menu
+30 210 9889421
ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΝ Ν.ΑΜΕΡΙΚΗΣ 10ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΝ Ν.ΑΜΕΡΙΚΗΣ 10ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 29/06 & 24/07 & 21/08 & 25/09

ΑΠΟ 2.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 29/06 & 24/07 & 21/08 & 25/09

ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Το διαμάντι της Νότιας Αμερικής
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ & ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ

10 ΗΜΕΡΕΣ
ΜΑΪΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024
1/
5 | 19/6 | 24/7 | 21/8 | 25/9

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι, ψυχογράφημα μιας χώρας με ακτινοβόλο παρελθόν, οργιώδη βλάστηση, ονειρεμένα τοπία, γοητευτικούς ρυθμούς και ήχους, πολύχρωμες και πολύβουες υπαίθριες αγορές. Σκαρφαλωμένη στις Άνδεις, ατενίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και τροφοδοτεί τον μυθικό Αμαζόνιο με τις υδάτινες φλέβες της. Η «Λεωφόρος των Ηφαιστείων», η ραχοκοκαλιά της χώρας, δημιουργεί ένα περιβάλλον σπάνιας βιοποικιλότητας ενώ φιλοξενεί τα επιβλητικά μνημεία των Ίνκας στην Ινγκαπίρκα. Η νοητή γραμμή του ισημερινού την διατρέχει λίγο πιο πάνω από την πρωτεύουσα και η πόλη – ποίημα «Κουένκα», την βάζει στον χάρτη των αρχιτεκτονικών θησαυρών της Νότιας Αμερικής.

Εμείς από την ζωντανή αγορά του Οταβάλο θα καταδυθούμε στη λεκάνη του Αμαζονίου, στον ποταμό Νάπο για ένα διήμερο γεμάτο περιπέτεια και δραστηριότητες. Θα καταπλεύσουμε με παραδοσιακές πιρόγες τα κανάλια του, θα διατρέξουμε με zipline τα πυκνά δάση βροχής, θα μιλήσουμε με τους ντόπιους ιθαγενείς και θα θαυμάσουμε τις χειροτεχνίες τους. Θα βρεθούμε κυριολεκτικά στις πηγές του Αμαζονίου! Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί με την παραθαλάσσια πόλη Γκουαγιακίλ, στις Ακτές του Ειρηνικού αφού φυσικά καθ’ οδόν ατενίσουμε το εκπληκτικό οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου Κάχας με τις 235 λίμνες του!!!!

