menu
+30 210 9889421
ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ - ΦΙΤΖΙ 15ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ - ΦΙΤΖΙ 15ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑNΑΧΩΡΗΣΗ: 11/08

AΠΟ 7.990 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑNΑΧΩΡΗΣΗ: 11/08

ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ - ΦΙΤΖΙ
Σιγκαπούρη - Μελβούρνη
Μεγάλες γιορτές των φυλών του Οροπεδίου
Sing Sing Daulo, Paiya Show, Festival Mount Hagen
15 ΗΜΕΡΕΣ

11 – 25 Αυγούστου 2024
Αρχηγός: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Τα Λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για το μεγάλο Φεστιβάλ του Μάουντ Χάγκεν!

Χρόνια τώρα πραγματοποιούμε αυτό το ταξίδι έχοντας εξερευνήσει την κουλτούρα των Φυλών στα Υψίπεδα της Παπούα και σας βεβαιώνουμε πως το πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας είναι συγκλονιστικό!

Φέτος εκτός από το Μεγάλο Φεστιβάλ στο Μάουντ Χάγκεν, έχουμε περιλάβει το θεαματικό Sing Sing στο Daulo, αλλά και το εξαιρετικό σόου στην Paiya για να ζήσετε την αυθεντικότητα των εθίμων και παραδόσεων τω διαφορετικών περιοχών.  Κορυφαία επίσης επίσκεψη η Γκορόκα με τους φοβερούς λασπανρθώπους. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με τα νησιά Φίτζι στο Ειρηνικό, έναν πραγματικό παράδεισο με σμαραγδένια νερά για να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες του και να γνωρίσετε την ξεχωριστή μελανησιακή κουλτούρα των κατοίκων του. Καθοδόν προς την Παπούα θα έχουμε διανυκτέρευση με ξενάγηση στη φαντασμαγορική Σιγκαπούρη, ενώ στην επιστροφή από Νησιά Φίτζι θα έχουμε την ευκαιρία  να ξεναγηθούμε στην γοητευτική Μελβούρνη και να επισκεφθούμε την αποικία των Πιγκουίνων στο Πόρτ Άρθουρ. Ένα ταξίδι που τα έχει όλα !!!!! Μην το χάσετε!!!!

…εσείς το ξέρατε;

Η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση φυλών στον κόσμο

Χιλιάδες άνθρωποι που εκπροσωπούν περισσότερες από 100 φυλές, δίνουν ραντεβού για το ετήσιο φεστιβάλ χορού και διασκέδασης.

Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη χώρα και γενικότερα η συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη, είναι από αυτές που ακόμα αντιστέκονται στην "εξέλιξη" και ζουν όπως και πριν από εκατοντάδες χρόνια. Κάθε χρόνο λοιπόν, μέλη από περισσότερες από 100 φυλές ιθαγενών καταφτάνουν στην πόλη αυτή για ένα μοναδικό φεστιβάλ.

Το σινγκ σινγκ, οι χοροί και τα τραγούδια δηλαδή, δίνουν και παίρνουν, καθώς από αυτό κρίνεται η καλή παρουσία μιας φυλής στο φεστιβάλ. Κάποιοι από τους ιθαγενείς μάλιστα, καταφθάνουν από το γειτονικό νησί Μανούς, στα βορειοανατολικά της Παπούα, ή από τις κοντινές Νήσους του Σολομώντα. Αυτό το φεστιβάλ έλαβε τέτοιες διαστάσεις "εθνικού" γεγονότος από το 1957, όταν και πρωτοξεκίνησε. Τότε οι Αυστραλοί αστυνομικοί που έκαναν περιπολίες, διοργάνωναν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ώστε να ελέγξουν ποια φυλή είναι καλύτερα οργανωμένη, αλλά και να βοηθήσουν να ξεχαστούν οι διαφορές μεταξύ των πιο επιθετικών από αυτές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Σιγκαπούρη (Πτήση)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πολυεθνική Σιγκαπούρη.

Ημέρα 2η: Σιγκαπούρη

Άφιξη στη Σιγκαπούρη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Σιγκαπούρη, Περιήγηση - Πορτ Μόρεσμπυ (Παπούα/Νέα Γουινέα) (Πτήση)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της "Παπούα Νιου Γκίνι", όπως είναι το επίσημο όνομα της ανεξάρτητης Νέας Γουινέας.

