας φιλοξενήσει, είναι το μικρότερο δυνατό τίμημα που πληρώνουμε για να βρεθούμε και εμείς εκεί. Το απόγευμα μην παραλείψετε να απολαύσετε το μαγευτικό δειλινό καθώς ο ήλιος βυθίζεται στον απέραντο ωκεανό αλλάζοντας μυριάδες χρώματα σε ένα τοπίο θαλασσινό με φόντο τα νησιά Raiatea και Taha’a στο βάθος του ορίζοντα.
Ημέρα 13η: Χουαχίνε
Σήμερα θα απολαύσουμε έναν μοναδικό γύρω του νησιού. Κορυφαίο αξιοθέατο της σημερινής μας ξενάγησης είναι ο διάσημος αρχαιολογικός χώρος κοντά στο χωριό Maeva με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της προ-ευρωπαϊκής κουλτούρας Marae στην Πολυνησία. Οι περίπου 200 πέτρινες κατασκευές έχουν επιζήσει των φυσικών καταστροφών για αιώνες. Αυτές οι δομές βρίσκονται σήμερα μέσα στις αυλές των σπιτιών κατά μήκος της ακτής και δεν είναι τίποτα άλλο από το ιερό, τα σπίτια των οπλαρχηγών του νησιού καθώς και τμήματα από θρησκευτικά μνημεία, θυσιαστήρια και τελετουργικά τοτέμ. Εξάλλου σύμφωνα με πρόσφατα ιστορικά στοιχεία έχει πλέον τεκμηριωθεί πως το Χουαχίνε είναι το παλαιότερο κατοικημένο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας όπως μαρτυρούν τα πολλά εργαστήρια κατασκευής αγκιστριών ήδη από το 850 μ.Χ.
Ημέρα 14η: Χουαχίνε – Παπέετε
Επιστροφή αεροπορικώς στην Παπέετε. Εκμεταλλευτείτε το απόγευμά σας για μια βόλτα στη μεγαλούπολη του Ειρηνικού. Δρόμοι, γεμάτοι ζωή, καταστήματα θα σας χαρίσουν ένα από τα ωραιότερα απογεύματα της ζωής σας!
Ημέρα 15η: Παπέετε – Νούκου Χίβας (Μαρκίζας)
Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού μετά από 3,5 ώρες πτήσης θα βρεθούμε στα νησιά Μαρκίζας, ένα μοναδικό γεωγραφικό όριο για κάθε ταξιδιώτη, μια και βρίσκονται πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο νησί στον κόσμο, από οποιαδήποτε εκ των 5 Ηπείρων. Το γεγονός ότι θα είμαστε από τους ελάχιστους Έλληνες που τα έχουν επισκεφθεί έχει μικρότερη σημασία. Άφιξη στο νησί Νούκου Χίβα, το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό από τα 12 νησιά που αποτελούν το σύμπλεγμα των Μαρκίζας και μεταφορά με ειδικά τζιπ 4Χ4 από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μας. Η καταπράσινη διαδρομή με τις ηφαιστειακής προέλευσης κωνικές βουνοκορφές και η μαγευτική θέα της κοιλάδας Ταοπουεάχου, που αποκαλείται δικαίως το Γκραν Κάνυον των νησιών, είναι το καλύτερο καλωσόρισμα σε έναν από τους τελευταίους επίγειους παραδείσους. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το χωριό Ταϊοχάε με το τελετουργικό κέντρο της Τοχούα Τεμεχέα, τον Καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.και τα δημόσια κτίρια μια και ο μικρός οικισμός αποτελεί… το διοικητικό κέντρο και των 12 νησιών!
Ημέρα 16η: Νούκου Χίβας (Μαρκίζας)
Η ολοήμερη εκδρομή θα μας οδηγήσει μέσα σε τροπικά δάση, απότομες πλαγιές και επιβλητικές κορυφές, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουμε τη δραματική θέα προς τις παραλίες που προσφέρει η διαδρομή και θα διασχίζουμε τους τραχείς δρόμους του νησιού, φυσικά με τζιπ 4Χ4. Πρώτα η πεδιάδα Ταϊπιβάι με τις φυτείες καρύδας και αμέσως μετά η πεδιάδα του Χατιχέου, όπου θα επισκεφθούμε τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους των νησιών, Τοχούα Χικοκούα και Καμουιχέι είναι οι κυριότεροι σταθμοί μας. Εδώ κυριαρχούν τα εντυπωσιακά Τίκι, πέτρινα αγάλματα θεοτήτων βγαλμένα από ένα άγνωστο μυστηριώδες παρελθόν, σε ένα απόλυτα απομονωμένο περιβάλλον που τα διατήρησε ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων. Το μαγιό είναι απαραίτητο αξεσουάρ, ενώ το αφού επιστρέψουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο θα ακολουθήσει το δείπνο μας, με τυπικά πολυνησιακά εδέσματα, το οποίο και θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια de profuntis εμπειρία στις εσχατιές του Νότιου Ειρηνικού. Φυσικά -νομίζουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας- η ρήση του Jacques Brel διάσημου λάτρη των νησιών: «Ο Χρόνος Σταματάει να Κυλάει για πάντα στα Μαρκίζας» αποκτά την πραγματική της διάσταση.