Μην το σκέφτεστε, ανακαλύψτε το «Διαμάντι της Νότιας Αμερικής». Ζήστε ανεπανάληπτες στιγμές, σε τοπία ευλογημένα από τη φύση. Περιπλανηθείτε σε πλακόστρωτα, γραφικά δρομάκια. Θαυμάστε την αρχιτεκτονική των μεγαλόπρεπων, αποικιακών πόλεων. Απολαύστε ξεχωριστές γεύσεις, αρώματα και μουσική. Αφεθείτε στην μαγεία των αρχαίων πολιτισμών. Ανακαλύψτε τον κώδικα επικοινωνίας με λαούς προικισμένους με φλογερό ταμπεραμέντο. Καταδυθείτε με όλες σας τις αισθήσεις σε αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία που ο καθένας θα πρέπει να ζήσει μία φορά τουλάχιστον στη ζωή του.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Άμεσες ανταποκρίσεις πτήσεων με KLM
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* & 4* (Λοτζ στον Αμαζόνιο & παραδοσιακή Χασιέντα στο Ριομπάμπα)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Πλήρης ξενάγηση του Κίτο που προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
 • Επίσκεψη στο πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο του κόσμου, το Κοτοπαξί
 • Επίσκεψη της φολκλορικής κοινότητας των Οταβαλένιος και της περίφημης αγοράς τους
 • Θα επισκεφτούμε το μνημείο του Ισημερινού εκεί που η γήινη σφαίρα …χωρίζεται στα δύο
 • Εξόρμηση στο τροπικό δάσος όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τοπική πανίδα και χλωρίδα, να διατρέξουμε με zipline (εναέρια τροχαλία) τις σκιερές φυλλωσιές
 • Επίσκεψη σε οικισμό της περιοχής όπου θα γνωρίσουμε τους ιθαγενείς της τοπικής κοινότητας
 • Θα απολαύσουμε μια μοναδική ανατολή ηλίου στην καρδιά του Αμαζονίου και θα διανύσουμε τον ποταμό Νάπο με πιρόγες
 • Επίσκεψη σε νεφοσκεπές δάσος για να απολαύσουμε τους καταρράκτες Pailon de Diable & Manto de la Novia
 • Θα φωτογραφήσουμε από ειδικό σημείο την κορυφή του ενεργού ηφαιστείου Tungurahua
 • Θα περπατήσουμε το ιστορικό κέντρο της «Καρδιάς της Πατρίδας», του Ρίομπάμπα και θα γνωρίσουμε από κοντά μία παραδοσιακή χασιέντα
 • Θα δούμε το ηφαίστειο Chimborazo που η κορυφή του είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της γης
 • Θα περάσουμε από την ορεινή πόλη Αλαουσί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική
 • Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Ινκαπίρκα, το βορειότερο σημείο της αυτοκρατορίας των Ίνκας
 • Ξενάγηση της Κουένκα που είναι  3ης μεγαλύτερης πόλης και επίσκεψη στο Μουσείο των Ιθαγενών με την πλούσια συλλογή κεραμικών των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων
 • Ξενάγηση του Γκουαγιακίλ που κάποτε φιλοξένησε σημαντικούς προκολομβιανούς πληθυσμούς όπως τους Βλαντίβια, τους Ματσαλίγια, τους Τσορέρα, τους Γκουανκάλα και τους Μαντένια
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδόςσ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κίτο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.850 μέτρων. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για άμεση εγκατάσταση στα δωμάτια, βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Κίτο (ξενάγηση πόλης, Ηφαίστειο Κοτοπαξί)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης που προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στενά δρομάκια με αποικιακή αρχιτεκτονική, μέγαρα και αγορές θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Θα δούμε υπέροχες εκκλησίες, την πλατεία ανεξαρτησίας, θα περπατήσουμε στα σοκάκια της LA RONDA και θα δούμε το άγαλμα της Παναγίας El Panecillo. Κορυφαίες επισκέψεις το κυβερνητικό Μέγαρο που χτίστηκε τον 17ο αιώνα και η εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου του 1537, με τον υπέροχο διάκοσμο έργων σπουδαίων καλλιτεχνών της “Escuela Quitena”. Αφήνοντας το Κίτο κατηφορίζουμε προς το νότο με προορισμό τους πρόποδες του πιο ψηλού ενεργού ηφαιστείου του κόσμου, το Κοτοπαξί. Μέρος του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου με πλούσια και ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα θα μας χαρίσει «δραματικές» εικόνες της χιονοσκέπαστης κορυφής του.

Ημέρα 3η: Κίτο (Οταβάλο, Μνημείο Ισημερινού)

Σήμερα θα απολαύσουμε την φολκλορική διάσταση της χώρας επισκεπτόμενοι την κοινότητα των Οταβαλένιος και την περίφημη αγορά τους. Άντρες και γυναίκες ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές συναθροίζονται εδώ και αιώνες στην Plaza de Ponchos του Οταβάλο πουλώντας απίστευτα είδη χειροτεχνίας. Θαυμάσια λοιπόν ευκαιρία για μας να φωτογραφήσουμε και να διαλέξουμε τα αναμνηστικά δωράκια για συγγενείς και φίλους.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μνημείο του ισημερινού εκεί που η γήινη σφαίρα …χωρίζεται στα δύο. Εμείς θα δούμε το μνημείο και θα βγάλουμε την καθιερωμένη φωτογραφία πατώντας στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο ταυτόχρονα!!! Το απόγευμα επιστροφή στο Κίτο.