Ημέρα 4η: Πορτ Μόρεσμπυ, Ξενάγηση

Άφιξη, στο Πορτ Μόρεσμπυ.  Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στα αξιοθέατα της πόλης θα περάσουμε από τη Βουλή που είναι κτισμένη με το αρχιτεκτονικό στυλ των Σπιτιών των Πνευμάτων του ποταμού Σέπικ, το κέντρο χειροτεχνίας και τον Βοτανικό κήπο με την ενδημική πανίδα και τα ασυνήθιστα φυτά. Θα επισκεφθούμε επίσης το Εθνικό Μουσείο (εάν είναι ανοικτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Πορτ Μόρεσμπυ - Μάουντ Χάγκεν

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα των οροπεδίων, το Μάουντ Χάγκεν, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στην οποία είναι εμφανές ένα παράξενο κράμα πρωτόγονου και σύγχρονου τρόπου ζωής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Μάουντ Χάγκεν Paiya/προ-φεστιβάλ (Paiya Sing-Sing Show)

Μια διαδρομή περίπου 40 χιλιομέτρων θα μας οδηγήσει σήμερα στο χωριό Πάιγια. Στόχος μας είναι να παρακολουθήσουμε το προ-φεστιβάλ Paiya sing-sing show, στο οποίο συμμετέχουν πολλές ομάδες από διάφορα μέρη της χώρας, με ποικίλες αμφιέσεις, που χορεύουν και τραγουδούν υπό τους ήχους των τυμπάνων, αναπαριστώντας μάχες με ασπίδες, τόξα και βέλη, παραδοσιακούς γάμους, ανταλλαγές δώρων κλπ.

Ημέρα 7η: Μάουντ Χάγκεν, Φεστιβάλ Sing Sing

Ημέρα αφιερωμένη στο υπερθέαμα των φυλών και των χρωμάτων. Στο στάδιο της πόλης περισσότερες από 100 φυλές από όλα τα μέρη της χώρας συγκεντρώνονται φορώντας τα καλύτερά τους, στολισμένοι με φτερά και με χρωματισμένα τα σώματά τους, προσδίδοντας μια μοναδική, εξώκοσμη ατμόσφαιρα στη γιορτή. Θα ανακατευτούμε με τους χορευτές, θα παρατηρήσουμε λεπτομέρειες του διακόσμου και θα αφεθούμε στη μαγεία ενός κόσμου που ευτυχώς ακόμα υπάρχει. Οι λαμπερες φορεσιές, τα φτερά  αλλά και το body painting tvn ς αναθώπους σκελετούς

Ημέρα 8η: Μάουντ Χάγκεν - Κουντιάβα - Χωριά των Τσιμπού - Κοιλάδα Ασάρο - Γκορόκα

Αλλάζουμε σκηνικό σήμερα και κατευθυνόμαστε προς την Κουντιάβα. Εδώ θα κάνουμε μια παράκαμψη για να επισκεφθούμε τα χωριά των Τσιμπού, που πιστεύουν πως ο θάνατος δεν είναι το τέλος, αλλά η μετάβαση σε έναν νέο κόσμο. Οι άνδρες της φυλής ζωγραφίζουν επί ώρες τα σώματά τους για να δείχνουν σαν σκελετοί και να βοηθήσουν τους αγαπημένους να βρουν τον δρόμο τους για τη νέα κατοικία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα των ανατολικών υψιπέδων, την Γκορόκα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.550 μέτρων. Το ίδιο απόγευμα ταξιδεύοντας προς την κοιλάδα Ασάρο μέσα από πυκνή οργιώδη βλάστηση, θα αναζητήσουμε  φυλές των περίφημων "Λασπανθρώπων" με τις μακάβριες σαν νεκροκεφαλές γκρίζες μάσκες. Μια μοναδική εμπειρία και μια εκπληκτική μύηση στον κόσμο των φυλών της Παπούα. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Γκορόκα.
(Σημειώστε: Το βράδυ κάνει κρύο στα οροπέδια).

Ημέρα 9η: Γκορόκα - Πορτ Μόρεσμπυ (Πτήση)

Πετώντας πάνω από τον πανάρχαιο μανδύα της τροπικής βλάστησης, θα επιστρέψουμε στο Πορτ Μόρεσμπυ για την τελευταία μας διανυκτέρευση στην Παπούα/Νέα Γουινέα.

Ημέρα 10η: Πορτ Μόρεσμπυ - Νάντι (Φίτζι)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τα Νησιά Φίτζι, τον παράδεισο του Ειρηνικού, που βρίσκεται στα σύνορα Μελανησίας-Πολυνησίας. Το νησιωτικό κράτος των Φίτζι περιλαμβάνει 322 νησιά (εκ των οποίων τα 106 κατοικούνται μόνιμα) και 522 νησίδες. Άφιξη στο Νάντι που βρίσκεται στο κύριο νησί των Φίτζι, το Βίτι Λέβου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η: Νάντι /Νησιά Φίτζι, Περιήγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα γνωρίσουμε το νησί Βίτι Λέβου. Στη διαδρομή μας κατά μήκος της Κοραλλένιας Ακτής θα θαυμάσουμε την υπέροχη φύση και τις παραλίες του νησιού, θα δούμε παραδοσιακά χωριά και θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Σούβα με τα βικτοριανά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η: Νησιά Φίτζι, Ελεύθερη μέρα

Ημέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε στις τροπικές παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά του Ειρηνικού ή να επιδοθείτε σε διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως κολύμπι, σνόρκελινγκ, σκι, σέρφινγκ κλπ.

