menu
+30 210 9889421
ΙΜΒΡΟΣ - ΤΕΝΕΔΟΣ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΙΜΒΡΟΣ - ΤΕΝΕΔΟΣ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 508 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Εξόρμηση και βουτιά στα μέρη των αλησμόνητων πατρίδων..

ΙΜΒΡΟΣ - ΤΕΝΕΔΟΣ

ΤΡΟΙΑ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

1η μέρα: Αθήνα  - Αλεξανδρούπολη –  Καλλίπολη - Τσανάκαλε

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αλεξανδρούπολη. Επιβίβαση στο πούλμαν και διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου). Μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “ όμορφη πόλη” Καλλίπολη (Gelibolu),  πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και  αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης με πλούσια πολεμική ιστορία και όχι μόνο. Ο συνδυασμός των υπέροχων παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, φανταστικός. Χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και κατευθυνόμαστε στο παραθαλάσσιο Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια), στην ασιατική πλευρά του Ελλησπόντου, με την προκυμαία με τα αναρίθμητα καφέ, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία και το ιστορικό κέντρο με τον μεγάλο πεζόδρομο. Σύμβολο της πόλης, ο Δούρειος Ίππος  στην παραλία, δώρο από την εταιρεία παραγωγής της χολιγουντιανής ταινίας “Τροία”. Εγκατάσταση στο κεντρικό ξενοδοχείο Hotel Akol 4*. Δείπνο μπουφέ και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Τσανάκαλε - Ίμβρος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα μεταφερόμαστε στο λιμάνι του Καμπάτεπε απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο γι την Ίμβρο. Άφιξη στο Κουζούλιμανι (Άγιος Κήρυκος) και ξεκινάμε να γνωρίσουμε τις ομορφιές και την ιστορία του νησιού. Η Ίμβρος (Gökçeada) είναι το μεγαλύτερο νησί της Τουρκίας και ανήκει στην νομαρχία του Τσανάκαλε. Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, στην είσοδο του Ελλησπόντου. Έχει έκταση 279 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 8.894 κατοίκων, εκ των οποίων 200 περίπου Έλληνες. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η μελισσοκομική, καλλιέργεια σιτηρών/ελαιοδέντρων, η αλιεία και ο τουρισμός. Το νησί φημίζεται επίσης για τα αμπέλια του και το εκλεκτό κρασί του. Παίρνουμε το δρόμο μέχρι τα χωριά Σχοινούδι (Dereköy), το μεγαλύτερο κάποτε Ελληνικό χωριό και τα Αγρίδια(Tepeköy), όπου λειτουργεί το ελληνικό μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο. Επόμενος σταθμός μας η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων (Zeytinli köyü) , τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και το σχολείο που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια στο οποίο φοίτησε ο Πατριάρχης. Φθάνουμε στην πρωτεύουσα του νησιού (Çınarlı). με την εκκλησία της Παναγιάς από την οποία πήρε το όνομα της. Περίπατος, χρόνος για σουβενίρ και φαγητό σε κάποιο από τα ελληνικά ταβερνάκια. Αργότερα, μεταφορά στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου, γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες από μία πατρίδα της καρδιάς μας. Το απόγευμα, το πλοίο θα μας γυρίσει στο Καμπάτεπε και από εκεί στο παραθαλάσσιο Τσανάκαλε και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο μπουφέ και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τσανάκαλε - Τένεδος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Γκεϊκλί, απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για την Τένεδο. Έχει έκταση μόλις 39 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 2.500 κατοίκων, εκ των οποίων πλέον, μόνον οι 20-25 είναι Έλληνες. Γενικά το νησί είναι σχεδόν επίπεδο, έχει χαμηλό υψόμετρο (με ψηλότερο σημείο του την κορυφή του Προφήτη Ηλία του Αϊλιά στα 205 μ) και το ανάπτυγμα της ακτογραμμής του φθάνει τα 15 μίλια. Το έδαφός του είναι αρκετά εύφορο, η δε καλλιεργούμενη από τους Έλληνες έκτασή του έφθανε τα 13.000 στρέμματα, κυρίως εύφοροι αμπελώνες, από τους οποίους και γινόταν εξαγωγή υπέροχου κρασιού. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην πόλη με το φαρδύ πλακόστρωτο και τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Θεοτόκου στην παλιά Ελληνική γειτονιά, αλλά και το Γενοβέζικο κάστρο του 1100μΧ που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού (έξοδα ατομικά). Απέναντι από τη μεγάλη πλατεία βρίσκεται η ανοιχτή αγορά. Εδώ χτυπά η καρδιά του νησιού, ντόπιοι και επισκέπτες έρχονται για να ψωνίσουν, να δροσιστούν, να χαλαρώσουν, να πιούν ένα παγωμένο χυμό στην πυκνή σκιά των δέντρων. Αφήνουμε την Τένεδο με τον αιγαιοπελαγίτικο αέρα και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Απολαύστε την πισίνα τις ανέσεις του Spa με χαμάμ, σάουνα κ.α. Δείπνο μπουφέ και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τσανάκαλε – Αρχαία Πόλη Τροίας – Αλεξανδρούπολη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε για την Τροία, το Ομηρικό Ίλιον κάτω από το όρος Ίδα της Φρυγίας. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο καταπληκτικό μουσείο (έξοδα ατομικά) της πόλης του βασιλιά Πρίαμου που πρώτος ξανάφερε στο φως ο Ερρίκος Σλήμαν στα 1870 και συνέχισε να ερευνά στα νεότερα χρόνια ο Κόρφμαν (1988-2005). Δέκα χρόνια άντεξε στην πολιορκία των Αχαϊκών πλοίων (και όχι μόνο) η Τροία, όπως πολύ γλαφυρά περιγράφει ο Όμηρος. Θα δούμε και θα φωτογραφηθούμε με το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου και θα έχουμε χρόνο για καφέ και σουβενίρ από την πόλη της Τροίας. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κατευθυνόμαστε στα σύνορα, τελωνιακός έλεγχος και άφιξη στην πόλης της Αλεξανδρούπολης. Το βράδυ  θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και εικόνες.

 

Σημειώσεις: • Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς να παραληφθεί οτιδήποτε από τα αναγραφόμενα. • Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφική με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

Λοιπές εθνικότητες: Παρακαλούμε ρωτήστε στο προξενείο της Τουρκίας: 2106714828.

 

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή

ΙΜΒΡΟΣ ΤΕΝΕΔΟΣ

21-24/6

Δίκλινο

508

3ο άτομο

475

Μονόκλινο

583

*Φόροι αεροδρομίου 70

Πτήσεις με OA

ATH-AXD

21/06 OA6140

06:00-07:15

AXD-ATH

24/06 OA6147

21:50-22:50

 

Πτήσεις με Sky Express

ATH-AXD

21/06 GQ290

07:15-08:30

AXD-ATH

24/06 GQ295

22:15-23:30

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές-εκδρομές με πολυτελές πούλμαν • Τρεις(3) διανυκτερεύσεις HOTEL AKOL 4* στο Τσανάκαλε  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Τα εισιτήρια του πλοίου προς και από την Ίμβρο και την Τένεδο • Τοπικός επίσημος ξεναγός για τις ξεναγήσεις στην Τένεδο και την Τροία • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΓΙΑΣ ΠΑΣΧΑ

**ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05 ΑΠΟ 09:00 -15:00 ΜΜ

** ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05 , ΚΥΡΙΑΚΗ 05/05, ΔΕΥΤΕΡΑ 06/05 & ΤΡΙΤΗ 07/05 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.