Ημέρα 4η: Κίτο – Ποταμός Νάπο (Αμαζόνιος)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή της Αμαζονίας και συγκεκριμένα το λιμάνι της Punta Ahuano, 230χλμ. ΝΑ της πρωτεύουσας. Εκεί θα μας περιμένουν μικρές παραδοσιακές πιρόγες για να μας μεταφέρουν στο lodge μας στις όχθες του ποταμού Νάπο, έναν σημαντικό παραπόταμο στον άνω ρου του Αμαζονίου με συνολικό μήκος 1.075χλμ. Ο Νάπο πηγάζει στον Ισημερινό ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια των ανατολικών Άνδεων, τα Αντισάνα, Σιντσουλάγουα και Κοτοπάξι και τροφοδοτεί τον Αμαζόνιο με 6.976 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Άφιξη με κοκτέιλ υποδοχής, παραλαβή δωματίων και απογευματινή εξόρμηση στο δάσος βροχής όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τοπική πανίδα και χλωρίδα, να διατρέξουμε με zipline (εναέρια τροχαλία) τις σκιερές φυλλωσιές και να επισκεφθούμε στον οικισμό της περιοχής τους ιθαγενείς της τοπικής κοινότητας.

Ημέρα 5η: Ποταμός Νάπο - Μπάνιος

Σήμερα ξυπνήστε νωρίς και απολαύστε μια μοναδική ανατολή στην καρδιά του Αμαζονίου. Μετά το πρωινό θα διατρέξουμε τις υδάτινες αρτηρίες θαυμάζοντας τα κρωξίματα των ζώων και τα πρωινά κελαηδίσματα των πουλιών κρυμμένα στα μανγκρόβια φυτά στις όχθες του ποταμού. Τελικός μας προορισμός η επαρχιακή πόλη Banos de Agua Santa, ανάμεσα στις Άνδεις και στην λεκάνη του ισημερινού Αμαζονίου, 8 μόλις χιλιόμετρα από τον κρατήρα του ηφαιστείου Τουνγκουραχούα.

Ημέρα 6η: Μπάνιος - Ριομπάμπα

Τι καλύτερο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με επίσκεψη σε δάσος νεφών για να απολαύσουμε τους καταρράκτες Pailon de Diable & Manto de la Novia! Η θέα τους κόβει κυριολεκτικά την ανάσα ενώ λίγο αργότερα θα ατενίσουμε και θα φωτογραφήσουμε από ειδικό σημείο την κορυφή του ενεργού ηφαιστείου Tungurahua!

Τελικός μας προορισμός το Ριομπάμπα «η καρδιά της Πατρίδας» όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της χώρας! Η πόλη είναι περιτριγυρισμένη από χιονοσκέπαστα ηφαίστεια μεταξύ των οποίων και το Chimborazo που η κορυφή του είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της γης! Εμείς θα περπατήσουμε το ιστορικό της κέντρο και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακή χασιέντα στις παρυφές της πόλης.

Ημέρα 7η: Ριομπάμπα - Αλαουσί - Ινκαπίρκα - Κουένκα

Αφήνοντας το Ριομπάμπα θα περάσουμε από την ορεινή πόλη Αλαουσί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μάλιστα λένε πως κάποια από τα σπίτια του ιστορικού της κέντρου έχουν πάνω από 100 χρόνια ζωής! Όμως αυτό που θα μας γοητεύσει σήμερα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ινκαπίρκα, το βορειότερο σημείο της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Εκεί, στη μέση του αρχαιολογικού χώρου, περιτριγυρισμένοι από τα τρομερά ηφαίστεια των Άνδεων θα αφουγκραστούμε τους ψίθυρους των πολεμιστών, τα βογγητά των ξωμάχων αγροτών και τις μακρόσυρτες προσευχές των ιερέων πάνω στους βωμούς!

Μια επίσκεψη που σε συνδυασμό με την επιβλητικότητα του τοπίου σίγουρα θα μας καθηλώσει! Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Κουένκα, την πόλη κόσμημα του Εκουαδόρ που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει κατά τη διάρκεια της βραδινής μας βόλτας.

Ημέρα 8η: Κουένκα - Γκουαγιακίλ

Η Κουένκα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και θεμελιώθηκε τον 16ο αι. στα ερείπια του οικισμού Τομεμπάμπα των Ίνκας. Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις των Άνδεων και τα έχει όλα: λιθόστρωτα καλντερίμια, χαμηλά σπιτάκια με κόκκινα κεραμίδια, κομψά σιδερόφραχτα μπαλκονάκια, χαριτωμένες πλατείες, αποικιακά μέγαρα και πλούσια τοπική χειροτεχνία. Εμείς θα την εξερευνήσουμε, θα την φωτογραφήσουμε και θα σταθούμε με δέος στον Καθεδρικό της ναό στολισμένο με μάρμαρο. Επιπλέον θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Ιθαγενών με την πλούσια συλλογή κεραμικών των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για το παραθαλάσσιο Γκουαγιακίλ. Η διαδρομή θα μας χαρίσει πανέμορφες εικόνες καθώς θα διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Κάχας, ερημικά τοπία και «θάλασσες» από σύννεφα καθώς θα κατηφορίζουμε τις πλαγιές των Άνδεων μέχρι την υγρή κοιλάδα Γκουάγιας σπαρμένοι με φυτείες ζαχαροκάλαμου, κακάου και μπανάνας. Αργά το απόγευμα, προσεγγίζοντας το Γκουαγιακίλ θα νιώσουμε την αύρα του Ειρηνικού να μας χαϊδεύει απαλά.

Ημέρα 9η: Γκουαγιακίλ – πτήση αναχώρησης

Η πόλη του Γκουαγιακίλ με το τροπικό της κλίμα, την οποία θα απολαύσουμε κατά την ξενάγησή μας, σφύζει από ζωή και αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα της χώρας. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάποτε φιλοξένησε σημαντικούς προκολομβιανούς πληθυσμούς όπως τους Βλαντίβια, τους Ματσαλίγια, τους Τσορέρα, τους Γκουανκάλα και τους Μαντένια. Στολίδι της πόλης η Μαλεκόν 2000, μία ανάπλαση κατά μήκος του Ωκεανού που της χαρίζει κοσμοπολίτικο αέρα.

Ιδιαίτερη συνάντηση, τα εξωτικά ιγκουάνα στο πάρκο Μπολίβαρ! Το βραδάκι γεμάτοι, εικόνες, ήχους και χρώματα πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

Ημέρα 10η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜH KAT' ΑΤΟΜΟ

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Ημιδ/φή & πλήρη διατροφή στον Αμαζόνιο

19/6, 24/7, 21/8, 25/9

4*, 5*

2.190

+820

Φόροι / Είσοδοι+990

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με την KLM
 • Ξενοδοχεία 5* & 4* (Λοτζ στον ΑΜΑΖΌΝΙΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ Χασιέντα στο Ριομπάμπα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (μεσημεριανό ή δείπνο σετ μενού 3 πιάτων)
 • Εισόδους σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη και ειδικές άδειες όπου απαιτείται
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Φιλοδωρήματα
 • Τοπικό έμπειρο ξεναγό για όλο το ταξίδι
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Άμστερνταμ
Άμστερνταμ – Κίτο

06:00
10:00

08:30
14:40

Γκουαγιακίλ – Άμστερνταμ
Άμστερνταμ - Αθήνα

18:40
20:55

13:15
01:10*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