Ημέρα 13η: Νάντι (Νησιά Φίτζι) - Μελβούρνη, Phillip Island/Φυσικό Πάρκο και Καταφύγιο Άγριας Ζωής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτόρια και δεύτερο πιο σημαντικό αστικό κέντρο της Αυστραλίας.

Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το περίφημο Φυσικό Πάρκο και Καταφύγιο Άγριας Ζωής στο Φίλιπ Άιλαντ (Phillip Island), στο οποίο ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον πολλά είδη ενδημικών ζώων και πτηνών, όπως καγκουρό, εμού, κοάλα, γουάλαμπι κ.ά. Αποκορύφωμα της ημέρας είναι βέβαια η παρέλαση της αποικίας των μικρών πιγκουίνων, την οποία θα θαυμάσουμε από μια ειδική πλατφόρμα. Καθημερινά, την ώρα που δύει ο ήλιος, οι μικροσκοπικοί αυτοί πιγκουίνοι ξεκινούν τη διαδρομή της επιστροφής από τη θάλασσα στις φωλιές τους. Με ύψος 33 περίπου εκατοστά και βάρος μόλις ένα κιλό, αποτελούν το μικρότερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο. Δείπνο και επιστροφή στην Μελβούρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 14η: Μελβούρνη, Ξενάγηση - Πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινή ξενάγηση στη Μελβούρνη, μια πόλη με τον έντονο ελληνικό χαρακτήρα, που θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο, λόγω των χιλιάδων ελληνικής καταγωγής κατοίκων της. Πέρα από αυτό, η Μελβούρνη είναι ίσως η ιδανική μεγαλούπολη αφού οι ουρανοξύστες και τα κομψά κτίρια του κέντρου της συνδυάζονται ιδανικά με τα καταπράσινα και καλοσχεδιασμένα προάστιά της. Το ιστορικό κέντρο της πόλης γύρω από την περίφημη Σουόνστον Στριτ, η ελληνική περιοχή στο κέντρο της πόλης, το αριστοκρατικό Paris End με το κτίριο του Κοινοβουλίου της πολιτείας, η περιοχή των Βοτανικών κήπων με το μνημείο των πεσόντων στον Α΄ και Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, το εξοχικό του θαλασσοπόρου Κάπταιν Κουκ, ο ιρλανδικός καθολικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πατρικίου, το περίφημο MCG - Melbourne Cricket Ground, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1956, οι όχθες του ποταμού Γιάρα που διασχίζει την πόλη και το κομψό προάστιο της Σαιντ Κίλντα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στη διάρκεια της ξενάγησής μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και νυχτερινή πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Ημέρα 15η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί για να συμπέσουν με τις πιθανές αλλαγές στα δρομολόγια των αεροπλάνων.

Το Φεστιβάλ στο Μάουντ Χαγκεν δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα διαθέσιμα καταλύματα είναι λίγα απλά ξενοδοχεία 3* με ιδιαίτερο μπάνιο αλλά πολύ βασικές ανέσεις.
Επίσης η περιοχή λόγω του συνωστισμού και της μεγάλης ζήτησης σε ρεύμα και νερό αντιμετωπίζει συχνά διακοπές. Να έχετε μαζί σας φακό.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι
Είσοδοι

Παπούα, Νησιά Φίτζι

Σιγκαπούρη Μελβούρνη

15 ημέρες

HΒ

Ημιδ/φή

11/8

3*, 4*, 5*

7.990

+1290

+1130

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Turkish Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4* και 3* (στα καλύτερα διαθέσιμα στα μικρά μέρη). Το ξενοδοχείο στο Μάουντ Χάγκεν είναι απλό 3* .
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγός/συνοδός: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από την χώρα προορισμού.
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300kb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Το ταξίδι είναι δύσκολο και απαιτεί αυξημένη ταξιδιωτική συνείδηση.
  • Το οδικό δίκτυο στην Παπούα είναι σε μέτρια έως κακή κατάσταση.
  • Τα μεταφορικά μέσα είναι ανάλογα του οδικού δικτύου, χωρίς ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους για μεγάλες αποσκευές. Παρακαλείσθε να έχετε μαζί μας μόνο μία αποσκευή μετρίων διαστάσεων.
  • Συνιστάται αγωγή κατά της Μαλάρια.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

11/8

Αθήνα – Κων/πολη

ΤΚ 1846

21:50

23.30

12/8

Κων/πολη – Σιγκαπούρη

ΤΚ 054

02:05

17:50

24/8

Μελβούρνη – Κων/πολη

ΤΚ 169

21:20

10:40

25/8

Κων/πολη – Αθήνα

ΤΚ 1849

13:15

14:50

.






Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