Ημέρα 17η: Νούκου Χίβας (Μαρκίζας) – Παπεέτε (Ταϊτή) - Πτήση για Νησί του Πάσχα
Σήμερα το πρωί μπορείτε να χαθείτε για λίγο στην αμόλυντη φύση που περιβάλει το ξενοδοχείο ή να αναμειχθείτε με τους κατοίκους του νησιού βιώνοντας την ήρεμη καθημερινότητά τους. Στη συνέχεια πρωινό και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο, μέσω της ίδιας υπέροχης διαδρομής που κάναμε όταν φθάσαμε, θαυμάζοντας για τελευταία φορά την απίστευτη φυσική ομορφιά του νησιού και επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Παπέετε, το απόγευμα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που ενσαρκώνει το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της μητρόπολης της Γαλλικής Πολυνησίας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναχωρούμε για το Νησί του Πάσχα.
Ημέρα 18η: Άφιξη στο Νησί του Πάσχα
Το Νησί του Πάσχα ή Ραπανούι όπως είναι γνωστό στην τοπική, πολυνησιακής προέλευσης γλώσσα, θα μας υποδεχθεί το απόγευμα, μετά από περίπου 5,5 ώρες πτήση πάνω από το απόλυτο μπλε χρώμα του Ειρηνικού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στη Χάνγκα Ρόα μοναδική πόλη και λιμάνι του νησιού.
Ημέρα 19η: Νησί του Πάσχα
Το μυθικό Νησί του Πάσχα είναι μία μικρή κουκκίδα γης μέσα στη απεραντοσύνη του ωκεανού, ίσως το πιο απομονωμένο νησί του πλανήτη μας και ένα απόλυτο γεωγραφικό όριο για κάθε ταξιδευτή. Εάν δε προσθέσει κανείς τα μυστηριώδη, γιγαντιαίων διαστάσεων, αγάλματα Μοάι που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το εύρος του και αποτελούν πηγή ποικίλων συζητήσεων σχετικά με τη προέλευσή τους, οι τρεις επόμενες ημέρες αποτελούν μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Σήμερα ξεχωρίζουν το Ahu Tongariki με τα άφθονα Μοάι, το Ahu Te Pito Kura με το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Μοάι του νησιού, ο κρατήρας Rano Raraku με το κύριο λατομείο του νησιού και τέλος η παραλία Aνακένα με την υπέροχη βλάστηση που προσθέτει μία πιο τροπική νότα στην εικόνα του νησιού.
Ημέρα 20ή: Νησί του Πάσχα - Σαντιάγκο
Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στη επίσκεψη της περιοχής Pάνο Kάου με την παλιά καλντέρα βάθους 600 μ. που έχει μετατραπεί σε λίμνη και υποδηλώνει τη γέννηση του νησιού, προϊόν της ηφαιστειακής δραστηριότητας της περιοχής καθώς και του Ορόνγκο, με το αρχαίο λατρευτικό του κέντρο, όπου αναπτύχθηκαν αρχέγονες θρησκευτικές πρακτικές, όπως αυτή της λατρείας του ανθρώπου-πουλιού και ακολουθήθηκαν για αιώνες από τους κατοίκους του νησιού. Η πρωινή μας ξενάγηση κλείνει με την επιβλητική θέα από το ψηλότερο σημείο του υψώματος προς το νησάκι Μότου Νούι, ακριβώς απέναντι από τις ακτές του μεγάλου νησιού. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην ενδοχώρα με πρώτο σταθμό το Ahu Akivi με τα 7 διαφορετικά Μοάι που τοποθετήθηκαν από τους αρχαιολόγους στην αρχική τους θέση το 1960, ενώ στη συνέχεια τα σπήλαια Ana Tepahu καθώς και ο κρατήρας-λατομείο Puna Rau θα ολοκληρώσουν την γνωριμία μας με την καρδιά της ανθρώπινης δραστηριότητος στο νησί, εδώ που επίμονοι άνθρωποι ολοκλήρωσαν το θρησκευτικό τους όραμα, υπερβάλλοντας εαυτούς και άφησαν τη σφραγίδα τους σε μεγαλιθικά μνημεία που σαφώς περικλείουν την έννοια του μεγαλείου του ανθρώπινου είδους. Το μεσημέρι πετάμε για το Σαντιάγκο, της Χιλής που φθάνουμε το βράδυ. Αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 21η: Σαντιάγκο
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη που ίδρυσε το 1541 ο Ισπανός κατακτητής Πέδρο Ντε Βαλδίβια. Ο λόφος του Αγ. Χριστόφορου, η συνοικία Μπέλα Βίστα, η κεντρική λεωφόρος Ο’ Χίγγινς με τα αγάλματα των ηρώων και πνευματικών προσωπικοτήτων της χώρας, η ιστορική πλατεία των Όπλων με τα υπέροχα αποικιακά κτίρια και η πλατεία Συντάγματος με τη μαρτυρική Λα Μονέδα, το Προεδρικό Μέγαρο της Χιλής είναι τα κυριότερα σημεία που επισκεπτόμαστε. Η ξενάγησή μας θα κλείσει με επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο του κορυφαίου Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα.
Ημέρα 22η: Σαντιάγκο – Πτήση για την Αθήνα
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.
Ημέρα 23η: Αθήνα
Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας ένα μοναδικό οδοιπορικό στη μαγεία του Νότιου Ειρηνικού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ
Ταξίδι |
Διατροφή |
Αναχ/ση |
Διαμ/νή |
2κλινο |
1κλινο |
Φόροι |
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
23 ημέρες |
HΒ Ημιδ/φή |
8/8, 13/10 |
4*, 4*sup, 5* |
12.650 |
+2.600 |
+1.370 |
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
Palmos Travel in Style
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE
Τηλ.: +30 210 9889421
info@palmostravel.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE